Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9120

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Meg is jött a Shimano válasza. Csak egy részét másolom be nektek.

"Én is tapasztaltam már hasonlót (mosás után vizesen hagyott lánc berozsdásodott helyenként), de nem éreztem, hogy jelentős hatással lenne a rendszer teljesítményére (megfelelő kenés mellett persze), mivel felületi rozsdáról beszélünk.
A Shimano sajnos nem vállal garanciát arra, hogy az acél láncai nem tudnak berozsdásodni."

Halkan jegyzem meg, ez az új lánc, kb 3 hónapja van használatban, ha jól emlékszem 3 alkalommal lett lemosva. sad.gif Kb 31 éve bringázom, van még a családban 6 bringa, egyiknél sincs ilyen probléma.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 578

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Én is jobban szeretem a Vueltát, a TDF olyan túl ideges meg túl taktikázós verseny. A Veultán meg csak mennek, és lesz ami lesz. Ráadásul, a legnagyobb előnye (számomra), hogy a vége a nyár végét is jelenti általában amikor szenvedek mint a kutya, mert nem bírom a meleget. Viszont sajnos idén pont a két utolsó szakaszról (Anglirou) le fogok maradni egyéb elfoglaltság miatt. :(
Én még a belga egynaposokat imádom ezen kívül.
Szóval ez a "vigaszverseny" csak vicc volt ...
Ez a Tadej-Lance párhuzamba hozás nekem is eszembe szokott jutni, és csak remélni tudom, hogy nem így lesz. Nagyon-nagyon bízom benne, hogy nem fog kiderülni pár év múlva valami botrány ez ügyben. Az biztos, hogy ha igen, én többet nem fogok kerékpárversenyt nézni.
Állítólag már az egyik legtisztább sport a kerékpár, és nagyon szeretném ha ez tényleg így is lenne.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Lehet teszek egy próbát vele. Bár ez a Shimano lánc bitang szépen váltott.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5070

Hozzászólás Szerző: pärt »

Vinkler írta:
2025.08.06., szer. 11:56
KMC X12 EPT ismerős valakinek?
Esetleg tapasztalat? Én régebben használtam KMC láncot, nem volt vele baj. Mondjuk eddig a Shimanoval sem. :fekverohog: (Az X12 csak a sebességfokozatok számára vonatkozik, az X11 is ugyan ez)
A városimon KMC E1 ept e-bike-hoz is használható egysebis lánc volt évekig. Az kapott esőt, sólevet, elhanyagolt kenést, de nagyon jól bírta. Az az ept felületkezelés valószínűleg tényleg működik. Na jó, ha nagyon elkanászodtam az ápolással, némi rozsda megjelent ezen is, szóval szárazon nyilván ez sem bírná ki, a pipettás, csöppentős marhulás sivatagba való.
Most gyorsan rámértem: 0-0.05 %nyúlás szakasztól függően a skálás nyúlásmérőmmel, több ezer km után. Persze semmi garancia, hogy a 11-12 sebis láncaik is így bírják, de hátha.

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1159

Hozzászólás Szerző: lacee »

AAttila írta:
2025.08.06., szer. 17:28
Azért a Vuelta-t sem kell lenézni ;) Nem kis verseny az sem, csak a presztízse kisebb mint a TDF. Semmi sík nem szokott lenni,folyamatosan le és fel, emelkedők is vannak bőven.
Egyébként sem szeretem az ilyet,hogy elmegy vigasztalódni.....Akkor most pár évig csak ott induljon valaki,ahol nem indul Tadej? Egyrészt neki is lehetnek rossz napjai,másrészt mi van,ha mondjuk Tadej is úgy jár, mint Lance? De egyébként is az méltó egy sportolóhoz,hogy a legerősebbekkel méri össze magát. Mit ér az az első hely,ahol nem indul több első helyre is esélyes ember, csak a "töltelék"? Úgy nyerek,hogy tudom,ha eljött volna ez, meg ez,meg amaz,akkor még dobogó sem lenne. Az ilyen nem sokat ér számomra. (hangsúlyozom,számomra. Voltam így én is) Hiába mondják/mondták,hogy azokat kell megverni,akik indulnak. Akkor sem éreztem magam igazán bajnoknak. De az sem volt bennem,hogy csak vigasztalódok. A melót akkor is bele kellett tenni.
A versenyzők mondják mindig mert kérdezik a sajtósok a válasz a Tour az isten…..nekem pl. a Giro jobban be szokott jönni mint nézőnek,de a Vueltát is szeretem.Amúgy meg nem F1,hogy 100 Le-vel több az egyik autó a többinél aztán bezsebel pár vb. címet.
Edzeni kell a többinek,meg tudni csapatot összerakni, nem mindig azt nyilatkozni,hogy itt van Pogi….

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3573

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Azért a Vuelta-t sem kell lenézni ;) Nem kis verseny az sem, csak a presztízse kisebb mint a TDF. Semmi sík nem szokott lenni,folyamatosan le és fel, emelkedők is vannak bőven.
Egyébként sem szeretem az ilyet,hogy elmegy vigasztalódni.....Akkor most pár évig csak ott induljon valaki,ahol nem indul Tadej? Egyrészt neki is lehetnek rossz napjai,másrészt mi van,ha mondjuk Tadej is úgy jár, mint Lance? De egyébként is az méltó egy sportolóhoz,hogy a legerősebbekkel méri össze magát. Mit ér az az első hely,ahol nem indul több első helyre is esélyes ember, csak a "töltelék"? Úgy nyerek,hogy tudom,ha eljött volna ez, meg ez,meg amaz,akkor még dobogó sem lenne. Az ilyen nem sokat ér számomra. (hangsúlyozom,számomra. Voltam így én is) Hiába mondják/mondták,hogy azokat kell megverni,akik indulnak. Akkor sem éreztem magam igazán bajnoknak. De az sem volt bennem,hogy csak vigasztalódok. A melót akkor is bele kellett tenni.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

lacee írta:
2025.08.06., szer. 16:52
Snipi írta:
2025.08.06., szer. 13:21
Remco Evenepoel 2026-tól Red Bull-Bora-Hansgrove.
Igazak voltak a pletykák .... Kíváncsi vagyok a két (három?) dudás egy csárdában felállásra. (Remco, Rogla, Lipo ... )
Ja! És kiderült miért ment olyan rosszul a TDF-en és miért adta fel : a belga OB-n perecelt, és törött bordával indult a Tour-on. Csak ezt valamiért nem reklámozták ... (miértis? :D )
Mehet akárhová míg a másik 3-4 nagyágyú hegyi zerge versenyez addig Tourt biztos nem fog nyerni....
Igaz beszéd! Nem hülye ez a te bakterod Bendegúz!
Aszongyák a Jonas indul a Vuelta-n. (Fujj ! mondanám, hogy "vígasztalóba...ás" de nem vagyok ennyire bunkó ... :D amúgy Deeee!)

lacee
Beköltözött
Beköltözött

Snipi írta:
2025.08.06., szer. 13:21
Igazak voltak a pletykák .... Kíváncsi vagyok a két (három?) dudás egy csárdában felállásra. (Remco, Rogla, Lipo ... )
Ja! És kiderült miért ment olyan rosszul a TDF-en és miért adta fel : a belga OB-n perecelt, és törött bordával indult a Tour-on. Csak ezt valamiért nem reklámozták ... (miértis? :D )
Mehet akárhová míg a másik 3-4 nagyágyú hegyi zerge versenyez addig Tourt biztos nem fog nyerni....

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
Esetleg tapasztalat? Én régebben használtam KMC láncot, nem volt vele baj. Mondjuk eddig a Shimanoval sem. :fekverohog: (Az X12 csak a sebességfokozatok számára vonatkozik, az X11 is ugyan ez)
A jelenlegi láncom előtt csak sram red láncaim voltak. Nem tapasztaltam rozsdásodást. Most is sram van,csak nem volt red, gondoltam kipróbálom ezt az alatta levőt. De a következő megint red lesz, már eldöntöttem ennyi km alatt.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

lacee
Beköltözött
Beköltözött

Vinkler írta:
Már írni akartam, hogy a Kmc-től volt az arany színű azzal nekem sosem volt ilyen bajom ill. a Super Record azzal sem, igaz azt vegyesen használtam-Campa középrész és Shimano hátsósor.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Nah, megreklamáltam a vásárlás helyén és írtam a Shimanonak is, hogy ilyen esetben mi van és mit javasolnak a karbantartásra a továbbiakban, hogy ilyen probléma ne legyen.

Várom a válaszokat. Mondjuk jó lenne tudni a Shimano véleményét is, hogy vegyek-e még több Shimano láncot, vagy induljak-e el más irányba. gondolkodik.gif

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Ezen lehet, hogy kénytelen leszel változtatni.
Az biztos, hogy nem véletlen, hogy az összes cég még a lehegesztett fólián belül is vastagon abban a rettenet gyári zsírban füröszti a láncait.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

pärt írta:
2025.08.05., kedd 22:41
Kenésen kívül a felületvédelem is feladata.
Ha nem használtad esőben, akkor valószínűleg a mosások után felvitt kenőanyag túl takarékosan lett adagolva, inkább csak a görgőkhöz jutott, a lemezek oldalára nem, vagy túl szárazra lett visszatörölve.
Eddig, ilyen problémám soha nem volt. gondolkodik.gif
Soha nem kentem meg a lánclemezek oldalát, csak a csapokat.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Kenésen kívül a felületvédelem is feladata.
Ha nem használtad esőben, akkor valószínűleg a mosások után felvitt kenőanyag túl takarékosan lett adagolva, inkább csak a görgőkhöz jutott, a lemezek oldalára nem, vagy túl szárazra lett visszatörölve.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

pärt írta:
2025.08.05., kedd 22:23
Ki kéne próbálnod valami jobbféle kenőanyagot. Mit is használsz most?
Miért lenne a kenőanyag a hibás?

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Ki kéne próbálnod valami jobbféle kenőanyagot. Mit is használsz most?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Nabasszus. E Z T N E M H I S Z E M E L!
Az Ultegra lánc is rohad. :smile51: gondolkodik.gif
(Soha nem mentem vele esőben. Tisztítást követően azonnal kentem)

.
IMG_8036.jpeg
IMG_8037.jpeg

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:
2025.08.05., kedd 10:15
Múltkor írt Ati privátot nekem VO2 ügyben, illetve mindig szóba kerül - de sosem tudom eldönteni, hogy pozitív vagy negatív kontextusban - , hogy nálam az egészség az elsődleges prioritás.
Nos, ebben a videoban minden benne van. Nincs bullshit, nincs ködösítés. Tessék, akit érdekel...
.

youtu.be/Fy-zMq6-DYY
Köszi a videót :smile53:

(én mindig pozitív kontextusban említem,hogy Nálad az egészség az elsődleges prioritás ;) )

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2888

Hozzászólás Szerző: trane »

Vinkler írta:
2025.08.05., kedd 09:52
Azt vettem észre, hogy a MIPS rendszerű sisakok kényelmesebbek, a hagyományos sisakoknál. Én telán erre keresgélnék. Nekem Bell Stratus MIPS sisakom van. Szerintem nagyon kényelmes...
teljesen egyetértek (30 éve Bell-eket használok/tam :smile32: ) - és éppenpontilyet ajánlottam Zolinak (a már - sajna - nem használt bukóm), csak nem tetszik neki a színe :yingyang:
Csatolmányok
DSCF8269.JPG
DSCF8273.JPG

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7665

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Múltkor írt Ati privátot nekem VO2 ügyben, illetve mindig szóba kerül - de sosem tudom eldönteni, hogy pozitív vagy negatív kontextusban - , hogy nálam az egészség az elsődleges prioritás.
Nos, ebben a videoban minden benne van. Nincs bullshit, nincs ködösítés. Tessék, akit érdekel...
.

youtu.be/Fy-zMq6-DYY
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4481
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Vinkler írta:
2025.08.05., kedd 09:52
Azt vettem észre, hogy a MIPS rendszerű sisakok kényelmesebbek, a hagyományos sisakoknál. Én telán erre keresgélnék. Nekem Bell Stratus MIPS sisakom van. Szerintem nagyon kényelmes, de egész más preferenciáim vannak.
Fel kell próbálgatni, nincs mese, ezt nem nagyon lehet sajnos.
ez így van.

nekem most salice levante van (3db :D ) ( https://biondobike.hu/categories/ruhaza ... FsCBdyfC43 ) , de a Ghibli jobban a fejemre simult. Nyilván, kisebb felületen kell passzolnia,mint az ilyen aerosabb bukóknak. de mi kaptuk szponzoriba, nem márkabuziskodás, a többi sisak is ugyanolyan jó. Meg fejtől is függ. Nálam az aero fele inkább a divat vitt, de alapvetően az se ördöngősen érezhető, ezzel is fejelem rendszeresen az autókasztnit,ha elflejtem,hogy a fejemen van és beülök, de a hagyományos kialakítású Ghibli tényleg még észrevehetetlenebb. Én is azért tereltem ebbe az irányba a dolgot :tutiok:

ghibli...
https://biondobike.hu/categories/ruhaza ... ice-ghibli
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revox 2025.08.05., kedd 10:17-kor.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Most jutott eszembe, hogy a Casco-nak vannak olyan típusai, ahol nem szivacspárnákkal oldják meg a fejre felfekvést, hanem egy hálós rendszerrel, így kevesebb a nyomáspont. A rendszerük neve Cascofit Network, pl. a Cuda 2 is ilyen.
Screenshot_2025-08-05-09-51-22-62_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Azt vettem észre, hogy a MIPS rendszerű sisakok kényelmesebbek, a hagyományos sisakoknál. Én telán erre keresgélnék. Nekem Bell Stratus MIPS sisakom van. Szerintem nagyon kényelmes, de egész más preferenciáim vannak.
Fel kell próbálgatni, nincs mese, ezt nem nagyon lehet másképen megoldani sajnos.

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”