Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Autós topik autósoknak
Autós topik autósoknak
Eszem f@xom megáll!!!!Ma ilyet vezettem:FORD FAIRLANE 1958 V8 300Le
Jó volt részese lenni egy pillanatra a Ford történelem egy darabjának!!
- te vagy a kepen lathato kis gyerek?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Autós topik autósoknak
Egy kis felírat!!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Autós topik autósoknak
A csodaszép hátsója!!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Autós topik autósoknak
Eszem f@xom megáll!!!!
Ma ilyet vezettem:FORD FAIRLANE 1958 V8 300Le
Jó volt részese lenni egy pillanatra a Ford történelem egy darabjának!!
Autós topik autósoknak
Lada C
És még jól is néz ki...
Autós topik autósoknak
viszonylag élvezetesen vezethető.
Viszonylag?
Hát nem egy sportkocsi na. Jó lehet mondani, hogy kategóriájában az egyik legjobb. Bmw-t még nem vezettem, de az elvileg jobb.
Mondjuk amit én nagyon élveztem az a Focus. Még az alulmotorizált változatokkal is egy élmény menni, annyira közvetlen a kormányzás, és viszonylag kicsi is, lehet dobálni ide-oda. Hohh bele sem merek gondolni, egy 220 lovas verzió milyen lehet. Mondjuk a Volvo 2.5ös turbós 5 hengerese valószínűleg az új Mondeohoz is jól fog passzolni.
Nem is sportkocsinak tervezték,bár megjegyzem a 210-et már mentem vele,és tudta a tarós 180-190-et 125 pacival!De az ST-vel azért lehet szórakozni ha valaki arra vágyik!
Autós topik autósoknak
Viszonylag?
Hát nem egy sportkocsi na. Jó lehet mondani, hogy kategóriájában az egyik legjobb. Bmw-t még nem vezettem, de az elvileg jobb.
Mondjuk amit én nagyon élveztem az a Focus. Még az alulmotorizált változatokkal is egy élmény menni, annyira közvetlen a kormányzás, és viszonylag kicsi is, lehet dobálni ide-oda. Hohh bele sem merek gondolni, egy 220 lovas verzió milyen lehet. Mondjuk a Volvo 2.5ös turbós 5 hengerese valószínűleg az új Mondeohoz is jól fog passzolni.
Autós topik autósoknak
Viszonylag?
Autós topik autósoknak
Nos, én adac méréskre tudok hivatkozni, a 99es Yarisok meghibásodási statisztikája jobb, mint a 2000-es szériájé, és megegyezik a 2001-esekével. Ez úgy áll elő, hogy a 99-es még a japán volt (ilyen van nekem is), utána a többi már francia gyártás.
Viszont francia gyártás ide-vagy-oda papíron mégis sokkal jobb a Yaris a francia clio-206-c3 stb bagázsnál (mármint megbízhatóság szempontjából).
Tehát lehet a gyár bárhol, azért a japánok megkövetelik a minőséget! Viszont az is látszik, hogy valamennyit jelenthet a japán gyártás, itt a Yaris esetében ez nem több nem kevesebb > kb két évet "fiatalít" az autón.
Mondeo ügy: a75-tel egyetértek, a Mondeo kategóriájának szerintem a legracionálisabb választása. Jó ár a japókhoz és németekhez képest, elég jó minőségi szint, és viszonylag élvezetesen vezethető.
Autós topik autósoknak
nagyon élmény menni vele, soha nem panaszkodom ha svájcba vagy németországba ki kell ugrani, beleülök és megyek és szeretek kimenni vele, illetve volt hogy autóztam éjjel, és nem akartam hazaérni.. ami talán jelenthet valamit..
Ezt az élményt más típus is megadja,balgaság azt hinni hogy erre csak a Honda képes!Hidd el (ha nehezen is) én sem kűzdök a Mondimnál hosszú úton rángatással kényelmetlenséggel,rossz futóművel!Az új Civicnél az Angolokra hivatkozni sztem csak kapaszkodó a Honda fanoknak!Biztos vagyok benne, hogy a Honda 101% megköveteli a minőséget,az Angolktól.Nem hiszem, hogy az Angolok tervezték alá az olcsóbb futóművet,a hátrafelé nehéz kilátást,vagy hogy nincs hátsó ablaktörlő.Maradjunk annyiban hogy az is csak egy autó mint a többi,csak itt nálunk az ára miatt kicsit hajlamosak az emberek mást hinni!
nekem volt mondeom. a ford az egyetlen amit normális vételnek tartok, mert az iniciális költsége alacsony (a szalonban baromi sokat engedtek belőle) szóval ha valaki fordot vesz meg tudom érteni, mig ha valaki opelt, volkswagent etc. akkor nem.
szóval a mondeo jo volt, de jelenlegi accordommal hasonlitva, ami kb egy kategoria, úgy érzem hogy megérte a csere. (az accord erosebb, jelentosen jobban megy, szebb a hangja a motornak, de alapvetően jelentősen csöndesebb, feltűnően kevesebbet fogyaszt még a +400ccm ellenére is, ellenben jobban ráz hitvány úton, és kevesebbet volt szervizbe, bár a forddal is csak pici hibák voltak, ami miatt ijesztegettek hogy gond lesz semmi se volt) .
ellenben nem kapaszkodó hanem tény sajnos hogy az angol auto hitványabb, igaz ez az angol toyota corollára is ami rettenetes visszaesés minőségben a többihez képest.
Megjelenítő: Sharp XV-Z3000,
Hang: Wharfedale waldus surround sett, (zenére vacak de ha a gyerek belevágja a ceruzát a membránba nem fáj), full range hangszórókkal, sub nincs.
Jelforrás: HTPC A64 3500+ / 512 /500GB, SB LIVE 5.1, Sapphire Radeon 9600, passive cooled
Erősítő: Yamaha RX-V592
+Gagyi vászon, 305cm széles képpel, 16:10-es, motoros vezérlés, 1.2G
Autós topik autósoknak
nagyon élmény menni vele, soha nem panaszkodom ha svájcba vagy németországba ki kell ugrani, beleülök és megyek és szeretek kimenni vele, illetve volt hogy autóztam éjjel, és nem akartam hazaérni.. ami talán jelenthet valamit..
Ezt az élményt más típus is megadja,balgaság azt hinni hogy erre csak a Honda képes!Hidd el (ha nehezen is) én sem kűzdök a Mondimnál hosszú úton rángatással kényelmetlenséggel,rossz futóművel!Az új Civicnél az Angolokra hivatkozni sztem csak kapaszkodó a Honda fanoknak!Biztos vagyok benne, hogy a Honda 101% megköveteli a minőséget,az Angolktól.Nem hiszem, hogy az Angolok tervezték alá az olcsóbb futóművet,a hátrafelé nehéz kilátást,vagy hogy nincs hátsó ablaktörlő.Maradjunk annyiban hogy az is csak egy autó mint a többi,csak itt nálunk az ára miatt kicsit hajlamosak az emberek mást hinni!
Autós topik autósoknak
en probalnék nézni egy honda jazz-t.
nem haza akarok beszélni, jazz-em soha nem volt, de pár honda áll a garázsban (es buszken mondhatom az idősebb csak bp-en ment még, 70e km-t, és olajon meg szűrőn kívül semmit se cseréltünk benne még fékbetétet se, szóval lehet mesélni hogy XZ vett jo autot és csak a kopó alkatrészt cserélték benne, egyelőre olyan mint kopó alkatrész nem ismert számomra, de a másik 2 év 60e km-el is csak olajcserét meg fékbetét cserét látott, de azzal nagyon állat módon megyek)
Szóval én megnézném a jazzt tudok e alkudni, ha igen és bejön akkor azt venném, ha nem akkor suzukit, bár az ujaknak van jópár betegsége tehát szervízt látogat vele az ember, mindenesetre más autót nem tudok elképzelni mit lehetne venni.
Jó tudni hogy van egy autó, amiben még a kopó dolgok sem kopnak!Ha ez így megy tovább bezárhatnak a Honda szervizek!
kopnak, de 70e km alatt még nem, hisz az még nem akkora táv.
de ugy tűnik hogy a 4 éves ablaktörlő gumi nemsokára megadja magát..
Akkor tanácstalan vagyok,a főnököm nejének a Civicjén már 15e után nem lehetett állítani a tükröket,(berohadtak) aztán valami madzag szétment ABS nem ment,a váltó gombja annyira lekopott hogy hányinger volt ránézni mindig ragasztgata azt a gumi bizbaszt!Persze az ő beszámolóiból hiányoznak ezek a dolgok,ő is azt mondja, hogy soha semmi baja nem volt. Egyébként nagyon jó autó a Honda!! De az isteni csodákat sztem hadjuk!
nekem az accordon ugy nez ki kuplung munkahenger meg kuplung csere lesz, 60e kmnél 2 évesen tehát nem hibátlan autok a masik hondámnak semmi baja, de azért lehet mert mind2 japánban készült csak az accordban van angol és német alkatrész is (az angol cuccokkal van gond).
a jazz 100% japcsi, tehát ott esélyes hogy rettentően jó autót fog kifogni. De azért 2 év és 60e alatt 1 kuplung munkahenger egy olyan autótol ami közel 200le, és mint a disznó van hajtva (neha füstölő fékekkel érek haza) azt hiszem nem olyan vészes.
az uj civic meg az ezelőtti teljesen angol, azokat nem szabad venni, kivéve a török civiceket mert azok jobbak egy kategóriával.
ellenben nem vagyok hondabuzi, de sok hondám volt, és azt hiszem nemcsak viszonylag jó autók hanem nagyon élmény menni vele, soha nem panaszkodom ha svájcba vagy németországba ki kell ugrani, beleülök és megyek és szeretek kimenni vele, illetve volt hogy autóztam éjjel, és nem akartam hazaérni.. ami talán jelenthet valamit..
Megjelenítő: Sharp XV-Z3000,
Hang: Wharfedale waldus surround sett, (zenére vacak de ha a gyerek belevágja a ceruzát a membránba nem fáj), full range hangszórókkal, sub nincs.
Jelforrás: HTPC A64 3500+ / 512 /500GB, SB LIVE 5.1, Sapphire Radeon 9600, passive cooled
Erősítő: Yamaha RX-V592
+Gagyi vászon, 305cm széles képpel, 16:10-es, motoros vezérlés, 1.2G
Autós topik autósoknak
volt 307-em. két év alatt 14* voltam vele garanciális javításon. nem nagy dolgok: nem lehetett lecsukni a csomagtartó ajtót, abs érzékelő, elment a hangkürt, stb. de egyszer sem hagyott ott az autó. de eltöltöttem 14*3 órát feleslegesen az életemből, míg vártam a javításra. aztán vettem egy fél éves mazda6-ot. eddig 3 hónap alatt kétszer vittem szervízbe (kuplungtárcsa csere és ékszíj feszítés). pedig a mazda az adac élmezőnyben van
No ezt szeretem, amikor valaki a frankót írja,és nem eltagadja az esetleges hibát. Mindenesetre csodálkoznék ha bármelyik autógyártó olyan autót akarna csinálni amivel a vételi áron,és a kopó dolgokon kivül nem szeretne pénzt keresni.
- Declan.Delfino
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 0
Autós topik autósoknak
volt 307-em. két év alatt 14* voltam vele garanciális javításon. nem nagy dolgok: nem lehetett lecsukni a csomagtartó ajtót, abs érzékelő, elment a hangkürt, stb. de egyszer sem hagyott ott az autó. de eltöltöttem 14*3 órát feleslegesen az életemből, míg vártam a javításra. aztán vettem egy fél éves mazda6-ot. eddig 3 hónap alatt kétszer vittem szervízbe (kuplungtárcsa csere és ékszíj feszítés). pedig a mazda az adac élmezőnyben van
Autós topik autósoknak
No igaz, kicsit sarkosan fogalmaztam. A típushibák valóban kijönnek az igaz.
Meg talán erre-arra is rávilágít, főleg apróságokra, ha az ember végigolvasgatja..
(Persze az újságban lévő írott tesztek általában még ennél is gyengébbek sokszor..)
Autós topik autósoknak
Arra jó, hogy a típushibákat ki lehet szűrni...
Pontosan. Én végigolvastam az összeset a Verso megvásárlása előtt, és mind be is jött (pl. béna kartámasz, mp3 nélküli rádió, béna műszerfalvilágítás kapcsoló) és így legalább el tudtam dönteni együtt tudok-e élni ezekkel a hibákkal. Persze egy több ezres adatbázis hasznosabb lenne. Sajnos új autó vásárlása előtt nincs lehetőséged arra, hogy fél évig kipróbáld otthon, de valami alapján dönteni kell. Az autós magazinok tesztjei nem az igaziak, hiszen egyrészt ők többnyire fullosan felszerelt (ráadásul szerintem "jól összerakott") gépeket kapnak, másrészt max 1-2 hétig használják. Marad a hit 1-2 márkában, plusz a szűk ismeretségi kör személyes tapasztalata.
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
Autós topik autósoknak
De a népítélet, az szerintem szinte semmit.
Arra jó, hogy a típushibákat ki lehet szűrni. Mikor a Leonnal kapcsolatos dolgaimon mérgelődtem és beleolvastam meglepődve tapasztaltam, hogy szinte mindenki ugyanazokat a hiábat sorolja fel. És itt komoly hibákról van szó, pl. egy kontrukciós hiba folytán a motor állandóan (átlag 3 havonta) karbantartást igényel. Ezt tudva tuti nem vettem volna meg az autót.
Autós topik autósoknak
Érdemes megsasolni a totalcar népítélet rovatát vásárlás előtt.
Hát a német adac sok ezer autós statisztikái jelentenek valamit.
De a népítélet, az szerintem szinte semmit. Az elégedett autós, hacsak nem autóbuzi, nem fog beírni semmit. Én gondoltam rá többször is, hogy felveszem az autóinkat, írok mindről, de nincs rá időm és kedvem. Nyilván ha lehalna vmelyikben a motor, akkor mérgemben megírnám.
Ehhez hozzájön az is, hogy mondjuk 307-esből eladtak egy rakatot, így nyilván könnyen összegyűlik sok rossz vélemény. Nekünk volt 307-esünk, nem azt mondom, hogy jó autó, mert nem volt az. Beleszaladt olyan 150e Ft nem várt szervízbe. De kb ennyi, és ettől függetlenül sose hagyott ott minket úgy, hogy sekép se hang. Ebből persze megint nem lehet következtetni semmire..
A népítélet dolgot még úgyis tudnám árnyalni, hogy már mutlkor beszéltük, hogy sok ember elvakultan védi saját autóját. Na van másik oldal is, aki 1 apró hiba miatt már lehúzza a gépet mint állat. Egyszer a Toyotája nem emelte fel a jobb hátsó ablakot, és már rögtön megy a népítélet, hogy a franciaországban gyárott toyota már nem a régi..
Autós topik autósoknak
Ha már a Lexus szóba került...
Korábban írtam, hogy az Evo magazinnál tartós teszten van egy Lexus IS250, ami egy olyan furcsa jelenséget produkált, hogy nagyobb bukkanókon ill. gödrökön áthajtva kiugrott sebességből. A jelenséget ugyan orvosolták a márkaszervízben, de a váltó még mindig baromira darabos és akadozó. Ezen kívül a vezető oldali ajtónál lévő visszapillantó tükör kilazult és lötyög a házában. De az újságíró szerint a legidegesítőbb jelenség a zörgő-nyikorgó műszarfal
Korábban már biztosan reagáltam, hogy ilyen nincs.
.
.
.
Autós topik autósoknak
Érdemes megsasolni a totalcar népítélet rovatát vásárlás előtt. A cCrolla Verso-nál is kb ugyanazokat a negatívumokat irták legtöbben. Persze van egy-két olyan tulaj is aki alatt szétesik az autó. pl. Peugeot 206/307 véleményeket érdemes megnézni. Az egyik isteníti, a másik lehúzza a sárba. Ez nekem nem mutat egy egységes minőséget, vagyis valami gáz lehet a márkával (személyes ismerősők tapasztalata is ugyanez amúgy). Hiába olcsóbb 1 millióval akár , ha 2-szer ugy otthagy hogy se kép se hang, már adnám is el.
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
Autós topik autósoknak
Ez egy lutri, a meghibásodási statisztikák is csak támpontot nyújthatnak, biztonságot nem.
Hát igen ez sajnos így van!. Mondjuk azt is figyelembe lehet venni ilyen árelőnynél, hogy mire használtsorba kerül az autó, mennyire apad, vagy mennyire nő az árkülönbség. Pl. japánok általában jobban tartják az értéküket, mint a franciák.
De sokszor ez is nehezen jósolható...
Autós topik autósoknak
Mi pont ezért vettünk Renault-ot, több mint 1 milla volt a Scenic árelőnye a Corolla Versohoz képest. Na ennyi pénzből elég sok szervíz beleférne.
Ez egy okos gondolat az én fejemben is megfordult. Aztán mégsem ezt választottam mert abban az 1 millában nincs benne az idegeskedés amelyet az elromló autó okoz. Szervízbe vinni ahol átvernek. Otthagyni egy napra, addig oldd meg az életedet kocsi nélkül. Stb. Ettől persze lehet, hogy egy japán autóval hetente szívsz, és ahogy a példád is mutatja egy franciával meg soha semmi gondod. Ez egy lutri, a meghibásodási statisztikák is csak támpontot nyújthatnak, biztonságot nem.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10994
- Kapcsolat:
Autós topik autósoknak
Egyszerűen nem értem, hogy az emberek mért nem tudják a saját autójukat felmérni.. Fáj beismerni, hogy nem jó autót vettek? Vagy már annyira elvakultak, hogy már fel sem tűnnek a problémák?
Szerintem egyszerű. Nagy nehezen kiválasztanak egy valamit. Ha bevallanák, hogy nem vált be, a saját döntésük helytelenségét ismernék be. Ez pedig keveseknek megy. No és amiket írtál, azok is működnek.
Autós topik autósoknak
A Jazz szerintem is jó,a főnök FRV-je is kiválló idáig,bár azért azt hozzá teszem hogy a Civicben 6 évesen 35 ezer km.volt, aztán csere a mostani Type S-re.Azért ennyi km. használat után könnyű azt mondani"hibátlan"
Autós topik autósoknak
Hát azért a Jazz tényleg egy nagyon megbízható autó. Ellentétben az új Civic-kel, ami tele van apró bosszantással. Ettől függetlenül, én nem szeretem a Jazz-t de ezt meg kellett említeni.
Amit Tami ír az meg szóról szóra így van. Egyszerűen nem értem, hogy az emberek mért nem tudják a saját autójukat felmérni.. Fáj beismerni, hogy nem jó autót vettek? Vagy már annyira elvakultak, hogy már fel sem tűnnek a problémák?.. Na mind1. Mi pont ezért vettünk Renault-ot, több mint 1 milla volt a Scenic árelőnye a Corolla Versohoz képest. Na ennyi pénzből elég sok szervíz beleférne.
Na itt meg lekopogom, hogy minden rosszra felkészültünk, erre 60e km műszaki gond nélkül. Hát milyen francia autó az ilyen?