Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Autós topik autósoknak

Vendég

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Celithrandil nem akarlak megsérteni nehogy félre értsd, de milyen autód van amit ennyire felakarsz spécizni? Lassan többe kerül amit utólag költesz rá, mint maga a kocsi....Ilyen hifi, olyan alufelni, azért ha jól emlékszem nem egy olyan kategóriás kocsi amire ez feltétlen kellene? De lehet rosszul emlékszem, ezért is a kérdés.
Saxo,

de ez befektetés. a hifi az mehet tovább bármikor bármilyen kocsiba. a felni meg növeli a eladási értéket.

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1165

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: violin »

Eszembe se jutott, hogy kisebb gumit is lehet szerelni a kocsira, mint ami most rajta van  
Akkor lehet hogy még kevesebből megúszom a téligumi mizériát. (aztán jövőre jöhet a nyárigumi, mert hogy az se bajnok - valami Woosung. Mond nektek valamit? (Google nem sokat segített rajtam).

Hozzáteszem, hogy én se használom a kocsit napi szinten, és ha már a veszélyeknél tartunk, az összes ABS nélküli kocsi is tök veszélyes csúszós időben (hacsak nem profi emberke vezeti).

Acme! Az ABS csak a kerekek blokkolását befolyásolja....a vezetési tudást nem.Az is mindegy,hogy téli vagy nyári gumi van a blokkoló keréken....ha már blokkolt...tökmindegy.

Ha úgy vesszük,akkor még veszélyesebb vagy....hiszen keveset vezetsz,nincs rutinod-tapasztalatod. De ezt ne vedd személyeskedésnek....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Acme »

Eszembe se jutott, hogy kisebb gumit is lehet szerelni a kocsira, mint ami most rajta van

Akkor lehet hogy még kevesebből megúszom a téligumi mizériát. (aztán jövőre jöhet a nyárigumi, mert hogy az se bajnok - valami Woosung. Mond nektek valamit? (Google nem sokat segített rajtam).

Hozzáteszem, hogy én se használom a kocsit napi szinten, és ha már a veszélyeknél tartunk, az összes ABS nélküli kocsi is tök veszélyes csúszós időben (hacsak nem profi emberke vezeti).
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Vendég

Autós topik autósoknak

Celithrandil nem akarlak megsérteni nehogy félre értsd, de milyen autód van amit ennyire felakarsz spécizni? Lassan többe kerül amit utólag költesz rá, mint maga a kocsi....Ilyen hifi, olyan alufelni, azért ha jól emlékszem nem egy olyan kategóriás kocsi amire ez feltétlen kellene? De lehet rosszul emlékszem, ezért is a kérdés.

Vendég

Autós topik autósoknak

no még az, hogy Alessio felnikről tudtok valamit? nagyon kellemes áruk van, gondolom olyan is vagy?

Vendég

Autós topik autósoknak

Dehogy akarunk arról lebeszélni, hogy megvedd.  
Mi pusztán arról akarunk lebeszélni, hogy felszereljed az autodra

ezt néztem még most:

45 ben adná az ember ATS Excusive Line Typ V

Vendég

Autós topik autósoknak

akkor lebeszélnétek arról a fehér felniről?

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 672

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: mackohaz »

Szerintem nem volt az akkora nagy (k)ár ahhoz a tapasztalathoz képest, amit akkor szereztél... 
Én is voltam anno felelőtlen/fiatal/hülye/idióta, és egyszer olyat tettem, amitől azóta is égnek áll a hajam. Na azóta se... szerencsére összesen egy letört visszapillantótükör volt az, a másik auton, ami a kár volt, de azóta soha, én ha lehetőségem van rá, akkor soha többé nem kockáztatok még egy icipicit sem.

mikor a gyerekeim megszülettek utánna én is átértékeltem a vezetési stílusomat..
első a biztonság, rám aztán dudálhatnak ha nem tudok kimenni egy kerszteződésbe ha nem látom be...
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött

Autós topik autósoknak

nagyon pongyola vagyok mostanában...csikóéveimben friss jogsival egy golf l-es nek próbálgattam a határait, rutint abból nem szereztem de borsos szervíz számlát azt igen...

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött

Autós topik autósoknak

volt már ilyen, féltengelyem bánta....

Vendég

Autós topik autósoknak

azt azért hozzátenném, hogy nálam az autó nem mindennapos használati eszköz
Ez szerinted mit számít....? A lakóhelyedtől akár pár száz méterre,nem csúszhatsz az árokba....vagy az előtted haladó hátuljába.....??? Akár az első havas napon...

jó meggyőztetek,

bár az első havas nap kicsit komikus nekem, úgy hogy múlt télen összesen 3 szor láttam havat esni:)

violin
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Acme...télire bőven elég egy mérettel kisebb,ballonosabb gumi. A nyári nekem 195/50 R15....a téli meg 185/65 R15...de lehetne akár 14-es is.A kisebb méretű felni+gumi még olcsóbb is...

így van....télen a jobb a vékonyabb és kisebb....

nem leütni, nem olyan labda :foto:
[OFFTOPIC] Pfffff...most jön az a duma,hogy azért puha hogy ne fájjon...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött

Autós topik autósoknak

Acme...télire bőven elég egy mérettel kisebb,ballonosabb gumi. A nyári nekem 195/50 R15....a téli meg 185/65 R15...de lehetne akár 14-es is.A kisebb méretű felni+gumi még olcsóbb is...

így van....télen a jobb a vékonyabb és kisebb....

nem leütni, nem olyan labda

violin
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Ez szerinted mit számít....? A lakóhelyedtől akár pár száz méterre,nem csúszhatsz az árokba....vagy az előtted haladó hátuljába.....??? Akár az első havas napon...

violin
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Acme...télire bőven elég egy mérettel kisebb,ballonosabb gumi. A nyári nekem 195/50 R15....a téli meg 185/65 R15...de lehetne akár 14-es is.
A kisebb méretű felni+gumi még olcsóbb is...

Vendég

Autós topik autósoknak

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött

Autós topik autósoknak

Celit vicces fijú vagy, még hány bőrt szeretnél lehúzni erről a témáról... arról igazán nem tehetek, hogy nem mozdultál ki a lakásból

leegyszerüsítve:
ugye van télikabát, meg van nyárikabát, gondold át ezt a témakört és majd csak leesik... :foto:

Vendég

Autós topik autósoknak

téli-nyári egy nagy kalap....azoknak találták ki akik lusták gumit cserélni, egy napocskától meg egy hópehelytől csak a lelkedet nyugtadtad meg....
Ne haragudj....de abszolút nem értek veled egyet.... ...
Mint már korábban is leírtam,rengeteget vezetek...minimum kétféle autót,de volt hogy 3-4félével is közlekedtem rendszeresen.
Igenis hatalmas különbség van téli és nyárigumi közt...
Lehet hogy ki kéne próbálnod.... ....

Violin!én arra utaltam, hogy a négyévszakos autógumi egy nagy kalap....

az gond vele, hogy szélsőséges körülmények között nem tud úgy teljesíteni, mint egy speciálisan az adott célra kifejlesztett – téli vagy nyári – gumiabroncs.

AT! Jahh és az Audi A6 quatro-nak is kell hólánc a sógoroknál...az más dolog, hogy nincs rá szügsége.....a hsz többi része nagyon tetszett, gyakorlatias gondolkozás tárgyilagos kivitelezésben....

itt egy kérdés merül fel bennem.
Magyarországon van szélsőséges körülmény?

nyáron a Siklósi várnál voltunk kirándulni, 38 celsius fokot mutatott a hőmérő, az aszfalt lehetett úgy 70-en, télen minusz 22,5 volt a csúcs, talán ennyit a szélsőségekről......

de komolyan én nem akarok senkit meggyőzni, ha valaki azt szereti akkor biztos a lekváros üveget is kívülről nyalogatja... :foto:

akkor teljesen máshol élünk, itt nem volt nyáron 30foknál egyszer se melegebb, múlt télen pedig -7 nél hidegebb

tehát a 4 évszakos gumit, pont ilyen időjárásra találták ki nem?
vagyis amikor annyira nincs hideg, hogy az elmúlt másfél évben 5 ször volt rajtam télikabát, akkor a 4 évszakos gumi csak nem hal be vagy igen?

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Én sem, ha megbántottalak volna, akkor elnézést kérek - ez nem állt szándékomban.
AT: Köszönöm, meg van bocsátva.

Azért bátorkodtam itt a fórumon utánakérdezni először, mert azt reméltem, nálam hozáértőbbek saját tapasztalatit hallhatom, így a Google + Skoda + Téligumit átugrottam.

Végül jó ötlet volt itt kezdeni, mert sok mindent megtudtam, és - hála AT-nek - kiderült hogy a közelemben lévő Skoda-szervíz, ha részt vesz az akcióban, megoldaná a tárolással kapcsolatos gondomat is.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

AT:

Még egyszer köszönöm a linket. Lehet hogy ez lesz a befutó ajánlat.

A többire nem reagálok, mert nem akarok veszekedni.

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött

Autós topik autósoknak

na itt van ennyit az emberéletről....

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

AT: köszönöm a linket.

A kioktatást, személyeskedést, fölényeskedést megtartottad volna, jófej lettél volna.

Amikor használt autót vesz az ember, sajnos sok dolog csak akkor derül ki, amikor a konkrét autót megveszed - nem általánosságokról beszélek. Ez van, használt, nem új.

Mivel 205/55R16 kell a kocsimra, az a Conti-ból 120.000 a 4db. Ez nem kis költség. Nem is vészesen nagy ha a biztosnágról van szó, de nem kell bagatellizálni.

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött

Autós topik autósoknak

de komolyan én nem akarok senkit meggyőzni, ha valaki azt szereti akkor biztos a lekváros üveget is kívülről nyalogatja...
Már elnézést, de ezzel az "elnéző", ezt "humorra vevő" logikával nagyon nem értek egyet.

Ha egy zárt tesztpályán, vagy egy versenypályán valaki a saját hülyeségére felkenődik egy védőfalra, az valóban az ő dolga. De télen, amikor mások között van, és ártatlanokat gázolhat halálra vagy törhet össze - akkor az nagyon nem saját szociális probléma.

És nem meggyőzni kell másokat arról, hogy ne legyen hülye, hanem ezeket a hülye ideológiákat ki kell írtani és nem szabad ezekkel szemben "megértést" tanusítani.

Persze, szerintem.

És remélem mindenki látja azt, hogy én most sem a személlyekkel, hanem ezekkel az ostoba közhelyekkel szemben emelem fel a szavam.

egy bizonyos idő után, mikor már a pisztolytáskából minden töltény kifogyott, kénytelen vagyok egy üveg lekvárral "nem elnéző" közhellyé aposztrofálni a mondandóm, sajnálom hogy egy ártatlan viccel ideológia vihart kavartam.....

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött

Autós topik autósoknak

téli-nyári egy nagy kalap....azoknak találták ki akik lusták gumit cserélni, egy napocskától meg egy hópehelytől csak a lelkedet nyugtadtad meg....
Ne haragudj....de abszolút nem értek veled egyet.... ...
Mint már korábban is leírtam,rengeteget vezetek...minimum kétféle autót,de volt hogy 3-4félével is közlekedtem rendszeresen.
Igenis hatalmas különbség van téli és nyárigumi közt...
Lehet hogy ki kéne próbálnod.... ....

Violin!én arra utaltam, hogy a négyévszakos autógumi egy nagy kalap....

az gond vele, hogy szélsőséges körülmények között nem tud úgy teljesíteni, mint egy speciálisan az adott célra kifejlesztett – téli vagy nyári – gumiabroncs.

AT! Jahh és az Audi A6 quatro-nak is kell hólánc a sógoroknál...az más dolog, hogy nincs rá szügsége.....a hsz többi része nagyon tetszett, gyakorlatias gondolkozás tárgyilagos kivitelezésben....

itt egy kérdés merül fel bennem.
Magyarországon van szélsőséges körülmény?

nyáron a Siklósi várnál voltunk kirándulni, 38 celsius fokot mutatott a hőmérő, az aszfalt lehetett úgy 70-en, télen minusz 22,5 volt a csúcs, talán ennyit a szélsőségekről......

de komolyan én nem akarok senkit meggyőzni, ha valaki azt szereti akkor biztos a lekváros üveget is kívülről nyalogatja...

Vendég

Autós topik autósoknak

Látom a téli/nyári gumi kérdése sokakat felizgatott  
Az hogy a gumisnál is lehet tárolni érdekes opció. Megkérdezem a környékbelieket ha oda jutok.

Arra továbbra sem kaptam választ, hogy mennyire alternatíva a 4évszakos (konkrét tapasztalatoknak jobban örülnék, mint "a téli más anyagból van" szövegekre, mert azt én is tudom. Másrészt ennek jó adag marketing oldala is van szvsz, mert a gumi (és autó) ipar annyit fejlődött, hogy valószínűleg most a legsz@arabb gumi is sokkal jobb, mint amiket 20 éve gyártottak, télen-nyáron egyaránt).

AT: nem "filléres spórolásról" van szó, mert mindenképpen akarok gumit cserélni, csak azt szeretném tisztázni, hogy mire és mikor. Különben egy használt kocsinál a ráköltendő pénzek nem úgy viszonyulnak az össz-költséghez, mint egy újnál. Summa summárum: amíg nem tudom kb. milyen költségek várhatók, nem kezdek el 100000-ket kiadni.

hozhatod hozzám a pincébe fele annyiért tárolom neked mint a gumis:)
amúgy most a téligumim a kertben van fóliázva:P

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”