Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4320
Kapcsolat:

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: revox »

eztán megbecsülöm a bora ultra 2 kerékszettet :D egyébként elkezdtek előkerülni ezek a régebbi profillal (V shape) bíró kerekek, igen horror áron. émmeg nemrég majdnem eladtam 250-ért a gyűjtői állapotű Fulcrum Speedet :D
az azért vicces, hogy hungaryból- hungaryba a szállítás 100ezer Ft :D (nyilván nincs beállítva, de 100ezer bárhova necces)

https://www.ebay.com/itm/195138565398?h ... R8TTqrXzYQ
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4981

Hozzászólás Szerző: pärt »

Uh... én csak most olvastam ezt a céges zagyvalékot, először csak az árát néztem. Mintha egy varázsgombától megkészült, másfél éve magyarul tanuló marketinges írta volna.
A cucc mindenesetre elképesztő, de érdekes lenne látni, hogy mindezt karbonból, azonos geoval milyen súlyból, milyen merevséggel és milyen összegből hozható ki. Bár a súly itt aligha tényező: egyszer rúgja fel a terminátor utazósebességre, aztán annyi.
Ja, és a 60.000 euro csak a váz+kormányszett. :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2023.04.19., szer. 18:10
Izmosodik a forint, már 23 millió körül a tied lehet.
Csodálatos, hogy ilyen hájtek cuccok segítségével nem kell megrekedni ötvenmittudoménmennyis rekordnál, hanem akár mesés tizedeket, századokat lehet javítani. :tutiok:
Zavaros a leírás (mint megannyi más ezen a lapon) , de olyan, mintha a konkrét darabot árulnák, amivel Ganna ment. Bár nem gondolnám, hogy a Pinarello rászorulna, hogy eladja a világrekord bicajt, a helyett, hogy vitrinbe tennék. Tíz 3,4milláson fognak ennyit... de, ha ez nem az a bizonyos, akkor biztos sokat jelent a bálnabőr hablaty, amikor TT versenyeken bőven parceket adnak egymásnak, nem tizedeket :rolleyes:

Ja, várjunk, ez pályakeró...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4981

Hozzászólás Szerző: pärt »

Izmosodik a forint, már 23 millió körül a tied lehet.
Csodálatos, hogy ilyen hájtek cuccok segítségével nem kell megrekedni ötvenmittudoménmennyis rekordnál, hanem akár mesés tizedeket, századokat lehet javítani. :tutiok:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

még nem láttam, 3D váz a boltokban:

https://biondobike.hu/termek/pinarello- ... akerekpar/

Kép
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

ezt közben megkerestem. ez kb osztályazonos gép. nem vitás, szebb. élőben pedig gyönyörűek a Pincsik... ezért a plusszért adnék mondjuk 500at... de itt 1.6m kontra 3.4m lóvéról van szó. Mellesleg 3,4mill egy bicóért nem kevés, sőt, nagyon sok szerintem, de egy életen át benned lenne, hogy ez nem a csúcsgépük, hanem bőven alatta kettővel :D nagyon elszált itt vallami a biciklis világban. eddig se volt értelmes, de még valahogy benyelte az ember, de mostanra teljesen elgurult a gyógyszerük...
de nyugi, a hifi se jobb... minap nézegettem drótokat. A combosabb bringa árából nem férne most ki 2db igazán jó interkonnekt, ami egy lemezjátszóhoz kell... (ha trafózol, 3 )

https://biondobike.hu/termek/pinarello- ... -kerekpar/
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2023.04.19., szer. 13:24
Azt írja, 26-os a belső felni szélesség, amit nem hiszek el, szerintem elírás.
De mindegy, ezek a Mavic kerekek 19-esek általában, arra mehet a széles gumi. ;peace;
az már fatBike lassan :D

ETRTO size: 622x19TC

https://www.mavic.com/en-us/cosmic-sl-6 ... r1232.html
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2023.04.19., szer. 13:25
Alakítsunk HiFibzk teamet és veszünk 10-et. :fekverohog:
de szigorúan 40%-os áron. csapat,nem? de :D
engem kivágnának ezzel együtt :D
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2023.04.19., szer. 13:24
Érdekes egy gép, egy tehén ez is. 8kg, Revi. :D Azt írja, 26-os a belső felni szélesség, amit nem hiszek el, szerintem elírás.
De mindegy, ezek a Mavic kerekek 19-esek általában, arra mehet a széles gumi. ;peace;
ja. 1750 a kerék. az én vasaimhoz minden tehén, főleg ha felteszem az 1200g körüli Campákat :D
most a reakciós a vision metronnal (ami a1360g hivatalosan,de fulcrum agy ment bele és az acélrotor +40g, xal 1400g a szett kb) 7,3kg cakpakk,útrakészen, garmin, minden, de a pedálon tudnék faragni 100g-t, ha akarok, de nem érdekel (durácsével még vagy 2-300at)... szóval, ez után minden tehén, de még ez is tehén az asszony 6,8kg caminmjához képest :D

de az a decas bicaj, ha kapna egy rendes kereket, 1200g-al, máris lehuppanna 7,3-ra, de nem tudom, pedál bele van e mérve. szerintem nincs. de ez a sok aero elem,mint komrány,stucni,rejtett vezetés, meg gondolom a tárcsafék, a 12 speed hozzák a tömeget. ha bicajt nézek, a váz tömegét nézem meg. a többi már nem a gyártón múlik, vagyis de,mert ő pakolja fel rá a cájgot :D
halfnote.hu

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 276

Hozzászólás Szerző: st81 »

Május elsejei Balatonfondo-ra szép számú versenyzőt várnak (1200-1500 főt remélnek).
A rövidebb távon tervezek indulni, remélem az útbiztosítás nem csak marketing szöveg lesz...

A közös tekerés új időpontjához: ápr. 30, május 14, 20-21, 27 részemről ok.
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7544

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Alakítsunk HiFibzk teamet és veszünk 10-et. :fekverohog:
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7544

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Érdekes egy gép, egy tehén ez is. 8kg, Revi. :D Azt írja, 26-os a belső felni szélesség, amit nem hiszek el, szerintem elírás.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2023.04.19., szer. 12:18
Sajnos szó sincs róla,hogy Magyarország kap belőle. Franciaország, Németország, Svájc és azt hiszem Belgium. De már régebben olvastam. Az biztos, hogy nálunk nem lesz.
Egyébként igen,a kerék az első lenne, amit cserélnék. Azt leszámítva, széles körnek megfelelő ez a bicó. :smile32:
boltban lehet nem lesz, de szeritnem rendelni majd tuti meg lehet oldani. most is sok olyan termék van a webshopbani s, ami külföldi raktárból jön, 10nap alatt. De, ha kellene egy,biztos elővenném a telefont és a Decás főnökökkel valamit okoskodnék,hogy hozzanak. a méret meg annyiból egyszerű, hogy a váz sokszuorugyanaz,csak a felszereltség nem. de ha nem is ugyanaz, a geo igen. ha egy ilyen aluból XS kell,akkor a karbonból is. de a karbon 105-el nálunk is szokott lenni. persze, nem mucsán, de budaörösön tuti.
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

lacee írta:
2023.04.19., szer. 12:06
aztán ha nem lenne vásárló réteg divatból ,,talán”lenne olcsóbb bringa stb.
itt a lényeg!!! amíg van aki megveszi, addig nem lefele fog menni az ára. egy csúcsbringa régen is drága volt, de pl egy alap autó fele. mára egy csúcsbicaj vetekszik pl egy közepesen felszerelt Vitarával (és tegyük hozzá,hogy az autók árai is nagyon megugrottak, de még így is veri egy fullos bicaj a közepes Vitarát, ami ha suzuki,ha nem, rég el kellett fogadni, hogy egy jó autó)

de mondom, nem vagyok kispolgár, ezen inkább mosolygok... de lehet elsírnám magam,ha összecsknám a meglévő kerókat... megyek franciába ryselt venni akkor :D
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3524

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Sajnos szó sincs róla,hogy Magyarország kap belőle. Franciaország, Németország, Svájc és azt hiszem Belgium. De már régebben olvastam. Az biztos, hogy nálunk nem lesz.
Egyébként igen,a kerék az első lenne, amit cserélnék. Azt leszámítva, széles körnek megfelelő ez a bicó. :smile32:

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1144

Hozzászólás Szerző: lacee »

revox írta:
2023.04.19., szer. 10:28
AAttila írta:
2023.04.19., szer. 10:03
Ilyen felszereltséggel, ennél csak drágábban vannak bicók. :smile53: Gyakorlatilag, a használt árak vannak ezzel egymagasságban.
A minőség a fő kérdés, de azért az nagy általánosságban kijelenthető,hogy a Deca, bringás vonalon készít,fejleszt jó termékeket. Akár ruházat,akár bringa. :smile32:

minek ez az irórnikus hangvétel? poén, PUNK! vegyük észre az értéket és na majmoljunk :) legyél Te is punk, használj olcsó biciklit, ami tud is.
Na igen,divat lett kerékpárt birtokolni a gazdagok körében is,így minden xart el lehet adni busásan,nézd meg az 575 Factory mezeket a Deca lapján 28e………mi a fax. kb. 1000 Ft. az anyag…..
Egyébként nagyon szép bringa,soha jobbat.
Nagyot kellene fordulni a szemléletnek amit csak az emberek tudnak megtenni,de …….. gondolkodik.gif aztán ha nem lenne vásárló réteg divatból ,,talán”lenne olcsóbb bringa stb.
A kerékpáros szemüvegeket is mondhatnám,hogy a sok bolond elkezdte hordani a mindennapi életben is, így az is jó vastag áron eladható…. :rolleyes:
Mikor gyerek voltam ez már akkor elkezdődött Nike,Asics stb. stb.csak nézegettük az üzletek kirakatait Derecenben:)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

egyébként ezen a képen látszik, mennyire rövid a váz eleje. sokszor a versenyzők azért használnak 1 vagy 2 számmal kisebb méretet, hogy a váz elejét kurtítsák és irányíthatóbb legyen a bringa. ebből, ha lenne XS, nem kellene variálni,hogy XXS kell, vagy női XS, mert az pont kiadná jól. Amúgy a Pinarellok geoja is ilyesmi. nekem a Gan pont ilyen rövid elsőrésszel bír, ami első ránézésre szokatlan lehet, de ez a jól uralható geo.

Kép
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2023.04.19., szer. 11:27
Akkor kijelenthetjük,hogy alapvetően jó bringát hoztak össze ;) :smile32:
nyilván a puding próbája az evés, de ha hozzáveszem, hogy előtte miket raktak össze (azok nagyon jók) és ami látszik, az igen biztató (a vázgeora a zseniálist mondanám, de az túl nyálas), igen :rolleyes:

ja, az a bazi nagy kerék nem illik hozzá. de lehet,mire ideér, ez is kap pl egy Fulcrum Zero Carbont, vagy valami kisebb Mavicot. egyébként az össztömege, a 8 kila, sajna ebben sokat nyom a kerék. azt nem tudom, ki álmodta meg hozzá, de teljesen ellentmond minden ész-érvnek :smile53: 40-nél ngyobbat nem tennék bele, nagyon-nagyon max 50-est
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Akkor kijelenthetjük,hogy alapvetően jó bringát hoztak össze ;) :smile32:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

de egy kis komoylság...

itt a geo...

legkisebb méretet nézem, azokkal jobban van tapasztalatom.

a nyeregcső és felsőcső hossza és a fejcső méreta mutatja, hogy a felsőcső meredeksége nem veszedelmesen zuhan, így a teteje merevnek mondható. Barom jó felsőcsőhosszal rendelkezik, aráynaiban jó rövid és a tengelytáv is példásan rövidnek mondható. legnagyobb méretben se éri el a métert(!!!). Ez egy nagyon jól irányítható bicaj, pl hegyi szerpentinen lefele. A BB esése 68mm, ami kellően lent van súlypont szempontból,de nem is veri a földet a BB, hogy kaynarban leérjen a peál (ha már mindenáron hajtani akarsz ott is). A fejcső viszonylag magas, de 0-5mm-es fejcsapágykupakkal elérhető vele a racsing beállítás, de leglább jó feszesen fogja a nagyobb csapgytáv miatt (alsó-felső fejcsapágy) a villanyakat. Aki meg kempingbicajozni akar, az is megússza néhány hézagolóval és még ha 100as stucnit etsz bele, se néz ki bénán, racsereknek mehet bele 120 is simán.
Aláncvillája a megszokott tárcsás, nagygumis 408mm, ami általánosnak mondható. Van akinek rövidebb, ez mászásnál előny, de a 408 mai világban egy teljesen elfogadott láncvillahossz, mondhatni ez az új 405mm. Villa rake adata 45mm,ami tökéletesen jó (rake <= 50mm a jó).

szeintem az egyik legjobb méretekkel bíró geometria, példás wheelbase-el

ja,... a súlya... 1100g a váz, de festve(!!!) a vázak tömegét nyerseny szokták megadni. a festés még kb 150-200g. ha azt lekapom, a váz 900-950g, az nem rossz. nem túl nehéz és nem szalvéta.

Kép
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2023.04.19., szer. 10:03
Ilyen felszereltséggel, ennél csak drágábban vannak bicók. :smile53: Gyakorlatilag, a használt árak vannak ezzel egymagasságban.
A minőség a fő kérdés, de azért az nagy általánosságban kijelenthető,hogy a Deca, bringás vonalon készít,fejleszt jó termékeket. Akár ruházat,akár bringa. :smile32:
akinek ilyen jellegű váz kell (kicsit edr, mintsem racsing, de ez minden másról is elmondható. mostanában varázsszó lett a kényelem, holott egy versenyző szenvedjen, ha azzal nyer 1 tizedet ;peace; ). na,xal semmivel nem lesz gyengébb, mint más gyártó gépe ilyen geoval. ezen értem a támvilla méretét. ezek a vékony támvillák merevek, de kényelmesek is. persze,annyira nem merevek, mint egy vaskos megtámasztás. a nyeregcsőbe való becsatlakozás itt is ad egy kanyart a bulinak: kcsiit merevebbé teszi a seggét, jelentősebb csőméret növekedés nélkül.
egyébként nálunk volt,aki vett még a régebbei,racsingos verzióból és nagyon elégedett. én csak boltban próbáltam, de teljesen rendben van. csak akkor még 900 körül volt a felnifékes, karbonkerekes, duraaces kiadás, full dedával.

a különbözet a név, amivel nem akarok kispolgár lenni, nem úgy értem. csak bugajózsi vesz egy specit, jó drágán és még vesz hozzá speci mezt is, mert ő nagyon speci (rajtuk szoktak a bringások mosolyogni, szaros pista speci nevenapján) :rolleyes: más meg vesze egy van ryselt, elmegy versneyre és keni a száját valam itróger Gesuban, ami tele van firkálva minden hülyeséggel ;peace;

minek ez az irórnikus hangvétel? poén, PUNK! vegyük észre az értéket és na majmoljunk :) legyél Te is punk, használj olcsó biciklit, ami tud is.
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

nem lőttem nagyon mellé... nekem ez is soknak tűnik,de fogadjuk el, hogy ma már ennyi egy bicaj. de ettől nem szabadna többe fájnia.

https://www.decathlon.fr/p/velo-route-f ... 7&c=VIOLET

cserébe elég jó a geoja. xs egyelőre nincs a táblázatban, igazából azt tudnám összevetni, de ránétzésre, a fejcső magassága és a felsőcső hossza azt mondja, ebből lehet jó kicsit venni, aztán haddd szóljon 120-130as stucnival.
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2023.04.18., kedd 22:30
Itt az új Decathlon fejlesztés:
Screenshot_20230418_222738_Facebook.jpg
Screenshot_20230418_222652_Facebook.jpg

Screenshot_20230418_222709_Facebook.jpg
Screenshot_20230418_222730_Facebook.jpg
holtbiztos, hogy nem lesz rosszabb, egy átlagos gyártó hasonló modeljétől. sőt, abban a támvilla becsatlakozásban van némi fantázia. nyakam rá, hogy ultegrával se lesz több 1,5-nél. talán az a bumszli kerék necces benne. ebbe egy kb 40es bőven elég lenne. ez már inkább triathlonkerék, vagy TT. de hülyén jpis néz ki benne. de valsz boltba nem ezzel kerül majd.
halfnote.hu

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 672

Hozzászólás Szerző: mackohaz »

AAttila írta:
2023.04.18., kedd 22:30
Itt az új Decathlon fejlesztés:
Screenshot_20230418_222738_Facebook.jpg
Screenshot_20230418_222652_Facebook.jpg

Screenshot_20230418_222709_Facebook.jpg
Screenshot_20230418_222730_Facebook.jpg
ez igen :smile53: ...olyan factor-os, hátsó támvilla festés nagyon bejön..
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”