Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Autós topik autósoknak

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Vinkler írta:
2025.01.19., vas. 10:53
Ezeket az amerikai specifikáns gumikat meg inkább hagyjuk! Pl ez az általad is említett 4 évszakos Pirelli. Az konkrétan közveszélyes. Nézz meg egy két videot havas amerikai utakról, tele van velük a net! Ön és közveszélyes!

A másik p zero, amivel gyárilag szerelték, azt sem értettem, egy Mustangon és egy Challengeren próbáltam, hát mit mondjak, meghagyom másnak. De azok az autó tulajdonosok is lecserélték 1 hónapon belül.
Na igen. Pirelli négyévszakos, hát nem emlékszem már, hogy milyen típusú (pedig megnézhetném, kinn van a Scorpión), de iszonyat szar (volt)...

Az USA-ban sokkal jobban elterjedtek a négyévszakos gumik, annyira, hogy még az európai gyártók is azzal viszik az autóikat az ottani piacra. Közben meg vannak náluk is téli viszonyok dögivel, még viszonylag déli fekvésű államkban is, mint pl. Arizona - november végén úgy le volt fagyva reggel minden Flagstaff-ban (Arizona), hogy csak néztem ki a fejemből... aztán persze délelőttre már elolvadt, de akkor is...

Amúgy nem kell megnézzek videót róla, volt már alkalmam pl. Quebec City - Ottawa közötti autópályán sűrű havazás után és közben menni (egy Suzuki Grnd Vitarával, amit ott Geo valaminek hívtak), hát jobbra-balra több tíz járgány volt kicsúszva. Fene sem érti. sok helyen szabályos hóekét szerelnek az autóik orrára télen, miközben négyévszakos gumikkal közlekednek...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8921

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Ezeket az amerikai specifikáns gumikat meg inkább hagyjuk! Pl ez az általad is említett 4 évszakos Pirelli. Az konkrétan közveszélyes. Nézz meg egy két videot havas amerikai utakról, tele van velük a net! Ön és közveszélyes!

A másik p zero, amivel gyárilag szerelték, azt sem értettem, egy Mustangon és egy Challengeren próbáltam, hát mit mondjak, meghagyom másnak. De azok az autó tulajdonosok is lecserélték 1 hónapon belül.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2714

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

A téli gumiknak szerintem többféle üzemi körülménnyel kell megküzdeniük:
1. hideg , 0 fok alatti, körüli száraz útfelület.
2. 0 fok körüli nedves (nem vizes) útfelület. Ködszitálás, pára.
3. 0 fok feletti vizes útfelület.
4. havas útfelület. (letaposott hó, friss hó)
5. jeges útfelület.
5. Száraz 10 fok feletti (esetleg azt jóval meghaladó) nyári üzemállapot (Jó magyar szokás szerint)

Az utolsót nem releváns de sajnos nagyon gyakran előfordul, ezt inkább csak megemlítettem. A 4. kis hazánkban (sajnos) egyre ritkább előforduló, már-már ritkaság számba megy. Alapvetően senki ne várjon ugyanolyan tapadást a téli gumiktól mint a nyáriaktól és ez nagyobb teljesítményű autóknál fokozottan igaz szerintem. Az általam használt Vredestein Snowtrack 205/65 R16 pl. 2. esetben kifejezetten sz@r, többször csúsztam meg vele pl egy egyszerű körforgalomban, úgy hogy lassabban mentem mint az előttem menő.

@Aszpirin ha csak 1. esetben használod én akkor is vennék rá téli gumit, de biztosan nem forszíroznám az élményvezetést még ilyenkor sem. Jobb a békesség. Fiatal koromban egy 1200 zsigulit kiflibe hajtottam ónos esőben, eleje fának, hátulja villanyoszlopnak csapódott, szerencsére megúsztam egy agyrázkódással, azóta lehet már túl óvatos vagyok. :rolleyes: És az épphogy megközelítette a Mustang teljesítményét :D
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Shimano írta:
2025.01.19., vas. 10:04
Megnézem neked kedden,akkor leszek bent a műhelyben hogy elérhető e valahol ez a gumi.De mivel ez a vas nem arra való hogy télen is úgy használd mint nyáron,lehet át kellene gondolni azt hogy kell e erre téli gumi. gondolkodik.gif
Sz@r időben úgy sem használod,ha meg jobb az idő,elgurul az a nyárival is,szerintem.
De mi a gyártói,forgalmazói ajánlás a rávaló gumi ügyben,erről nincs infó?
Köszi!!!!
Ami az utolsó kérdésedet illeti, k.va jó felvetés, nem is értem, hogy nem jutott eszembe, gyorsan utána is néztem - ChatGPT ilyenkor jóbarát!

Ha helyzet az, hogy a Mustang GT-ket tipikusan kétféle gumival szerelik gyárilag:
- a "normál" esetben Pirelli P Zero All Weather - vagyis négyévszakos gumikkal
- a Performance Pack esetében Pirelli P Zero Summer Performance - vagyis nyári gumikkal.

Az én tütüm az Premium kivitelű, Performance opciós csomagot is tartalmazó változat, ami ezeket a spéci kerékmnéreteket eredményezi gyárilag.

A ford ajánlása ezek után természetesen a Pirelli P Zero, de:
Reputable tire alternatives (e.g., Michelin Pilot series, Goodyear Eagle F1, Continental ExtremeContact) that meet or exceed OE specs are generally acceptable replacements if they match size/load/speed ratings.

Seasonal Considerations
In areas with moderate to severe winters, Ford (and most tire manufacturers) suggest an all-season or dedicated winter tire set if you drive in cold, wet, or snowy conditions.
Performance Package owners especially might consider switching from summer tires to an all-season or winter setup in cold climates, since summer compounds can lose traction and can be damaged by freezing temperatures.
Az utolsó mondat azért elgondolkodtató... :smile53:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Aszpirin írta:
2025.01.19., vas. 10:00
Vinkler írta:
2025.01.19., vas. 09:10
Aszpirin autója pedig egy másik fejezet. Nem véletlenül írtam, h szerintem a Mustangra nem lehet jó télit venni. Nem azért mert nem jó az abroncs, hanem azért (és itt jön be az előző fejezetem utolsó mondata), mert annak az autónak a futómű geometriája, hajtása, nyomatékleadása, váltóhangolása, stb. nem teszi lehetővé a téli útviszonyok közötti élvezetes és biztonságos autózást, közel sem úgy, mint egy jó nyárival, ahol fülig ér a száj. De nem csak a Mustanra jellemző ez, hanem az összes Muscle carra és ezt nem légből kapott dolog, sok ilyen autóval szerzett tapasztalatom alapján írom. Ennyi.
Ezt értsem úgy, hogy nem érdemes téligumit venni rá?
A téli útviszonyoknál az emberek hajlamosak havas/latyakos utakra gondolni, én nem szándékozom a Mustangot ilyen körülmények között használni. Arra ott lesz a céges Volvo, illetve addig, amíg azt megkapom, a szerencsétlen Ocatvia. Különben is csak hétvégi autó lesz ez a Mustang (nyáron is). De mostanság télen is vannak szép napos száraz, ám hideg napok, azt nem szeretném, ha ilyen napokon /főleg hétvégéken/ nem tudnék biztonságosan élvezkedni, vagy ha kedvem támad nem tudnék azzal bemenni az irodába.
Nekem egyébként már a próbaúton is (ami szintén egy viszonylag szép és teljesen száraz téli napon volt) fülig ért a szám, a rajta lévő nyári gumikkal. Egyáltalán vegyek téli gumit rá? gondolkodik.gif
Ha téli időszakba is szeretnél gurulgatni vele, akkor mindenképpen tegyél rá télit!

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2125

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Aszpirin írta:
2025.01.19., vas. 05:10
Alex_Aston írta:
2025.01.18., szomb. 20:45
Szóval én csakis valamelyik prémium márkát venném a fent említett háromból, vagy még ott a Michelin és Bridgestone is természetesen.
Ha esetleg tudod, vagy meg tudod nézni a kedvenc gumisodnál - vagy bárki más itt a fórumban - hogy hol találhatnék 2 darab Bridgestone Blizzak LM005-öt 255/40R19 méretben (és lehetőleg ugyanott kettőtt 275/40R19 méretben is, de ez nem annyira kritérium, mert abból akad, nem gond, ha máshonnan kell rendelnem), kérlek írd / írjátok meg, mert azt vennék, de az eddigi webshopokban, amelyeket sikerült kikeresnem, vagy nincs, vagy pontosan 1 darab van, vagy fura a webshop és nincs bizalmam bennük /egy ilen van, "Európai raktárakból" szállít). Olyan, mintha az egész Magyarországon jelenleg egyetlen darab lenne Blizzak LM005-ből, és mindenki azt árulná /szerintem ez is a helyzet/. Csakhogy egy darabbal nincs mit kezdenem....

A szívem most már nagyon a Bridgestone-ra vágyik, de ha nem találok megfelelő méretben, el kell engednem... még kb 1 hetem van arra, hogy beszerezzem a téligumikat.
Megnézem neked kedden,akkor leszek bent a műhelyben hogy elérhető e valahol ez a gumi.De mivel ez a vas nem arra való hogy télen is úgy használd mint nyáron,lehet át kellene gondolni azt hogy kell e erre téli gumi. gondolkodik.gif
Sz@r időben úgy sem használod,ha meg jobb az idő,elgurul az a nyárival is,szerintem.
De mi a gyártói,forgalmazói ajánlás a rávaló gumi ügyben,erről nincs infó?

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Vinkler írta:
2025.01.19., vas. 09:10
Aszpirin autója pedig egy másik fejezet. Nem véletlenül írtam, h szerintem a Mustangra nem lehet jó télit venni. Nem azért mert nem jó az abroncs, hanem azért (és itt jön be az előző fejezetem utolsó mondata), mert annak az autónak a futómű geometriája, hajtása, nyomatékleadása, váltóhangolása, stb. nem teszi lehetővé a téli útviszonyok közötti élvezetes és biztonságos autózást, közel sem úgy, mint egy jó nyárival, ahol fülig ér a száj. De nem csak a Mustanra jellemző ez, hanem az összes Muscle carra és ezt nem légből kapott dolog, sok ilyen autóval szerzett tapasztalatom alapján írom. Ennyi.
Ezt értsem úgy, hogy nem érdemes téligumit venni rá?
A téli útviszonyoknál az emberek hajlamosak havas/latyakos utakra gondolni, én nem szándékozom a Mustangot ilyen körülmények között használni. Arra ott lesz a céges Volvo, illetve addig, amíg azt megkapom, a szerencsétlen Ocatvia. Különben is csak hétvégi autó lesz ez a Mustang (nyáron is). De mostanság télen is vannak szép napos száraz, ám hideg napok, azt nem szeretném, ha ilyen napokon /főleg hétvégéken/ nem tudnék biztonságosan élvezkedni, vagy ha kedvem támad nem tudnék azzal bemenni az irodába.
Nekem egyébként már a próbaúton is (ami szintén egy viszonylag szép és teljesen száraz téli napon volt) fülig ért a szám, a rajta lévő nyári gumikkal. Egyáltalán vegyek téli gumit rá? gondolkodik.gif

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Az abroncsokról azt kell tudni, hogy nagyon specifikusak. Nem lehet általánosítani márkára, vagy csak minimálisan. Eléggé érdekelnek a gumik ezért nagyon beleástam magam a témába és napi szinten tudok tapasztalatot szerezni, ami nagy mértékben segíti eme érdeklődésemet. Azt viszont látni kell, hogy itt egy-egy típusról lehet csak vélekedni, a gyártónak egyéb típusú abroncsaiból szinte semmilyen infót nem lehet áthozni, vagy csak nagyon általánosan, vagy időszakosan, ilyen volt mondjuk, amikor a Bridgestone-ok, Dunlop-ok, Good Year nyári abroncsok egy időben hamar felkeményedtek, azt lehetett tudni, hogy mindegyik típusa ilyen lesz, de már ez sincs így. Azt is lehetett tudni, hogy a Pirelli nyári gumijai kevés visszajelzést adnak az útról és viszonylag hirtelen vesztik el a tapadásukat határértéknél, ráadásul visítanak, mint egy patkány, de van olyan típusa, ami nem ilyen. Az én egyik kedvenc télim, a Yokohama w905-ös után (de előtte is tizenévig más típust használtam ettől a gyártótól) megvettem az asszony autójára a W906-ot, tapasztalat nélkül vakon bízva a korábbi tapasztalataim alapján és sajna nagyon rácsesztem. Nem kicsit csalódás, konkrétan 3. Szezonjára kb használhatatlanná, hangossá vált, pedig profilmélysége nagyon jó. Viszont pozitív csalódás volt a korábban már említett Conti 870P a korábbiak típusok után. Ezer ilyen példát tudnék még felhozni, talán a Michelin az egyetlen gyártó, aki konstans a mindenben jó, de itt is van ellenpélda.

Ezt tetézve egyébként jönnek az azonos gyártó, azonos típusú, de különböző méretű abroncsok közti eltérései. Ráadásul ezt is lehet fokozni, hogy az az abroncs abban a méretben egy első, egy hátsó, vagy egy összkerekes autóra kerül, mert ott is vannak eltérések, de az egy másik történet.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Alex_Aston írta:
Szóval én csakis valamelyik prémium márkát venném a fent említett háromból, vagy még ott a Michelin és Bridgestone is természetesen.
Ha esetleg tudod, vagy meg tudod nézni a kedvenc gumisodnál - vagy bárki más itt a fórumban - hogy hol találhatnék 2 darab Bridgestone Blizzak LM005-öt 255/40R19 méretben (és lehetőleg ugyanott kettőtt 275/40R19 méretben is, de ez nem annyira kritérium, mert abból akad, nem gond, ha máshonnan kell rendelnem), kérlek írd / írjátok meg, mert azt vennék, de az eddigi webshopokban, amelyeket sikerült kikeresnem, vagy nincs, vagy pontosan 1 darab van, vagy fura a webshop és nincs bizalmam bennük /egy ilen van, "Európai raktárakból" szállít). Olyan, mintha az egész Magyarországon jelenleg egyetlen darab lenne Blizzak LM005-ből, és mindenki azt árulná /szerintem ez is a helyzet/. Csakhogy egy darabbal nincs mit kezdenem....

A szívem most már nagyon a Bridgestone-ra vágyik, de ha nem találok megfelelő méretben, el kell engednem... még kb 1 hetem van arra, hogy beszerezzem a téligumikat.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1030

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Nem a legjobb minosegu kepek de eloben csodaszep volt...hogy is mondjak? Vasarnapi porke...
Csatolmányok
IMG-20250118-WA0025.jpg
IMG-20250118-WA0024.jpg

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Alex_Aston írta:
Hankook esetében az RS2-vel 2 teljes téli szezont nyomtam le, ami hóban jó, de nedves úton viszont pocsé, mert nagyon könnyen elveszti a tapadást, jobban, mint elvárható lenne. És mivel idehaza leginkább utóbbi fordul elő, én emiatt nem tudom jó szívvel ajánlani.
Teljesen más méret, teljesen más típus. :noproblemo:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3276

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Saját tapasztalatom a téli gumikról, igaz nem ebben az úthenger méretben, :smile29: hanem a 195/65R15 és 225/45R17-ben, hogy a Vredestein elmegy, míg a Dunlop, Pirelli, Continental remek.
Hankook esetében az RS2-vel 2 teljes téli szezont nyomtam le, ami hóban jó, de nedves úton viszont pocsé, mert nagyon könnyen elveszti a tapadást, jobban, mint elvárható lenne. És mivel idehaza leginkább utóbbi fordul elő, én emiatt nem tudom jó szívvel ajánlani.

Csak a Marantz! :-D

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 783

Hozzászólás Szerző: peterson »

Szigorúan SZVSZ, télre bármeny prémium márka téli gumija megfelelő teljesítményt nyújt Magyarországon, amennyiben nem versenypályára megyünk vele.
Én a hobby roadsteremre nem is vettem téli gumit, ilyenkor télen csak kéthetente, jó időben megjáratom, feltöltöm, s majd szezonban élvezem igazán.
Ja és érdekesség képp, a Michelin Pilot Sport 4 S gumik hátul 275/35 19 méretben USA gyártmány, elöl 225/35 19 méretben pedig német... pedig eredendően francia a cég?! gondolkodik.gif

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: feket663 »

Aszpirin írta:
2025.01.18., szomb. 16:38
Vinkler írta:
2025.01.18., szomb. 16:15
Aszpirin írta:
2025.01.18., szomb. 14:11
Vredestein gumikról vélemény?
Láttam, h az van most rajta. Inkább nem mondtam semmit. :rolleyes:
Na ez nem hagzik jól. Mindegy, most úgyis lecserélem egyelőre téliekre, aztán meglátom. DOT alspján 2023-asok, és nagyon jó állapotúak, szóval titkon reméltem, hogy jó véleményt írtok :D
Esetleg érdemes lenne a típus fórumain is érdeklődni, mert nem tudom ezen a felületen hányan tudnak (személyemet is beleértve) releváns információt adni a gumikérdésekre.
RPI4B-Allo BOSS V1.2, TPA3255, Canton CT1000

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

zoli73 írta:
2025.01.18., szomb. 17:32
......de azon már Made in India felirat olvasható....
IMG_6739.jpeg

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1165

Hozzászólás Szerző: violin »

zoli73 írta:
2025.01.18., szomb. 17:32
......de azon már Made in India felirat olvasható....
Mert az Apollo megvette egy ideje.... itthon is gyártják Gyöngyöshalászon....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Na szuper, akkor szerintem maradok most a Hankook-nál téliknek, 300K-ból kijön a szett, szóval mélyen a rászánt összeg alatt van…
(Háttérinfó: az autót 100%-ban kifizettem (számlát is kaptam róla) de még nem kaptam meg, mert 1 év garanciát ad rá a MuscleCarBudapest, és emiatt (is) úgy adják ide, hogy előbb olajcsere-szervizt végeznek rajta. Alkudni konkrétan egy kanyit sem tudtam az árból, de bevállalták (és a szerződésbe bele is vettük) hogy új akksit tesznek bele és egy esztétikai hibát kijavítanak. Valamint az eredetiségvizsgálatot és átiratást is ők intézik, mintha egy szalonból hoznám el… végülis ez a helyzet, mert egy elég komoly szalonjuk van, a Reitter Ferenc utcában, ahol igen komoly mennyiségű gyönyörű izomjárgány van… a csúcs egy vadiúj, Ruby Red vörös Shelby, folyt a nyálam rendesen… csak hát igen húzós (nekem) az ára (egyelőre :) ) Várhatóan a jöbő hét végefelé tudom elhozni a kész új forgalmival (törszkönyvet szerintem postán kapom meg), és szerintem első utam a gumishoz vezet majd… de addig legalább van időm beszerezni a gumákat.
A kötelezőm A0-ban meglepő módon mindössze évi 54ezer lesz az Allianz-nál, mindaddig, amíg a Scorpiót ki nem vonom a forgalomból (vagy megveszi valaki - amit erősen kétlek - vagy elszállíttatom egy bontóba és fizetek a bontási engedélyért. 29 éves a szentem, RIP), és átviszem arról a B10-et a Mustangra, mert akkor kb fele… De azért az évi 54e is - egy ilyen varacskosdisznóra - meglepően jó (persze ebbe minden bizonnyal besegít a károkozás-mentes múltam és az isten háta mögötti lakhelyem is, de így is az az érzésem, hogy Mustangokkal kevés balesetet okoznak Magyarországon…)

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3176

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Aszpirin írta:
Amit megfigyeltem, hogy a nagyobb méretek általában az anyacégnél készülnek, a kisebbek gyártása ki van szervezve a külföldi leányvállalatokhoz, és nem is feltétlen hozzák ugyanazt a minőséget.
A feleségem autóján is Vredestein nyári gumi van, de azon már Made in India felirat olvasható, nem rossz, de mégegyszer valószínüleg nem venném meg.
Korábban mindkét autónkon Nokian WRD 4-es téligumi volt, a nagyobbik méret Finn, a kisebbik már Orosz gyártmány volt. A két autó teljesítménye között jelentős a különbség, mégis azt tapasztaltam, hogy a nagyobb méretű, Finn gyártmányú jobban tapadt, és futásteljesítményre is többet bírt.
Jelenleg mindkettőn Hankook téli gumi van, különböző típusok, de mindkettővel kifejezetten elégedett vagyok.
A nagyobbik méretet használó autónkon, sajnos idő előtt(3 szezon) csereéretté vált a nyári gumi, és a téliekkel szerzett bíztató tapasztalatok alapján, valószínűleg Hankook-ot veszek.
Ebből csak azt akartam kihozni, hogy a "vadlóra" kellő, úthenger méretekből, biztosan a legjobb minőséget kapod, bármelyik gyártó mellett is döntesz.
Mivel ilyen méretekkel nincs tapasztalatom, így ajálani sem tudok semmit.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Aszpirin írta:
2025.01.18., szomb. 16:38
Vinkler írta:
Aszpirin írta:
Na ez nem hagzik jól. Mindegy, most úgyis lecserélem egyelőre téliekre, aztán meglátom. DOT alspján 2023-asok, és nagyon jó állapotúak, szóval titkon reméltem, hogy jó véleményt írtok :D
Nyugi, fogod tudni használni, amikor minden szép, akkor kb. mindegy mi van rajta, és ezen az autón úgy is szezononként lehet cserélni a hátsó gumit. Max első nyarad után lecseréled az elsőket is, aztán utána csak a hátsót. :D
Egyébként, meg lehet, h neked bejön. Első körben biztos nem cserélném, csak, ha pár drive után úgy ítélem meg, h nekem nem jó. Ez meg amúgy is egyén és vezetés függő.
Nem használhatatlanok, de semmi exta, igazi alsó-közép kategória. A Hankook jobb. Sokkal. De például már extrém terhelésre simán kevés volt nekem a Hankook is. A Transfogarason felfelé is el tudtam melegíteni, mondjuk a féket is. :D Ettől függetlenül sokkal többet tud, mint egy átlagos nyári abroncs és ami fontos visszajelzésben is jó!

A Contik nem a barátaim, de mostanában tudnak egész jó gumikat gyártani, mint, ahogy említettem téliben a 870P kifejezetten jó, de a Sport Contact 6 is jól sikerült. A SC 7-est nagyon mondják, majd nyáron megmondom, h sztem milyen lett. (Eléggé hajaz a Michelin Pilot Sport 4S-re, ami nem baj, mert az nagyon jó gumma szvsz)

A mostani cégesemen egy Pirelli Sottozero 3-as van, annyira nem vagyok elájulva tőle, egy közepes téli.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Vinkler írta:
Aszpirin írta:

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

Aszpirin írta:
Szerintem jók (nem adac teszt alapján...). Nekem (téli) Dunlop Wintersport 5 van, az is jó.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

feket663 írta:
2025.01.18., szomb. 14:40
Az a baj, hogy még teszteket is hiába olvas az ember( pláne, hogy túlságosan nem is lehet nekik hinni), mert azonos típuson belül a méretek viselkedése sem egyforma, és rengeteg típuscsalád van... Ez kb. ahhoz hasonló, mintha tőled megkérdeznék, hogy mi a véleményed a Fordról? De egyébként itt teszteltek téli gumit: https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/ ... e-Test.htm
Kösze, de nem ezt kérdeztem, ez nyilvánvaló. Mint ahogy az is, hogy nincs/nem volt Vredestein téligumid.
Abból összesen kétféle téligumit látok a kínálatban jelenleg, persze kismillió méretben, de engem az is érdekel, ha bármilyen nagyobb méretű gumival volt már valakinek tapasztalata, és ennek kapcsán van véleménye. Szóval bocs, de ztényleg véleményt/tapasztalatot szerettem volna kapni, nem kioktatást q nyilvánvaló dolgokból.

Egyelőre ott tartok, hogy egyedül a Vinkler altal javasolt Hankook-ból tudtam összerakni azt a kosarat egy webshopban (amelynek szerelő műhelyei is vannak, tehát szimpi, mert odamehetek a gumákért és át is szerelik a nyári helyett felnikre).

2 db 255/45R19 (korábban sajnos rossz infót kaptam, még a vásárlás előtt) és 2db 275/45R19 méretű téligumi kellene, és valamiért azt szeretném, ha ezek azonos márkájúak és típusúak lennének.

A Bridgestone Blizzak-ből sajnos nem találtam meg még azt a helyet, ahol biztosan van raktáron az első méretből kettő.

A Vredestein mint kérdés azért merült fel, mert a nyárigumik, amivel megvettem a járgány, épp Vredesteinek, és persze ez nem jelent semmit, de annyian annyifélét ajánlottak, hogy gondoltam, rákérdezek erre a márkára, mert speciel ebből is lenne egyhelyen mindkét méret…

Nekem speciel van tapsztalatom Conti Wintercontact-tal, és az totál kiesik, mert a tapasztalatom voszonylag friss, cserébe nagyon rossz (száraz úton rettenetesen csúsztak oldalirányba a hajtott hátsó kerekek az utolsó BMW-men, de annyira, hogy egy körforgalomból kihajtásnal is esélyes volt a megcsúszás hideg időben, jég nélkül az úton). A Bridgestone Blizzak LM005-tel rengeteg pozitív tapasztalatom van, kilenc évig ilyenek voltak nálam három BMW-n is. A mostani Octavián Pirelli Sottozero-k vannak, amelyek meglepően jól teljesítenek annak ellenére, hogy a hátsókerék-meghajtású Scorpiómon anno más pirelli télik szánalmasan szarok voltak. Stb… kb ilyen tapasztalatokra/véleményekre vagyok kíváncsi, és aki már leírta más márkákkal kapcsolatban, annak hálásan köszönöm :smile53:
Nézem a Goodyear-t meg a Nokian-t is. A Hankook-bol már óssze van téve a kosár, igen jó árban, de nem vagyok annyira árérzékeny, hogy a Bridgestone Blizzak LM005-re ne vágynék, csak tudnám, hogy hol.
A Vredestein-t meg egyáltalán nem ismertem eddig, amik most vannak (a nyáriak), azokon rajta van, hogy made in the Netherlands, ami felkeltette az érdeklődésemet…
Peace ;peace;

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Aszpirin írta:

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: feket663 »

Az a baj, hogy még teszteket is hiába olvas az ember( pláne, hogy túlságosan nem is lehet nekik hinni), mert azonos típuson belül a méretek viselkedése sem egyforma, és rengeteg típuscsalád van... Ez kb. ahhoz hasonló, mintha tőled megkérdeznék, hogy mi a véleményed a Fordról? De egyébként itt teszteltek téli gumit: https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/ ... e-Test.htm
RPI4B-Allo BOSS V1.2, TPA3255, Canton CT1000

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”