Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1471

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Vinkler írta:
2026.06.28., vas. 17:55
Takács Zsombor kőkemény! ;peace;
Nem értem, mit gondoltak a "nagyok", hogy ki fogja helyettük üldözni az elmenést. Ha pedig "jók a számok, jók a lábak Ati" ebbe az elmenésbe nem volt képes beletenni magát, akkor szvsz. nem sok keresnivalója van a World Tourban. Úgy gondolom, ha ott lett volna, kb. végigutazhatta volna a verseny tizedmagával, csak a végjátékban kellett volna küzdenie.

De én sem láttam a közvetítést, fél 5-kor elmentem egy laza ötvenesre (szint azért volt, de hát a Mecsekben ez az árnyék ára).
Csatolmányok
FB_IMG_1782671162424.jpg

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10079

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

revox írta:
2026.06.28., vas. 18:38
Vinkler írta:
Kegyetlen volt ma tekerni. :napsut: Én is lenyomtam 75-öt a Balatonnál. Nem volt őszinte a mosolyom. :D
Affenébe.. lesz ismétlés? Elmentem hangfalat építeni, aztán jól elfelejtettem..
Donno :smile28:
De itt egy kép:
IMG_1819.jpeg
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4771
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Vinkler írta:
Kegyetlen volt ma tekerni. :napsut: Én is lenyomtam 75-öt a Balatonnál. Nem volt őszinte a mosolyom. :D
Affenébe.. lesz ismétlés? Elmentem hangfalat építeni, aztán jól elfelejtettem..
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5518

Hozzászólás Szerző: pärt »

Én erőt vettem magamon, és reggel mentem, hogy kicselezzem a kánikulát. Nem igazán sikerült, visszafelé már 34° volt. 36_1_5.gif

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10079

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

tamagaba írta:
2026.06.28., vas. 10:51
revox írta:
2026.06.28., vas. 07:29
1- a berakott képen én csak szürke négyzeteket látok
Azt hittem kívülről tudjátok a kanyarkombinációt :D
Szóval csak annyi, hogy figyeljünk egymásra. Az említett bringaútnak vannak részei, ahol veszélyes a száguldozás
Levágni az ívet, amikor pont akkor fog a takarásból kijönni szintén 20 körül egy bicós, elég csúnya csattanás lehet a vége.
Hajrá bringások! (én erollerrel megyek max 25km/h-t tud, nem száguldozok, normálba 20-al szoktam menni)
:D :D
Bribgaút magyar módra, felfestésekkel :D
Ez csak bringa, vagy normál közút? Elég idiótának hat :rolleyes:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rotox
Beköltözött
Beköltözött

tamagaba írta:
2026.06.28., vas. 10:51
... Az említett bringaútnak vannak részei, ahol veszélyes a száguldozás
Nem ismerem a helyszínt, kösz a streetview-t.

Welcome to Bindzsisztán. :smile51:
Fessük össze a meglévő - jó esetben kisforgalmú - közutak, családi házak közt kanyargó utcák szélét sárga jelekkel, és hipp-hopp, már kész is a "bringaút". Enjoy, hülye bringás! :smile30:
Felénk is jópár ilyen van, csilliárdos támogatásokból megvalósítva, a kijelölt útszéli sávban outival járhatatlan minőségű, fa gyökerek által felnyomott aszfalttal, parkoló és/vagy a 10 m-enkénti kocsikihajtókról "belógó" autókkal.

pärt
Őslakos
Őslakos

Jaaa...úgy könnyű! Te privilegizált helyzetben vagy; az autósokkal és bringásokkal szemben a villanyrollereseket mindenki szereti. :P

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 750
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

revox írta:
2026.06.28., vas. 07:29
Azt hittem kívülről tudjátok a kanyarkombinációt :D
Szóval csak annyi, hogy figyeljünk egymásra. Az említett bringaútnak vannak részei, ahol veszélyes a száguldozás
Levágni az ívet, amikor pont akkor fog a takarásból kijönni szintén 20 körül egy bicós, elég csúnya csattanás lehet a vége.
Hajrá bringások! (én erollerrel megyek max 25km/h-t tud, nem száguldozok, normálba 20-al szoktam menni)
Csatolmányok
Clipboard_06-28-2026_02.jpg
Clipboard_06-28-2026_01.jpg
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

Rotox
Beköltözött
Beköltözött

asebestyen írta:
2026.06.27., szomb. 13:48
... a kocsmajáró tanyabringásoknak és a nyugdíjas ebikeos hordáknak ...
Ezt - a csütörtöki montis pajtik képviseletében ;) (13 éves fotó; Ibafa, akkor még 100 % biobike) - kikérem magamnak. :P :kapdelm:
Csatolmányok
Ibafa.jpg
Ibafa.jpg (160.67 KiB) Megtekintve 329 alkalommal

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2026.06.27., szomb. 14:35
tamagaba írta:
2026.06.27., szomb. 13:05
Kedves Bringasportolók! Felhívnám a figyelmet a közlekedési szabályok betartására mindenhol...
Tudom, hogy a jószándék vezérelt, de lehet, hogy rossz ajtón kopogtatsz. Közepes összegben fogadnék rá, hogy akik itt jelen vannak, nagyságrenddel többször szembesültek veszélyes helyzettel kerékpárosként gépjármű ellenében, mint autósként kerékpárral találkozva - magamat is ideértve.
Szerintem @tama is a kerékpárúton közlekedett, nem autóval, de lehet én értettem félre.
2-bárki is járt arra, nagyon pici az esélye, hogy ezt olvassa (tadejes megjegyzés)
3- ha az egy versenyző volt, annak 5 méter olyan, mint civileknek 500. A mezőnyben ahhoz van szokva, hogy órákon át megy 150 ember, 0-15 cm-re egymástól kerék, hajtómű, váz, ember. Az egész verseny egy folyamatos korrekciózás (befúj a szél, mozognak, helyezkednek a sporttársak) azon a 15centin belül, 40-50, sprintfelvezetésen 60-70 km/h tempóval. De ez nekik rutinfeladat, zsigerből megy. 5 méter az már kozmikus távolság és fel tudja mérni, mi fér bele, kb 2 nanoszekundum alatt, reflexböl.
4- problémát a civilek okoznak, ahogy a közúton is, akik rángatják a kormányt, mert olyan szituba kerülnek, amire egyáltalán nincsenek felkészülve, nincs kerékpárkezelési rutinjuk (vagy menjenek bármivel azon a kerélpárúton). Sajnálatos módon, ők okoznak problémát a rutintalanságukkal.

De nekem kb mindegy, ritkán megyek biciúton, felénk jók a lehetőségek. Az ilyen bejegyzésnek nem sok értelmét làtom. Azt se tudom, hova tették le az említett bicikliutat, települést, nem tudnék rábökni a térképen (főleg, hogy nem is emlèkszem, mi volt,, csak ha visszalapozok)
halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos

tamagaba írta:
Kedves Bringasportolók! Felhívnám a figyelmet a közlekedési szabályok betartására mindenhol...
Tudom, hogy a jószándék vezérelt, de lehet, hogy rossz ajtón kopogtatsz. Közepes összegben fogadnék rá, hogy akik itt jelen vannak, nagyságrenddel többször szembesültek veszélyes helyzettel kerékpárosként gépjármű ellenében, mint autósként kerékpárral találkozva - magamat is ideértve. Közúton kb. 44 éve bringázom, jogsim 34 éve van, de egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor okozott autóban ülve riadalmat egy bringás, ezzel szemben pont a héten volt olyan két órás tekerésem, ami alatt három helyzetem volt fogalmatlan autósokkal, és ez csak egy kör volt. Ne értsd félre, nem vitatom el a negatív tapasztalatodat, de teljesen hibás iránynak tartom a KRESZ-tagadó bringás, szabálykövető autós mítosz továbbpolírozását. Szerény, de évek során megalapozott meglátásom szerint a társadalom 1-2 százaléka sajnálatosan idióta (igyekeztem pozitív maradni), szívem szerint egy tompa botot nem adnék a kezükbe, nem hogy jogsit. Ezek a derék polgártársaink függetlenül attól, hogy kerékpár avagy autó kormányát markolják, idióták maradnak, csak két tonna vassal nagyobb galibát tudnak okozni.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3752

Hozzászólás Szerző: AAttila »

tamagaba írta:
Kedves Bringasportolók! Felhívnám a figyelmet a közlekedési szabályok betartására mindenhol, de kimondottan az EuroVelo 6 Dunakeszi Vác szakaszán. Oké hogy szuperbringánk van, de a bicikli út nem versenypálya. A csatolt képen egy kanyargós útszakasz látható, tessék megadni az ívet a jobbratartás szerint a szemközti forgalomnak. Jó, hogy 5 méterrel később érkeztem.
Semmi nem versenypálya. A bringaút sem és a közút sem. Viszont egy országúti sportkerékpáros sehol nem tud edzeni. Ebből kifolyólag, csak közúton megyek.
Tamagaba! Szerinted hova menjen a sportoló? Edzeni kell. Viszont bárhova megyünk, azt mondják,nem lehet. Nagyon sokszor az életünket veszélyeztetik. Egyébként, pont a sportolókkal van a legkevesebb probléma, mert általában ők még bringakezelésből is jobbak. Az autósok,motorosok járhatnának pályákra élvezkedni,mégis a közutakon száguldoznak. Egy bringás nem tud pályán készülni. Mégsem engeditek őket sehova. Viszont amikor jött egy Olimpiai 4. hely, nagyon tudtak pózolni a sportolóval ;)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

tamagaba írta:
Jó, hogy 5 méterrel később érkeztem.
Ezer szerencse. De engem már Tadej hívott, hogy: mi folyik itt az avx-en?
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8196

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Szegény bringasportolók. A kerékpárúton a kocabringásoknak, a nyuszimotoros gyerekeseknek, az elektromos rollereseknek, a babakocsisoknak, a kocsmajáró tanyabringásoknak és a nyugdíjas ebikeos hordáknak vannak útban, a közúton a motorosoknak, a személyautósoknak, mezőgazdasági géppel közlekedőknek, buszoknak, kamionoknak, sportautosoknak. Egyik brigád a túl nagy sebességüket , a másik a túl alacsony sebességüket nem tudja / akarja kezelni.
Amúgy a sportoló kerekpáros saját érdeke főleg, hogy ne szenvedjen balesetet és ha mód van rá, életben maradhasson. Persze idióták mindenhol vannak, itt vagyok egynek mindjárt én. :rolleyes:
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Kedves Bringasportolók! Felhívnám a figyelmet a közlekedési szabályok betartására mindenhol, de kimondottan az EuroVelo 6 Dunakeszi Vác szakaszán. Oké hogy szuperbringánk van, de a bicikli út nem versenypálya. A csatolt képen egy kanyargós útszakasz látható, tessék megadni az ívet a jobbratartás szerint a szemközti forgalomnak. Jó, hogy 5 méterrel később érkeztem.
Csatolmányok
Screenshot_20260627_125330_Maps.jpg
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 347

Hozzászólás Szerző: st81 »

Rotox írta:
2026.06.25., csüt. 14:07
Val'szeg kívül esik többségetek érdeklődési körén, de az nagyon kemény, hogy az idei Hungarian Divide-on (kiírás szerint 1 340 km, 23,4 km szint, de úgy tűnik a valóságban ez valamivel több) az abszolút második helyezett egy hölgy lett (eddig ketten értek be, érdemes összevetni az AVG moving speed-jeiket a Leaderboard fülön, a csaj gyorsabban tekert, viszont többet aludt :rolleyes:):

https://www.followmychallenge.com/live/ ... vide-2026/

https://en.wikipedia.org/wiki/Nathalie_Schneitter
Ez a kemény, nem a kád széle... Belegondoltam, hogy én tegnap este 7-től tekertem 50 km-t és elég rendesen kiheveredtem a végére.
Ehhez képest ez 30-szoros táv, több napon keresztüli terheléssel.
Geo-Tracker-2026-06-26-20-58-17[1].png
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

pärt
Őslakos
Őslakos

Még egy gondolat a karbantartás fontosságáról: aki rendelt ilyen cuccot, ne hanyagolja el a rendszeres kenést sem, mert aztán nem győzi cserélgetni! :P (A képen látható wd40 csak a nagyja szutyok eltávolítására jó, természetesen a forró viaszfürdő a nyerő. :tutiok: )
Screenshot_2026-06-26-11-53-31-48_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg
Screenshot_2026-06-26-11-53-49-87_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

Deenoo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Hozzászólás Szerző: Deenoo »

Deenoo írta:
2026.06.19., pén. 12:44
Bocsánat, hogy ide teszem, hátha tudná használni valaki. Ha nincs jó helyen, a tisztelt Moderátor cseleXik, köszönettel. :)
Van egy hegyi/országúti kerékpár kormány gumi markolatom. Nagy lett - 9 cm-esre lett volna szükség.
kormány markolat_real.jpg
Gazdára talált :)

Rotox
Beköltözött
Beköltözött

Rotox
Beköltözött
Beköltözött

Val'szeg kívül esik többségetek érdeklődési körén, de az nagyon kemény, hogy az idei Hungarian Divide-on (kiírás szerint 1 340 km, 23,4 km szint, de úgy tűnik a valóságban ez valamivel több) az abszolút második helyezett egy hölgy lett (eddig ketten értek be, érdemes összevetni az AVG moving speed-jeiket a Leaderboard fülön, a csaj gyorsabban tekert, viszont többet aludt :rolleyes:):

https://www.followmychallenge.com/live/ ... vide-2026/

https://en.wikipedia.org/wiki/Nathalie_Schneitter

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 692

Hozzászólás Szerző: Snipi »

tamagaba írta:
2026.06.25., csüt. 11:31
Gyerekkorunkban volt olyan, hogy csipesszel odafogattuk a kártya lapot a villához és úgy kelepeltünk. Nem változik az ember :D
Mi egy fémdrótot tekertünk a villára elől-hátul is, és a vége belógott a küllők közé ...
de szépen is kerregett ... :D (és vágta gallyra a küllőt ... )

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Gyerekkorunkban volt olyan, hogy csipesszel odafogattuk a kártya lapot a villához és úgy kelepeltünk. Nem változik az ember :D

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8196

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

revox írta:
2026.06.25., csüt. 07:32
nem AI... :rolleyes:

FB_IMG_1782365412515.jpg