Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ebay vásárlás / ebay-en hirdetett termékek
- Declan.Delfino
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 0
Ebay vásárlás
"Kártyára utalás" : ILYEN NINCS! rossz magyar szóhasználat
hát már hogy a fenébe ne lenne. persze helyesebb kifejezés, hogy a hitelkártya hitelkeretére történő vásárlási összeg jóvá-, ill. visszaírása.
de a kft. kifejezést is csak káefté-ként említjük legtöbbször és nem korlátolt felelőségű társaságnak.
Ebay vásárlás
K O N D Í C I Ó S L I S T A
Magánszemélyek Elkülönített Kártyaszámláira vonatkozóan
Érvényben: 2007. június 11-étől
FORINT TRANZAKCIÓK
Átvezetés saját számlák között
CIB Internet Bank, CIB Házibank, CIB Telebank, CIB WAP Bank Díjmentes
CIB24 100 Ft
bankfióknak adott megbízás 0,15% min. 200 Ft, max. 7000 Ft
--------------
KKV-s cégesről nem találtam infot, biztos van valahol a honlapon....
internet banról nem lehet kártyaszámláról utalni: világos, ezzel kezdődött a beszélgetésünk erről a témáról.
kártyára utalni: természetesen nem neked szól, nem is írtál ilyet
system
Ebay vásárlás
ingyen (!!!!) vissza lehet utaltatni bármelyik saját CIB-es bankszámlára telefonon keresztül, vagy ha befáradsz a bankba. Valószínűleg biztonsági okai vannak, hogy más a kártyaszámlához ne nyúlhasson hozzá, csak ők direktben vagy aki a kártyán keresztül terheliés nyújt be.
Vicces, hogy irod, mert direkt megkérdeztem megint. Ugyanazt a választ kaptam, hogy nincs mód (egyelőre) sem visszavezetésre, sem visszautalásra a kártyaszámláról a folyószámlára. Internet bank esetében nem is lehet utalni egyáltalán az elkülönített kártyaszámlákról. Az internet kártya persze külön "állatfaj", ott lehet máshogy megy. CIB Bank-ról beszélek természetesen.
"kártyára utalás" kifejezést nem is használtam szvsz.
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
Ebay vásárlás
ingyen (!!!!) vissza lehet utaltatni bármelyik saját CIB-es bankszámlára telefonon keresztül, vagy ha befáradsz a bankba.
Ez valóban így van, ilyet én is csináltam... ezért nem értem, hogy a netbankban ez miért nem megy. De mivel nem egyedi a problémám, hátha változni fog valóban.
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.
Ebay vásárlás
Ilyenkor le kell vásárolni, vagy ki kell venni készpénzben és befizetni a folyószámlára (persze ennek dupla költsége van ).
ingyen (!!!!) vissza lehet utaltatni bármelyik saját CIB-es bankszámlára telefonon keresztül, vagy ha befáradsz a bankba. Valószínűleg biztonsági okai vannak, hogy más a kártyaszámlához ne nyúlhasson hozzá, csak ők direktben vagy aki a kártyán keresztül terheliés nyújt be.
system
Ebay vásárlás
hát ez azért furcsa mert bármikor előfordulhat, hogy egy termék nem felel meg és visszaviszed ami után a pénzt nem kaphatod meg -ha kártyával fizettél- ergo a fizetett kártyára vagy a mögötte lévő számlára kell, hogy a visszautalás kerüljön. de gondolom ezért lett a cib az év internetes bankja, hogy az ilyet megtudja oldani.
Márpedig CIB-éknél igy van. Nekünk a privát + céges számlák is náluk vannak. Céges folyószámlához 2 elkülönített kártyaszámla tartozik (dombornyomott ECMC). A folyószámláról a kártyaszámlára ingyen lehet átvezetni, de a kártyaszámláról visszafelé ez nem működik. Ilyenkor le kell vásárolni, vagy ki kell venni készpénzben és befizetni a folyószámlára (persze ennek dupla költsége van ). Persze mehetne a kártya közvetlenül a folyószámláról is, de ez így azért jóval biztonságosabb. Beszéltem az imént a CIB24 ügyfélszolgálatával, és állítólag hamarosan bevezeti a CIB is, hogy az elkülönített kártyszámlákról vissza lehessen tenni a pénzt a folyószámlára.
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
- Declan.Delfino
- Kezdő Fórumlakó
Ebay vásárlás
offigen, nem lehet. amúgy nem nem értem miért...
Ezt én sem... de direkt van így, anno a telebankban megkérdeztem.
hát ez azért furcsa mert bármikor előfordulhat, hogy egy termék nem felel meg és visszaviszed ami után a pénzt nem kaphatod meg -ha kártyával fizettél- ergo a fizetett kártyára vagy a mögötte lévő számlára kell, hogy a visszautalás kerüljön. de gondolom ezért lett a cib az év internetes bankja, hogy az ilyet megtudja oldani.
Ebay vásárlás
offigen, nem lehet. amúgy nem nem értem miért...
Ezt én sem... de direkt van így, anno a telebankban megkérdeztem.
Ebay vásárlás
nem a "kártyára" kerül vissza a pénz, hanem a CIB virtuális kártya esetében is az alszámlára.
Igen, ez valóban egy alszámla, mint pl. a bevásárlókártya. De oda csak átvezetni lehet a főszámláról, visszafelé nem.
Vagyis a netbankon kerszetül nem.
Ebay vásárlás
nem a "kártyára" kerül vissza a pénz, hanem a CIB virtuális kártya esetében is az alszámlára.
system
Ebay vásárlás
két nap múlva vissza utalta a pénzt a kártyámra
A visszautaláskor csak a Paypal virtuális számlán jelenik meg a pénz és vissza kell "tennem" a bankszámlára, vagy automatikusan oda is visszakerül, mint ahogyan fizetéskor is automatikusan leveszik?
visszakerül a pénz a kártyára -ha az hitel- vagy a mögötte lévő bankszámlára
Szerintem attól függ... CIB Internetkártyánál, ha jól emlékszem, nem így van. És ráadásul netbankban csak az internetkártyára tudok pénzt rakni, a "visszamozgatás" nem megy. Persze a bankban, vagy a telebankon keresztül megcsinálják.
Ebay vásárlás
visszakerül a pénz
Kösz a választ!
TV-Philips 32PW 9525, DVD-Philips Q50, DVD író-Pioneer DVR-630H; DVR-LX61, Receiver-Denon AVR-3806, Hangsugárzók-PolkAudio Front:RTi10, Center:CSi5, Rear:Monitor30, Sub:PSW12
- Declan.Delfino
- Kezdő Fórumlakó
Ebay vásárlás
A visszautaláskor csak a Paypal virtuális számlán jelenik meg a pénz és vissza kell "tennem" a bankszámlára, vagy automatikusan oda is visszakerül, mint ahogyan fizetéskor is automatikusan leveszik?
visszakerül a pénz a kártyára -ha az hitel- vagy a mögötte lévő bankszámlára
Ebay vásárlás
TV-Philips 32PW 9525, DVD-Philips Q50, DVD író-Pioneer DVR-630H; DVR-LX61, Receiver-Denon AVR-3806, Hangsugárzók-PolkAudio Front:RTi10, Center:CSi5, Rear:Monitor30, Sub:PSW12
Ebay vásárlás
Nekem is van egy sztorim, most megosztom veletek.
Még az év elején gondoltam megpróbálkozom én is a vásárlással. Bankkártyám volt, regisztráltam Paypal-re és uccu rendeltem egy Casio búvár órát, még szállítással is, az itthoni ár töredékéért. Öt nap alatt meg is jött New Yorkból. A szállítási díj 9,60USD volt! Nagyon örültem.
Ezen felbuzdulva rendeltem a feleségemnek is egy Guess órát (kb. 90 USD) egy másik eladótól, s hogy a kisfiam se maradjon ki, neki meg vagy 150 USD-ért Thomas és Bob the Builder játékokat egy harmadik figurától, 100%-os értékeléssel.
Ez több, mint egy hónapja történt. A fizetés után meg is jöttek a visszaigazolások, hogy feladták a cuccokat. Az órához még "track numbert" is kaptam, amivel követni lehet a küldemény útját. (Szállitás 26 USD!!, szintén New York) Mivel a napi frissítéskor semmi változás nem történt az óra útjában, írtam egy mailt a srácnak, hogy mi a szitu. Nem is válaszolt. Vártam még pár napot, aztán újra írtam neki, már durvábban, erre válaszolt, hogy ő is csekkolta a küldeményt és valóban eltűnt, így nyugi, küld egy másikat. Azóta persze semmi nem jött. Én írtam még pár mailt amiből egyre válaszolt, hogy ünnep volt meg mittudomén, de küldi-küldi. Azóta is...
A másik fickónak is írtam két hét után, hogy mi a helyzet, erre jött egy automatikus válasz, hogy nyugi, a szállítási idő 3 hét és 5 hét után lehet reklamálni. Szép!
Az órát, ha vissszajön a pénz, még csak lesz.rom, de a gyerek már megőrül a játékokért.
Szóval semmi sem biztos, s főleg nem kiszámítható.
Ebay vásárlás
Igaz, a cikkrészlet 2004-es:"Az, hogy milyen címeket használhat majd Magyarországon az eBay egyelőre kérdéses, mivel az ebay.hu címet a Műszertechnika Kft., az e-bay.hu-t a Chronos Systems Kft., míg az ebaymotors.hu-t a Vatera.hu Kft. birtokolja."
íbéj.hu
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
Ebay vásárlás
A minapi ebay-es vásárlásom kapcsán jutott eszembe, hogy számomra kicsit érthetetlen, hogy miért nincs még ebay.hu.
Igaz, a cikkrészlet 2004-es:
"Az, hogy milyen címeket használhat majd Magyarországon az eBay egyelőre kérdéses, mivel az ebay.hu címet a Műszertechnika Kft., az e-bay.hu-t a Chronos Systems Kft., míg az ebaymotors.hu-t a Vatera.hu Kft. birtokolja."
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
Ebay vásárlás
A minapi ebay-es vásárlásom kapcsán jutott eszembe, hogy számomra kicsit érthetetlen, hogy miért nincs még ebay.hu. A vatera és a többi online bazár sikere alapján lenne már elég igény rá, és mégsincs.
Közben az ebay.de-hez kapcsolódó afterbuy.de már magyarul is beszél az emberhez...
Ebay vásárlás
hát ez nem fair hozzáállás, de végül rosszul is kijöhetsz belőle a konverziós költségek bukásán túl, de az utalást igazolni tudod.
én Kínából nem mertem volna soha venni....
system
- Declan.Delfino
- Kezdő Fórumlakó
Ebay vásárlás
folytatódik a lentebb vázolt történet.
miután már néhány napja visszérkezett a pénz a mai napon kaptam egy emailt az ebay-től, hogy az eladó reklamált mivel szerinte nincs kifizetve a megnyert termék vételára ravasz fiú kár, hogy olyan messze van.
- Declan.Delfino
- Kezdő Fórumlakó
Ebay vásárlás
egy tanulságos tapasztalaot osztanék meg.
öcsém kérésének eleget téve rendeltem egy távítrányítos helikoptert neki kínából vmikor február közepén. mivel az eladó nem jelzett vissza 3 napon belül írtam egy emailt neki, hogy mi a bánat van mire jött az automata válasz, hogy február 26-ig kínai új év van és addig nem dolgoznak. az én automat válaszomat most nem részletezném.
február 28án kapok egy emailt, hogy a már kifizetett 45usd szállítási költség nem elég -pedig az oldalukon mo-ra való szállításként ez a díj szerepel- és ezért fizessek még 100usd-t hogy kiszállítsák. szószerint így hangzott. my friend, your country so far i need 100usd extra to shipping. az én válaszom is hasonló stílusban fogalmazódott meg: hi, you are not my firend anymore. i need my money back. miútán néhány hasonló stílusú levélváltás megtörtént írtam egy reklamációt az ebay-nek. másnap küldött egy levelet. dont be angry with me again. i only can refund you. mondtam neki, hogy ok. két nap múlva vissza utalta a pénzt a kártyámra és buktam az átváltásokon 3500 ft-ot az öcsém pedig megvette a helikoptert itthon
- Enrico Benetti
- Fórumlakó
- Értékelés: -1
Ebay vásárlás
Egy buta kérdés.
A fizetési módoknál láttam két kifejezést és nem értem mi a különbség a kettő között.
Az egyik a Cash on Delivery, a másik a Cash on Collection.
Az én értelmezésemben a kettő ugyanaz, mindkettő utánvétet jelenthet.
De akkor miért van két neve?
cash on delivery (cod) az utánvétes fizetés, tehát akkor fizetsz a szállítónak ha az kiszállítja a terméket.
cash on collection alkalmával viszont Neked kell elmenni a termékért és ha az megfelel Neked akkor fizetsz érte és elhozod.
Köszi.
- Declan.Delfino
- Kezdő Fórumlakó
Ebay vásárlás
Egy buta kérdés.
A fizetési módoknál láttam két kifejezést és nem értem mi a különbség a kettő között.
cash on delivery (cod) az utánvétes fizetés, tehát akkor fizetsz a szállítónak ha az kiszállítja a terméket.
cash on collection alkalmával viszont Neked kell elmenni a termékért és ha az megfelel Neked akkor fizetsz érte és elhozod.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó
- Értékelés: -1
Ebay vásárlás
Egy buta kérdés.