Amellett, hogy márkaszervizben dolgozom, végzettségem szerint jogász vagyok. Nem mondom, hogy csak én tudom a “tutit”, de elmondtam a tapasztalatomat és a gyakorlatot. Az, hogy számodra ez nem elfogadható, vagy szimpatikus, arról én nem tehetek, de ez a tényen nem változtat! Elmondtam a tanácsomat, segíteni próbáltam. Nem kell elfogadni, azt csinálsz, amit akarsz.Shimano írta: ↑2023.01.21., szomb. 14:39Senki sem kötelezett arra hogy felvedd.Vinkler írta: ↑2023.01.21., szomb. 14:22Ne haragudj, de én most elengedem ezt a témát. Remélem megtalálod a lelki békédet!Shimano írta: ↑2023.01.21., szomb. 14:17
Van egy olyan jogszabály is ami azt mondja,hogy a márkafüggetlen szervizek is elvégezhetik az időszakos javításokat úgy,hogy ezzel a garancia nem vész el.Na ennek fogok utána járni,és hétfőn fel is hívok pár vw szervizt,kíváncsi vagyok mit mondanak.
Ez egyébként csak egy nyamvadt fékolajcsere lenne most,nem hiszem el hogy ezt csak a márkaszerviz tudja megfelelően elvégezni,de azt persze hiszem hogy ez miatt is háríthatnak ha úgy adódik,na ennek fogok utána járni.![]()
Most olvasom a jótállási tájékoztatót,és ott pl szerepelnek a független szervizek is,és az is hogy milyen feltételek mentén maradhat így a garancia.Ne légy biztos abban hogy mindig neked van igazad,és te tutodhatod csak a tutit.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Autós topik autósoknak
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9491
Re: Autós topik autósoknak
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Most olvasom a jótállási tájékoztatót,és ott pl szerepelnek a független szervizek is,és az is hogy milyen feltételek mentén maradhat így a garancia.Ne légy biztos abban hogy mindig neked van igazad,és te tudhatod csak a tutit.
Senki sem kötelezett arra hogy felvedd.Vinkler írta: ↑2023.01.21., szomb. 14:22Ne haragudj, de én most elengedem ezt a témát. Remélem megtalálod a lelki békédet!Shimano írta: ↑2023.01.21., szomb. 14:17Van egy olyan jogszabály is ami azt mondja,hogy a márkafüggetlen szervizek is elvégezhetik az időszakos javításokat úgy,hogy ezzel a garancia nem vész el.Na ennek fogok utána járni,és hétfőn fel is hívok pár vw szervizt,kíváncsi vagyok mit mondanak.
Ez egyébként csak egy nyamvadt fékolajcsere lenne most,nem hiszem el hogy ezt csak a márkaszerviz tudja megfelelően elvégezni,de azt persze hiszem hogy ez miatt is háríthatnak ha úgy adódik,na ennek fogok utána járni.![]()
Márkaszerviz fékfolyadékot cserél. Fékolaj nem létezik. 
Én is léptem.
Én is léptem.
Szerintem!
- Vinkler
- Adminisztrátor

Ne haragudj, de én most elengedem ezt a témát. Remélem megtalálod a lelki békédet!Shimano írta: ↑2023.01.21., szomb. 14:17Van egy olyan jogszabály is ami azt mondja,hogy a márkafüggetlen szervizek is elvégezhetik az időszakos javításokat úgy,hogy ezzel a garancia nem vész el.Na ennek fogok utána járni,és hétfőn fel is hívok pár vw szervizt,kíváncsi vagyok mit mondanak.
Ez egyébként csak egy nyamvadt fékolajcsere lenne most,nem hiszem el hogy ezt csak a márkaszerviz tudja megfelelően elvégezni,de azt persze hiszem hogy ez miatt is háríthatnak ha úgy adódik,na ennek fogok utána járni.
Ez egyébként csak egy nyamvadt fékolajcsere lenne most,nem hiszem el hogy ezt csak a márkaszerviz tudja megfelelően elvégezni,de azt persze hiszem hogy ez miatt is háríthatnak ha úgy adódik,na ennek fogok utána járni.
Van egy olyan jogszabály is ami azt mondja,hogy a márkafüggetlen szervizek is elvégezhetik az időszakos javításokat úgy,hogy ezzel a garancia nem vész el.Na ennek fogok utána járni,és hétfőn fel is hívok pár vw szervizt,kíváncsi vagyok mit mondanak.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Kár, pedig azt hittem 4-5 állásfoglalás jobb, mint 2-3.Alex_Aston írta: ↑2023.01.21., szomb. 13:52Teljesen megértem az álláspontodat, és ugyanígy érthető a márkaszerviz is.
Viszont felelősség teljes álláspontot itt szerintem ne várj.
Szerintem kérj erről írásos állásfoglalást 2-3 márkaszerviztől (bár nekik ez nem érdekük), és akár nevesebb újságíról, ha biztosra akarsz menni.
Ennél jobb ötletem nincs.
Egyértelműen az újságíró jelentheti a megoldást!
Ne már! Atya Úr Ísten! Tényleg itt tartunk?

A mosolygós matrica az úgy érdendő, ha nem esett le,
hogy bárki beírhat a szervizkönyvbe bármit, de a gariztatásnál kitörölheted vele ha nem a márkaszerviz volt.
Szerintem!
- Vinkler
- Adminisztrátor

Ha nincs jogosultsága a digitális szerviztervbe bejegezni, akkor nem hiszem, hogy jogosult a gyár által is elfogadott karbantartás elvégzésére.Shimano írta: ↑2023.01.21., szomb. 12:56Nekem ez az akció ha márkaszervizbe viszem egy nap szabi,plusz 80km,plusz 45000ft.Ha van rá egyszerűbb,és olcsóbb mód miért ne azt válasszam.A mosolygós matricát nem hinném hogy bevállalná az a szerviz aki nem jogosult rá,mert az nem kicsit lenne durva,főleg itt nálunk a kis városunkban ahol könnyen híre megy mindennek.Nem sok autót kellene szervizelnie ha ezt megcsinálná,és kiderülne hogy ezzel az akciójával oda a garancia is a vasra.
A digitális szervizkönyv csak a márkaszervizek közt működik,a másik,a kocsihoz kapott van arra az esetre ha nem márkaszervizben történik a javítás,ilyen van természetesen nekem is.Van olyan új autó amihez nem adnak?Akkor hogyan és mibe vezetik a javításokat ha lejár a garancia,és nem márkaszervíz végzi azt tovább?
Számtalan olyan esettel találkoztam, ahol a szerelő állította, aztán a gyár elutasította a garanciális javítási igényt.
Egy szó, mint száz, senkinek sem javaslom a sarki szervizt, ha később garanciális igényeket szeretne támasztani a gyártó felé. A garanciának le vannak írva a feltételei, amit, be kell tartani, pont. Aki nem tartja be ezeket a feltételeket, vállalja, hogy elbukja a termék garanciában történő javítását. Ilyenkor be kell vállalni, hogy azokat a problémákat is megoldja a szaki. Ennyi. A gyártónak nem érdeke az, hogy te máshova vidd a pénzed, ha karbantartásról van szó, mert spórolsz 20-30-40 ezret ellenben, ha van egy garanciális igényed, 10-20-30 ezer, 2-3-4 M forint értékben azt megköveteled a gyártótól.
Szerintem ez teljesen elfogadható gondolatmenet józan paraszti ésszel is.
Megjegyzem az autódra az Európai Unióban már nem lenne garancia, mert alapból 2 év van rá. Itt Magyarországon az importőr ad még plusz két év garanciát a termékre (egyedül álló módon és nem az első tulajdonosnak, hanem bárkinek, aki birtokolja). Ilyenkor a garanciális javításokat Ő fizeti a markaszerviznek.
Nincs másik szervizkönyv. Egy van! Ami a papír alapú könyvbe be van vezetve, az van a digitális formátumban is. Ráadásul kb. 4 éve a manuális szervizkönyv végleg megszűnt, csak digitális van.
Szerintem kérj erről írásos állásfoglalást 2-3 márkaszerviztől (bár nekik ez nem érdekük), és akár nevesebb újságíról, ha biztosra akarsz menni.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3670
Teljesen megértem az álláspontodat, és ugyanígy érthető a márkaszerviz is.
Csak a Marantz! :-D
A digitális szervizkönyv csak a márkaszervizek közt működik,a másik,a kocsihoz kapott van arra az esetre ha nem márkaszervizben történik a javítás,ilyen van természetesen nekem is.Van olyan új autó amihez nem adnak?Akkor hogyan és mibe vezetik a javításokat ha lejár a garancia,és nem márkaszervíz végzi azt tovább?
Nekem ez az akció ha márkaszervizbe viszem egy nap szabi,plusz 80km,plusz 45000ft.Ha van rá egyszerűbb,és olcsóbb mód miért ne azt válasszam.A mosolygós matricát nem hinném hogy bevállalná az a szerviz aki nem jogosult rá,mert az nem kicsit lenne durva,főleg itt nálunk a kis városunkban ahol könnyen híre megy mindennek.Nem sok autót kellene szervizelnie ha ezt megcsinálná,és kiderülne hogy ezzel az akciójával oda a garancia is a vasra.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Nem poénnak szántam. Többet tudnál spórolni, azt hittem az a cél.Shimano írta: ↑2023.01.21., szomb. 12:14Hogy hogy milyen szervizkönybe?,hát abba ami van hozzá,nem is értem a kérdést.Vinkler írta: ↑2023.01.21., szomb. 12:01Milyen szervizkönyvbe kerül bele? Egyébként, ha Ő azt mondja, akkor miért kérdezősködsz? Nem bízol a saját szerelődben?Shimano írta: ↑2023.01.21., szomb. 11:42
Hogy mi értelme?,hát kb az hogy nem szívesen fizetek 100 ezret egy olaj+plusz szűrők cseréjéért egy márkaszervizben,ha azt kb fél,vagy az alatti áron megcsinálja más is.Baromi drága a márkaszerviz,és tudnám másra is költeni azt a pénzt.
Szerinted pl erre a 3 éves ellenőrző szervizre ok az a matek hogy 45000ft?Csak a fékolajat cserélnék.Beszéltem azzal a szakival akit az ismerősöm ajánlott,és ő azt mondta hogy teljesen hivatalos,tehát nem garancia vesztő az ha nem márkaszerviz végzi a cseréket.Nála ez a fékolaj mutatvány pl 12000ft körüli összegbe kerülne,és a szervizkönybe is bekerülne.
Felhívom még a márkaszervizt is elötte ha itt nem kapok konkrét választ,és megkérdezem hogy milyen feltételei vannak a garanciának,de nem hinném hogy az akivel beszéltem erről rosszul tudná azt amit csinál.
Miért nem csinálod meg magadnak? 3500 Ft-ból megvan Motul folyadékkal.![]()
Nem vittem még hozzá autót mert azt sem tudtam hogy létezik,pedig két utcányira van tőlem.Most ajánlották,és beszéltem is vele ez ügyben.Ő azt mondja hogy hivatalos amit csinál,és nem is kételkedem,csak egy megerősítést vártam volna itt azoktól akik jobban benne vannak ebben a témában,de nem gond ha nem kapok.
Arra hogy miért nem csinálom meg magam,arra inkább nem mondok semmit,mert lehet ugyan hogy poénnak szántad,de abból ez a rosszabbik fajta.
Az, hogy berajzolok egy mosolygós Mórickát a szervezkönvbe, attól a VW még nem fog visszamosolyogni.
Egyébként neked van szervizkönyved? Nem csak digitális?
Nem vittem még hozzá autót mert azt sem tudtam hogy létezik,pedig két utcányira van tőlem.Most ajánlották,és beszéltem is vele ez ügyben.Ő azt mondja hogy hivatalos amit csinál,és nem is kételkedem,csak egy megerősítést vártam volna itt azoktól akik jobban benne vannak ebben a témában,de nem gond ha nem kapok.
Arra hogy miért nem csinálom meg magam,arra inkább nem mondok semmit,mert lehet ugyan hogy poénnak szántad,de abból ez a rosszabbik fajta.
Hogy hogy milyen szervizkönybe?,hát abba ami van hozzá,nem is értem a kérdést.Vinkler írta: ↑2023.01.21., szomb. 12:01Milyen szervizkönyvbe kerül bele? Egyébként, ha Ő azt mondja, akkor miért kérdezősködsz? Nem bízol a saját szerelődben?Shimano írta: ↑2023.01.21., szomb. 11:42Hogy mi értelme?,hát kb az hogy nem szívesen fizetek 100 ezret egy olaj+plusz szűrők cseréjéért egy márkaszervizben,ha azt kb fél,vagy az alatti áron megcsinálja más is.Baromi drága a márkaszerviz,és tudnám másra is költeni azt a pénzt.Lemmy9.1 írta: ↑2023.01.21., szomb. 10:05
Ennek mi értelme lenne? Krampács Józsi biztos hogy nem felelne meg a gyári előírásoknak. Plusz a gyári alkatrész beépítése elvárás, amit a márkaszerviztől fognak rendelni. Akkor miért vinnéd máshová? Mert 3000 forintot spórolsz a munkadíjon a több milliós autódon? Ez olyan mint a fogyasztás nézése egy 8 millás autón. A dízel 6-ot a benzines 7-et fogyaszt, miközben szívod a dízelrákot magadba és pöfögöd tele a természetet. Érthetetlen. Erre egy közhely van:
egy autót nem csak megvenni kell, hanem fennttartani is.
Ha nem vagy elégedett a műhellyel, van több márkaszerviz amit választhatsz. Hozzánk sokan jönnek több száz kiliről is.
Szerinted pl erre a 3 éves ellenőrző szervizre ok az a matek hogy 45000ft?Csak a fékolajat cserélnék.Beszéltem azzal a szakival akit az ismerősöm ajánlott,és ő azt mondta hogy teljesen hivatalos,tehát nem garancia vesztő az ha nem márkaszerviz végzi a cseréket.Nála ez a fékolaj mutatvány pl 12000ft körüli összegbe kerülne,és a szervizkönybe is bekerülne.
Felhívom még a márkaszervizt is elötte ha itt nem kapok konkrét választ,és megkérdezem hogy milyen feltételei vannak a garanciának,de nem hinném hogy az akivel beszéltem erről rosszul tudná azt amit csinál.
Miért nem csinálod meg magadnak? 3500 Ft-ból megvan Motul folyadékkal.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Milyen szervizkönyvbe kerül bele? Egyébként, ha Ő azt mondja, akkor miért kérdezősködsz? Nem bízol a saját szerelődben?Shimano írta: ↑2023.01.21., szomb. 11:42Hogy mi értelme?,hát kb az hogy nem szívesen fizetek 100 ezret egy olaj+plusz szűrők cseréjéért egy márkaszervizben,ha azt kb fél,vagy az alatti áron megcsinálja más is.Baromi drága a márkaszerviz,és tudnám másra is költeni azt a pénzt.Lemmy9.1 írta: ↑2023.01.21., szomb. 10:05Ennek mi értelme lenne? Krampács Józsi biztos hogy nem felelne meg a gyári előírásoknak. Plusz a gyári alkatrész beépítése elvárás, amit a márkaszerviztől fognak rendelni. Akkor miért vinnéd máshová? Mert 3000 forintot spórolsz a munkadíjon a több milliós autódon? Ez olyan mint a fogyasztás nézése egy 8 millás autón. A dízel 6-ot a benzines 7-et fogyaszt, miközben szívod a dízelrákot magadba és pöfögöd tele a természetet. Érthetetlen. Erre egy közhely van:
Ha nem vagy elégedett a műhellyel, van több márkaszerviz amit választhatsz. Hozzánk sokan jönnek több száz kiliről is.
Miért nem csinálod meg magadnak? 3500 Ft-ból megvan Motul folyadékkal.
Hogy mi értelme?,hát kb az hogy nem szívesen fizetek 100 ezret egy olaj+plusz szűrők cseréjéért egy márkaszervizben,ha azt kb fél,vagy az alatti áron megcsinálja más is.Baromi drága a márkaszerviz,és tudnám másra is költeni azt a pénzt.Lemmy9.1 írta: ↑2023.01.21., szomb. 10:05Ennek mi értelme lenne? Krampács Józsi biztos hogy nem felelne meg a gyári előírásoknak. Plusz a gyári alkatrész beépítése elvárás, amit a márkaszerviztől fognak rendelni. Akkor miért vinnéd máshová? Mert 3000 forintot spórolsz a munkadíjon a több milliós autódon? Ez olyan mint a fogyasztás nézése egy 8 millás autón. A dízel 6-ot a benzines 7-et fogyaszt, miközben szívod a dízelrákot magadba és pöfögöd tele a természetet. Érthetetlen. Erre egy közhely van:
Ennek mi értelme lenne? Krampács Józsi biztos hogy nem felelne meg a gyári előírásoknak. Plusz a gyári alkatrész beépítése elvárás, amit a márkaszerviztől fognak rendelni. Akkor miért vinnéd máshová? Mert 3000 forintot spórolsz a munkadíjon a több milliós autódon? Ez olyan mint a fogyasztás nézése egy 8 millás autón. A dízel 6-ot a benzines 7-et fogyaszt, miközben szívod a dízelrákot magadba és pöfögöd tele a természetet. Érthetetlen. Erre egy közhely van:
Szerintem!
- stx
- V.I.P.

- Értékelés: 475
- Kapcsolat:
Igaz, szerviz. Az vitt rá, hogy kipróbáltam anno mindkettőt és a gázolaj jol ment, a benzies meg lomha volt. Plusz jelenleg, az átlagfogyasztás (falu/E50/autópálya 130-170km/h) 5,7 liter.
Ha lenne még, megint ez lenne. Sajnos, a Honda is beállt a villany/hibrid agyrémbe.
A kérdés onnét jött hogy egy ismerősöm szerint ha betartják a garancia feltételeit,pl időben és gyári alkatrészeket cserélnek,akkor nem kötelező ezt a drága márkaszervizekben elvégeztetni.Egy autószerelővel beszéltem erről,és ő is ezt mondta.Hogy milyen jogosultság kell a szervizkönybe íráshoz,(az elektronikus csak a márkaszervizek közt működik),arra is jól jönne egy válasz.A miénket most viszem a 3 éves ellenőrző szervizbe,és ez a fékolajcserével 45 ezerbe fájna.Ezt lefaraghatnám 12-15000ft-ra is ha működik az amit felvetettem.
Persze akinek van megfelelő képesítése hozzá
"Az igazi barát szemből támad."
Ha már garancia,akkor egy kérdés.Az igaz hogy a garis autókat szervizelheti nem márkaszerviz is?Persze a garanciális feltételek betartásával.
Nekem itt a km nem stimmel valami 27 és 59 között több mint a 30 ezer megadott km és ez több mint intervallum megad és ez miatt sztem nem adják meg a garis cserétVinkler írta: ↑2023.01.20., pén. 20:46Uhhhh. Mi az, hogy lehúzták? Elvégezték a karbantartást, amit kifizetett?nemtomm írta: ↑2023.01.20., pén. 20:32Azért nem semmi gusztustalan a szerviz hozzáállása, hogy már a második olajcserénél bukta a garit a vevő de nem szóltak neki….még a következőre is lehúzták horror áron…és ha nincs ez a difi gond akkor gondolom lehúzták volna a 200 ezres gari lejártáig….szóval a garanciális szervizeknek![]()
![]()
![]()
![]()
Sajna volt hozzá szerencsém bőven az évek során de kevés a pozitív élmény…..![]()
Mihez volt szerencséd bőven, ha megkérdezhetem?
Régebben volt egy pár gond mert nem cserélték ki a számlán feltüntetett alkatrészt nem is egyszer, hanyag munka karosszéria javitásnál márkaszervizről beszélek…nem vihetsz semmilyen alkatrészt ( még olajat sem) még gyárit sem mert megvonják a gyári garanciát ami nem ellentétes az EU előírásokkal mert tőrvény van róla….szóval gusztustalan amit a márkaszervizek csinálnak ráadásul rettenetesen lehúznak pl a30 ezres km féktolajcserékkel amit megkérdeztem miért szükséges ilyen sűrűn mert régen amikor csak sima dot3 fékolaj volt elég volt 100 ezrenként cserélni ( a futómű állitásról nem beszélek az vicc kategória) …azt ki kell cserélni akkor arra kérdésre, hogy uram bocsánat szarabb lett az autógyártás mert a régit nem kellet ilyen sűrűn cserélni nem volt válasz…
Nemtomm:
A szervizköltség az nem ingyenes azért mert garis valami.
A szervizköltség az nem ingyenes azért mert garis valami.
Szerintem!
Jól értelmezem, hogy itt pár ezer kilométeres olajcsereperiódus túlfutási gond volt?
És ez miatt el is pusztult a difi?
És ez miatt el is pusztult a difi?
Szerintem!
- Vinkler
- Adminisztrátor

Uhhhh. Mi az, hogy lehúzták? Elvégezték a karbantartást, amit kifizetett?nemtomm írta: ↑2023.01.20., pén. 20:32Azért nem semmi gusztustalan a szerviz hozzáállása, hogy már a második olajcserénél bukta a garit a vevő de nem szóltak neki….még a következőre is lehúzták horror áron…és ha nincs ez a difi gond akkor gondolom lehúzták volna a 200 ezres gari lejártáig….szóval a garanciális szervizeknek![]()
![]()
![]()
![]()
Sajna volt hozzá szerencsém bőven az évek során de kevés a pozitív élmény…..![]()
Mihez volt szerencséd bőven, ha megkérdezhetem?
Azért nem semmi gusztustalan a szerviz hozzáállása, hogy már a második olajcserénél bukta a garit a vevő de nem szóltak neki….még a következőre is lehúzták horror áron…és ha nincs ez a difi gond akkor gondolom lehúzták volna a 200 ezres gari lejártáig….szóval a garanciális szervizeknekVinkler írta: ↑2023.01.20., pén. 18:42Az autónak dinamikus szerviz ciklusa van. Lehet, hogy 27 000 km-nél szólt, hogy be kell menni, lehet, hogy az év telt le. Ezek vagylagos feltételek. A következő szervizt nyilván szintén jelezte 60 nappal annak esedékessége előtt, amire nem vitték el, csak azt követően, amiből több ezer km túlfutás keletkezett. A garanciális feltételek egyértelműek. Túlfutás nem engedélyezett, sem időben, sem kilométerben. Most abba teljesen felesleges belemenni, hogy a kolléga miért nem ment el időben a karbantartásra, nem volt ideje ellátogatni időben a szervizbe, vagy nagyon elfoglalt. A feltételek világosan le vannak írva (Mindegyik márkánál).thxfan írta: ↑2023.01.20., pén. 10:39Néhány kiegészítés friss infókkal.
A gépjármű 50e km-el lett használtan vásárolva, előző tulaj 27e km-nél vitte a kötelező szervizbe 30e km helyett. Számomra alapból értelmezhetetlen az új autóknál ez a kinyújtott szervizperiódus, már ez bőven a vicc kategória és a "tartósság" záloga... Kolléga 59e km nél vitte legközelebb, így már akkor és ott bukta a garanciát a túlfutás miatt, de természetesen a szakszerviz nem szólt, hogy innentől kezdve nyugodtan viheti bárhova, azt és a következő 90e km-est is elvégezték horror áron.
Az alapvető problémám a dologgal, hogy még ha vitte is volna időben, a difi ellenőrzése kb. a szemrevételezés és nem röntgen, képtelenség annak műszaki állapotát megállapítani. Egy felextrázott Octavia kb. 20 milla, egy Super B az említett felszereltségi szinttel gondolom 30 környéke, 102e km-nél komolyan rottyan egy ilyen kocsiban a difi?
Szakszerviz 2,2 MFt árajánlatot adott, amikor 600e Ft egy difi rendelve, mi a többi?
Kb. 2 hónapig rágták a gittet teljesen feleslegesen ilyen-olyan dolgokra hivatkozva, kezdődött azzal, hogy nem találták nyomát a kibővített garanciának stb., szóval kőkemény időhúzás volt, semmi más.
Komolyan bízok benne, hogy a feltörekvő kínai autógyártás, ami kb. már most űrhajókat gyárt közútra szépen lassan megreggelizi a nagynevű gyártókat, vagy legalább igen komoly konkurenciát képvisel majd a közeljövőben.
Alapvető probléma, hogy a differenciálmű hiba megállapításának első lépése, hogy mintát vesznek a kenőanyagból.Ez a gyári előírás. Szóval sántít ez egy picit. Egyébként az a gyanúm, hogy a túlfutott karbantartás érintette az ösztómű folyadékcseréjét is. Ilyenkor a gyárral le kell levelezni és engedélyeztetni a cserét, hiszen a szerviznek azt ki kell fizetni. Ezt a számlát a gyár fizeti. Szóval ezért nem értem, hogy miért kell rögtön farkast kiáltani a márkaszervizzel kapcsolatban, hiszen neki érdeke a garanciális javítás is, hiszen az neki bevétel!
Komolyan bízom benne, hogy a feltörekvő kínai autók jó ideig elkerülnek minket!
Sajna volt hozzá szerencsém bőven az évek során de kevés a pozitív élmény…..
- Vinkler
- Adminisztrátor

Az autónak dinamikus szerviz ciklusa van. Lehet, hogy 27 000 km-nél szólt, hogy be kell menni, lehet, hogy az év telt le. Ezek vagylagos feltételek. A következő szervizt nyilván szintén jelezte 60 nappal annak esedékessége előtt, amire nem vitték el, csak azt követően, amiből több ezer km túlfutás keletkezett. A garanciális feltételek egyértelműek. Túlfutás nem engedélyezett, sem időben, sem kilométerben. Most abba teljesen felesleges belemenni, hogy a kolléga miért nem ment el időben a karbantartásra, nem volt ideje ellátogatni időben a szervizbe, vagy nagyon elfoglalt. A feltételek világosan le vannak írva (Mindegyik márkánál).thxfan írta: ↑2023.01.20., pén. 10:39Néhány kiegészítés friss infókkal.
A gépjármű 50e km-el lett használtan vásárolva, előző tulaj 27e km-nél vitte a kötelező szervizbe 30e km helyett. Számomra alapból értelmezhetetlen az új autóknál ez a kinyújtott szervizperiódus, már ez bőven a vicc kategória és a "tartósság" záloga... Kolléga 59e km nél vitte legközelebb, így már akkor és ott bukta a garanciát a túlfutás miatt, de természetesen a szakszerviz nem szólt, hogy innentől kezdve nyugodtan viheti bárhova, azt és a következő 90e km-est is elvégezték horror áron.
Az alapvető problémám a dologgal, hogy még ha vitte is volna időben, a difi ellenőrzése kb. a szemrevételezés és nem röntgen, képtelenség annak műszaki állapotát megállapítani. Egy felextrázott Octavia kb. 20 milla, egy Super B az említett felszereltségi szinttel gondolom 30 környéke, 102e km-nél komolyan rottyan egy ilyen kocsiban a difi?
Szakszerviz 2,2 MFt árajánlatot adott, amikor 600e Ft egy difi rendelve, mi a többi?
Kb. 2 hónapig rágták a gittet teljesen feleslegesen ilyen-olyan dolgokra hivatkozva, kezdődött azzal, hogy nem találták nyomát a kibővített garanciának stb., szóval kőkemény időhúzás volt, semmi más.
Komolyan bízok benne, hogy a feltörekvő kínai autógyártás, ami kb. már most űrhajókat gyárt közútra szépen lassan megreggelizi a nagynevű gyártókat, vagy legalább igen komoly konkurenciát képvisel majd a közeljövőben.
Alapvető probléma, hogy a differenciálmű hiba megállapításának első lépése, hogy mintát vesznek a kenőanyagból.
Komolyan bízom benne, hogy a feltörekvő kínai autók jó ideig elkerülnek minket!