Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2868

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: trane »

Vinkler írta:
2025.02.22., szomb. 15:29
...Olajos tárcsát már jó régen használok a trekkingen is, no, meg az autón, motoron, stb. Nem kell tőle félni...
ha legalább olyan sűrűn lennének az utak mentén hidraulikus és elektromos rendszerű bringákat javítani tudó szerelők, mint autó- és/vagy motorszerelők, ilyen szempontból nem is aggódnék ;) :smile53:

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8846

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

trane írta:
2025.02.22., szomb. 14:33
Vinkler írta:
2025.02.22., szomb. 12:19
Nah, én elindultam tekerni és 4 percig tartott. Ott lemerült a váltó. :fekverohog: ...
hát nem öröm, az biztos :ohnoohnoohno: . ne legyen úgy, Tomi, de mi van, ha egy 120-as kör mondjuk 63. km-énél jársz így vagy megy el a fékfolyadékod :quetionmark: gondolkodik.gif (igen, a károgás :napsut: - de engem nem fog senki meggyőzni a hidraulikus/elektromos rendszerekről, mivel 33 évet tényleg aktívan /min. évi 10.000km/ tekertem le mechanikussal/felnifékkel ;peace; )
Ááááá firga vagyok én még a 120-hoz, a mai is csak ötvenpár volt. :rolleyes:

Egyébként applikáción keresztül lehet nézni, amikor néztem még 50%-os volt, aztán mondtam is, h felrakom tölteni valamikor, de elmaradt. Egyébként ilyenkor az első váltót állítja le, a hátsóval még elvagy lazán 60-at sok váltással és ezzel a rendszerrel durván lehet keresztbe váltva is menni.
Olajos tárcsát már jó régen használok a trekkingen is, no, meg az autón, motoron, stb. Nem kell tőle félni és baromi jól fog, ami nekem nem mindegy, mert még mindig alig 120 kiló alatt vagyok csak.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4288
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

pärt írta:
2025.02.22., szomb. 10:13
Mielőtt végleg politikai közbeszéd mélységig mélybúvárkodjátok magatokat a hobbink leghúsbavágóbb problémáin (bár nekem lövésem sincs, min vitáztok, bár az is igaz, hogy teljesen láma vagyok a témához), jelzem, hogy vagy két hónap múlva már talán együtt tekerhetünk. Addig valami közös nevezőt találhatnátok, nem szeretnék tekerés közbeni pumpával verekedést látni. ;peace;
óóó, nem ilyen vészes ez. Sebi mikor visszatért. felkacagtam. de azt még talán értette, hogy a Merida Reactonak szólt, amit wpelőször nem vettem észre, majd megkérdeztem, van e ott pocak, vagy a mez. de ez is nyilván poén volt, de ledagaszozva érezte magát. gondoltam, erre majd rájön, hogy nem a munkájának beszólás, csak vicc, de lehet nem ült. de, ha akkor sértve érezte magát és ez segít, nyilvánosan megkövetem, hogy NEM DAGADT :smile53:

a többi engem nem annyira érdekel, ahogy se a széthegyezett wattedzés és a villanyváltó vagy tárcsafék se. márhogy az a része, mindenki úgy élvez, ahogy akar :rolleyes: én ebből nem csinálok preztizskérdést, mellesleg bicajozni is úgy bicajozok, ahogy tudok, akarok és ez másnak is szuverén joga. aki itt van, barátomnak tekintem, a többi csak néha egy kis pöcsköszörülés :D
legalább tudtok bicózni. én -marha- múlt héten, bár ketten is jelezték, hogy torkuk fáj. nincsenek jól, elmentem hangFALat bótolni, há persze, hogy sikerült valamit benyalnom, így kedd óta nyomom az ágyat... remélem megérte, de az nem ma fog kiderülni :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2868

Hozzászólás Szerző: trane »

Vinkler írta:
2025.02.22., szomb. 12:19
Nah, én elindultam tekerni és 4 percig tartott. Ott lemerült a váltó. :fekverohog: ...
hát nem öröm, az biztos :ohnoohnoohno: . ne legyen úgy, Tomi, de mi van, ha egy 120-as kör mondjuk 63. km-énél jársz így vagy megy el a fékfolyadékod :quetionmark: gondolkodik.gif (igen, a károgás :napsut: - de engem nem fog senki meggyőzni a hidraulikus/elektromos rendszerekről, mivel 33 évet tényleg aktívan /min. évi 10.000km/ tekertem le mechanikussal/felnifékkel ;peace; )

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Nah, én elindultam tekerni és 4 percig tartott. Ott lemerült a váltó. :fekverohog:

Most döglök a kanapén, amíg tölt. bravo.gif

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4947

Hozzászólás Szerző: pärt »

Mielőtt végleg politikai közbeszéd mélységig mélybúvárkodjátok magatokat a hobbink leghúsbavágóbb problémáin (bár nekem lövésem sincs, min vitáztok, bár az is igaz, hogy teljesen láma vagyok a témához), jelzem, hogy vagy két hónap múlva már talán együtt tekerhetünk. Addig valami közös nevezőt találhatnátok, nem szeretnék tekerés közbeni pumpával verekedést látni. ;peace;

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2025.02.22., szomb. 09:13

Te jobban tudod Janinál (is) ez a lényeg. Nem csoda, hisz profiként rendszeresen időfutam bicajjal veretsz wattmérővel, 40-60 perc időfutam versenytempón.
Akkora MARHASÁGOKAT írsz, nem a plafon, az ég szakad le egyszer. ;peace;
Sebi, a 2 hónapos, kerékpáros ekCaminód alatt nem biztos, hogy bepótoltál több évtizedet. De vágom én, ha itthon az összes nagy múlttal bíró edző is hülye, mit akarunk mi, mezei halandók :D
De, ami a lényeg, magát a problémát félreérted. Ennek az egésznek én pl az értelmét se látom, mert a televíziós közvetítéseken be szoktak vágni kb 5 másodpercet, amikor az adatokat mutatják. Jani kerékpáros tudását és tapasztalatát senki nem vitatja, de ez nem túl nyitott gondolkodás részéről, mert csak bedob egy mondatot és nem gondolja át. De ez már nem kerékpáros kérdés, szimpla probléma feltáró készség, ami már inkább a pszichológia tudomànya témakör. Egyébként egy borzalmasan sokadrangú kérdés, soha nem is nézem ezeket az adatokat. Nem is értem ezt a beszélgetést, mert, ha oda kiírnak valamit, az ha igaz, ha nem, ott van és annak, mint mindennek az életben, oka van, ami lehet egy egyszerü adatátvételi hiba is. Ez részemről nem egy sportkérdés, inkább filozófiai. Nem kell skatujában élni, kicsit nyitottabban. :smile53:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7495

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

revox írta:
2025.02.21., pén. 22:29
azért ez nem ennyi... nem kel meszemenni, elég a hazai TT időfutam, ahol hol befúj a szél, hol nem a pálya adottságai alapján, a tempót tartani kell. Aztán a ránézésre egyenes szakaszon vannak alattomosan jelen lévő alig látható, de érezhető kisebb kaptatók, lejtők, ami ha a ritmust megzavarja, kicsit bemocorog a wattmérő. egy fasor megszűnésekor simán befújhat olyan szél, ami hirtelen ilyen mértékű erőtöbbletet kér. Az más kérdés, hogy után a delikvens mérlegelhet, hogy wattalapon lassít, vagy xarik rá és tartja a tempót, bízva abban, hogy nemsoká megkegyelmez a pálya.

de nagyon nem is értem, ez miért fontos ennyire. pelikán bedobott egy ilyet... nekem ez csak azt jelenti, bedobta, de nem gondolta át, hogy amit oda kiírnak, azt nem csak úgy odarajzolják, hanem valahogy lejön a rendszeren. nem is értem, mit jelent ez a sejtelmes beszólás gondolkodik.gif mi a célja? megvádolja a közvetítőket. hogy direkt fals adatot írnak ki, ami kb senkit nem érdekel, értelmezni még kevesebben tudják ... bááár, lassan több a kerékpáros versenybíró hazánkban, mint a fotbalszakértő :D (nem Neked mondom, csak általánosan)
Te jobban tudod Janinál (is) ez a lényeg. Nem csoda, hisz profiként rendszeresen időfutam bicajjal veretsz wattmérővel, 40-60 perc időfutam versenytempón.
Akkora MARHASÁGOKAT írsz, nem a plafon, az ég szakad le egyszer. ;peace;
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Snipi írta:
2025.02.21., pén. 11:55
Elhiszem nektek. De azért, senkit nem megbántva, hogy Bissegernél vagy Pogacarnál azért furcsa, hogy egy egyenletes tempójú időfutamon azért fura, hogy így ugrabugráljon. Náluk azért az egyenletes teljesítményleadás szerintem alap. De persze, nem ismerem ezeknek a wattmérőknek a működési elvét.
Lehet ez is olyan mint a CD-játszó. :D Mintákat vesz perecenként 44.000-szer és abból számol "valamit". Ahelyett, hogy mind minden rendes ember LP-ről venné az információkat. :kapdelm:
azért ez nem ennyi... nem kel meszemenni, elég a hazai TT időfutam, ahol hol befúj a szél, hol nem a pálya adottságai alapján, a tempót tartani kell. Aztán a ránézésre egyenes szakaszon vannak alattomosan jelen lévő alig látható, de érezhető kisebb kaptatók, lejtők, ami ha a ritmust megzavarja, kicsit bemocorog a wattmérő. egy fasor megszűnésekor simán befújhat olyan szél, ami hirtelen ilyen mértékű erőtöbbletet kér. Az más kérdés, hogy után a delikvens mérlegelhet, hogy wattalapon lassít, vagy xarik rá és tartja a tempót, bízva abban, hogy nemsoká megkegyelmez a pálya.

de nagyon nem is értem, ez miért fontos ennyire. pelikán bedobott egy ilyet... nekem ez csak azt jelenti, bedobta, de nem gondolta át, hogy amit oda kiírnak, azt nem csak úgy odarajzolják, hanem valahogy lejön a rendszeren. nem is értem, mit jelent ez a sejtelmes beszólás gondolkodik.gif mi a célja? megvádolja a közvetítőket. hogy direkt fals adatot írnak ki, ami kb senkit nem érdekel, értelmezni még kevesebben tudják ... bááár, lassan több a kerékpáros versenybíró hazánkban, mint a fotbalszakértő :D (nem Neked mondom, csak általánosan)
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7495

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Képernyőkép 2025-02-21 125200.png
.
Képernyőkép 2025-02-21 125130.png
.
PJ tudja mit beszél és Ő csinálni is tudja, ami itt egyikünkről sem mondható el. :rolleyes:
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Elhiszem nektek. De azért, senkit nem megbántva, hogy Bissegernél vagy Pogacarnál azért furcsa, hogy egy egyenletes tempójú időfutamon azért fura, hogy így ugrabugráljon. Náluk azért az egyenletes teljesítményleadás szerintem alap. De persze, nem ismerem ezeknek a wattmérőknek a működési elvét.
Lehet ez is olyan mint a CD-játszó. :D Mintákat vesz perecenként 44.000-szer és abból számol "valamit". Ahelyett, hogy mind minden rendes ember LP-ről venné az információkat. :kapdelm:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Snipi írta:
2025.02.21., pén. 08:57
revox írta:
2025.02.21., pén. 08:37
:D korán van,ez eszembe se jutott :D köszi :smile53:
azt nem feltételeztem, hogy valós hr, esetleg, hogy elromlott a műszer... Atink produkált néha 260as pulzust a merülő ellemmel :D de 420...
Erre mondta kedden (UAE tour 2. szakasz) a vendégként az Eusp.-nál lévő Pelikán Jani, amikor kiírták a watt és pulzus adatokat, "no ez az aminek én nem hiszek".
Rákérdeztek miért, erre azt mondta, hogy olyan nincs, hogy egy időfutamon egy profi az egyik másodpercben 350 watt, majd 2 mp múlva 560 stb. Megjegyzem full egyenes lapos úton kalimpáztak a fiuk a sivatag közepén, és nem, nem volt dűne. (Bár a környéken forgatták :D )
Szóval megint tanult az ember valamit, és ezeket a kiírt wattmérős adatokat tamáskodva fogadom azóta ... A Pelikán Janinak már csak tudni kell ezt.
Hogyne lenne. HA gondolod csinálok neked videot a görgőzésemről. Simán tud ugrálni a wattadat, főleg, ha megtolod.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Snipi írta:
2025.02.21., pén. 09:52
revox írta:
2025.02.21., pén. 09:26
Snipi írta:

Erre mondta kedden (UAE tour 2. szakasz) a vendégként az Eusp.-nál lévő Pelikán Jani, amikor kiírták a watt és pulzus adatokat, "no ez az aminek én nem hiszek".
Rákérdeztek miért, erre azt mondta, hogy olyan nincs, hogy egy időfutamon egy profi az egyik másodpercben 350 watt, majd 2 mp múlva 560 stb. Megjegyzem full egyenes lapos úton kalimpáztak a fiuk a sivatag közepén, és nem, nem volt dűne. (Bár a környéken forgatták :D )
Szóval megint tanult az ember valamit, és ezeket a kiírt wattmérős adatokat tamáskodva fogadom azóta ... A Pelikán Janinak már csak tudni kell ezt.
passz. néha van,hogy síkon is belelépnek,hogy pl emeljenek 1 km/h-t. olyankor egy ideig nyomni kell,míg be nem forog az áttétel. de simán lehet adatlevét hiba is. de nemigazán nézem ezeket a számokat
ja ja
itt összevissza ugrabugrált a watt ... előtte nem is nagyon figyeltem, de kedd óta ha ilyet látok figyelem és télleg szinte másodpercenkét több 100 watt pluszminusz
esetleg ha elkapsz ilyet tvbe, már ha nézel ilyet figyeld meg, ha érdekel.
sajátomat se szoktam :D
de pl görgőn nálam is sokszor van, hiába síkon megyek,statikuk 35ös tempó és a watt ugrál. egyrészt, 3 másodpercenkénti átalgot ír ki,meg az egyenletes haladásnál,ha pedálütemet, ritmust vesztesz,hirtelen megpróbálod visszaforgatni és olyankor a watt simán duplájára ugrik. akkor túlforgatod,kcsisit elengeded és a wattod máris leszalad. ha valaki nem átlagost néz,ott még jobban ugrálhat. de a tévés ingadozásban lehet inkább valami átvételi hiba van
halfnote.hu

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

revox írta:
2025.02.21., pén. 09:26
Snipi írta:
revox írta:
azt nem feltételeztem, hogy valós hr, esetleg, hogy elromlott a műszer... Atink produkált néha 260as pulzust a merülő ellemmel :D de 420...
passz. néha van,hogy síkon is belelépnek,hogy pl emeljenek 1 km/h-t. olyankor egy ideig nyomni kell,míg be nem forog az áttétel. de simán lehet adatlevét hiba is. de nemigazán nézem ezeket a számokat
ja ja
itt összevissza ugrabugrált a watt ... előtte nem is nagyon figyeltem, de kedd óta ha ilyet látok figyelem és télleg szinte másodpercenkét több 100 watt pluszminusz
esetleg ha elkapsz ilyet tvbe, már ha nézel ilyet figyeld meg, ha érdekel.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Snipi írta:
revox írta:
halfnote.hu

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

revox írta:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Vinkler írta:
2025.02.21., pén. 08:19
revox írta:
2025.02.21., pén. 08:18
marconi írta:
2025.02.20., csüt. 20:32
IMG_1435.jpeg
mi az a <3 420?
Annyian kedvelték a bejegyzést.
halfnote.hu

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Szóval a lényeg az, hogy ebben a kontextusban, hogy kerékpár és Portugália ilyen kis "apróságokon" mint a szerdai algarvei kör befutó meg se szabad lepődni. :D

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

AAttila írta:
2025.02.21., pén. 07:24
Snipi írta:
2025.02.21., pén. 06:46
Rotox írta:
2025.02.19., szer. 17:55
Nézzétek meg az Algarve 1. szakasz befutóját! :smile29: :smile51:
Ennél már csak a Tour of Portugal-on (vagy hogy hívják) elért, Pogit, Remcot, Jonast és Primozt lealázó kontis strava KOM-ok a jobbak. :kapdelm:
Azért a Strava KOM, az más. Vannak,akik kimondottan arra mennek rá. Arra edzenek,nyomják,amíg nem sikerül. Pogiék évente 1x arra "járnak". Verseny menedzselése nem a segmenteket követi. (de ezt Te is tudod)
Itt nem egészen erről van szó. A Tour of Portugalia-n gyorsabban mennek fel egyes (nem próbálgatás) konti versenyzők (nevesincs) egyes emelkedőkön, mint mondjuk a Figuera Tour-on vagy az Algarve-in a "nagyok". Aztán a verseny után kb. 10 versenyzőt 2-3 évre el is tiltanak ... :D

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

revox írta:
2025.02.21., pén. 08:18
marconi írta:
IMG_1435.jpeg
mi az a <3 420?
Annyian kedvelték a bejegyzést.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

marconi írta:
IMG_1435.jpeg
mi az a <3 420?
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3505

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Snipi írta:
2025.02.21., pén. 06:46
Rotox írta:
Ennél már csak a Tour of Portugal-on (vagy hogy hívják) elért, Pogit, Remcot, Jonast és Primozt lealázó kontis strava KOM-ok a jobbak. :kapdelm:
Azért a Strava KOM, az más. Vannak,akik kimondottan arra mennek rá. Arra edzenek,nyomják,amíg nem sikerül. Pogiék évente 1x arra "járnak". Verseny menedzselése nem a segmenteket követi. (de ezt Te is tudod)

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Rotox írta:

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 349

Hozzászólás Szerző: marconi »

IMG_1435.jpeg
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rotox írta:
:D bravo.gif
halfnote.hu

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”