Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Foci
Foci
Pedro és Alves góljaival 2:0 a félidőben. A Realnak a biztos továbbjutáshoz egyelőre 3 gólt kéne rúgnia. Nagyon jól indítottak, kapufa, minden volt, a durvulás is nagyon elkezdődött, a spori ismét kritikán aluli. Pepe és Lass ismét kizavarandó lett volna, ehelyett Messi és Casillas kapott kamusárgát. A gólok egyértelműek, egalább ennek örüljünk. Meg, hogy Iniesta túlélte...
Érdekes még, hogy Kaká is elkezdett hentelni, illetve, hogy Coentrao még mindig a pályán van. A kis Ronaldo biztos kiborult, hogy néha védekeznie is kell, a Realosok nagyon sokat futnak. Nem tudom, meddig lehet ezt a tempót bírni, de nagyon elnéznék ebből a meccsből akár 3 félidőt is.
Rég láttam izgalmasabbat. És Özil kapufája előtt le a kalappal, ugyanakkor Pinto is nagyon jó.
Foci
Ééééééééééés iiiigeeeeen!
Foci
A hírek szerint Beckham 2 nap alatt kitermelte a vételárát trikókból meg egyéb ereklyék eladásából, állítólag főleg Ázsiában nagyon vették. Ez üzlet. Van ahol meg az üzlet mellé focit is csinálnak. Ennyi.
Az, hogy a Realnak megérte, lehet, Beckham viszont azóta nincs sehol.
Viszont kezdődik a meccs, erős kezdőt állítottunk ki, egyelőre nincsenek újoncok.
Foci
Ehelyett ott játszik a Beckham 2 szezont, oszt elmegy az USÁba. Ennél nagyobb bukás valakinek, mint az USÁba igazolni?
A hírek szerint Beckham 2 nap alatt kitermelte a vételárát trikókból meg egyéb ereklyék eladásából, állítólag főleg Ázsiában nagyon vették. Ez üzlet. Van ahol meg az üzlet mellé focit is csinálnak. Ennyi.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Foci
...
A Barca ehhez képest havonta füröszti meg a saját nevelésű, Barca B vagy Barca C -szintű fiatalokat a Camp Nouban, hogy szokják a hangulatot. Ki ismerte Isaac Cuencát akár 1 éve? A közelmúltban már kezdő is volt, és szerintem a már alig elbukható kupa-visszavágón (holnap este) Pep már csak brahiból is olyan csapatot küld ki az első félidőre, akik egy része friss husi lesz, még az is lehet, hogy Pedro és Thiago lesz elől a két "nagy öreg". És ott van Sergi Roberto, a fiatal Dos Santos, és a többiek, az ismert színvonalon.
Legfeljebb a középpályára beáll Xavi és Iniesta, eléjük Messi, mögéjük Piqué és Busquets, hátra meg Puyol, Abidal és Mascherano. Vagy valahogy, csak zörögjön.
...
Nahátakkor jól bizsergett a nagylábujjam, itt a mai cikk a holnapi 19es keretről:
19 picked for clásico
www.fcbarcelona.cat
01-24-2012 19:10
Pep Guardiola has picked his 16 available first team players plus Cuenca, Dos Santos and Sergi Roberto to face Madrid.
Nincsenek csodák, csak emberileg. Képzeld el, hogy a Malaga ellen nem férsz be 4:1-nél, de egy Clásicóra beküldenek. Hát, ki ne hozná élete formáját?
Foci
Mondhattad volna Busquetset is. Guardiola első "igazolása" volt, hogy felhozta a nagyok közé.Amúgy ő számomra egy unszimpatikus futballista, de meg kell hagyni hogy jó játékos. Persze az első hónapokban nem ment neki annyira fényesen, de megkapta a lehetőségét. Pedro szintúgy. Eleinte nem ment neki, a többi már történelem. Madridban jegelve lett volna mindkettő. Hiába, ott a név többet számít. Lemondtak például Etoo'-ról, ugye tudjuk meddig jutott... Aztán lemondtak Cambiasso-ról is, aki saját posztján a világ egyik legjobb teljesítményét nyújtotta évekig az Interben. Aztán Madridban pedig addig is Beckhamek meg Gutik játszottak szűrőt. Mostanság meg ilyen Lassana Diarra/Khedira félék. Tényleg nem lehet szavakat találni arra, ami Madridban történt éveket keresztül.
Abszolút így van. Kidobják a hihhhhhhhhetetlen mennyiségű pénzt az ablakon, ennyiből hány, de hány saját nevelésű futballistát lehetett volna felnevelni, akik életüket adnák a mezért? Ehelyett ott játszik a Beckham 2 szezont, oszt elmegy az USÁba. Ennél nagyobb bukás valakinek, mint az USÁba igazolni? Sztem bukóbb jóval, mint az Anzsi... Persze, Victoria Beckham Spice sem egy magyar dubajos celeb (hogy hívják Balázs akkori csaját...? Elfelejtettem...)
A Barca meg megspórolja a lét, utánpótlást képez, nagy stadiont épít és telerakja nézővel, (holland módszer), majd a saját nevelésű második vonalat fájó szívvel eladja (dettó holland módszer). Vagyis, tehetségbeli és képességbeli hozzáadott értéket AD a játékosnak, valamint, ha eljut a Barcelona "B"-ig, onnan már akárhova "A"-ba mehet. Ha közbe' meg nem nyeri az EBt meg a VB-t.
Khedira és Lass... Szerencsétlen falábúak mind a ketten. Középpálya... Ők játszák meg Özilt, aki a 10-es mezben vadít... Én szégyellem magam, mert (Spanyolországban is) n+1 játékos JOBB ezen a poszton (nem kell mindjárt Xavit meg Iniestát akarni :-))) ), de tényleg vannak jópáran.
Télleg, Uraim, szép, szép, hogy itt Clásicózunk meg minden, de EB lesz ám a nyáron, rögtön a Liga után!
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Foci
Mondhattad volna Busquetset is. Guardiola első "igazolása" volt, hogy felhozta a nagyok közé.Amúgy ő számomra egy unszimpatikus futballista, de meg kell hagyni hogy jó játékos. Persze az első hónapokban nem ment neki annyira fényesen, de megkapta a lehetőségét. Pedro szintúgy. Eleinte nem ment neki, a többi már történelem. Madridban jegelve lett volna mindkettő. Hiába, ott a név többet számít. Lemondtak például Etoo'-ról, ugye tudjuk meddig jutott... Aztán lemondtak Cambiasso-ról is, aki saját posztján a világ egyik legjobb teljesítményét nyújtotta évekig az Interben. Aztán Madridban pedig addig is Beckhamek meg Gutik játszottak szűrőt. Mostanság meg ilyen Lassana Diarra/Khedira félék. Tényleg nem lehet szavakat találni arra, ami Madridban történt éveket keresztül.
Foci
Néztem a Barca és este a Madrid meccset is. Bíztam a Malagában, de nekik is idő kell még, hogy legalább megnehezítsék egyszer a nagyok dolgát. Az a baj a La Ligával, hogy a két nagy olyan szinte emelkedik ki a többi közül, mint egyik bajnokságban sem. Nem a többiek gyengék, a két nagy ennyivel jobb. Vannak itt is olyan csapatok, amik Európában szépen megállják a helyüket. Megpróbálom ezt a sok klasszikust ami mostanában volt úgy felfogni, hogy a legnagyobb ellenfél ellen a legnagyobb ellenféllel játszva tudunk gyakorolni. Persze nem könnyű, ha Mourinho személyes ügynek tekinti, és a csapaton kísérletezik. Az, hogy annak idején az Interrel megverte a Barcát csak nagy mák volt, jókor jött be az, hogy talán 10-ből egyszer meg tudná verni azzal a csapattal.
Tegnap végre volt hajtás nálunk, a normálisabb csapatot játszatta, nem a hentesbrigádot, akiket a kupameccsen felküldött. (amit egyébként sem értettem, eleve ön gyilkos felállás volt, mint ha eleve a kiesésre játszott volna, de akkor meg nem értem, miért kellett kitenni a csapatot, a szurkolókat annak, hogy pont a Barca ellen essen ki a csapat, kiverhetett volna minket a Mallorca is) DiMaria nagyon hiányzik, a cselei, gyors elfutásai, beadásai, góljai, gólpasszai. Özil, Kaká és Marcello végre formában volt, nem is értettem, hogy lehetett néhány meccsen az, hogy szinte minden meghatározó emberünk egyszerre fog ki rossz napot. Callejon pedig megint jó volt, de ezen már nem lepődöm meg. Játszatni kell a fiatalokat, én a kupát erre beáldoznám minden évben.
Teljesen igazad van, én is így gondolom, a Liga a jelenlegi Európa- és Világbajnok najnokság, itt van 2 csapat, amelyik akármit akármikor megnyer, és a többiek, akik szintén nagyon jók, de értelemszerűen nem ennyire. Néztem a Malagát, benne Santiago Cazorla, a Bilbaot, benne egy Llorente (mindketten spanyol válogatottak, azon a szinten, mint Puyol vagy Iniesta vagy Xavi, stb.). A BArca játéka a CSAPATJÁTÉK volta miatt átütő, ezek a srácok tízenéve együtt gurigáznak, a korosztályos bajnokságokban érnek össze. A Realnak ebben is látom a baját: az egy szem saját nevelésű Callejónt úgy mutogatják, mintha lenne még 1 fiatal, saját nevelésű játékos valahol...
A Barca ehhez képest havonta füröszti meg a saját nevelésű, Barca B vagy Barca C -szintű fiatalokat a Camp Nouban, hogy szokják a hangulatot. Ki ismerte Isaac Cuencát akár 1 éve? A közelmúltban már kezdő is volt, és szerintem a már alig elbukható kupa-visszavágón (holnap este) Pep már csak brahiból is olyan csapatot küld ki az első félidőre, akik egy része friss husi lesz, még az is lehet, hogy Pedro és Thiago lesz elől a két "nagy öreg". És ott van Sergi Roberto, a fiatal Dos Santos, és a többiek, az ismert színvonalon.
Legfeljebb a középpályára beáll Xavi és Iniesta, eléjük Messi, mögéjük Piqué és Busquets, hátra meg Puyol, Abidal és Mascherano. Vagy valahogy, csak zörögjön.
Ha a Real biztos továbbjutást akar, minimum két góllal kell nyernie.
A kíváncsiság nem kifejezés ahhoz képest, amit érzek... A henteseket viszont látni sem akarom, Kaká viszont garancia lehet a szép játékra, amire a portugálok garanciák az ellenkezőjére. A kis Ronaldo meg csak mások (Kaká, Özil) által kiharcolt 11-esből tud gólt rúgni... Pojáca az edzővel együtt. :smile24:
Foci
Hajrá, hátha elmegy edző bá év végén. Tudom, hogy rengeteg madridista isteníti, de én nem kedvelem. Inkább bátor játékkal kapjunk ki egy jobb csapattól, mint alattomos játékkal, bunkerállásban. Ez megöli a játékosok lelkét is, nem csoda, hogy mára barca fóbiások lettek, holott nem lenne rossz csapat ez. Képességeik megvannak, lelki okai vannak ennek a vereséghalmaznak. Nem vitatom, a barca előrébb tart ma, és már egy ideje, de nincs ekkora különbség, amit a játék mutat. Ahány meccs annyiféle taktika barca ellen. Miért nem lehet a mások ellen bevált taktikánkat játszani, és nem kísérletezni. Miért tud egy kiscsapat is jobban játszani a barca ellen, mint mi? A lelki okok miatt, ez pedig edző bá felelőssége. Ilyenkor kellene egy felelős elnöknek elég bátornak lennie hogy lépjen. Először pepét eltakarítani, akár az edző ellenére is. Még egyszer leírom, jelen helyzetben, akár érdemtelenül is, de azért örülnék a bajnoki címnek, hogy letudja Mourinho ezt a bajnokságot is, aztán menjen vissza az angolokhoz. A Madrid meg legyen megint az a régi elegáns klub, és csapat, ami miatt olyan sokan szeretik őket.
Újfent egyetértek. A baj, hogy szerintem a Real MINDENT akar egyszerre, ez pedig nincs benne a pakliban. Egyszerűen nem annyira jók, róluk nem hiszik el, talán még a legfanatikusabb szurkolók kivételével sem, hogy mind3 címet (kupa, iga, BL) simán behúzzák. A bajnokságban brilliáns esélyük van erre, de sajna, pont most kellett otthon lejátszaniuk ezt a meccset, és a srácoknak, akik, (szintén egyetértek Veled) egyszerűen nem ennyire rosszak, 9 meccsből még a sima statisztika szerint is legalább 2-3 győzelem "benne van", legalábbis nekem. Ennek ellenére megint összeestek, és már a sajtóban is arról lehet olvasni, hogy oszlásnak is indultak, legalábbis lelkiekben.
Szerintem Mourinho sem érett arra, hogy mind3 címre reális eséllyel készüljön (és fejben is fel tudja készíteni erre a srácait), illetve, saját maga sem képes erre. A Barca-fóbia valószínűleg valóban őbelőle árad, attól eltekintve, hogy pl. a szerdai meccsen lehozta játékos Higuaínt, Benzemát, ilyenek jöttek be, mint pl. Özil és Granero... Hol az ördögben volt Kaká????? Miért nem játszhat? Azért, hogy a hentesalakzat teljes létszámban a pályán lehessen? Nonszensz. Kispályás edző, lepusztított Real, lelkileg, eredményekben, kilátásokban. Aztán persze túlkompenzálják, hamar szakad a cérna, lesz is méltatlan viselkedés, durvaság és széthúzás. Kíváncsi vagyok a ma esti Bilbao-meccsre.
A Barca 4:1re nyert Málagán, a Fenomén megint vágott egy hármast.
Hajrá szép foci és sportszerűség!
Foci
Tudod alaposan elment a kedvem annak idején magától a fórumozástól is, ami fanatikus sárdobálás itt ment, ne csodáld.
A spanyol válogatott nekem is elsőszámú szívügyem, már ha külföldi válogatottakról van szó. Ha tavaly lett volna az EB én sem tettem volna fel sok pénzt a címvédésre, olyan szinten volt a gyűlölködés a két csapat játékosai között, hogy kizártnak tartottam a normális együttműködést. Mára ez jócskán csillapodott, de ki tudja mit hoz még a jövő. A spanyol kupa teljesen harmadrangú, pár nap és el lesz felejtve ha lefutott, de a bajnoki cím kérdése sokat ronthat még a csapategységen. Ha a klasszikuson megint kikap a Madrid, mégis nyeri a bajnokságot, akkor az a Barca hibája, mintsem a Madrid dicsősége. Ha a Nou Campban (bajnokin, nem a kupameccsen) bátor, jó játékkal nyerünk, de legalább egy döntetlenre jók vagyunk, és úgy nyerjük a bajnokságot, hogy nem hullajtunk több pontot, akkor örülni fogok. Az első verzió esetén csak jobban jött ki a lépés. Tehát ez a végkifejlet nagyban befolyásolhatja majd a válogatott sorsát is. delBosque helyében én inkább nem vinnék feszült Madridistákat magammal az EB-re, mintsem kockáztassam az egész válogatott sorsát. A kapuskérdés a legnehezebb, mert Casillas mögött elég nagy az űr, aztán van három szinte egyforma hálóőr, Valdes, Reina és DeGhea (vagy hogy kell írni). Ramos teljesen pótolható és egyre inkább Xabi Alonso is. Valahol nagyon sajnálom, hogy a Madrid nem spanyol játékosok közül válogat, hanem ráálltak a holland vonal után a portugálra. De talán nem mindig marad ez így...
A fanatikus sárdobálás szinte apropó nélkül is "idetalál", de hál'isten most nincs itt ilyesmi. Ugyanazt gondolom, mint amit leírtál, szerintem is kárt okoz Mourinho a spanyol focinak. EZT a cikket találtam ma a Sport1 honlapján. Nagyon sokatmondó.
Szétesett a Real Madrid!?
Hatalmas a feszültség a Real öltözőjében – állítja vasárnapi számában a madridiakkal mindig kesztyűs kézzel bánó Marca, amely szerint egyre nagyobb a távolság Mourinho mester és a csapat spanyol magja között.
A pénteki El Paisban még csak név nélkül nyilatkozó Real-játékosok véleményét lehetett olvasni: "Ezzel a játékkal nem jutunk messzire", Mourinho nem tud minőségi csapatokat irányítani, ha választania kell, mindig a harcosokat teszi be a kezdőbe a technikások helyett. Ha a Valencia edzője lenne, sokkal többet nyerne, mint a Reallal". A Marca viszont már sokkal konkrétabb hírekkel jelentkezett. A péntek reggeli edzésen Valdebebasban Mourinho állítólag letámadta a csapatot a következő mondattal: "Megöltetek a mix-zónában", amivel arra utalt, hogy a Barca elleni elvesztett kupameccs után a játékosok nyilatkozataikban rákenték a vereség miatti felelősséget. Erre Ramos állítólag azt válaszolta: "Mester, maga csak azt olvasta, amiket az újságok megírtak, nem mindazt, amit elmondtunk." Mire Mou emelte a tétet: "Persze, értem én, ti világbajnokok vagytok, titeket védenek a spanyol újságírók, akik a barátaitok – mint például a kapust." Erre az onnan mintegy 30 méterre lévő Casillas visszaordított Mourinhónak: "Mester, mifelénk szemtől szembe mondják meg a dolgokat."
Az igazi vita azonban ezt követően kezdődött Mourinho és Ramos között. "Sergio, te hol voltál az első gólnál?" "Piquét fogtam." "Nagyszerű, mert megbeszéltük, hogy Puyol a tiéd." Mire Ramos: "Igen, de mivel ők Piquével keresztbe mozogtak, Pepével eldöntöttük, hogy felcseréljük az embereinket." "Miért, már edzőnek képzeled magad? – kérdezte erre Mourinho, amire Ramos válasza nem késett: – Nem, de néha meccs közben úgy adódik, hogy fel kell cserélni az embereket. Mivel maga sohasem futballozott magas szinten, nem tudhatja, hogy néha szükség van erre."
A Marca értékelése szerint ezen a ponton Mourinhónak, az öltöző "örökös védelmezőjének" azzal kellett szembesülnie, hogy nem csak hogy az öltöző nincs vele, de kifejezetten ellene van. Már persze ha a spanyol lap értesülései helytállóak.
(Sport TV)
http://www.sport1tv.hu/Hirek/2012/01/22 ... al_oltozo4
Ha télleg ilyen a Real öltözőjében a hangulat, lehet, hogy már a Bilbao ellen elfogy az 5 pontból 3...
Foci
Közel 20 éve drukkolok kizárólagosan a Madridnak, de ilyen szánalmas játékot még nem láttam tőlük. Ez a csapat a leghervasztóbb ezen időszak alatt. Kis érdekel Mourinho eredményességre törekvése, a kiscsapatoknak rúgott töméntelen gól, ha remegő lábbal állunk ki az egyetlen rivális ellen. Ere nem lehet mentség, hogy ez minden idők legjobb Barcelonája. Amikor nekünk állt a zászló, a Barca akkor is kemény, tisztelni való ellenfél volt, nem úgy, mint ez a mai Madrid.
Maradnak a szép emlékek, amikor még Salgado, Hierro, Helguera és Carlos állta a rohamokat hátul, Makelele, Carembeau, és Seedorf szűrte a középpályát, előttük pedig Zidane, Figo varázsolt, Beckham osztogatott, Raul lődözte a gólokat, a cserék között pedig McManamann, Solari, és Cambiasso féle játékosok közül lehetett válogatni. Ez a csapat sem nyert állandóan, de legalább játszottak, szó szerinti értelemben, durvaságok nélkül.
A mai keretből nagyítóval kell keresnem kiért lehet lelkesedni. Talán az egyszer Casillas, aki hiába nyert már meg mindent amit sportoló megnyerhet, egy fecske nem csinál nyarat. Ha nem a világ vitathatatlanul legjobb kapusa volna a mai Madridban, még rosszabb volna a helyzet. Aztán itt van még Callejon és DiMaria, akikben van fantázia, és ennyi. Marcelo sosem lesz Carlos szint, sem védekezésben, sem a támadások segítésében. Ramos még talán Madrid szint, de Özil az ígéretes kezdés ellenére sem az, C. Ronaldo pedig jobb volna, ha nem nálunk játszana, szerintem eléggé lefolytja a keret játékát. Benzema mellé kellene egy igazi csatár. pepe (így, kisbetűvel) egy barom állat, akit azonnal el kellene küldeni a csapattól, ha ez a Madrid meg akar még menteni valamit a múlt presztízséből.
Hiába elég ez a szánalmas keret is a többi csapat ellen, ha éppen a Barca ellen kevés. Ha körülnézek kiket hoznék ide, nagyon szűk a piac, ha a Barca keretével mérem a szóba jöhető embereket. Talán Silva és Agüero jöhetne a Cityből, akiket szívesen néznék itt, mondjuk C. Ronaldo és Higuain helyett.
Nem tudom mit hoz a jövő, de a jelen elég siralmas. Abban bízom, hogy megnyerjük valahogy a bajnokságot, aztán gyorsan, és elégedetten távozik Mourinho. Helyette meg jön egy fiatalos, bátor edző, mint pl. Joachim Löw.
De jó, hogy írt, Szakkolléga Úr, már régen nem olvastuk errefelé megtisztelő posztjait!
Sokszor leírtam én is, hogy az a "Madrid", amiről te is írsz, volt az a bizonyos, amelyik "behúzott" engem is, amelyiknek hatására belekerültem a spanyol foci világába, hogy aztán a Deco-Eto'o-Ronaldinho-trió hatására "átessek" a piros-kék oldalra.
Alapvetően mindennel egyetértek, amit írsz, bár azért a bajnokság megnyerésével kapcsolatban kicsit engedékenyebb lennék a Madriddal. Nem az ő hibájuk lesz, ha nem jön össze. Kivéve, ha a Barca-meccsig eltűnik az 5 pont hátrány.
A nyári Eb-vel kapcsolatban viszont komoly lábfájásom van. A címvédő spanyol csapatban csoportdinamikai töredezettség alakulhat ki, Ramos, Xabi Alonso, Casillas - nem biztos, hogy beférnek majd. Egyszerűen rossz lesz miattuk a hangulat, annyit pedig nem nyújtanak, hogy őmiattuk pl egy Xavi-Iniesta-középpálya álmatag legyen. (Másrészt úgysem hiszem, hogy túl tudják dobni a Puyol-Piqué-Busquets-alakzatot.)
Ma este hattól a Barca idegenben játszik, ellenfél a Mallorca.
Remélem, csökken a hátrányunk.
Foci
Közel 20 éve drukkolok kizárólagosan a Madridnak, de ilyen szánalmas játékot még nem láttam tőlük.
Én nem vagyok nagy Real-hívő, éppen a játékos politikájuk miatt. Az a módszer, hogy csak vásárolnak, alig játszik náluk saját nevelés, nekem nem szimpi. Ettől teljesen függetlenül az nem lehet véletlen, hogy már vagy egy évtizede a felvásárolt világválogatott ellenére sem sikerül nekik semmi komolyat elérni. Ez a keret sem rosszabb, mint az igazi nagy csapatoké, csak valamiért mégsem jön össze semmi. Márpedig ha a játékosok elszürkülnek, bármilyen edző jön, akkor sem teljesítenek, akkor valahol máshol van a hiba. Mégpedig valahol fent. Nincs információm, de valami nem stimmel abban a klubban a fejekben, ha csak ezt tudják elérni ilyen keretekkel. Pl. Özil vagy Kaká bármelyik csapatban jó lenne a, itt meg eltűntek. A legutóbbi 2 Barca elleni meccsen 2 gól, az egyik ajándék labdából, a másik méretes kapushibából, és ennyi...
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Foci
Még Wayne Rooney is reagált Pepe példátlan durvaságára, aki az El Clásicón megtaposta Lionel Messi kezét.
Én csak a neten láttam az esetet, de az egyik nézetből pontosan látszott, hogy a bíró nem volt messzebb 5 méternél, ideális szögben, hogy lássa. A taposást is, meg azt, hogy előtte térddel finoman megrúgta Messit. Érdekes volt a fejhez kapós szimulációja is Pepének...
Szerintem Mourinho a hisztijével eléri, hogy egyes bírók nem mernek lefújni még ilyen egyértelmű eseteket sem. Célravezető ez a módszer, de számomra nagyon sportszerűtlen.
- -KP-
- V.I.P.
Foci
EGy blog azt írja, hogy erőst el kell gondolkoznia a klubvezetésnek, hogy akarja-e, hogy ilyen játékos viselje a mezt.
http://www.marca.com...chando-esa.html
nem értem mi tartott ezen évekig? már hamarabb rájöhettek volna.
Foci
Még Wayne Rooney is reagált Pepe példátlan durvaságára, aki az El Clásicón megtaposta Lionel Messi kezét.
"Mekkora idióta!" - írta a portugál védőről a Twitteren a Manchester United csatára. "Néha az emberek nagyon fel tudnak húzni" - tette hozzá Rooney.
A Telegraph visszatekintője szerint egyik csapat edzője sem látta az esetet, de José Mourinho úgy fogalmazott, ha szándékos volt a durvaság, meg kell büntetni játékosát.
Az eset a kb. 6 cm-es fű mélyén, a föld szintjén zajlott, a "technikai zónákból", kispadokról kvázi szemmagasságban. NYILVÁN senki nem látta (az edzők közül), csak a 150 kamera.
Rooney egyébként nem egy-két meccspénzét fogja bukni, ha a kis Ronaldo visszamenne a MUba. Bár, lévén a csapatjátékot elfelejtette, max. befejező csatárnak vinnék, de az az angol ligában nem külön poszt, ott Scholesok, Rooneyk vannak, és Aaron Lennonok meg hogyishívják azt a vészesen gyors walesi szélsőt? Szóval, még gyorsnak se kifejezetten nevezném. Az, hogy 1x lefutotta a hátrányból induló Dani Alvest, ne tévesszen meg senkit. Egyébként meg sztem nem jobb, mint Rooney.
Csekkoltam a spanyol Marca címlapját (Népsport, napi futball), címlapos, videós főhír Pepe taposása.
www.marca.com
EGy blog azt írja, hogy erőst el kell gondolkoznia a klubvezetésnek, hogy akarja-e, hogy ilyen játékos viselje a mezt.
http://www.marca.com/blogs/nomegustanlo ... o-esa.html
- -KP-
- V.I.P.
Foci
"Mekkora idióta!" - írta a portugál védőről a Twitteren a Manchester United csatára. "Néha az emberek nagyon fel tudnak húzni" - tette hozzá Rooney.
A Telegraph visszatekintője szerint egyik csapat edzője sem látta az esetet, de José Mourinho úgy fogalmazott, ha szándékos volt a durvaság, meg kell büntetni játékosát.
Foci
ennél nagyobb dícséretet nem kaphat a Barca. Totál gyáva defenzív csapattal állt fel a madrid hazai pályán. 4 védő és 3 védekező kp? Mindez 300-350millió euró elköltése után. vicc.
Pepe pedig továbbra is egy majom.
Először is nagy Boldog Szülinapot! a ma 41 éves Pepnek, aki... dehát, ezt mindenki tudja .
Biztos figyeltétek Ti is, nekem pár dolog nem tudta elkerülni a figyelmemet:
1.) Pepe valóban egy majom, az igazi futballhoz nem sok méltót mutatott a meccsen. A holt időben elkövetett, játékostárs elleni test-testes szabálytalanság viszont azonnal piros, nem ilyen-olyan "jajbakker, nemhallottam, oszt még elrúgtam a labdát", meg "ja, mán vót sípszó, spori?"-féleség. Igazi emblémája a portugál "stílusnak". Puyol meg mögűle tört ki az első dugónknál.
2.) Ők kaptak sárgát a meccsen: Pepe (17.), Piqué (19.), Sergio Ramos (52.), Busquets (55.), Fábio Coentrao (59.), Callejón (68.), Ricardo Carvalho (87.) Ha jól emlékszem, minden Realos sárga Messin esett szabálytalanság után jött. Ha a spori picit szigorúbb, a Madrid simán a 10 emberes Betis sorsára jutott volna, és még az uccsó 10 percben is kap kettőt ajándékba. Másrészt a kis Ronaldo kivételével majd' minden portugál narancssárgát kapott. Pepe, Coentrao, Carvalho.
3.) Szegény Pinto nagyon butuska gólt kapott kötényből, kell neki a meccsrutin. Remélem, a jövő szerdai visszavágót is ő hozza le.
4.) Altintop látszólag jól fogta meg Iniestát. Jó ilyenkor ráerősíteni erre a posztra, aztán, amikor szegény türk jól elhiszi, hogy minden papsajt, a labda visszakerül a Fenoménhez, oszt már megy is a löbb a felsompolygó Abidalnak, aki, amerre áll, spiccel szúr! Hahaha!!!
5.) A rövid alsóban nem tudtuk meglepni Casillast. A második gól után a távolbameredő tekintete (meg, ahogy köpött egy bazi nagyot), mindent elárult arról, hogy miket mondhatott nekik Mourinho, és ehhez képest milyen keserű az ébredés. A 85. perc tájékán, 1:2-nél elkezdtek hazasompolyogni a legdrágább helyekről a madridisták.
6.) Higuaínt eltüntettük, passz nem nagyon találta meg, lesipuskáskodni meg lecsorgókra vadászni nem bíííírt.
7.) Jól láttam, hogy a Realnak a gól volt az egyetlen kapura lövése? A labdabirtoklás a szokásos 30:70 volt, szokásos...
8.) Éééééééééééés a Spori... Hát, nemtom. Pár kamu-les (Sergio Ramos notórikus beragadó), meg nem adott szabadrúgás, ki nem osztott sárga és piros, kell a videobíró, addig nem lesz tiszta játék, amíg a játékosok tudják, hogy szabad a linkelés. Ha lenne, Pepe simán el lenne tiltva vagy 3 meccsre, persze, talán így is. Oszt akkor bájbáj hátsó alakzat, bájbáj bajnokság...
Nagyjából ennyi. Sztem kiegyensúlyozott, kifejezetten érdekes meccs volt. Pep valszeg mostanában mindig szeret kapatni egyet, mielőtt lehajrázzuk az ellenfelet.
Ha valaki naon ráér, érdemes elolvasni a Realos okfejtéseket, kommenteket ....
http://www.madridista.hu/web/index.php? ... o&id=12333
- -KP-
- V.I.P.
Foci
ennél nagyobb dícséretet nem kaphat a Barca. Totál gyáva defenzív csapattal állt fel a madrid hazai pályán. 4 védő és 3 védekező kp? Mindez 300-350millió euró elköltése után. vicc.
Pepe pedig továbbra is egy majom.
Foci
Bár játszottunk már jobban is, de még ez is bőven elég volt ennek a gyenge csapatnak a legyőzéséhez. Valamilyen Madridnak, vagy minek hívják. Ezen a meccsen azért a Madrid küzdősportosai rendesen levizsgáztak színészkedésből is, de azért a szabálytalankodás még mindig jobban megy nekik. Gratulálunk, különösen Pepének.
Barcaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Foci
Ma este 22:00 Barca - Real. El classico!
Nem bírnál valami AVXes csoportos kedvezményt "kiharcolni"? Mondhatod azt is, hogy igazából nem kell, csak "KÉSZENLÉTI" lenne a dolog, amolyan biztonsági háló, ha a streamek lekadnak...

Amúgy a jó stream olyan, mint a lyéghegy. Egész addig nem látszik, míg meg nem nyerjük a meccset!

Foci
A digisporton élő full HD-ben! 21:45 től!
Nincs nekük olyanunk, Hercegem, szakadozott Sopcast streamen néztük, de ez nem változtat azon, hogy aljas hentesbrigádja és holt időben elkövetett szabálytalansága ellenére 2:1-re megvertük a Realt otthon.
Nagyszerű hátsó alakzatunk most a kaput szaggatta szét. Először Puyol, a szöglet utáni fejessel, aztán Abidal a Fenomén szöktetéséből szkórolt.
2:1, Tisztelt Hölgyeim és Uraim, izgatottan várjuk a meccset a Nagy Házban, ahol 100.000 azaz egyszázezer néző lesz boldog a jó meccs láttán.
Barca, Barca, Baaaaaaaaaaaaaaaaaarcaaaaaaaaa!!!