Az indexes Octavia-topikban és youtube kommentekben is fikázzák a magyarok rendesen az új Octaviát. Nekem meg kívülről-belülről nagyon bejön, kívülről talán azért, mert nagyon BMWs oldalnézetből, belülről pedig - hát nem tudom, nekem nagyon bejön ez a futurisztikus belső, ami ugy futurisztikus, hogy közben SZÉP, nem ronda mint egy Tesláé, hiába fikázzák (ráadásul a kétküllős kormányért fikázzák a legtöbben, és még annyi fáradságot sem vettek, hogy megnézzék: a konfigurátorban a háromküllős kormány felár nélküli extra, ha nem tetszik a kétküllős, akkor bepipálod a háromküllőst és kész).
Az, hogy mit szólok hozzá a prémium után, inkább a menettulajdonságokon dől majd el, és nincs kétségem, hogy azért egy 3-as BMW rendesen lealázza ezen a téren, szóval menettulajdonságokban nem várok tőle prémium fílinget. Azért az a fránya hátsókerék-meghajtás, nagyon kiegyensúlyozott tömegeloszlás valamint a normális felfüggesztések hiányozni fognak, affelől nincs kétségem.
Ennyi pénzért mezei csatolt lengőkarokat tenni egy mai autóba, hááát, hová jut a világ? De tényleg. Utoljára az 1997-es Seat Toledómmal volt csatolt lengőkaros élményem, emlékeim szerint a VW Golf V Variantban is többlengőkaros megoldás volt hátul... és még az is képes volt “elugrálni” egy-egy keresztbordás kanyarban (pl a Kacsóh Pongrác úti felúljárón, az M3 felől a Hungáriára balra térő részen...).
Szóval a BMW prémium futóművét és menetstabilitását egy Skodának esélye nincs még megközelíteni sem ezekkel a múlt évszázadi olcsójános megoldásokkal. De nem sportra lesz, és ezen a téren nem fogok csalódni, mert tudom mire számíthatok.