Vagy - és ez a legvalószínűbb - időközben úgy kipattintottad magadat, hogy a plusz wattok hipp-hopp szétrágták a hajtást.
[/quote]
Itt van az eb elhantolva

Montin jobban kijöhet, hogy adott időszakban mennyi dzsuvát kapott. A hajtást elsősorban a kosz darálja le, kevésbé a belerakott kilométerek. Karbantartás, tisztítás, kenőanyag terén is lehetett eltérés.st81 írta: ↑2026.05.15., pén. 12:07Most, hogy az alkatrészekről diskurálunk, eszembe jutott valami.
Sok évvel ezelőtt tapasztaltam olyat, hogy a gyárilag rákerült alkatrészekkel bírták legtovább a kerékpárok.
MTB-on az első tányért és hátsó sort habár ugyanúgy Shimano-ra cseréltem, az élettartamuk nem érte el az elsőét.
Nem tudom jelenleg mi a helyzet, vagy én fogtam ki utángyártott rossz minőséget...
mert akkor még új és babusgatod, mosogatod, aztán később meg jól lexarod

Nem hiszem, hogy van különbség. Ez csak véletlen szerintem, vagy felhasználás más jellege. Én csak a láncokkal szívtam, de már annak is vége szerencsére.st81 írta: ↑2026.05.15., pén. 12:07Most, hogy az alkatrészekről diskurálunk, eszembe jutott valami.
Sok évvel ezelőtt tapasztaltam olyat, hogy a gyárilag rákerült alkatrészekkel bírták legtovább a kerékpárok.
MTB-on az első tányért és hátsó sort habár ugyanúgy Shimano-ra cseréltem, az élettartamuk nem érte el az elsőét.
Nem tudom jelenleg mi a helyzet, vagy én fogtam ki utángyártott rossz minőséget...

Nem feltétlenül ezekre a váltásszettekre gondoltam, amikor az Ali-s katyvaszról írtam. A Wheeltop, Sensah, L-Twoo, mint márkanevek már azért ismertebbek. Viszont komoly nyomozómunka szükséges, hogy a rettenetes - talán a gyártók elképzelése szerint nyugatias hangzású - betűhalmazok mögött álló cégekkel valamennyire is képbe kerüljön az ember. Ilyenekből iszonyú sok van, és teljes vakrepülés belenyúlni valamelyikbe. Például pont az említett Trace Velo-s gyerek vett valami számunkra semmitmondó nevű cégtől karbon féktárcsákat, amik már azért annyira nem voltak hű de olcsók, de nagyon elégedett volt velük, hogy aztán egy másik ismeretlen nevű cég szintén nem olcsó tárcsáiról kiderült, hogy nem hogy nem érik az árukat, de egyenesen használhatatlanok, a leírásukban szereplő állítások hazugságok voltak.Rotox írta: ↑2026.05.13., szer. 08:44
Talán kapcsolódik a fenti gondolathoz, kommentár nélkül:
https://www.bikeradar.com/advice/buyers ... DiKuP8W6Lw
Rotox írta: ↑2026.05.13., szer. 08:44Talán kapcsolódik a fenti gondolathoz, kommentár nélkül:
https://www.bikeradar.com/advice/buyers ... DiKuP8W6Lw
Ui: A vállaltan kínai vázak már ott vannak a Grand Tour-okon, immár névadó szponzorként is (pl. XDS-Astana). De a nem vállaltan kínaiak közül is nagyjából összes azon a vidéken készül, de talán a groupset-ek, kerekek, stb. is.
Ui2: Amúgy pedig nekünk (ezúton is elnézést a komolyabb versenyzőktől) egy ilyen (karbon váz, karbon kerék, 105 szett, 640 E Ft, itthon inkább olyan 900 E Ft-tól lehet találni hasonló "nevesebbet") lehet elég is volna:
https://xds.co/products/rs7
Zárszó: persze nekem sem ilyen van...![]()
![]()
![]()

Talán kapcsolódik a fenti gondolathoz, kommentár nélkül:

Ok, a Sram-ot nem ismerem, de, hogy egy 105-ös sor tuti elmegy normális kenés mellett 20-30k km-t az tuti. Az enyémben kb. 10k km van. Ma mostam, kentem, kb. semmi kopás nem látszik rajta. Ha egy Sram sor egy szezont sem bír ki, akkor erősen elgondolkodnék a váltáson.AAttila írta: ↑2026.05.12., kedd 21:53Eddig még csak Sram volt. Vagy Red v Force. Nagy valószínűséggel ezután is így lesz.Vinkler írta: ↑2026.05.12., kedd 21:49Bullshit. Egy 105-ös sor is, ahogy nézem simán elmegy tizenezer km-t. A Sramról nem tudok nyilatkozni, de meglepődnék, ha nem.AAttila írta: ↑2026.05.12., kedd 08:21Egyébként pont azon gondolkoztam,hogy amennyit az idéntől megyek,lehet ki kellene próbálni egy kínai sort és láncot. Mert ha ennyit tekerek, egy sor nem elég egy szezonra. Szerintem maximum gyorsabban kopik egy kínai sor, de nem gondolnám, hogy a váltás szarabb lenne. Bár próbálni kell.
Vannak dolgok,amin nem v nagyon nehezen változtatok. Pl sosem vennék karbon kormányt. Persze, ha gyárilag úgy venném a bicót, nyilván hagynám, de magamtól csak alut.
Eddig még csak Sram volt. Vagy Red v Force. Nagy valószínűséggel ezután is így lesz.Vinkler írta: ↑2026.05.12., kedd 21:49Bullshit. Egy 105-ös sor is, ahogy nézem simán elmegy tizenezer km-t. A Sramról nem tudok nyilatkozni, de meglepődnék, ha nem.AAttila írta: ↑2026.05.12., kedd 08:21Egyébként pont azon gondolkoztam,hogy amennyit az idéntől megyek,lehet ki kellene próbálni egy kínai sort és láncot. Mert ha ennyit tekerek, egy sor nem elég egy szezonra. Szerintem maximum gyorsabban kopik egy kínai sor, de nem gondolnám, hogy a váltás szarabb lenne. Bár próbálni kell.

Bullshit. Egy 105-ös sor is, ahogy nézem simán elmegy tizenezer km-t. A Sramról nem tudok nyilatkozni, de meglepődnék, ha nem.AAttila írta: ↑2026.05.12., kedd 08:21Egyébként pont azon gondolkoztam,hogy amennyit az idéntől megyek,lehet ki kellene próbálni egy kínai sort és láncot. Mert ha ennyit tekerek, egy sor nem elég egy szezonra. Szerintem maximum gyorsabban kopik egy kínai sor, de nem gondolnám, hogy a váltás szarabb lenne. Bár próbálni kell.

Szerintem Trace Velo ( https://www.youtube.com/c/TraceVelo) lehetett, mivel hasonló videókat szokott az algoritmus nekünk bedobni (vajh, miértpärt írta: ↑2026.05.12., kedd 17:41...
Van egy jutyúbos vlogger srác - nevére nem emlékszem, régebben láttam pár videóját - akinek a fő profilja, hogy kínai alkatrészekkel oroszrulettezik. Teljesen vegyesek a tapasztalatai: jó árú, tartós cuccok mellett bőven akadnak teljesen használhatatlan, akár életveszélyes lomok is. Speciel sorral is fürdött be, ami hi-tec, egy tömbbből kimart darab szeretett volna lenni, csak hipp-hopp szétkopott. ...

Nézned kéne többet a Hambinit, mindenből a kínai a legjobb. A BMC se tud legyártani egy normális vázat, csak a kínaiak, hogy a kerekekről ne is beszéljünk. Nem szabad ezekre ferde, csak húzott szemmel nézni.
Csak a belsőt vállaltam be.

GP5000 is Temu-s? Lánc, sor az alap, hogy kínai legyen.AAttila írta: ↑2026.05.11., hétf. 23:01Temuról valami Motsuv nevű. Nem a legkönnyebbet választottam, hanem közepeset. De sok ismerősöm használ ilyen Temus belsőt és többnyire mindenki elégedett.gianni321 írta: ↑2026.05.11., hétf. 22:55Milyen TPU belsőt vettél?AAttila írta: ↑2026.05.11., hétf. 22:37Ma megjöttek az új GP5000 gumik és azok már nekem is TPU belsővel mennek fel. Igazából a belsők már itt vannak 1,5-2 hónapja, de nem akartam a régi gumikkal feltenni. Itt az új lánc is, de azt sem teszem fel amíg nem jön meg az új sor is. Hamarosan újult "erővel" nyomhatom tovább.![]()

Temuról valami Motsuv nevű. Nem a legkönnyebbet választottam, hanem közepeset. De sok ismerősöm használ ilyen Temus belsőt és többnyire mindenki elégedett.gianni321 írta: ↑2026.05.11., hétf. 22:55Milyen TPU belsőt vettél?AAttila írta: ↑2026.05.11., hétf. 22:37Ma megjöttek az új GP5000 gumik és azok már nekem is TPU belsővel mennek fel. Igazából a belsők már itt vannak 1,5-2 hónapja, de nem akartam a régi gumikkal feltenni. Itt az új lánc is, de azt sem teszem fel amíg nem jön meg az új sor is. Hamarosan újult "erővel" nyomhatom tovább.![]()

Milyen TPU belsőt vettél?AAttila írta: ↑2026.05.11., hétf. 22:37Ma megjöttek az új GP5000 gumik és azok már nekem is TPU belsővel mennek fel. Igazából a belsők már itt vannak 1,5-2 hónapja, de nem akartam a régi gumikkal feltenni. Itt az új lánc is, de azt sem teszem fel amíg nem jön meg az új sor is. Hamarosan újult "erővel" nyomhatom tovább.![]()