Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Kerékpározás

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1160

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: lacee »

tonee73 írta:
2024.04.07., vas. 08:03
lacee írta:
2024.04.07., vas. 06:45
Szakik,tudnátok ajánlani menetes 28-as v fékes hátsó kereket ami 9 fokozatú sort is fogad, lehetőleg olyan érdekelne ami nem golyós-kónuszos....hanem csapágyas,persze ha létezik ilyen,vannak olcsón, de nem akarom elkapkodni.Gyorszárasat elvileg nem tudok rá venni nem tudom, hogy megállna-e,csavaros felfogatású ami rajta van.
Köszi.

Lehet, hogy én vagyok eltévedve, de szerintem bármelyik 622-es (illetve 28-as) v-fékes felnire fel tudsz fűzni/fűzetni bármilyen olyan hátsó agyat ami fogadja a 9-es sorokat. Én a helyedben külön venném.Ha tudsz akkor nézz hozzá Shimano Deore FH-M590-es hátsó agyat, erre mehet a 9-es sor (és 8-as is hézagolóval).Igaz, ez gyorszáras, de ahogy látom a vázad az ejtőpapucsos - tehát kompatiilis vele.Az 590-es széria nagyon megbízhatóra és strapabíróra sikeredett, anno hallottam szakiktól az akkori LX és XT széria fölé dicsérni ezen szempontokból.

https://www.mailordercycles.com/m9b0s18 ... ed-Freehub

4390-16633-main-deore-m590-rear-hub-38.jpg
Itt annyi a különbség,hogy vennem kell akkor sort is,nemrég vettem új menetes sort,de szerintem nem olyan drága egy alap 9-es.Fűzetni sajnos itt a környeken valószínű nem tudom mert senki nem foglalkotlzik ilyesmivel,de ez is marad egy opció.Akkor elvileg le tudom fikszálni a gyorszárral…majd még a hátsó villa szélességét mérem meg.
Köszi!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6492

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

lacee írta:
2024.04.07., vas. 06:45
Szakik,tudnátok ajánlani menetes 28-as v fékes hátsó kereket ami 9 fokozatú sort is fogad, lehetőleg olyan érdekelne ami nem golyós-kónuszos....hanem csapágyas,persze ha létezik ilyen,vannak olcsón, de nem akarom elkapkodni.Gyorszárasat elvileg nem tudok rá venni nem tudom, hogy megállna-e,csavaros felfogatású ami rajta van.
Köszi.

Lehet, hogy én vagyok eltévedve, de szerintem bármelyik 622-es (illetve 28-as) v-fékes felnire fel tudsz fűzni/fűzetni bármilyen olyan hátsó agyat ami fogadja a 9-es sorokat. Én a helyedben külön venném.Ha tudsz akkor nézz hozzá Shimano Deore FH-M590-es hátsó agyat, erre mehet a 9-es sor (és 8-as is hézagolóval).Igaz, ez gyorszáras, de ahogy látom a vázad az ejtőpapucsos - tehát kompatiilis vele.Az 590-es széria nagyon megbízhatóra és strapabíróra sikeredett, anno hallottam szakiktól az akkori LX és XT széria fölé dicsérni ezen szempontokból.

https://www.mailordercycles.com/m9b0s18 ... ed-Freehub

4390-16633-main-deore-m590-rear-hub-38.jpg
4390-16633-main-deore-m590-rear-hub-38.jpg (19.24 KiB) Megtekintve 647 alkalommal
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1160

Hozzászólás Szerző: lacee »

Köszi.
IMG_3036.jpeg

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4542
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Vinkler írta:
2024.04.06., szomb. 12:55
revox írta:
2024.04.06., szomb. 10:19
pärt írta:
2024.04.06., szomb. 08:28

Kedvenc fordulatom a bringás apróhirdetésekben: "Csak versenyeken használtam". :D
(A másik: "xy helyen van rajta egy repedés, de én így használom már három éve, és semmi gond vele". 36_1_5.gif )
A versenyeken gasználtam szakágfűggő és szint. Dgy triathlonos, vagy akesz kupásé, ami jóformán csak időfutam, az OK. Még full amatőr mezőny is. De igazolt UP vagy felnőtt már nem kíméli
:ohnoohnoohno:
Az sem kíméli, vagy ha kíméli is, költés előtt adja el.
Vagy ami rosszabb, költséghatékony módon magának taknyolja a technikát igazi hozzáértés nélkül, találomra. Attól mentsen meg a jóisten!
Azok a látható hibák. Pärt szerintem a kátyúzásból, borulásból fakadó esetlegesen nem látható dolgokra gondolt. Egy akeszes nem fogja odaverni a csak versenyen használt kereket. Nálunk a kölykök rekordja 3 Campa Bora egy hétvégén :D Szlovák kupa, xarabbak az utak, mint nálunk, de menni kell :)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9574

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

revox írta:
2024.04.06., szomb. 10:19
pärt írta:
Vinkler írta:
2024.04.06., szomb. 08:10

Többek között ezért sem vennék sem kereket sem bringát versenyzőtől.
Kedvenc fordulatom a bringás apróhirdetésekben: "Csak versenyeken használtam". :D
(A másik: "xy helyen van rajta egy repedés, de én így használom már három éve, és semmi gond vele". 36_1_5.gif )
A versenyeken gasználtam szakágfűggő és szint. Dgy triathlonos, vagy akesz kupásé, ami jóformán csak időfutam, az OK. Még full amatőr mezőny is. De igazolt UP vagy felnőtt már nem kíméli
:ohnoohnoohno:
Az sem kíméli, vagy ha kíméli is, költés előtt adja el.
Vagy ami rosszabb, költséghatékony módon magának taknyolja a technikát igazi hozzáértés nélkül, találomra. Attól mentsen meg a jóisten!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3606

Hozzászólás Szerző: AAttila »

pärt írta:
Vinkler írta:

Használatból adódóan a festék szépséghibás( kavics felverődések), a bringa kiváló,költségmentes állapotban van. Csak hajtani kell. :fekverohog:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
Vinkler írta:

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5221

Hozzászólás Szerző: pärt »

Vinkler írta:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9574

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

revox írta:
2024.04.06., szomb. 00:36
AAttila írta:
2024.04.05., pén. 19:56
Ráadásul mezőnyben NINCS kátyúszlalom. Tilos. Abból jön a baj. Át kell rajta hajtani. Vagyunk annyira ügyesek,hogy csak egy pici "ugratás" kell és simán átmész a kátyún. Persze a nagysága nem mindegy.
Ja. Aztán, ha nagy a kátyú, akkor se térsz le az egyenesről, max kereked törik, de nem 50 borda abszolútban :)
De ez reflexé is válik, aki csapatosan jár, vagy mezőnyben.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2024.04.05., pén. 19:56
Ráadásul mezőnyben NINCS kátyúszlalom. Tilos. Abból jön a baj. Át kell rajta hajtani. Vagyunk annyira ügyesek,hogy csak egy pici "ugratás" kell és simán átmész a kátyún. Persze a nagysága nem mindegy.
Ja. Aztán, ha nagy a kátyú, akkor se térsz le az egyenesről, max kereked törik, de nem 50 borda abszolútban :)
De ez reflexé is válik, aki csapatosan jár, vagy mezőnyben.
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5221

Hozzászólás Szerző: pärt »

Ezért (sem) tudnék versenyezni. A fizikai korlátaim mellett talán erősebbek a fejben lévők; nyavalya törne ki a folyamatos rettegéstől, hogy mikor akadok össze harminc másik emberrel. Jobb nekem a remeteség. Tavaly mentem néhányszor egy ismerőssel, aki pár éve kezdte az országútizást, valamivel azután, hogy túlélt egy olyan bukást a montijával, amit a halállal szebeni legnagyobb tiszteletlenség volt megúszni. Szóval vele meg a haverjaival gurultam párat, a héten találkoztunk, kérdem, mentek-e már idén. Nem, most kezdik ők is, tavaly nyáron ketten buktak ugyanabban a kanyarban. Menni már egész jól tudtak, de esni, akár a profik! Kulcscsont-bordatörés, légmell - mint az igazi nagyok. Ha egyedül megyek, nem kell paráznom, hogy előttem valaki nem tud megoldani egy kátyúszlalomot, vagy éppen összeakadunk, amikor én kerülgetem. Hibázni én is tudok, de az a saját kis bulim.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

láma kérdés volt, Ati tud errről mesélni...
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

geza123 írta:
2024.04.05., pén. 13:55
AAttila írta:
2024.04.05., pén. 13:52
Azt mondták a versenyzők,hogy túl gyorsan érkeztek a kanyarba és az utat a gyökérzet felnyomta több helyen. Az elég könnyen kib...ssza a kormányt a kézből. Nem volt idő korrigálni.
Igen, meg állítólag apró kavicsos volt a külső ív...
De a szökevények meg simán abszolválták...
a mezőnynek nehezebb reagálini egy megcsúszást is. nemtom,szökevények hányan voltak, de ott nagyobb a játéktér, de lehet óvatosabban is ereszkedtek. nemtom, ki ment már mezőnyben, az azért nem tiszató vagy Mátrakör :) ki vagy számolva centikre,hol a helyed és borzalmasan nagy a tempó és még nagyobbnak tűnik a miatt,hogy körülötted, mindenhol vannak. mint szűk utcában autóval száguldozni. 80-at már 180-nak érzel. ez lejtmenetben jóformán vakon repülés. a még nagyobb tempó és a sok kanyar miatt lényegében a hatamas rutin és a vakszerencse dönti el,mi lesz. ha itt nem a szélén sodródnak ki, hanem középen,felrakják az egész mezőnyt. brrrr...

a videón bizakodó a csávó... ettől szkeptikusabb vagyok... ilyen esés után,még-ha gyógyul is,rengeteg edzés kimarad, ami eddig volt,az is megy a kukába és még ottmarad a para fejben.
halfnote.hu

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 462

Hozzászólás Szerző: geza123 »

AAttila írta:
2024.04.05., pén. 13:52
Azt mondták a versenyzők,hogy túl gyorsan érkeztek a kanyarba és az utat a gyökérzet felnyomta több helyen. Az elég könnyen kib...ssza a kormányt a kézből. Nem volt idő korrigálni.
Igen, meg állítólag apró kavicsos volt a külső ív...
De a szökevények meg simán abszolválták...
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó

revox írta:
2024.04.05., pén. 13:45
gyors voltam, ez az? gondolom, bár itt csak Vinge van a refelketorban... de elég kemény,főleg azzal az árokkal, de a kövek se kutyák szétszórva...
Itt talán több látszik...
https://youtu.be/9ZcWDbhvDF8?si=JW-CKnstdL39grao

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó

Snipi írta:
2024.04.05., pén. 12:03
Látta valaki a tegnapi horrort a baszk körversenyen? ...
Igen, néztem és még most is a hatása alatt vagyok.
Pont újságoltam mindenkinek, hogy az idei Tour lesz szerintem életem legizgalmasabb 3 hetese. Tegnap ennek elég valószínűleg lőttek...
Nagyon sajnálom az érintetteket.Valami nagyon nem lehett rendben az úttal, mert véletlenül ennyien, ekkora tapasztalattal nem esnek el egy kanyarban...

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

gyors voltam, ez az? gondolom, bár itt csak Vinge van a refelketorban... de elég kemény,főleg azzal az árokkal, de a kövek se kutyák szétszórva...

youtu.be/lXK3EBEmbNw
halfnote.hu

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó

Kicsit más téma:

youtu.be/oX4V0F4e6Ss

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Screenshot_20240405_133936_Facebook.jpg

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Snipi írta:
2024.04.05., pén. 12:03
Látta valaki a tegnapi horrort a baszk körversenyen? Én sajna igen. Mérgelődtem is, hogy minek kell százszor ismételni, ráadásul hatásvadász aláfestő zenével.
Roglic (ő még úgy ahogy megúszta), Vingegard, Evenepoel annyi, és szegény Stef Craf meg örülhet ha egyáltalán normális életet fog tudni ezután élni, nem hogy biciklizni. Sérült még Jay Vine is és még páran. Három mentő vitte el Jayt, Jonast és Stefet. Borzalmas volt.
Szerintem az idei Tour de France győztesét nem Jonas Vingegard-nak fogják hívni, mert bár addigra ha fel is épül, a felkészülése tuti nem lesz elég.
nincs youtube link? tudom,keressek, de most -ritka eset- meló van :D
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2024.04.04., csüt. 14:15
revox írta:
2024.04.04., csüt. 09:26
szerintetek ez mi? nem sok dolog van bicajon,amit nem tudom mi, ez az...

valami.jpg
Kamera dokkoló.

Nah közben Pärt meg is válaszolta. ;peace;
telefontartó,de bármira jó,amire az apát felragasztod. de van beszerelve riasztó is. ha megmozdított, csak egyet visít. ha tolod, folyamtosan ordít :D :tutiok:
halfnote.hu

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 629

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Látta valaki a tegnapi horrort a baszk körversenyen? Én sajna igen. Mérgelődtem is, hogy minek kell százszor ismételni, ráadásul hatásvadász aláfestő zenével.
Roglic (ő még úgy ahogy megúszta), Vingegard, Evenepoel annyi, és szegény Stef Craf meg örülhet ha egyáltalán normális életet fog tudni ezután élni, nem hogy biciklizni. Sérült még Jay Vine is és még páran. Három mentő vitte el Jayt, Jonast és Stefet. Borzalmas volt.
Szerintem az idei Tour de France győztesét nem Jonas Vingegard-nak fogják hívni, mert bár addigra ha fel is épül, a felkészülése tuti nem lesz elég.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2024.04.04., csüt. 09:26
szerintetek ez mi? nem sok dolog van bicajon,amit nem tudom mi, ez az...

valami.jpg
Kamera dokkoló.

Nah közben Pärt meg is válaszolta. ;peace;

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”