Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4503
Kapcsolat:

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: revox »

hagyjad, az axxony melót adott :rolleyes:

az a lényeg, tekerjétek :napsut:

apropó, érdekelne az edzésterved. márhogy, mit csináltok. ez komoly. nem kell napi lebontásban a hónap, de mennyi a görgő, mennyi a kintit tréning. puszta kíváncsiság, montival, hogy edzetek. mittomén,van egy hegy és megvan, milyen pulzussal kell felmenni?
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2021.08.18., szer. 09:33
a leírt sportélettani marhaságokat.
melyik is ez?
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7704

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

revox írta:
2021.08.18., szer. 08:33

Mitől fájna? Én értem, azt a tudást,amit magadbaszívtál és hidd el, tisztelem is. sokszor én is kérdezek, ha valamit érteni akarok, vagy nem tudok. De a gyakorlat ezeket ám nagyon sokszor felülírja. A sport, főleg a versenysport épp arról szól, hogy minden létező szabályt át kell hágni, különben nincs fejlődés. Ha ezt finoman adagolod, nem káros. Nem azt írtam Laceenak,hogy tolja 45-el, csak lightosan 35-el, hogy a pulzusát mozgassa be. de nem kell messze menni. pár napja a lexikon szerint nem létezett 70% anaerobba eltöltött idő. Megvan még a grafikon, amit betettem? Ez ennyi. A kerékpársport a létező legmocskosabb sport vélhetően, ahol csak a tested komoly sanyargatásával érsz el eredményt, bármi is a cél. Fogyni is nehéz a bicajon, így ezt nem is tűzném ki célnak, az a teljesítménynöveléssel úgyis jön. De Laeenak nem is feltétlenül a teljesítményt kell növelnie, csupán a tréningmódszeren változtatni. És mivel nincs erre sok ideje, csak is a lightos intervall jöhet szóba.

de mondom, minden tiszteletem a sok hasznos infóért, amiről megtudhatjuk, kb mi zajlik a szervezetünkben, de -kicsit visszakyanarodva Atti haverjának esetére- a mezőny nem fog fékezni, mert Atti haverja Z5-be lépett.

nem tudom, hány kerékpáros csapatban tekertél eddig, nem tudom, hány edzésen vettél részt, illetve versenyen. magyarul nem tudom, az általad leírtak mellé mennyi gyakorlati tapasztalat társul kerékpáron, de amit én látok, hogy jó tudni, mi zajlik odabent, de ez csak töredéke annak, amiről a kerékpározás szól. kicsit kezdem úgy érzeni magam, amikor a villamosmérnönök elkezdték magyarázni, az Ongaku miért nem szólhat jól gondolkodik.gif ;peace;
Azt a kevés tudást, amit magamba szívtam, nem én találtam ki, hanem nálam sokkal-sokkal okosabb és tapasztaltabb emberektől tanultam, akik szinte mindannyian valamely sportág magyar válogatottját készítették fel éveken vagy évtizedeken keresztül. Szerencsésnek érzem magam, hogy tőlük tanulhattam. Bármilyen kérdést feltehettem, kivétel nélkül válaszoltak, órán kívül is. Ott volt tapasztalat, ami az emberi szervezet működését illeti. Nem tekertem soha csapatban és nagy eséllyel nem is fogok, sőt kerékpárveresenyző sem leszek soha, így aztán - mivel ehhez nem értek - nem is adtam ilyen jellegű tanácsot senkinek. Mikor Te adtál, nem írtam soha, hogy nem jókat írsz vagy máshogy kéne.
Én megfordítanám, amit Te írsz nekem az utolsó bekezdésben. Azaz attól, hogy Te milyen eredményt értél el a kerékpársportban, az nem legitimizálja a leírt sportélettani marhaságokat. Részemről ez kicsit sem ellened szól, csak szeretném, ha nem ivódna a köztudatba olyasmi, aminek nem kéne. Egyébként ha szeretnéd blogként használni a topicot, nekem nem gond többet nem írni bele. :)
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2021.08.17., kedd 23:54

:smile51: , ez kevés lesz, nincs nekifutásból fejjel falnak menő emoji? :D Revi, ez a hszed rendesen fájt :D
vagy a tokaszalonna fájt? :D elrettentő példa, mir képes az ember, ha sóhiánya van. 2500 kalóriás tréningeket nyomtunk, egy kis szrárazrasütött tokaszalonna ott nem oszt, nem szoroz, mint bevitt zsír. vixont a sóháztartást nagyon jól rendbetette. a hagyma nemtom mit tud, de azt már legénykorunkban megfigyeltük, ha jól berúgtunk,de lefekvés előtt berágtunk fél fej vöröshagymát, jobb volt a reggel. na,ezt megfigyeltem a bicajos (dehidratált?) állapotban is.
ezt vixont megfejtheted, miért jó a vöröshagyma.

a kóla, a cukros, tréning után 2-3-4 deci nyugodtan bemehet,sőt, jót is tesz. a cukrot pótolja, van benne némi koffein is és a buborék egyből feltolja. a tokaszalonna a vicc része volt, de a kóla nem. majd nézz meg egy versenyt a befutó után... bár mostanában van aki fantára utazik. nálam 80/20%-ban a kóla nyert
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

lacee írta:
2021.08.18., szer. 07:41

Azt hiszem megpróbálok 1-2 résztávozást és 1-2 hosszabbat/hét,aztán majd látom,fejlődni szeretnék de ahhoz súlyt kell még leadnom (amúgy is)mert ugye ezt cipeli az ember, a vasalódeszkák így előnyben :D

Köszi mindenkinek!
ez így jó. de a hosszún ne rohanj. ha tudod, inkább azt csináld,hogy egymástkövetően két résztáv legyen és mondjuk hétvégén a hosszú. az idő is úgy jobban kiadja. javasolnám a kedd-csútörtök-szombatot, de ahogy az idő engedi. pihenés mindenképp legyen köztük, vagy ha nem tudsz pihanónapot tartani két intervallos között, utána tarts min 2 napot.
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2021.08.17., kedd 23:54
revox írta:
2021.08.17., kedd 23:18
Nu, akkor mi is legyen Lacival? Zuhany közben azon filóztam, ez a mai nap kicsit olyan szájkararésra sikerült, de egyelőre zsákutca szagú :rolleyes:
Biztos sok igazság van a leírtakban, de a gyakorlat egy roppant egyszerű dolog. És a gyakorlat azt mutatja, aki teljesítményre tréningezik, az fogyni is fog. Ez egyszerű törvényszerű dolog.
Szóval Lacee, én javallom, ess neki az 500 métereknek. Esetleg szokatónak elsőre csak egy szériàt menj és meglátod, kifejezetten kellemesen fogsz elfáradni és remélhetőleg nem eszed ki a hűtőt. Ha ezt tudod rendszeresíteni heti 2-3 alkalommal, be fog indulni egy átalakulási,fejlődési folyamat. Aztán ha a szervezeted megszokja a terhelést, lehet emelni a tétet, jöhet a 2x5 széria, majd a táv növelése. De talán első 4-5 alkalommal elég lesz 1x5. Ha 30-al közlekedsz,nem kell sokat emelned, menj 35-el. Ha kevésnek érzed,legyen 37. Nem kell izmoskodni, mert 5-öt kell majd menni és a végére azért majd fogy a kraft.
Vixomt vegyél fehérjét,ha még nem vetfél. Nekem scitec van, de ez ízlés dolga. Az mehet be egyből,ahogy hazaérsz. Egy kis kávé is segíti a regenerációt(sokszor hozzáöntöm a fehérjéhez). Tréning után kb egy órával már éhes is leszel. Nyugodtan mehet szénhidrát is, nekem legjobban a gyros vált be. A sót is kell majd pótolni. Az izotóniás a kulacsban kell,de kevés lesz. Régen sokszor edzés után, amikkr már lepihent mindenem, füstölt tokaszalonnát sütöttem ki és vöröshagymával toltam(gazdagon. A hagyma is regenerál), persze egy, kis kenyérrel. De bevált a rántotta is. Ha rendszeressé tudod tenni, ehetsz bármit, a szervezet rááll a körforgásra és nem lesz semmi gond. Rox esetben volt,hogy sós vizet ittam. Alapvetően rém ihatatlan,de van az a sóveszteség, hogy a legkéjsebb mámorral ér fel :D
Ja, kóla. Hagyományos, nem Zero.
:smile51: , ez kevés lesz, nincs nekifutásból fejjel falnak menő emoji? :D Revi, ez a hszed rendesen fájt :D
Mitől fájna? Én értem, azt a tudást,amit magadbaszívtál és hidd el, tisztelem is. sokszor én is kérdezek, ha valamit érteni akarok, vagy nem tudok. De a gyakorlat ezeket ám nagyon sokszor felülírja. A sport, főleg a versenysport épp arról szól, hogy minden létező szabályt át kell hágni, különben nincs fejlődés. Ha ezt finoman adagolod, nem káros. Nem azt írtam Laceenak,hogy tolja 45-el, csak lightosan 35-el, hogy a pulzusát mozgassa be. de nem kell messze menni. pár napja a lexikon szerint nem létezett 70% anaerobba eltöltött idő. Megvan még a grafikon, amit betettem? Ez ennyi. A kerékpársport a létező legmocskosabb sport vélhetően, ahol csak a tested komoly sanyargatásával érsz el eredményt, bármi is a cél. Fogyni is nehéz a bicajon, így ezt nem is tűzném ki célnak, az a teljesítménynöveléssel úgyis jön. De Laeenak nem is feltétlenül a teljesítményt kell növelnie, csupán a tréningmódszeren változtatni. És mivel nincs erre sok ideje, csak is a lightos intervall jöhet szóba.

de mondom, minden tiszteletem a sok hasznos infóért, amiről megtudhatjuk, kb mi zajlik a szervezetünkben, de -kicsit visszakyanarodva Atti haverjának esetére- a mezőny nem fog fékezni, mert Atti haverja Z5-be lépett.

nem tudom, hány kerékpáros csapatban tekertél eddig, nem tudom, hány edzésen vettél részt, illetve versenyen. magyarul nem tudom, az általad leírtak mellé mennyi gyakorlati tapasztalat társul kerékpáron, de amit én látok, hogy jó tudni, mi zajlik odabent, de ez csak töredéke annak, amiről a kerékpározás szól. kicsit kezdem úgy érzeni magam, amikor a villamosmérnönök elkezdték magyarázni, az Ongaku miért nem szólhat jól gondolkodik.gif ;peace;
halfnote.hu

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1159

Hozzászólás Szerző: lacee »

revox írta:
Nu, akkor mi is legyen Lacival? Zuhany közben azon filóztam, ez a mai nap kicsit olyan szájkararésra sikerült, de egyelőre zsákutca szagú :rolleyes:
Biztos sok igazság van a leírtakban, de a gyakorlat egy roppant egyszerű dolog. És a gyakorlat azt mutatja, aki teljesítményre tréningezik, az fogyni is fog. Ez egyszerű törvényszerű dolog.
Szóval Lacee, én javallom, ess neki az 500 métereknek. Esetleg szokatónak elsőre csak egy szériàt menj és meglátod, kifejezetten kellemesen fogsz elfáradni és remélhetőleg nem eszed ki a hűtőt. Ha ezt tudod rendszeresíteni heti 2-3 alkalommal, be fog indulni egy átalakulási,fejlődési folyamat. Aztán ha a szervezeted megszokja a terhelést, lehet emelni a tétet, jöhet a 2x5 széria, majd a táv növelése. De talán első 4-5 alkalommal elég lesz 1x5. Ha 30-al közlekedsz,nem kell sokat emelned, menj 35-el. Ha kevésnek érzed,legyen 37. Nem kell izmoskodni, mert 5-öt kell majd menni és a végére azért majd fogy a kraft.
Vixomt vegyél fehérjét,ha még nem vetfél. Nekem scitec van, de ez ízlés dolga. Az mehet be egyből,ahogy hazaérsz. Egy kis kávé is segíti a regenerációt(sokszor hozzáöntöm a fehérjéhez). Tréning után kb egy órával már éhes is leszel. Nyugodtan mehet szénhidrát is, nekem legjobban a gyros vált be. A sót is kell majd pótolni. Az izotóniás a kulacsban kell,de kevés lesz. Régen sokszor edzés után, amikkr már lepihent mindenem, füstölt tokaszalonnát sütöttem ki és vöröshagymával toltam(gazdagon. A hagyma is regenerál), persze egy, kis kenyérrel. De bevált a rántotta is. Ha rendszeressé tudod tenni, ehetsz bármit, a szervezet rááll a körforgásra és nem lesz semmi gond. Rox esetben volt,hogy sós vizet ittam. Alapvetően rém ihatatlan,de van az a sóveszteség, hogy a legkéjsebb mámorral ér fel :D
Azt hiszem megpróbálok 1-2 résztávozást és 1-2 hosszabbat/hét,aztán majd látom,fejlődni szeretnék de ahhoz súlyt kell még leadnom (amúgy is)mert ugye ezt cipeli az ember, a vasalódeszkák így előnyben :D

Köszi mindenkinek!

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3584

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Nah, a garmin a mai edzés után megint bedobta a "kedvencem":
Screenshot_20210817-234228_Connect.jpg
Screenshot_20210817-234228_Connect.jpg (263.9 KiB) Megtekintve 1348 alkalommal
Mutatom a cimbinek, gyere résztávozni. Erre annyit mondott,hogy szar az időzítés, mert 2hete volt a verseny, a következő meg 4hét múlva lesz. 36_1_5.gif
A 2hét csúszás a betegségem miatt jött ki. Plusz majd az okt.9-i verseny lesz a főversenyem, az addigiak csak felhozók,teszt versenyek.
De hogy megint nem a lényegre koncentrál , hanem mellébeszél sad.gif

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:
2021.08.17., kedd 22:03
AAttila írta:
2021.08.17., kedd 21:40
Nah, a cimbora ahelyett,hogy jött volna velem résztávozni,inkább keresett olyan szakaszokat Csepelen,ahol KOM-ot tudna menni. Persze nem sikerült neki, lett 2. és 4. ideje. De csak ebben látja az önigazolást,hogy KOM-ot tud valahol. Na az ilyen emberek szerintem kb semmire nem viszik.
Cimbora most "el van verve" és fáj neki, KOM-okkal akar fájdalmat csillapítani, de másnap csak még jobban fog fájni.
Ha a Cimbora jó srác, vagytok olyan viszonyban, segíts Neki. :smile53: Úgy néz ki, ráadásul a kudarckerülő szemilyégtípus, Nekik több segítségre van szükségük. Persze, ha nem engedi vagy nem vagytok olyan viszonyban, akkor... KOM-ozzon tovább.
Próbálok,mert 1 éve,amikor együtt kezdtünk tekerni, sokat segített. Már azzal,hogy együtt tudtunk menni, hogy együtt mentünk hosszúkat, sprinten felvezetett, gyakoroltunk váltott vezetéssel menni. Próbálnám rábeszélni,hogy résztávozzon ő is.
De. Van most egy új srác, fiatal 34) most kezdett bringázni nem régen. Erős, de ennyi. Nagyon sok alap hiányzik nála, de tanítgatjuk. Viszont most inkább vele megy a cimbi bringázni, ugyanazt csinálják,mint mi 1 évvel ezelőtt. De ebből a cimbi csak lelkileg jöhet ki jól, a versenyen megint pofán vágja majd a valóság. Szeretném ha ezt elkerülné, de nem igazán hagyja. sad.gif

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2021.08.17., kedd 21:52
revox írta:
2021.08.17., kedd 21:35
asebestyen írta:
2021.08.17., kedd 19:17
Azt az időt, míg átkapcsol a szervezet, azzal tudjuk pl rövidíteni, ha ezeket a tréningeket (reggel) éhgyomorra végezzük.
Ezt mondják sokan, a gyakorlat az, kb az árokban kötnek ki. Talán fiataloknál működhet(de ők is tartalékból fognak besegíteni),de csak zsírból a büdös életben nem fog senki mennni tisztán, főleg nem a mi korunkban. Szerintem ezt nem szabad erőltetni.
Az a baj, a legfontosabb a rendszeresség lenne... Kör bezárult :)

A többi OK
Megint csak előjön, hogy nem vagyunk egyformák. Nálam is működik, hogy az előző esti vacsorával indulok el - bár nagyon ritkán megyek reggel. Még jobb is, mert már feldolgozott kajával mész, nem kell félig emésztett cuccal a gyomorban tekerni. Nekem pl. feljön a savam, ha reggeli után indulok, akármilyen keveset ettem is. Annyit meg nehéz várni, hogy már tisztességesen feldolgozd indulásig.
Aztán nyilván van olyan is, aki lefordul a nyeregből. Mindenki tanulja meg magát.
Versenynapon én se ettem,, csak va!ami cukormázas kemikáliát. Volt tartalékolva. De ezt sokáig nem lehet büntetlenül csinálni. Egyszer elmegy a cukkor, aztán jön a betojás, mi istörténik most velem :D
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

AAttila írta:
Nah, a cimbora ahelyett,hogy jött volna velem résztávozni,inkább keresett olyan szakaszokat Csepelen,ahol KOM-ot tudna menni. Persze nem sikerült neki, lett 2. és 4. ideje. De csak ebben látja az önigazolást,hogy KOM-ot tud valahol. Na az ilyen emberek szerintem kb semmire nem viszik.
Cimbora most "el van verve" és fáj neki, KOM-okkal akar fájdalmat csillapítani, de másnap csak még jobban fog fájni.
Ha a Cimbora jó srác, vagytok olyan viszonyban, segíts Neki. :smile53: Úgy néz ki, ráadásul a kudarckerülő szemilyégtípus, Nekik több segítségre van szükségük. Persze, ha nem engedi vagy nem vagytok olyan viszonyban, akkor... KOM-ozzon tovább.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Én szinte mindig úgy időzítem a kaját,hogy tekerés előtt 1,5-2órával eszek. Esetleg 1ó, de az már nagyon a vége. Ez vonatkozik edzésre és versenyre is. Mondjuk én reggel nagyon ritkán megyek, rendszerint csak ha hosszút tekerek. Akkor is kb 1órával előtte zabkása és az útra is viszek harapni valót.

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5107

Hozzászólás Szerző: pärt »

revox írta:
2021.08.17., kedd 21:35
asebestyen írta:
Azt az időt, míg átkapcsol a szervezet, azzal tudjuk pl rövidíteni, ha ezeket a tréningeket (reggel) éhgyomorra végezzük.
Ezt mondják sokan, a gyakorlat az, kb az árokban kötnek ki. Talán fiataloknál működhet(de ők is tartalékból fognak besegíteni),de csak zsírból a büdös életben nem fog senki mennni tisztán, főleg nem a mi korunkban. Szerintem ezt nem szabad erőltetni.

A többi OK
Megint csak előjön, hogy nem vagyunk egyformák. Nálam is működik, hogy az előző esti vacsorával indulok el - bár nagyon ritkán megyek reggel. Még jobb is, mert már feldolgozott kajával mész, nem kell félig emésztett cuccal a gyomorban tekerni. Nekem pl. feljön a savam, ha reggeli után indulok, akármilyen keveset ettem is. Annyit meg nehéz várni, hogy már tisztességesen feldolgozd indulásig.
Aztán nyilván van olyan is, aki lefordul a nyeregből. Mindenki tanulja meg magát.

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5107

Hozzászólás Szerző: pärt »

AAttila írta:
Pokémon vadászat. sad.gif

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
Ez a hajó igencsak elment...
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2021.08.17., kedd 21:32
revox írta:
2021.08.17., kedd 21:17
AAttila írta:
2021.08.17., kedd 17:54

This is the beginning of a beautiful friendship. ;peace;
Néha kell kicsit genyózni,de jószándék vezérelt. Jól volt az erő beosztva, maradt kraft a végére még felrúgdosni az autóra ;peace;
Nekem az az egyik nagy problémám,hogy soha nem kellett ilyen hosszú időre beosztani az erőmet. Ugró atléta voltam, fociztam és jégkorongoztam. Egyikben sem kell ilyet. Nem nagyon tudom kiszámolni,hogy a végére fogyjak el, tulajdonképpen mindig óvatosabb vagyok, így marad bennem. Ez sem jó, de majd alakul. :smile32:
Jó volt az, még simán lábbal forgattad ki, amit kellett. A mozgásoddal nem volt semmi probléma, látszott,hogy maradt még delej meg küzdőszellem a legvégére(pont annyi,ami egy sprinthez kell) . Jó volt az.
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:

A többi OK
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2021.08.17., kedd 21:17
AAttila írta:
revox írta:
2021.08.17., kedd 17:01
...szombaton,amikor autóval eléálltam, mikor beért szélárnyékba, néha picit szándékosan kiejtettem,
Néha kell kicsit genyózni,de jószándék vezérelt. Jól volt az erő beosztva, maradt kraft a végére még felrúgdosni az autóra ;peace;
Nekem az az egyik nagy problémám,hogy soha nem kellett ilyen hosszú időre beosztani az erőmet. Ugró atléta voltam, fociztam és jégkorongoztam. Egyikben sem kell ilyet. Nem nagyon tudom kiszámolni,hogy a végére fogyjak el, tulajdonképpen mindig óvatosabb vagyok, így marad bennem. Ez sem jó, de majd alakul. :smile32:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
revox írta:
2021.08.17., kedd 17:01
...szombaton,amikor autóval eléálltam, mikor beért szélárnyékba, néha picit szándékosan kiejtettem,
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Szalon írta:
2021.08.17., kedd 17:49
revox írta:
2021.08.17., kedd 16:34
lacee írta:
2021.08.17., kedd 16:18
Igen,biztos nem rossz dolog ha megmondja valaki, hogy mikor mit csinálj és mit egyél....az én esetemben is ugye fogynom kell ha gyorsabb tempót akarok menni mert engem az is motivál,most sajnos megrekedtem 104-105 kg. között, nőtt is a sebességem is de még mindig kellene 5-10 kg.-ot ledobni.Lehet el kellene kezdenem futni az biztos,hogy lepucolna 5 kg.-ot 1-1,5 hónap alatt,9-11 évvel ezelőtt rengeteget futottam de akkor 90 kg. körül voltam. :P
ment le zsír,jött fel izom szerintem, azért állsz. a problmád ugyanaz,mint a srácnak... rövid intervallok és magasabb pedálfordulat kell.
5-7kili melegítés után mégy nyélen 500 métert(monnyuk 52/15-16), majd 1500at pihensz. ebből 5. Aztán gurulsz 5-10 kilit és újra megnyomod az 5ös szériát. idővel átállász 1kili menés, 1 kili piehnőre(vagy 2,ahogy épp érzed). pihenőkben lehetőleg pörgesd ki a combod kistányéron, vagy hátul nagy lánckerékkel 52/19-21. ezeket variálhatod,mikor mennyit mégy, néha mehetsz hosszabbakat is,kb 2-3 kilit,de akkor mehet lassabban. csak utána ne edd ki a hűtőt, de fehérje menjen be.
egyébként ha be tudsz iktatni montit, technikásabb terepen, az is jól lemozgat has környékén, jobban, mint az outi és a bicajkezelésed is fejlődik

űűűűűű, vazze, egy zóna sincs benne... akkor kuka :kapdelm:
Ott van mindig a legelső hiba, hogy, mindenkinek más és más pulzuszónái vannak. Léteznek átlagok, vannak általános számítási zónák, de sajnos akkora eltérés lehet 2 ember között, hogy néha ezek a hasraütés szerűen beállított zónák van, hogy többet ártanak, mint használnak... Ott vagy Revi te, meg ott van a másik oldalon Ati, ami neked mondjuk Z2, az Attinak már bőven Z4, de lehet Z5 is...
Csak egy laktát méréssel egybekötött terheléses teszt fogja megmondani, mik lesznek lacee pulzustartományai... Ha ez az első lépés nincs meg, hiába okoskodhatunk mi bármit, lehet többet ártunk, mint segítünk...
Zsírégetésre pedig szerintem első körben lassan, mérsékelt pulzussal érdemes hosszúakat menni... Sajnos az első 40-50 perc semmit nem jelent zsírégetés szempontból, az csak utána fog elindulni... Szóval egy 1 órás tekerés nem túl sokat fog sajnos érni. Én legalább 1,5, de inkább 2 órákat mennék. Tempót elengedném, csak a pulzusra figyelnék, ha zsírégetés a cél. Persze pedálfordulatot lehet nyugodtan gyakorolni, feljebb tornázni és jobban pörgetni, de ha cél a zsírégetés, akkor 120-130 körüli pulzustartományt érdemes kb megcélozni... csak hogy valami konkrétabb is legyen...
Abban igaza van revinek, hogy nagyobb terhelésre több zsírt fogsz veszíteni, de sajnos utána a megnövekedett étvágy miatt gyorsan vissza is fog menni, ráadásul az izmok is több energiát fognak használni, szóval még többet kellene enni, hogy ne izomból fogyjon az ember... Sajnos ugye a szervezetünk egyszerűbben tud izomból energiát termelni, mint zsírból... így egy nagy intenzitású erőkifejtésnél nem csak zsírt fog testünk elégetni... azaz összességébe nem leszünk vele előrébb, amennyiben zsírégetés a cél... fogyás lesz, de többet fog izomból fogyni...
Lacee alapjában véve keveset teker szerintem ahhoz, hogy ilyen intervall edzések jót tennének zsírégetési szándékainak. Valamint a hirtelen nagy fogyást is kerülném, nem egészséges. Szerintem a hosszú távon fenntartható szint valahol heti 0,5kg. Amennyiben hirtelen drasztikusan több ennél, akkor azt hosszú távon nem fogjuk tudni fenntartani... és vissza fog jönni. Ez persze mind SZVSZ!
Majd jön Ákos remélem, és kijavít, ha valami butaságot írtam... :rolleyes:
Kb helyén van. Elfáradtammára. Két hegymászót kellett összeraknom 11-28-as sorokal,de csak egy105-9s volt, aztán egyultegrából ki kellett ejtenem a karbonbakos 19-21 lánckerekeket. Párszor szétszedtem :D aztán axxonynak még az elejét is le kellett cserélnem 50/34-re, xal már aennyi :D
De írtál jó dolgokat, de a puha i tervall, az 500 méterek annyit tolnak, hogy hamarabb beindul az égetés, lesz utóégetés, de a fehérjét be kel vinni de, ezt írtam is. Csoda nincs, proteint kel tolni, mert húsból ezt nem viszed be. Ráadásul kell szénhidrát is valamenyi, mert ha az nem kerül vixxa, kb a harmadik tréningen beáll a cukorhalál. Persze ez nem tudományos tézis, puszta megfigyekésen alapul. Viszont pulzust azért nem is írtem, mert nem ismerjük a zónákat,de nem is kell. Pont elég ennyi, hogy menjen gyorsan 500 métert,majd pihenjen. Azt a teste tudni fogja, mi a gyors.
Azért azt csendben mondom, nálunk edzésen valaki így leállna tudományoskodni, elég hamar kapna valami becenevet :rolleyes: bár ezt nem Rád értem, úgy általában :rolleyes:
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

lacee írta:
2021.08.17., kedd 17:24

:D

11-25 van fönt, kb. a 6-7-ik esetenként 8-ik fogaskereken van, így tolom mióta láttalak benneteket tekerni, mert azért figyeltem.... :rolleyes: nekem mániám volt a 2-3-ik fogaskerék max. a 4-ik.
Az nem rossz. Az 16-17, esetenként 19. Ha elől 52 van, érdemes lenne a 17-esnél megállni 30km/h-nál. Nekem 50-es van, de 30hoz kb 17-est forgatok, de az 50/17 kb 32-33 körül van kiforgatva.
De ez így jó egyelőre :smile32:
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Szalon írta:
2021.08.17., kedd 17:49

Ott van mindig a legelső hiba, hogy, mindenkinek más és más pulzuszónái vannak. Léteznek átlagok, vannak általános számítási zónák, de sajnos akkora eltérés lehet 2 ember között, hogy néha ezek a hasraütés szerűen beállított zónák van, hogy többet ártanak, mint használnak... Ott vagy Revi te, meg ott van a másik oldalon Ati, ami neked mondjuk Z2, az Attinak már bőven Z4, de lehet Z5 is...
Csak egy laktát méréssel egybekötött terheléses teszt fogja megmondani, mik lesznek lacee pulzustartományai... Ha ez az első lépés nincs meg, hiába okoskodhatunk mi bármit, lehet többet ártunk, mint segítünk...
Zsírégetésre pedig szerintem első körben lassan, mérsékelt pulzussal érdemes hosszúakat menni... Sajnos az első 40-50 perc semmit nem jelent zsírégetés szempontból, az csak utána fog elindulni... Szóval egy 1 órás tekerés nem túl sokat fog sajnos érni. Én legalább 1,5, de inkább 2 órákat mennék. Tempót elengedném, csak a pulzusra figyelnék, ha zsírégetés a cél. Persze pedálfordulatot lehet nyugodtan gyakorolni, feljebb tornázni és jobban pörgetni, de ha cél a zsírégetés, akkor 120-130 körüli pulzustartományt érdemes kb megcélozni... csak hogy valami konkrétabb is legyen...
Abban igaza van revinek, hogy nagyobb terhelésre több zsírt fogsz veszíteni, de sajnos utána a megnövekedett étvágy miatt gyorsan vissza is fog menni, ráadásul az izmok is több energiát fognak használni, szóval még többet kellene enni, hogy ne izomból fogyjon az ember... Sajnos ugye a szervezetünk egyszerűbben tud izomból energiát termelni, mint zsírból... így egy nagy intenzitású erőkifejtésnél nem csak zsírt fog testünk elégetni... azaz összességébe nem leszünk vele előrébb, amennyiben zsírégetés a cél... fogyás lesz, de többet fog izomból fogyni...
Lacee alapjában véve keveset teker szerintem ahhoz, hogy ilyen intervall edzések jót tennének zsírégetési szándékainak. Valamint a hirtelen nagy fogyást is kerülném, nem egészséges. Szerintem a hosszú távon fenntartható szint valahol heti 0,5kg. Amennyiben hirtelen drasztikusan több ennél, akkor azt hosszú távon nem fogjuk tudni fenntartani... és vissza fog jönni. Ez persze mind SZVSZ!
Majd jön Ákos remélem, és kijavít, ha valami butaságot írtam... :rolleyes:
Köszi! De jó, hogy Te is leírtad ezt, már únom magam.
Kezdetben mindenképp kellenek a hosszú aerob tréningek, nekem 2 órás 90-100rpm, Z2 tréningem van 2 egy héten az intervallok mellett. Most kezdtem az egészet. :rolleyes:
Zsírégetés valóban lassan indul be az elején, aztán rááll a szervezet egy idő után, és lerövidül az az idő, ahol még nem a szírszövetekből nyert energiából tápláljuk a dolgozó izmokat. Tényleg nagyon fontos az alacsony intenzitás, olyan tartomány, ahol még beszélni is tudnánk tartósan, hiszen a zsírégetés egy szigorúan aerob folyamat. Azt az időt, míg átkapcsol a szervezet, azzal tudjuk pl rövidíteni, ha ezeket a tréningeket (reggel) éhgyomorra végezzük. Ha hűl az idő, a fejet fedjük valamivel, pl fejkendő a sisak alatt. Amit még jó szívvel lehet ajánlani, az az L-carnitine, mely egy aminosav származék, segíti a zsírégetést természetes módon, passzívan, tehát nem pörget. Edzés előtt fél órával valamilyen jól szívódó formában. Mehet mellé C vitamin is, jobban szívódnak egymás társaságában és baromi jó antioxidánsok.

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”