Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4503
Kapcsolat:

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: revox »

asebestyen írta:
2021.08.17., kedd 11:38
Szar alapokra nem lehet építkezni. Pont az elején a legfontosabb a jó edző.
ami itt a gond, azt a vak is látja, ehhez nem kell semmi extra. vagyis, aki versenyzett a sportban, látja a másik gyengeségeit, így tudja felmérni a terepet versenyen :rolleyes: ezek, mint írod, alapvető hiányosságok egyelőre ,amit pótolni kell. én itt egyelőre nem érzek semmi olyan extrát, hogy máris topedzőhöz kellene szaladni. de az fix, ebben nem fogunk kiiegyezni soha ;peace;
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7704

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

revox írta:
2021.08.17., kedd 11:14
asebestyen írta:
2021.08.17., kedd 10:57
revox írta:
2021.08.17., kedd 10:47
na,itt a csúcs... itt szerencsére megvan egyben... ezt ha végignyomja, le fogja szálkásítani. ne tévesszen meg senkit az első 10perc, az a melegítés,de már ott is elforog 90-100. 11 perc után egyből mélyvíz (de utána kicsit megkegyelmez).
ezt ha megtekeri végig, nem lesz baja a pályán. sose foglalkoztam télen zónákkal, csak ilyenekkel edzettem. monnyuk annyi,hogy a lassabbaknál kiállva, hegymenet, vagy futás (bpm függő), haver ott pihenjen, lazítson... vannak benne nagyon gyors részek... csak óvatosan :D
Revi! Az a baj, Te mindig magadból indulsz ki. :D Más emberek, más alkattal, más enzim háttérrel, más rostaránnyal, más keringéssel, más tüdőkapacitással, tök másként működik. Tudom, hogy csak jó szándékkal írod, de inkább beszéljétek rá a srácot 1 jó edzőre, az ő érdekében. :smile53:
dehogy maganból, láttam a srácot :D az edző egyelőre felesleges. a srác lomha. akkor gyorsítani kell. kicsit túlhájpoljátok ezt az edzőtémát :smile53:
lehet írni rá egzakt tervet, ha valaki attól alél el (de az guminőbb, a zenére tekeréstől), de teljesen mindegy. adott az intervall, nyomni kell,amikor nyomni kell. ezért felesleges edzőhöz szaladgálni. mellesleg jelenleg mi termeljük ki az ország legerősebb utánpótlásbázisát, tudjuk, mikor kell beavatkozni komolyabb edzéstervvel. nyugi, neki ez bőven elég első télre. nem két másodpercet kell találni a kékesen, hogy Ő legyen a hegyi bajnok. egyelőre az a cél, ne szakadjon le a mezőnyről :smile53:
de ha mentálisan attól lesz erős, hogy penget valakinek edzéstervért havi 20 rugót, akkor nincs más út :smile53:
Láttad a srácot... :rolleyes: Én a fejlesztési módszertanod tekintve írtam, hogy magadból indulsz ki.
Basszus, levinnélek edzőterembe, hogy erősödj meg egyedül, szenvednél 1 évig, aztán megmutatnám, hogy 1 gyakorlatot se végzel szabályosan, aránytalanul fejlődtél az izomcsoportokat tekintve (dúrva hátrányt szedtél össze). És itt nem a magyar bajnoki címről lenne szó. Szar alapokra nem lehet építkezni. Pont az elején a legfontosabb a jó edző. Nem kell szaladgálni edzőért, elég ha van 1 jó. Annó TE-s tanszékvezető tanáraimmal sokat beszélgettem erről órákon kívül is, hogy mennyire eltorzult a felfogás erről. ;)
Revi, Te nem vagy edző. Én az vagyok, mégsem adok tanácsokat másoknak, sosem adtam a saját sportágamban sem, sőt ott is egy nálam képzettebb edzővel edzettem és fizettem is Neki érte és kísértem versenyre és edzettem vele és segítettem ingyen, amikor arra volt szüksége és barátok is lettünk. Az edzőség az nem egyenlő azzal, hogy értesz a saját sportágadhoz, az annál sokkal-sokkal több. Akkor is, ha Te valamiért igyekszel elbagatelizálni. Hidd el, az hogy van valaki, aki jobb nálad valamiben, nem von le semmit a Te érdemeidből. ;)
Nah, elengedem... hajrá... :napsut:
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2021.08.17., kedd 11:30
Már fogyott 10kilót. Most még 5-6 a rövidtávú cél. Most 94kg, de alkatilag többnek látszik. Olyan vádlija,combja van,mint egy bírkózónak. Mindig ilyen volt,amikor fiatalon kosarazott,akkor is így nézett ki. Amióta velem van, azóta kezdett el pörgetni. Azelőtt csak izomból nyomta, max 80rpm. Most már kezd figyelni. Ehhez még jön,hogy magas vérnyomásos. De egész életében az volt, szed rá gyógyszert. Sosem mert versenyezni,mert félt a mezőnytől, de vágyott rá mindig. Még 2 versenynél tart, de tetszik neki. Csak arcul csapta a valóság. Nem strava segmenteken kell kom-okat gyűjteni,mert az a mezőnyben szart se ér. Plusz itt vagyok én, aki egy kicsit most elhagytam a fejlődésben és előrébb tartok. Ok, edzőtárs, de azért hozzá is mérjük magunkat és hát én mostanában már sokkal könnyedebben veszem ugyanazokat az akadályokat. Persze,hogy fáj neki. De csinálja, csinálni akarja. :smile32:
na,pont ugyanezt mondtam, csak fél mondatban ;peace; (cukrot nyilván nem tudtam... akkor óvatosabban)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2021.08.17., kedd 11:19

Ha nem érvényesül, akkor rossz fokozatban van a váltórendszer vagy nem jó a terhelés nagysága. :) A szálkásság csak a testzsír mennyiségétől függ. Egy testépítőnek felkészülés végén 3% körüli a testzsírszázaléka, még a székből felállni is kihívás úgy.
A pulzuszóna pont hogy soha nem mindegy, hisz ott dől el, hogy milyen energiaforrást használ a szervezet.
Fel kell mérni a srácot, a gyengeségeit el kell kezdeni fejleszteni szép fokozatosan és megnézni, mire hogy reagál. Még az is lehet, el kell engednie a versenyzést, ha mindenképp elöl szeretne menni. És akkor mi van? Semmi. Segíteni kell neki jó célokat meghatározni.
fog tudni versenyezni. nyerni már más kérdés, de becsülettel letekerni is sok embernek elegendő a boldogsághoz.
amúgy ezt mégegyzer, mert kb most leírod részletesen, amit lenyomtam rövidben :D mindig, minden számít, de túl van tekerve a verkli :rolleyes: a lényeg,kezdjen el majd pörgetni ,de így, szezon közepén már nem tud, mert ilyenkor már menni kell. aztán majd decembertől new life

Szerző: revox » 17 aug. 2021 10:25
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3584

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Már fogyott 10kilót. Most még 5-6 a rövidtávú cél. Most 94kg, de alkatilag többnek látszik. Olyan vádlija,combja van,mint egy bírkózónak. Mindig ilyen volt,amikor fiatalon kosarazott,akkor is így nézett ki. Amióta velem van, azóta kezdett el pörgetni. Azelőtt csak izomból nyomta, max 80rpm. Most már kezd figyelni. Ehhez még jön,hogy magas vérnyomásos. De egész életében az volt, szed rá gyógyszert. Sosem mert versenyezni,mert félt a mezőnytől, de vágyott rá mindig. Még 2 versenynél tart, de tetszik neki. Csak arcul csapta a valóság. Nem strava segmenteken kell kom-okat gyűjteni,mert az a mezőnyben szart se ér. Plusz itt vagyok én, aki egy kicsit most elhagytam a fejlődésben és előrébb tartok. Ok, edzőtárs, de azért hozzá is mérjük magunkat és hát én mostanában már sokkal könnyedebben veszem ugyanazokat az akadályokat. Persze,hogy fáj neki. De csinálja, csinálni akarja. :smile32:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2021.08.17., kedd 11:02
asebestyen írta:
2021.08.17., kedd 10:46

Az én edzésemben a pulzuszónához mindig tartozik pedálfordulat is, a két zónának egyszerre kell érvényesülni.
vagyis kellene. de mi van,ha nem érvényesül :rolleyes: srácot láttam, bazi izmos. neki azt kell ledobni. Az Ő esetében ha nem érvényesül együtt a két dolog, akkor is a pedálütemet kell tartani. de mivel annyira az a fontos, szálkásítoson (és dobjon le 5 kilót minimum) egyelőre teljesen mindegy, milyen pulzuszónában tudja megcsinálni. amiben bírja. itt segít, az ellenállás a görgőn. nomeg, nincs kiírt pedálütem, csak ahol menni kell, ott menni kell, amit az aznapi állapot enged(persze,itt valahol a pulzusnak van szerepe). nem minden nap lehet ugyanazt lehozni, így csak érzéssel. de nem kell neki semmi szigorú, betáblázott matekszakkör. érzésre, de pörögjön, mint a motolla.

de nyilván, a végső cél, hogy legyen pedálütem, szálkásabb izomzat és ezt értelmes pulzuson lehessen produkálni és legyen gyors a pulzusregeneráció. amit írtam,ha a srác nem szenvedi végig, nincsenek meg az alapok a továbbfejlesztéshez.
Ha nem érvényesül, akkor rossz fokozatban van a váltórendszer vagy nem jó a terhelés nagysága. :) A szálkásság csak a testzsír mennyiségétől függ. Egy testépítőnek felkészülés végén 3% körüli a testzsírszázaléka, még a székből felállni is kihívás úgy.
A pulzuszóna pont hogy soha nem mindegy, hisz ott dől el, hogy milyen energiaforrást használ a szervezet.
Fel kell mérni a srácot, a gyengeségeit el kell kezdeni fejleszteni szép fokozatosan és megnézni, mire hogy reagál. Még az is lehet, el kell engednie a versenyzést, ha mindenképp elöl szeretne menni. És akkor mi van? Semmi. Segíteni kell neki jó célokat meghatározni.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2021.08.17., kedd 10:57
revox írta:
na,itt a csúcs... itt szerencsére megvan egyben... ezt ha végignyomja, le fogja szálkásítani. ne tévesszen meg senkit az első 10perc, az a melegítés,de már ott is elforog 90-100. 11 perc után egyből mélyvíz (de utána kicsit megkegyelmez).
ezt ha megtekeri végig, nem lesz baja a pályán. sose foglalkoztam télen zónákkal, csak ilyenekkel edzettem. monnyuk annyi,hogy a lassabbaknál kiállva, hegymenet, vagy futás (bpm függő), haver ott pihenjen, lazítson... vannak benne nagyon gyors részek... csak óvatosan :D
Revi! Az a baj, Te mindig magadból indulsz ki. :D Más emberek, más alkattal, más enzim háttérrel, más rostaránnyal, más keringéssel, más tüdőkapacitással, tök másként működik. Tudom, hogy csak jó szándékkal írod, de inkább beszéljétek rá a srácot 1 jó edzőre, az ő érdekében. :smile53:
dehogy maganból, láttam a srácot :D az edző egyelőre felesleges. a srác lomha. akkor gyorsítani kell. kicsit túlhájpoljátok ezt az edzőtémát :smile53:
lehet írni rá egzakt tervet, ha valaki attól alél el (de az guminőbb, a zenére tekeréstől), de teljesen mindegy. adott az intervall, nyomni kell,amikor nyomni kell. ezért felesleges edzőhöz szaladgálni. mellesleg jelenleg mi termeljük ki az ország legerősebb utánpótlásbázisát, tudjuk, mikor kell beavatkozni komolyabb edzéstervvel. nyugi, neki ez bőven elég első télre. nem két másodpercet kell találni a kékesen, hogy Ő legyen a hegyi bajnok. egyelőre az a cél, ne szakadjon le a mezőnyről :smile53:
de ha mentálisan attól lesz erős, hogy penget valakinek edzéstervért havi 20 rugót, akkor nincs más út :smile53:
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2021.08.17., kedd 10:46

Az én edzésemben a pulzuszónához mindig tartozik pedálfordulat is, a két zónának egyszerre kell érvényesülni.
vagyis kellene. de mi van,ha nem érvényesül :rolleyes: srácot láttam, bazi izmos. neki azt kell ledobni. Az Ő esetében ha nem érvényesül együtt a két dolog, akkor is a pedálütemet kell tartani. de mivel annyira az a fontos, szálkásítoson (és dobjon le 5 kilót minimum) egyelőre teljesen mindegy, milyen pulzuszónában tudja megcsinálni. amiben bírja. itt segít, az ellenállás a görgőn. nomeg, nincs kiírt pedálütem, csak ahol menni kell, ott menni kell, amit az aznapi állapot enged(persze,itt valahol a pulzusnak van szerepe). nem minden nap lehet ugyanazt lehozni, így csak érzéssel. de nem kell neki semmi szigorú, betáblázott matekszakkör. érzésre, de pörögjön, mint a motolla.

de nyilván, a végső cél, hogy legyen pedálütem, szálkásabb izomzat és ezt értelmes pulzuson lehessen produkálni és legyen gyors a pulzusregeneráció. amit írtam,ha a srác nem szenvedi végig, nincsenek meg az alapok a továbbfejlesztéshez.
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

youtu.be/0stR9CobTjg
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2021.08.17., kedd 10:25

na,kcisit gondolkodtam. valamit ki lehet hozni a dologból, de valsz ez az év már megy a levesbe. télen vixont nem wattra kell edzenie, minek? olyan lába van, mint egy muraközinek... le kell szálkásítani, fel kell gyorsítani. fordulatra kell neki intervallumot írni. pörgesse csak meg 110-el, 120-al... vagy ameddig megy. sok kis egypercessel kezdhet, perces pihenőkkel. nem kell több,mint egy óra egyszerre. Aztán ha már ez megy, jöhetnek a hosszabb pörgetős témák, aztán a végén a hullámzó, de gyors. mellette szigorúan kell egylábaznia is néha. akár a melegítésbe is be lehet iktatni, sőt! de nem kell neki se pulzuszónás edzés, se wattzónás. csak pedálütem. az majd idővel úgyis kisimítja a másik kettőt. vixont a másik kettőt is figyelni kell, mert ott majd lehet látni a fejlődést. de ezt csak a tréning után. tréning közben csak egy dologra figyeljen, a pedálütemre. december, januárban ez menne, februárban már e mellé bejöhetne egy kis teljesítményedzés is, de ott is szigorúan egy megadott pedálütemmel. ha ezt nem csinálja végig, lomha marad, hiába gyilkolja magát és lomhán megette a fene... :tutiok:

ezek raknak fel jó intervallokat, közben van zene is. nincs igazítva az intervallhoz, de minidg meg lehet találni a taktot :D nem kell nagy terhelés,csak annyi,hogy ne pattogjon el a nyergen

youtu.be/eUKL8NMwA9Y
Sajnos ez az izomtömeg is olyan, hogy nem mindegy milyen a lassú-gyors rostok aránya. Ez alkati kérdés is alapvetően, genetikailag eldöntött tény. Azon túl mindenhol vegyesen vannak, így mindenképp érdemes mindet edzeni és bevonni a munkába, az lesz a legjobb hatékonyságú. Az inaktív izomrost (munkába nem bevont) ugyanolyan plusz teher, amit fel kell cipelni a hegyre, mint a zsír, ráadásul még a saját anyagcseréjének tápanyag igénye is jelentős.
Sajnos azért is kell az edző, hogy ne kergessen az ember olyan álmokat, ami számára irreális. Fáj, nem fáj, el kell fogadni. Néhányan nehezen élik meg, hogy az edzőtársuk (nagyon) elhúz mellettük egy idő után. Különbözőek vagyunk. Meg kell tenni minden tőlünk telhetőt a többit meg el kell engedni, nem szabad lelkileg belenyomorodni. Ezért utálom a versenyzést komoly háttér nélkül. Attiláék példája tökéletes. Van, aki naturálban is szépen fejlődik és van, akibe ha a világ összes cuccát belenyomod se. De mindenki lehet a csapat értékes része vagy jó edzőtárs bizonyos szakaszokban.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2021.08.17., kedd 10:51-kor.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2021.08.16., hétf. 23:39
A komám még csillagokat is látott. Nem értette az egészet. Szerinte a meleg miatt volt és a múltheti verseny miatt. Azt mondta évek óta nem érezte ennyire szarul magát. Igazából én úgy látom, mentálisan fogta meg először a verseny. Pontosabban, az fizikailag, de mivel sokkal többet várt magától, ez nagyon letaglózta. Nem tudom felhúzni sem, a Kékestető rádobott egy lapáttal. Most vissza akar menni, bizonyítani. Hazafelé már azt pedzegette,hogy edző kellene neki is, de mindenképpen intervall.
na,kcisit gondolkodtam. valamit ki lehet hozni a dologból, de valsz ez az év már megy a levesbe. télen vixont nem wattra kell edzenie, minek? olyan lába van, mint egy muraközinek... le kell szálkásítani, fel kell gyorsítani. fordulatra kell neki intervallumot írni. pörgesse csak meg 110-el, 120-al... vagy ameddig megy. sok kis egypercessel kezdhet, perces pihenőkkel. nem kell több,mint egy óra egyszerre. Aztán ha már ez megy, jöhetnek a hosszabb pörgetős témák, aztán a végén a hullámzó, de gyors. mellette szigorúan kell egylábaznia is néha. akár a melegítésbe is be lehet iktatni, sőt! de nem kell neki se pulzuszónás edzés, se wattzónás. csak pedálütem. az majd idővel úgyis kisimítja a másik kettőt. vixont a másik kettőt is figyelni kell, mert ott majd lehet látni a fejlődést. de ezt csak a tréning után. tréning közben csak egy dologra figyeljen, a pedálütemre. december, januárban ez menne, februárban már e mellé bejöhetne egy kis teljesítményedzés is, de ott is szigorúan egy megadott pedálütemmel. ha ezt nem csinálja végig, lomha marad, hiába gyilkolja magát és lomhán megette a fene... :tutiok:

ezek raknak fel jó intervallokat, közben van zene is. nincs igazítva az intervallhoz, de minidg meg lehet találni a taktot :D nem kell nagy terhelés,csak annyi,hogy ne pattogjon el a nyergen

youtu.be/eUKL8NMwA9Y
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2021.08.16., hétf. 23:49
A stéhernél nem néztem le az órámra,mert az autót figyeltem, meg az utat, nehogy esés legyen. De most rálestem az adatokra, ott 155 volt a pulzusom. Nem tudom mennyivel mentünk, és közelebb se nagyon mertem menni. De nem fáradtam el közben.
50 körül. nagyon már nem akartam megrántani, de azt még jól kimozogtad (értsd, ha valamiért kicsit lemaradsz, vissza kell rúgni). kicsit távol álltál ,de elég xar az út ott tényleg. mikor 3-4 sorba állítanak fel a busz mögé, ott van,hogy az első kerék oda-odaér a lökhárítóhoz :D de ez veszélyes játék. aki vezet, annak szinte jobban kell tudnia stéherezni, mint aki megy mögötte. nem ajánlom senkinek, hogy anyát ültesse be és hadd szóljon és ez nem vicc. csak olyan húzzon, aki tud is!!!!!!
de jól jöttél, amikor kezdték kiesni a vákuumból, visszarúgtad mindig :smile53:
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2021.08.16., hétf. 23:44
Less rá a mai intervallra. Nagyon szép a pulzus görbe (szerintem) jól látszik,hogy gyorsan visszaáll. 10x2,5p 317w , volt közte 4p pihi. 1,5p múlva már 130 alatt van a pulzusom és még 1p 118-120 között mielőtt jön a következő etap. Ja, és közben sem száll el a pulzusom. Ezt a haver nem tudja, de a nagyobb baj, hogy nem is dolgozik rá.
majd megnézem.
amire még figyelj oda, ez az alsó- közepes távú regeneráció. azt nézd meg, ha feltolod 190-re nyélen, mikor ül vissza 170 anaerobba. persze,ezek az én adataim, képezd le sajátra. a lószoknál fontos, a hirtelen megindulás, amihez anaerob zónába kell lenned, de amikor megáll a lósz, a pulzusnak gyorsan vissza kell ülnie maxból anaerobba. aerobba már nehezebb leültetni,de az már nem is jó, csak ha direkt pihenni akarsz. ez persze versenyszituáció, de erre kell készülnöd. de szerintem ezzel se lesz gondod.
haverod kicsit testes a kerékpársporthoz. elhobbizik vele, jó versenyző soha nem lesz, esetleg (akesz) időfutamnál teremhet neki valami síkon, elég izmos. de ez az izom mezőnyversenyre sok, ha az atyaúristen edzené , akkor is :smile53:
halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5107

Hozzászólás Szerző: pärt »

AAttila írta:
2021.08.16., hétf. 22:52
revox írta:
2021.08.16., hétf. 22:16
AAttila írta:
2021.08.16., hétf. 21:59
Ezért mentél úgy el, én csak 77-ig toltam. Mondjuk nekem most a kör volt a lényeg és a felfelé, arra koncentráltam,ott szerettem volna javítani. Lefelé csak arra,hogy, leérjek biztonságosan.
Pedig az axxony megállapította,hogy Te voltál a legfrissebb a kör után. Vagy sokat lobogtál,vagy kierősödtél ;)
Nem érzem úgy,hogy sokat lobogtam volna. Persze megkérdezhetjük erről Pärt kollégát is,mert lehet csak nekem tűnt nem soknak :D
Pärt kolléga tanúsítja, hogy nem sokat lobogtál - írtam is. :D Gyakorlatilag végig toltad elöl, mi csak koktéloztunk mögötted.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

AAttila írta:
2021.08.16., hétf. 23:39
A komám még csillagokat is látott. Nem értette az egészet. Szerinte a meleg miatt volt és a múltheti verseny miatt. Azt mondta évek óta nem érezte ennyire szarul magát. Igazából én úgy látom, mentálisan fogta meg először a verseny. Pontosabban, az fizikailag, de mivel sokkal többet várt magától, ez nagyon letaglózta. Nem tudom felhúzni sem, a Kékestető rádobott egy lapáttal. Most vissza akar menni, bizonyítani. Hazafelé már azt pedzegette,hogy edző kellene neki is, de mindenképpen intervall.
Meg elfogadni, hogy nem vagyunk egyformák... Pont emiatt a különbözőség miatt kell az edző, ő ért is hozzá, tudja kinek mit és miért. Látja, hogy milyen terhelésre, hogy reagál. Lehet inkább pihennie kéne, nem visszamenni bizonyítani, vagy/és rendbe rakni a kaját is.
Én egy nudli koca vagyok, de az előírt mindennapos izületi mobilizáció és a szintén mindennapi nyújtás (nem is kevés), illetve a heti rendszerességű smr hengerezés elképesztő mértékben javítja az életminőségem. Ez mondjuk nekem fontosabb, mint a kimaxolt teljesítmény növekedés, így nem érzem elpazarolt időnek. :rolleyes: Bár Szilárddal való beszélgetésekből az derül ki, Ő ezekben teljesítmény szempontból is nagyon hisz. :smile53:

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

A stéhernél nem néztem le az órámra,mert az autót figyeltem, meg az utat, nehogy esés legyen. De most rálestem az adatokra, ott 155 volt a pulzusom. Nem tudom mennyivel mentünk, és közelebb se nagyon mertem menni. De nem fáradtam el közben.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Less rá a mai intervallra. Nagyon szép a pulzus görbe (szerintem) jól látszik,hogy gyorsan visszaáll. 10x2,5p 317w , volt közte 4p pihi. 1,5p múlva már 130 alatt van a pulzusom és még 1p 118-120 között mielőtt jön a következő etap. Ja, és közben sem száll el a pulzusom. Ezt a haver nem tudja, de a nagyobb baj, hogy nem is dolgozik rá.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Komád kivolt,mint a vöcsök :rolleyes: neki be se álltam stéherhez, már lefele nézett, pedig első gonsolatom az volt, felhúzom rátok,de megyünk is tovább,de már nem volt kit felhúzni :rolleyes:

Statikban egy szintig el lehet jutni,de a pulzust ha valami megrángatja, jön a letérdelés(persze ez csak annak érdekes,aki versenyen is el akar indulni és ott jegyzett név akar lenni). Lényegében nyáron csak intervall edzést kell csinálni, de változó távokkal. Ha többen lennétek, akkor kibukna,hogy nyáron értelemtlen a z2, csak mivel nem vagytok, néha kell, csak úgy merengeni a világ dolgain :napsut: profik szoktak beiktatni lounch ride-ot,de nekik heti 6 nap a minimum tekerés és nem meló mellett. Munka mellett, ha van csapat(!!!), luxus a drága edzésidőt z2-re pazarolni.
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2021.08.16., hétf. 22:16
AAttila írta:
Ezért mentél úgy el, én csak 77-ig toltam. Mondjuk nekem most a kör volt a lényeg és a felfelé, arra koncentráltam,ott szerettem volna javítani. Lefelé csak arra,hogy, leérjek biztonságosan.
Pedig az axxony megállapította,hogy Te voltál a legfrissebb a kör után. Vagy sokat lobogtál,vagy kierősödtél ;)
Nem érzem úgy,hogy sokat lobogtam volna. Persze megkérdezhetjük erről Pärt kollégát is,mert lehet csak nekem tűnt nem soknak :D
De egyébként tényleg erősödtem és fogytam is. Érzem is a különbséget és a számok is ezt mutatják. A meleggel sem volt gondom. Mondjuk én sokszor úgy edzek,hogy meleg van, mert úgy gondolom, ehhez is szoktatnom kell a szervezetem. A versenyeket sem 25fokban rendezik. A csapattársam ki volt rendesen, de ő gyakran korán reggel megy edzeni,mert akkor hűvös van.
Ja és ő maradt az eddigi módszernél, vagyis szinte mindig statikusan megy, csak az egyes tekerések tempóját változtatja. Én május óta heti 3x intervallozok, plusz 1v2x z2 alapozás. Meg is látszott az eredmény e a mostani versenyen és az utána következő héten. Laci cimbi nagyon ki van facsarva én tolom az intervallokat most is. ;peace;
Imádom az edzéseket, főleg,hogy szemmel láthatóan fejlődök. A combom, vádlim izmosodik, a keringésem pazar, gyorsan regenerálódok. Nincs okom panaszra. Mindannyiótoknak őszintén hasonlókat kívánok. :smile32:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5107

Hozzászólás Szerző: pärt »

revox írta:
2021.08.16., hétf. 21:37
pärt írta:
2021.08.16., hétf. 21:31
mackohaz írta:
2021.08.16., hétf. 21:06

te vázad kriptonitból valószínű sosem, van előnye is ha forgó cserére szorulsz, van alapanyag :D
Jah, ha úgy odaverném, hogy a másfél kilónyi titán eltörne alattam, akkor az már akkora ütés lenne, hogy nekem is fájna.
Azér vigyázz vele. Lényegében sehogy nem alakítható értelmes keretek között, nem lehet önteni, rendesn vágni,hajlítani, meg úgy semmit, de horpadni szeret...
Majd igyekszem rá vigyázni. Bár most a Kékesről lefele felrúgtam nyolcvanra. Most nem volt lejtőzést elbaxó autós néni, mint tavaly.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

lacee írta:
2021.08.16., hétf. 20:08
Revi,abban az üzletben,nyugdíjas korodig tesztelhetnél :D
Ááá, az eleje gyorsan megy, a finomhangolás sok idő :D
De a térdemet elnézve, nekem már a 30 km/h maradt, oda meg szinte mindegy mi, csak guruljon. 40 után indul az élet sava-borsa :tutiok: nemrég még azt gondoltam, fogok még gyorsan menni, már lehet nem.
halfnote.hu

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”