Az ilyeneknek semmi keresnivalójuk egy kerékpárverseny környékén. Szerintem.
Vinklernek igazat adok, a szervezőknek, rendfenntartóknak bizony határozottabban kellett volna fellépni a ráérős szimpátia-tüntetők ellen.

Nagyon kedves hozzáállás (csak a szokásos Részedről

Már hogyne alkalmazkodnánk. Keressünk valami mindenkinek jó időpontot.
Találjátok ki az időpontot, és ha tudok, megyek én is.

Akkor célozzunk be egy vasárnapot. Jelen állás szerint pl. szept. 21. száraznak ígérkezik.
Nekem nem biztos,hogy belefér,mert hétvégente egy építkezésen vagyok. Pontosabban szombatonként. Ez november elejéig tart. De ha összehoztok egy vasárnapi Mátrát, lehet/talán meg tudom oldani. Addig még a hétköznapi edzéseimet sem nagyon tudom sajnos.

Engem a tudatlanság nem boldogít, pedig mennyivel könnyebb lenne...

De nemám!asebestyen írta: ↑2025.09.10., szer. 17:02De nem is hookless?

GP5000-ből nincs szingó.

Szingó?Vinkler írta: ↑2025.09.10., szer. 10:36
Valóban, de elég konzekvensen tudok viselkedni ilyen témákban, meg nem is nagyon van mit lecserélni, amit kellett lecseréltem.
Egy szerelt szett.
DT Swiss 350 Straightpull agyak
DT Swiss küllők
Newmen R38 Advanced karbon felnik
Ami még rámegy, DuraAce féktárcsa és Conti GP5000 gumma

Valóban, de elég konzekvensen tudok viselkedni ilyen témákban, meg nem is nagyon van mit lecserélni, amit kellett lecseréltem.

Pedig van. nekem is volt még régebbi rendszereken, de meg nem mondom a gyártóját.pärt írta: ↑2025.09.10., szer. 07:20
Én nem ismerek más, hasonló elven működő szemet. Ez nem helyére pattanva rögzül - ami ugye pár szétszedés után kikopik - hanem csak egy olyan szögben lehet összecsúsztatni, amilyenbe utána a lánc nem tud magától behajlani.
Én vax előtt is mindig leszedtem tisztításhoz, nálam már akkor is hasznos volt.
Nyilván érvényes érv, hogy ha valaki nem szokta leszedni, úgymond fölösleges kunszt a végtelen számú bonthatóság. Jó hír: úgy is használható, hogy sosem szeded szét.![]()

Ha jól látom, pl. itt az elv hasonló és nem Connex:

Én nem ismerek más, hasonló elven működő szemet. Ez nem helyére pattanva rögzül - ami ugye pár szétszedés után kikopik - hanem csak egy olyan szögben lehet összecsúsztatni, amilyenbe utána a lánc nem tud magától behajlani.Vinkler írta: ↑2025.09.09., kedd 23:31Van másnak is hasonló, DE!
Én ugye nem vaxolom a láncot, így nincs is értelme a sokszori szétszedés lehetőségének. A Shimano által kapott patentszemmel összerakom és leszedem, ha cserélni kell. In case, meg benne van a lehetőség a leszedéshez. Nekem jóvanazúgy.![]()