Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Online vásárlás külföldről
Re: Online vásárlás külföldről
Subito market-ről vásárolt már valaki?
Felár ellenében állítólag van valami vásárlóvédelem is.
Nem tudom mennyire megbizható.
Felár ellenében állítólag van valami vásárlóvédelem is.
Nem tudom mennyire megbizható.
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 766
Ilyenkor csak annyit kell irni, hogy jo de mielott feladom a csomagot eloszor megvarom amig a szamlamra jott a penz.edzoba írta: ↑2024.09.04., szer. 15:39Egy (számomra) újabb csalás: érdeklődő email (elég prózai, de magyar nyelven), aztán gáláns szállítási költség átvállalása, selfie személyivel (!), végül webank.it-től email, profin szerkesztve, hogy adjam fel a holmit, és akkor befejezik a tranzakciót. A domain cím nem webankos volt, uh letiltás, spam bejelentés. jó, végig gyanús volt, miért kell egy Olaszországban élő svájcinak egy magyar termék:)
En multkor az ATC cegtol rendeltem egy kis valamit ami 2 euroba kerult de a szallitas 30 euro volt. Aztan kaptam emailt egy fura cimrol, hogy fizessem be a vamot ami majdnem megegyezett az aru es a postakoltseggel. En mar mindenkit mozgositottam mert nem akartam elhinni, hogy ennyit kell fizetnem es milyen profin meg van csinalva az mi VAM oldalunk itt szlovakiaban de vegul kiderult, hogy valos a mailcim es az oldal is. :)
De gondolom a Te eseted mas, sokszor en is kaptam ilyen maileket, foleg romaniai cimmel es telefonszammal.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A
- edzoba
- Fórumlakó
- Értékelés: 146
- Kapcsolat:
Egy (számomra) újabb csalás: érdeklődő email (elég prózai, de magyar nyelven), aztán gáláns szállítási költség átvállalása, selfie személyivel (!), végül webank.it-től email, profin szerkesztve, hogy adjam fel a holmit, és akkor befejezik a tranzakciót. A domain cím nem webankos volt, uh letiltás, spam bejelentés. jó, végig gyanús volt, miért kell egy Olaszországban élő svájcinak egy magyar termék:)
LHY AUDIO OCK-1 ǀ GUSTARD R26 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ DYNAUDIO Audience 40/REL T5i x2 ǀ PERFECT ACOUSTIC 21x ǀ ENTREQ VIBBEATERS ǀ iFi audio AC iPurifier, DC Blocker, LAN iSilencer
vinylson webshopot esetleg ismeri, hallott már róla valaki?
- tottyi
- Hazajáró lélek
Erre em is gondoltam de szerencsere kuldott videot sajat magarol a szemelyi-rol es a portekarol es a nevemmel kezdte az elejen a videot.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A
Vigyázz!
Előfordulhat, hogy feltörték a fiókját...
Kérjél FB profilt... a termékről képet, videót , hogy megvan valami magyar mondattal.
De még igy is van kockázat
Előfordulhat, hogy feltörték a fiókját...
Kérjél FB profilt... a termékről képet, videót , hogy megvan valami magyar mondattal.
De még igy is van kockázat
Naim CD5x - Naim HiCap2 - Naim ND5 XS / Naim NAC202/NAP200 - MonitorAudio Gold100 / AudioSolution Figaro BL
ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable
- tottyi
- Hazajáró lélek
Re: Audio Markt Felhasznalo
Kb 2016-tol vannak neki referenciai es csupa 5 csillagos es mindenki rendkivul megvan vele elegedve. Ezeket nem lehet kamuzni?
- kasumi
- V.I.P.
- Értékelés: 381
A user profile tartalmaz(hat) értékeléseket.
Kattints az eladó nevére a termék adatlapján!
De ha más nem, én megkérdezném az eladót, milyen referenciái vannak, mert lehet, hogy valamilyen módon tudja igazolni, hogy hiteles.
Újratervezés
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5811
A kérdés átkerült a helyére.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- tottyi
- Hazajáró lélek
Audio Markt Felhasznalo
Hi, hogyan lehet megtudni, hogy egy Audio-Markt elado megbizhato-e? Felek ettol az eloreutalastol. Allitolag se a DHL es se az UPC nem kuld ugy csomagot nemetroszagbol, hogy atvetelkor legyen a fizetes.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tottyi 2024.04.09., kedd 09:16-kor.
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1601
- Kapcsolat:
Nálam ilyen volt:
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Ránézésre a csaló(m)nak is jó az értékelése. Vagy ellopták a hozzáférését, vagy simán németként sem megbízható. Már én is negíatívan értékeltem, ebben az is benne van.
Naim CD5x - Naim HiCap2 - Naim ND5 XS / Naim NAC202/NAP200 - MonitorAudio Gold100 / AudioSolution Figaro BL
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1601
- Kapcsolat:
Nemrég vásároltam innen kábelt. Az eladó csak németül beszélt, elég rossz némettel ráadásul, viszont az értékelése nagyon jó volt, ezért megkockáztattam. Megállapodtunk az árban, PayPal-al fizettem, a csomag megérkezett. Mondjuk utána bepróbálkozott, hogy drágább lett a csomagolás és a posta (12 kg) mint gondolta, de hát pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadok el.pali923 írta: ↑2024.03.11., hétf. 10:34Hm, az összeg érdekes. Én is kinéztem ott valamit, amit éppen ennyiért árultak, pedig mindenhol máshol 1000€ körül volt az ára. Volt bennem sok szkepszis emiatt, azért írtam az eladónak, aki válaszolt is lelkesen, de nem ugrottam bele az ügyletbe. Pár nap után aztán eltűnt a hirdetés, és kaptam is emailt a kleinanzeigentől, hogy óvatos legyek, szerintem ők tüntették el, nagyon helyesen.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Hm, az összeg érdekes. Én is kinéztem ott valamit, amit éppen ennyiért árultak, pedig mindenhol máshol 1000€ körül volt az ára. Volt bennem sok szkepszis emiatt, azért írtam az eladónak, aki válaszolt is lelkesen, de nem ugrottam bele az ügyletbe. Pár nap után aztán eltűnt a hirdetés, és kaptam is emailt a kleinanzeigentől, hogy óvatos legyek, szerintem ők tüntették el, nagyon helyesen.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
kleinazeigen-nel kapcsolatban nekem is van egy 740EUR-ós rossztapasztalatom..
Pedig volt személy igazolvány bankkártya fotó...De "szerencsére" csak a félét utaltam el (740 EUR-t) a vételi árnak.
A legjobb ötlet lehet talán, ha tényleg egy videóban rögzíti, és kérsze benne valami egyedit ("lapra írja fel, hogy micimackó").
Sajnos nekem csak az első részlet utálása után lett gyanús és a Google kép kereső buktatta le a csalót. (ugyanaz a kép - háttér, asztal minden... egy teljesen más hirdetési oldalon)
Litván bankba kellett utalnom, még ez sem volt gyanús, mert a bankkártyakép és a számlaszám mellett volt az eladó nicknevére hasonlító német személyigazolványfotó.
A litván bank készséges volt, de nem adhatta ki az ügyfél adatait, a litván rendőrség is. Válaszolt, hogy sajnos nem az ő hatáskörük, az indító és a fogadó ország (németország) az illetékes. Írtam a német kiberbűnözési osztálynak (online feljelentő felüle) és a magyar rendőrség hasonló kibervisszaélésekkel foglalkozó osztálynak - egyik sem méltatott válaszra sem.
Tanulópénz, nem kevés - de csak óvatosan!!!!
- edzoba
- Fórumlakó
- Értékelés: 146
- Kapcsolat:
IDEAL-hoz a lenti bankok valamelyikében kell legyen számlád:
több alkalommal vásároltam markplaatson, drága holmikat is, leginkáb előre utalással.
valóban nagy %-ban nem állnak szóba velem, akkor továbbálok.
1x futottam csalóba sajnos, egyszer nem olyan volt a termék ahogy hirdették. jogorvoslatra nincs lehetőség, interpol 2M alatt nem nyomoz, holland rendőrség nem áll velem szóba, a marktpaalts csak sajnálkozik.
viszonlyag informatív ez eladó minősítése, igazolása, tagságának kezdete. sok bolt is van fent, azok teljesen rendben voltak eddig. talán nem annyira gáz mint a kleinazeigen vagy a quoka.
úgyhogy a szokásos nagy elővigyázatosság sztem szükséges, pl valamilyen videochaten megnézni a holmit, kérni igazolványt, képet valami random tárggyal, képeket google lenssel megnézni nem-e plágium:)
esélyesen ez azt jelenti ez csak belföldi szolgáltatás.több alkalommal vásároltam markplaatson, drága holmikat is, leginkáb előre utalással.
valóban nagy %-ban nem állnak szóba velem, akkor továbbálok.
1x futottam csalóba sajnos, egyszer nem olyan volt a termék ahogy hirdették. jogorvoslatra nincs lehetőség, interpol 2M alatt nem nyomoz, holland rendőrség nem áll velem szóba, a marktpaalts csak sajnálkozik.
viszonlyag informatív ez eladó minősítése, igazolása, tagságának kezdete. sok bolt is van fent, azok teljesen rendben voltak eddig. talán nem annyira gáz mint a kleinazeigen vagy a quoka.
úgyhogy a szokásos nagy elővigyázatosság sztem szükséges, pl valamilyen videochaten megnézni a holmit, kérni igazolványt, képet valami random tárggyal, képeket google lenssel megnézni nem-e plágium:)
LHY AUDIO OCK-1 ǀ GUSTARD R26 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ DYNAUDIO Audience 40/REL T5i x2 ǀ PERFECT ACOUSTIC 21x ǀ ENTREQ VIBBEATERS ǀ iFi audio AC iPurifier, DC Blocker, LAN iSilencer
Ez az egyetlen szó, még pontot sem tett a végére.
Okés, akkor ennyi volt (egyébként egy hónapja árulja már a cuccost).
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5586
Na, szépen köszöntéssel, elköszönéssel, stb. megírt üzenetemre annyit tudott válaszolni az ürge: "Nope"
Ez az egyetlen szó, még pontot sem tett a végére.
Okés, akkor ennyi volt (egyébként egy hónapja árulja már a cuccost).
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Én próbáltam már venni onnan.. de nagyon bizalmatlanok a hollandok. 5-ből 5 alkalomal elutasítás volt.
Az IDEALlal nem sikerült, csak holland címet (irsz) enged... ha jól emlékszem.
Az IDEALlal nem sikerült, csak holland címet (irsz) enged... ha jól emlékszem.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5586
Sziasztok!
Szerintem lesz itt valaki, aki használta már a holland Marktplaats -ot.
Sajnos nem tudok hollandul, de angol- és német tudásommal azért nagyjából megfejtem a szöveget, ráasául ott a böngészőbe épített fordító... szóval nézem ezt az Marktplaats-os IDEAL fizetést, és próbálom megérteni, de nehezen megy: jól értem, hogy ehhez holland bankszámlára lenne szükségem, vagy jó akármilyen SEPA-országbeli bankszámla (pl. a miénk) is?
Az eladó ezt vagy személyes átvételt jelölt meg, PayPal-t nem. Írtam, neki, hogy egyáltalán hajlandó lenne-e küldeni ide (ezt azért mindig meg kell kérdeznem, mert él irányunkban egy "egészséges" előítélet a világon sok emberben), és ha igen, hogyan tudnánk megoldani a fizetést, egyelőre PayPal- vagy direkt SEPA-transzfert ajánlottam fel... de mehetne ez az IDEAL-lal is?
Köszi előre is, ha valaki észreveszi ezt, és tud is válaszolni!
Szerintem lesz itt valaki, aki használta már a holland Marktplaats -ot.
Sajnos nem tudok hollandul, de angol- és német tudásommal azért nagyjából megfejtem a szöveget, ráasául ott a böngészőbe épített fordító... szóval nézem ezt az Marktplaats-os IDEAL fizetést, és próbálom megérteni, de nehezen megy: jól értem, hogy ehhez holland bankszámlára lenne szükségem, vagy jó akármilyen SEPA-országbeli bankszámla (pl. a miénk) is?
Az eladó ezt vagy személyes átvételt jelölt meg, PayPal-t nem. Írtam, neki, hogy egyáltalán hajlandó lenne-e küldeni ide (ezt azért mindig meg kell kérdeznem, mert él irányunkban egy "egészséges" előítélet a világon sok emberben), és ha igen, hogyan tudnánk megoldani a fizetést, egyelőre PayPal- vagy direkt SEPA-transzfert ajánlottam fel... de mehetne ez az IDEAL-lal is?
Köszi előre is, ha valaki észreveszi ezt, és tud is válaszolni!
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- tottyi
- Hazajáró lélek
Legkozelebb probalkozz olyannal, hogy ha megfizeted a Paypal adot ez esetben 71.50,- €uro akkor hajlando-e elkuldeni, bar nem tudom mit tud csinalni egy csaloval a Paypal.Linn írta: ↑2024.02.13., kedd 12:07Nagyon köszönöm a hozzászólásokat. Valójában a https://www.hifishark.com/ -on találtam egy Sf Cremona-t, ami 2100.-EUR lett volna az eladó által javasolt szállítással. De nem megyek bele. Már nincs is meg a hirdetés. Tehát kamu volt.
Esetleg ha valakinek van ilyennel tapasztalata, leirhatna.
- Linn
- V.I.P.
- Értékelés: 60
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat. Valójában a https://www.hifishark.com/ -on találtam egy Sf Cremona-t, ami 2100.-EUR lett volna az eladó által javasolt szállítással. De nem megyek bele. Már nincs is meg a hirdetés. Tehát kamu volt.
Solidsteel asztal, Isotek GII Sigmas tápszűrő
Linn Sondek Lp12,Mose-Hercules, Ittok LVII, EMT HSD 006 MC hangszedő
Marantz SA-15S1
Unison Research Sinfonia+Simply Phono,
Sonus faber Venere 2.5
Kábelek: Van den Hul
Linn Sondek Lp12,Mose-Hercules, Ittok LVII, EMT HSD 006 MC hangszedő
Marantz SA-15S1
Unison Research Sinfonia+Simply Phono,
Sonus faber Venere 2.5
Kábelek: Van den Hul
- tottyi
- Hazajáró lélek
En a vasarokban hallottam ilyenekrol de ezzel nem segitjuk a kedves vasarlot itt a topikban.pali923 írta: ↑2024.02.13., kedd 10:42Valamikor úgy a 70-es években a Fradi ifjúsági focicsapata vett részt egy tornán talán Tajvanon, vagy azon a környéken. Nyertek valamit, és a díj egy videómagnó volt (ami akkor még kuriózumnak számított). Mikor itthon kibontották, kiderült, hogy egy fából fűrészelt darabot kaptak, pont olyanra kifaragva, mintha magnó lett volna, szép fekete lakkal, és a súlya is meggyőző volt.
Valamikor úgy a 70-es években a Fradi ifjúsági focicsapata vett részt egy tornán talán Tajvanon, vagy azon a környéken. Nyertek valamit, és a díj egy videómagnó volt (ami akkor még kuriózumnak számított). Mikor itthon kibontották, kiderült, hogy egy fából fűrészelt darabot kaptak, pont olyanra kifaragva, mintha magnó lett volna, szép fekete lakkal, és a súlya is meggyőző volt.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- tottyi
- Hazajáró lélek
Viszont ha megbizhato a ceg akkor ez az egyik legbiztonsagosabb uzlet de ez csak akkor derul ki ha mar valaki uzletelt igy veluk. De meg ezen is lehetne csavarni mert a ceg nemtudja, hogy te mit rendeltel es annak hogyan kene kineznie es a dobozban is lehet akarmi csak epp sulyra lesz megegyezo.pali923 írta: ↑2024.02.13., kedd 10:08Nem biztos, hogy itt az a helyzet, de szerintem itt nem a szállítmányozóval van a baj, hanem ezzel a letétes konstrukcióval. Legalábbis én már olvastam róla, és bele is futottam volna egy magyar ügyletnél, ha nem vagyok szkeptikus. Valami olyasmi az ügylet, hogy befizeted a pénzed valahova, a vevő elküldi a pakkot, és csak akkor kapja meg a pénzét, ha jelzed, hogy megjött az áru - ez a működési elv. A részleteket nem ismerem, de a lényeg, hogy neked a végén se pénzed, se árud nem lesz.
Szóval a neten észnél kell lenni, és alaposan körüljárni az eladót is.
Egyebkent ez a fajta uzleteles a Diablo jatekban van, hogy egy Moderatornak van adva a jatekpenz es a cucc akiknek kulonleges statuszuk van a neten es rogton fel lehet ismerni oket. :)
Szerintem volt már itt arról szó, hogy régebben a PP alapból a saját árfolyamán váltotta a Ft-ot, és ha ezt át akartad állítani a bankod/bankkártyád árfolyamára, akkor nagyon mélyen kellett keresgélni a beállítások között. Ma azt látom, hogy ilyen ügyletnél feljön a kérdés, hogy melyik árfolyamot akarod használni. Természetesen a PP-t soha nem érdemes választani.