Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Autós topik autósoknak

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: AVX »

Sokkal jobban ment, mint a Renault, de béna volt a srác.
Én is béna vagyok. 

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8923

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Az új modell nagyon jól gyorsul.
3,8 ha jól emlékszem?

Sokkal jobban ment, mint a Renault, de béna volt a srác.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Tudom... 
Annak az 5 hengeres motornak is van egy hangja!

Az új modell nagyon jól gyorsul.
3,8 ha jól emlékszem?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Autós topik autósoknak

Az RS nagyon jól megy.
Tudom... 
Annak az 5 hengeres motornak is van egy hangja!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Ma jót mentünk egy TT RS-sel. A srác picit félős volt, pedig az autó tudott volna még...
Annak is jó hangja volt!

Az RS nagyon jól megy.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Autós topik autósoknak

Ilyenek ezek a nagy dög családi kombik.
Imádom a hangját.

Ma jót mentünk egy TT RS-sel. A srác picit félős volt, pedig az autó tudott volna még...
Annak is jó hangja volt!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Avx, a végén csak lenyomta a Ferkát!

Ilyenek ezek a nagy dög családi kombik.
Imádom a hangját.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Autós topik autósoknak

Avx, a végén csak lenyomta a Ferkát!

https://www.youtube.com/watch?v=-AtkUx6ynJ4

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Acme »

Nagyon szép ez a 21-es felni, a régi elég konzervatívan néz ki.

Fura, de sokkal lágyabb a rugózása komfort állásban, mint az előzőn, amin 20-as kerék volt.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Neked elhiszem
Fura, de sokkal lágyabb a rugózása komfort állásban, mint az előzőn, amin 20-as kerék volt.

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Neked elhiszem  

Napi szinten használom. Tökéletes.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Szépnek szép, de hogy jó is? 

Napi szinten használom. Tökéletes.

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Szépnek szép, de hogy jó is? 

A 997 Carrera vs Carrera S-nél versenypályán azt hozták ki, hogy előnyösebb a 18-as kerék, mint a 19-es. Városban meg pláne...

Jó az egy kombira is.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

az mar a buszon rajta volt. :-)

Jó az egy kombira is.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Ebben a méretben felnit kell venni. 
 az mar a buszon rajta volt. :-)

regen vettem mar azt, ...mostansag nem nezek tv-t csak neha sportot.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

hasonloan a 21"-os TV-t is. :-)
Ebben a méretben felnit kell venni. 

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Szia! Ha igazán a gadzaságosságra hajtasz, eladod és jársz innentől kezdve bringával... ...
ez már sok eve igy megvan.  ...de nehany uton azert nem kivitelezhetö es nem is csak kifogast keresek, regen 80x150x3 cm-es fa asztallapot BP.-en BKV-val vittem, az auto meg otthon allt. hasonloan a 21"-os TV-t is. :-)

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Szia! Ha igazán a gadzaságosságra hajtasz, eladod és jársz innentől kezdve bringával...
Ha újabb kocsiba ülsz, tuti nagyobb lesz az értékvesztésed. Az újabb biztos jobb, különben nem vennék meg, de neked kell eldönteni, hogy megéri-e a nagyobb bukót.

azert erdekel, mert tisztan gazdasagossag (!) miatt van aki szerint erdemes mostansag lecserelni, mondvan, hogy 5 ev mulva sokkal kevesebbet fog erni, mint ma.

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Most komolyan! Egy ilyen Jazz ára kb 1 m forint, de lehet, hogy kevesebb. Szerinted milyen értékvesztése lehet innen? Itt az állapot nagyon befolyásolja az árat. 4-5-6-8 év múlva fog érni 5-600-at, ha jó állapotban van, ha meg nem, akkor elértéktelenedik teljesen. Egy 2010-es most 2-2,5 körül megy, ami 4-5-6 év múlva 1-1,5 köré esik le. Na, akkor mi a kérdés?

en egyetertek a trenddel.
konkret adatok (Jazz - nyilvan a kategoriajaban, illetve, mint Abol B-be eljutni auto, nem mint elvezeti cikk, vagy statuszszimbolum :-) - igen-igen jol tartja arat) : 3 eves 1.2-es 23e km-rel: 2.85mFt (kb. uj ar 79%-a), 11 eves 1.2-es 133e km-rel: 1.2m Ft (uj ar kb. 39%-a) - valos megkötött boltolas 

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Autós topik autósoknak

azert erdekel, mert tisztan gazdasagossag (!) miatt van aki szerint erdemes mostansag lecserelni, mondvan, hogy 5 ev mulva sokkal kevesebbet fog erni, mint ma. pl. http://forum.index.hu/Article/viewArtic ... &t=9098791

en nem vélem igy, illetve egy uj(abb) ertekvesztese nagyobb szerintem.
valamennyivel jobbak lehetnek az ujabbak (Jazz eseteben a 2008 utani illetve a legujabb idei), de nekem igazabol azokra nincs szüksegem, nem szorulok rá arra, amiben jobbak. akkor meg minek ? egyetlen erv a gazdasagossag lehetne
Most komolyan! Egy ilyen Jazz ára kb 1 m forint, de lehet, hogy kevesebb. Szerinted milyen értékvesztése lehet innen? Itt az állapot nagyon befolyásolja az árat. 4-5-6-8 év múlva fog érni 5-600-at, ha jó állapotban van, ha meg nem, akkor elértéktelenedik teljesen. Egy 2010-es most 2-2,5 körül megy, ami 4-5-6 év múlva 1-1,5 köré esik le. Na, akkor mi a kérdés?

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Miért érdekel különben ha meg szabad kérdezni? Szerintem azért nincsenek ilyen katalógusok, mert a világ nyugatibb felében a 10 év feletti (átlag)autók értéke már egyre kevesebbet számít a fenntartási költségekhez képest. A rossz környezetvédelmi besorolású autókat sújtó büntetőadók miatt ezeknek az adatoknak nincs piaci jelentősége.
azert erdekel, mert tisztan gazdasagossag (!) miatt van aki szerint erdemes mostansag lecserelni, mondvan, hogy 5 ev mulva sokkal kevesebbet fog erni, mint ma.  pl. http://forum.index.hu/Article/viewArtic ... &t=9098791 

en nem vélem igy, illetve egy uj(abb) ertekvesztese nagyobb szerintem.  
valamennyivel jobbak lehetnek az ujabbak (Jazz eseteben a 2008 utani illetve a legujabb idei), de nekem igazabol azokra nincs szüksegem, nem szorulok rá arra, amiben jobbak.  akkor meg minek ?  egyetlen erv a gazdasagossag lehetne

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Miért érdekel különben ha meg szabad kérdezni? Szerintem azért nincsenek ilyen katalógusok, mert a világ nyugatibb felében a 10 év feletti (átlag)autók értéke már egyre kevesebbet számít a fenntartási költségekhez képest. A rossz környezetvédelmi besorolású autókat sújtó büntetőadók miatt ezeknek az adatoknak nincs piaci jelentősége.

persze, en is tudom, hogy adott darabra nem lehet megmondani, de hatha van valakinek rutinja, vagy schwacke/eurotax stb. -je, amiböl pl. civic vgy corolla vagy starlet (szoval kisebb, ismerten megbizhato tipus) alapjan tudna mit mondani.

tudom, ismerem, nekem Jazz-em van 2004 ota, es nem szandekozom eladni, mert szerintem tovabbra is jo, stb.
van egyebkent cascom ra, mert valami evi 22e Ft a 100e/10%-os önresszel.

szerintem sincs 10-12 eves kora utan jelentös ertekvesztese (mas megbizhatoknak sem, mindegyiknek az elsö evekben sok stb.), csak sosem lattam még "hivatalos katalogus, adatbazis" adatot 10 ev feletti korban ertekvesztesre ilyen (=kisebb auto, megbizhato tipus, miattam Corolla is lehet, amiböl van igen öreg is, Jazz EU-ban meg talan 2001-2002 ota) autora, az erdekelne

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Szia!

Ezt lehetetlen kiszámítani, mert sok ismeretlen tényező van. Támpontot adhat, hogy a típus korábbi évjáratai hogy tartják az árukat (pl Használtauto.hu-n), illetve tájékozódhatsz az Eurotax adatbázisból, de ha jól tudom, az fizetős. A Jazz az egyik legértékállóbb kisautó a magyar piacon, 10 éves korára már úgyis túl van a legnagyobb értékvesztésen, nem kell ettől nagyon tartani. Ha összetöröd a kocsit, az vezet igazán nagy értékcsökkenéshez, ezért vigyázz rá
Ha biztosítás miatt kérded, szvsz ilyen öreg kocsira a Casco már felejtős.

persze, en is tudom, hogy adott darabra nem lehet megmondani, de hatha van valakinek rutinja, vagy schwacke/eurotax stb. -je, amiböl pl. civic vgy corolla vagy starlet (szoval kisebb, ismerten megbizhato tipus) alapjan tudna mit mondani.

tudom, ismerem, nekem Jazz-em van 2004 ota, es nem szandekozom eladni, mert szerintem tovabbra is jo, stb.
van egyebkent cascom ra, mert valami evi 22e Ft a 100e/10%-os önresszel.

szerintem sincs 10-12 eves kora utan jelentös ertekvesztese (mas megbizhatoknak sem, mindegyiknek az elsö evekben sok stb.), csak sosem lattam még "hivatalos katalogus, adatbazis" adatot 10 ev feletti korban ertekvesztesre ilyen (=kisebb auto, megbizhato tipus, miattam Corolla is lehet, amiböl van igen öreg is, Jazz EU-ban meg talan 2001-2002 ota) autora, az erdekelne

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Szia!

Ezt lehetetlen kiszámítani, mert sok ismeretlen tényező van. Támpontot adhat, hogy a típus korábbi évjáratai hogy tartják az árukat (pl Használtauto.hu-n), illetve tájékozódhatsz az Eurotax adatbázisból, de ha jól tudom, az fizetős. A Jazz az egyik legértékállóbb kisautó a magyar piacon, 10 éves korára már úgyis túl van a legnagyobb értékvesztésen, nem kell ettől nagyon tartani. Ha összetöröd a kocsit, az vezet igazán nagy értékcsökkenéshez, ezért vigyázz rá
Ha biztosítás miatt kérded, szvsz ilyen öreg kocsira a Casco már felejtős.

nem ismertek altalanos ertekvesztesi adatokat öregebb autokra mondjuk 10 es 20 eves kora között ?
konkretan 2004-es Honda Jazz kapcsan merülne fel, hogy matol a következö 2-4-6-8-10 ev mulva mennyivel er kevesebbet mint ma.
mivel ez jövöre vonatkozo becsles, igy lehetne mondjuk hasonlo Civic kapcsan schwacke vagy ilyen alapjan: mennyi az erteke ma egy 2006-osnak ill. 2004-es, 2002-es, ..1996-osnak ?

köszi.

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

nem ismertek altalanos ertekvesztesi adatokat öregebb autokra mondjuk 10 es 20 eves kora között ?
konkretan 2004-es Honda Jazz kapcsan merülne fel, hogy matol a következö 2-4-6-8-10 ev mulva mennyivel er kevesebbet mint ma.
mivel ez jövöre vonatkozo becsles, igy lehetne mondjuk hasonlo Civic kapcsan schwacke vagy ilyen alapjan: mennyi az erteke ma egy 2006-osnak ill. 2004-es, 2002-es, ..1996-osnak ?

köszi.

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”