Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ebay vásárlás / ebay-en hirdetett termékek

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: ajsa »

Na most akkor hogyan jutok az angol oldalról a németre? (Németül sajna nem tudok.)
Amúgy izgi lenne 1000 Ft-ért erősítőt venni.
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.

close652
Beköltözött
Beköltözött

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: close652 »

off: persze, sikerült, asszem 5 gombnyomás
on:
én azt csinálom, hogy az ebay.co.uk-n logolok be. a német oldal hivatkozását az uk alaphoz másolom (pl. search) és akkor amit lehet angolul jelenít meg. (persze ez az item descriptiont nem érinti).

lehet a search-nál úgy listáztatni, de valahogy nem mindig pontos

ja és a németek 99%-a tud angolul, amennyire a bizniszhez kell.
de üzleteltem egy magyar leszármazottal, a lány
apukája megírta neki a levelet magyarul
system

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Igen, nézegettem közben, és rájöttem. De szinte minden cuccnál ez van. Lehet úgy listázni, hogy csak azok jelenjenek meg, ahol nemzetközi szállítás is van?Amúgy most már értem, miért volt fontos a régiófüggetlenítés a dvd-n. OFF: Sikerült amúgy?

Inkább a Német oldalon kereskedj, ott elég gyakran előfordul hogy egész európába elküldi postán. Én is onnan vásároltam nemrég. Picit gondot okozhat ugyan a Német nyelv nem tudása, de szerencsére vannak áthidaló megoldások

Egyébként meg (majdnem) minden cucc kiinduló ára 1Eur. Ez azért van, mert így kell az eladónak a legkevesebbet fizetnie a szolgáltatásért, viszont egyáltalán nem jelenti ugye azt, hogy majd ennyi is lesz az ára. Mindenki ezt mondja és az én tapasztalatom is az, hogy a licit utolsó 5 perce a lényeg. Engem pl. a lejárat előtt 40 másodperccel licitáltak túl, de 10 seccel a vége előtt visszavágtam és nyertem!

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég

Ebay vásárlás

Találtam valami gagyinak tűnő hangfal szettet, mondjuk 0,99 fontért. Lehet, hogy licitálok, mondjuk gőzöm nincs az egészről, csak kiszúrtam ezt a cuccot, 400 Ft-ért nem lehet megszívni. Egyébként ha megnyerem én elállhatok a vásárlástól, vagy ugyanúgy nem, mint az eladó?Amúgy ezaz.

nem állhatsz el.
jogilag kötelezed magad, amikor licitálsz.
általánosságban: érdemes a szállítási díjnak utánakérdezni Mo-ra.
vagy hogy szállít-e ide.

a tiednél ez van:
"Will post to United Kingdom only."

Igen, nézegettem közben, és rájöttem. De szinte minden cuccnál ez van. Lehet úgy listázni, hogy csak azok jelenjenek meg, ahol nemzetközi szállítás is van?
Amúgy most már értem, miért volt fontos a régiófüggetlenítés a dvd-n. OFF: Sikerült amúgy?

close652
Beköltözött
Beköltözött

Ebay vásárlás

Találtam valami gagyinak tűnő hangfal szettet, mondjuk 0,99 fontért. Lehet, hogy licitálok, mondjuk gőzöm nincs az egészről, csak kiszúrtam ezt a cuccot, 400 Ft-ért nem lehet megszívni. Egyébként ha megnyerem én elállhatok a vásárlástól, vagy ugyanúgy nem, mint az eladó?Amúgy ezaz.

nem állhatsz el.
jogilag kötelezed magad, amikor licitálsz.
általánosságban: érdemes a szállítási díjnak utánakérdezni Mo-ra.
vagy hogy szállít-e ide.

a tiednél ez van:
"Will post to United Kingdom only."
system

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég

Ebay vásárlás

Találtam valami gagyinak tűnő hangfal szettet, mondjuk 0,99 fontért. Lehet, hogy licitálok, mondjuk gőzöm nincs az egészről, csak kiszúrtam ezt a cuccot, 400 Ft-ért nem lehet megszívni. Egyébként ha megnyerem én elállhatok a vásárlástól, vagy ugyanúgy nem, mint az eladó?
Amúgy ezaz.

Vendég

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

VALAKI HASZNÁLTA-E PÉNZKÜLDESRE A MONEYBOOKER.COM SZOLGÁLTATÁSAIT
AZ EBAY-ON TÖRTÉNŐ VÁSÁRLÁSAKOR ÉS MI A TAPASZTALATA?

close652
Beköltözött
Beköltözött

Ebay vásárlás

Masik erdekes eset: PayPal
Ha valaki valótlan adatokat ad meg akkor még a kártyatársaság (kártyakibocsátó bank) is fenékbe rúghatja -- jogosan. Egyébként meg így lehetne pénz mosni (persze nem az 50-100 euróról van szó).

ebay: tegye elérhetővé nálunk is a szolgáltatást és nem kell kiskapuzni.

ez jó:

system

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: Tami »

Masik erdekes eset: PayPal
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: Tami »

csak mint infó
- igazsagtartalma nemtudni mekkora, de jobb vigyazni.
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

paTKany
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: paTKany »

nemrég javitottak a rendszeren, most már el lehet menteni a kereséseket (pl. ritkaságokat amiket évek óta keresel -- aztán belépsz és lefuttatod őket)

Be se kell lépni 30 fav. search-re be lehet állítani, hogy küldjön emailt, ha olyan új tárgy kerül fel aukcióra ami megfelel a keresési feltételnek.

Samsung LE27-S71, Panasonic TX-32PS11P, Marantz DV4200, Samsung DVD-HR720, ONKYO TX-SR501E, 2x Wharfedale Dmnd-8.4, 2x Wharfedale Dmnd-8C, 2x Jamo Studio 180

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Most olvastam, hogy az Ebay jön Magyarországra is, úgyhogy a dolgok egyszerűsödni fognak.
Az nagyon jó lenne, egyébként már ideje volt!

Doki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: Doki »

Most olvastam, hogy az Ebay jön Magyarországra is, úgyhogy a dolgok egyszerűsödni fognak.
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Ebay vásárlás

Ja, és eszembe jutott még valami. A vám. Erről nem írnak az ebay-en. Mi van, ha én rendelek valamit mondjuk az usából vagy Angliából? Kell vámot fizetni? Ha igen, akkor mennyi? Csak elektronikai cucc érdekelne, nem dvd, cd stb. 
Ezt még hozzátenném az előbb feltett kérdésemhez. Köszi a választ!

EU tagállamokból nem kell VÁM-ot fizetni ez biztos, de a többi hylről viszont gondolom érték és szerencse függő.

close652
Beköltözött
Beköltözött

Ebay vásárlás

és az átutalások díjairól bankod honlapján tudsz tájékozódni!
system

close652
Beköltözött
Beköltözött

Ebay vásárlás

Engem az érdekelne, hogy mennyi pontosan az átutalás költsége? Még soha nem csináltam ilyet, de érdekelne, hogy ez százalékra van, vagy kategóriák vannak, esetleg az is számít, hogy hova küldöm? Úgy nem lehet fizetni, hogy van egy bankkártyám és ott az ebayen valahol beírom a számot, meg amit kell és át lesz utalva? 
Írjatok erről légyszi részletesebben!

én mindig készpénzzel fizettem.

vám: nekem csak dvd/vhs/cd vásárlásaim voltak
ha elvileg azt ráiratod, hogy ajándék, akkor nem kell fizetni, gondolom egy összeghatárig.

hátha itt van valami:

Magyar Kir. és Szoc. Posta honlap

de a kereséshez "VÁM"-ot írva 0 találat. Nézd meg az új bélyegeket!

hol van Cibetmacska?
system

Slash
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: Slash »

Ja, és eszembe jutott még valami. A vám. Erről nem írnak az ebay-en. Mi van, ha én rendelek valamit mondjuk az usából vagy Angliából? Kell vámot fizetni? Ha igen, akkor mennyi? Csak elektronikai cucc érdekelne, nem dvd, cd stb.

Ezt még hozzátenném az előbb feltett kérdésemhez. Köszi a választ!

Slash
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: Slash »

Engem az érdekelne, hogy mennyi pontosan az átutalás költsége? Még soha nem csináltam ilyet, de érdekelne, hogy ez százalékra van, vagy kategóriák vannak, esetleg az is számít, hogy hova küldöm? Úgy nem lehet fizetni, hogy van egy bankkártyám és ott az ebayen valahol beírom a számot, meg amit kell és át lesz utalva?

Írjatok erről légyszi részletesebben!

close652
Beköltözött
Beköltözött

Ebay vásárlás

érdemes az angol ebay-en szétnézni,a nyár eljöttével mindenki szabadul a cuccaitól
(cd, dvd, LP)

én letettem az ebay-es vásárlásról. valahogy nem akart összejönni annó, azóta meg nem is próbálkoztam...

tök jó az ebay.co.uk!!!

nekem ha eszembe jut valami akkor ráállok és két hétig keresek,
eldöntve pl. hogy egy fontnál többet nem adok érte (cd, dvd, nem ford)
mondjuk hogy van ez idő alatt 50 találat, ebből mondjuk 30 szállít ide, 15 elfogad készpénzt, 7-8-nál nem irreális a postaköltség, aztán bejön, vagy nem.
napi 5-10 perc és egy séta a postára.

nemrég javitottak a rendszeren, most már el lehet menteni a kereséseket (pl. ritkaságokat amiket évek óta keresel -- aztán belépsz és lefuttatod őket)

van sok kis bolt aminek az anyaga fent van ebay-on, többezer + visszajelzéssel
system

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: Igc »

Kollégám haverja rendszeresen vásárol onnan, legutóbb egy Ford Focust..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: cosmo »

érdemes az angol ebay-en szétnézni,a nyár eljöttével mindenki szabadul a cuccaitól
(cd, dvd, LP)

én letettem az ebay-es vásárlásról. valahogy nem akart összejönni annó, azóta meg nem is próbálkoztam...

Én egyszer próbáltam és akkor bejött. Az is igaz, hogy én csak nagyon különleges dolgokat rendelnék onnan, mert az átutalás elég drága. Mostmár igazán PayPal tagok lehetnénk!

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Ebay vásárlás

(cd, dvd, LP)

close652
Beköltözött
Beköltözött

Ebay vásárlás

érdemes az angol ebay-en szétnézni,
a nyár eljöttével mindenki szabadul a cuccaitól
(cd, dvd, LP)
system

close652
Beköltözött
Beköltözött

Ebay vásárlás

Hello mindenkinek!Folyamatosan olvasgatom a forumot, kezdo EBayezo vagyok, es kerdesem lenne az IBAN/BIC atutalasrol.

Az IBAN szamomat mar megalkottam a szamlaszamom alapjan, de a BIC kodot honnan tudom megszerezni (OTP-s vagyok). HUF alapu a szamlam, es EUR lenne az atutalas targya. Ezt atszamitja nekem a bank?
Elore is kosz a valaszokat.

szerintem a legbiztosabb, ha ezt mind a bank ügyfélszolgálatától kérdezed meg
system

Vendég

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hello mindenkinek!
Folyamatosan olvasgatom a forumot, kezdo EBayezo vagyok, es kerdesem lenne az IBAN/BIC atutalasrol.

Az IBAN szamomat mar megalkottam a szamlaszamom alapjan, de a BIC kodot honnan tudom megszerezni (OTP-s vagyok). HUF alapu a szamlam, es EUR lenne az atutalas targya. Ezt atszamitja nekem a bank?
Elore is kosz a valaszokat.

Válasz küldése

Vissza: “Mit hol vegyek?”