Akácfa végleges kiirtására várnék kreatív ötleteket.
Köszönöm

Nonit-ot mindenféle permetezésnél használom, tényleg jó.

Este már nem, de most lőttem egy képet.

Köszönöm!stx írta: ↑2022.07.04., hétf. 01:46Mi kikapáljuk és a kacsák megeszik. De Devrinol vagy Lumax gyomirtó kinyírja.zoli73 írta: ↑2022.07.03., vas. 21:12Szép estét mindenkinek!
Szeretnék segítséget kérni a szakavatottaktól.
https://nepgyogyaszat.com/cikkek/porcsin/
Ezt a gyomnövényt milyen gyomírtóval lehet kiírtani?
Sajnos a kereskedelmi forgalomban kapható totális gyomírtók(mindegy milyen néven fut, a hatóanyaga mindegyiknek 360mg glifozát), szinte teljesen hatástalanok rá.
A Gyomstop kifejezetten kétszikű gyomok írtására szolgál, ez talán alkalmas lehet ellene?
2-3 hónapja a füvet lefújtam vele, és minden akkor tenyésző gyomot szépen eltüntette, de ez a fent idézett gyom, akkor még nem volt sehol.
Mit használjak, a biztos hatás érdekében? Ki, mivel "harcol" ellene? Ha harcol egyáltalán.
Köszönöm!

Mi kikapáljuk és a kacsák megeszik. De Devrinol vagy Lumax gyomirtó kinyírja.zoli73 írta: ↑2022.07.03., vas. 21:12Szép estét mindenkinek!
Szeretnék segítséget kérni a szakavatottaktól.
https://nepgyogyaszat.com/cikkek/porcsin/
Ezt a gyomnövényt milyen gyomírtóval lehet kiírtani?
Sajnos a kereskedelmi forgalomban kapható totális gyomírtók(mindegy milyen néven fut, a hatóanyaga mindegyiknek 360mg glifozát), szinte teljesen hatástalanok rá.
A Gyomstop kifejezetten kétszikű gyomok írtására szolgál, ez talán alkalmas lehet ellene?
2-3 hónapja a füvet lefújtam vele, és minden akkor tenyésző gyomot szépen eltüntette, de ez a fent idézett gyom, akkor még nem volt sehol.
Mit használjak, a biztos hatás érdekében? Ki, mivel "harcol" ellene? Ha harcol egyáltalán.
Köszönöm!

Elnézést kérek, félreérthető voltam!

A barack és a muskotályos szőlő a kedvencem (az a kevés amit iszok) Lehet azért, mert ezeket könnyebb szedni

Pedig finom pálinkát lehet főzni belőle

Fekete ribizli. Finom, de rossz emlékeim vannak róla. Szüleimnek volt egy telke, nem sok csak száz valahány tő ribizli bokorral. A nagyobbak pár m2-re terültek el. Kézzel szüreteltük napokon át ahogy érett. Nem vót jó

Na úgy fest megmaradnak,le is kopogom,biztos ami biztos.Shimano írta: ↑2022.05.21., szomb. 13:28Köszi!PgSpa írta: ↑2022.05.21., szomb. 12:48A cukorsüveg fenyő nagyon páraigényes, inkább félárnyékos, hűvös klímát szeret. Nagyon kevés volt a téli csapadék az elmúlt években, egyre szárazabb, melegebb a klíma. A te példányod elérte az a méretet, ami nálunk a végleges. gyengeségi kártevőként az atkák is szokták szívogatni. Szóval nagyon sok jóra ne számíts. Ha egy kis párásító rendszert szerelsz köréje, az is segíthet, plusz egy kis tápanyag, mulcsozás, és mindenek előtt egy alapos, talajfeltöltő öntözés (több száz liter víz lassan folyatva, tányérozással)Shimano írta: ↑2022.05.21., szomb. 12:10Sziasztok!
Van tippetek arra hogy a cukorsüvegfenyőt mivel lehetne megvédeni,illetve mi okozhatja rajta a komplett ágvégek leszáradását?Van két db idős és kb már 2m magas fenyőm,és eddig is jelentkeztek évről évre rajta száraz ágvégek,de az idén már durván vissza kellett ez miatt vagdosnom,és tartok tőle hogy ez nem is fog így megállni,és a végüket járják.![]()
Sajnálnám kivágni mert már kb 20 évesek,tehát ha van tipp a védésére,azt szívesen venném.
A helyével nincs gond,a fénytől legvédetebb helyen van,itt a gyep is a legszebb mert az is van körülötte.A szomszéd garázstetőjéről is alatta landol a csapadék,tehát vízhiánya nem hiszem hogy van,de adok neki,hátha még is.Most megint támadnak a boxusevő hernyók,azokat úgy is permeteznem kell,megnézem majd hogy az a szer jó e az aktákra,és ha igen beszórom egyúttal a fenyőket is vele.
Gyönyörűek voltak eddig,sajnálnám ha kipusztulna.![]()
Én valami kártevőt sejtek a háttérben,lehet ezek szerint akta lesz.
Na mindegy,köszi még egyszer az infót,adok neki vizet,és beszórom aktaölővel is,és meglátjuk.

Természetesen ezt én is ilyen formában tervezem.Rotox írta: ↑2022.05.29., vas. 21:27És mi lenne, ha "csak úgy" is beszélgetnétek olykor.Mi így szoktuk "itt vidéken".
Pl. most is megittunk a szomszédban közösen két üveg bort és közben megbeszéltük, hogyan fogom etetni a macskáikat, hogyan adom be nekik az éppen sajnos szükséges gyógyszereket, mit kell csinálni a kerti tavacskával és a benne lévő teknősökkel, stb., amíg elutaznak. És ez természetesen visszafelé is működik (nekünk is van macskánk, teknősünk, sőt olykor fürjeink, krédlik, tyúkjaink is). Nincsenek is ilyen problémáink, pedig nálunk is előfordul, hogy hétvégén kell zajonganunk...

És mi lenne, ha "csak úgy" is beszélgetnétek olykor.

Érik bennem is az elhatározás, hogy szóvá teszem. Pl. megkérdezem tőle, hogy ez tuti mindig vasárnapi program? A feleségem szerint hagyjam.