Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Autós topik autósoknak
Autós topik autósoknak
Michelin CrossClimate van fent 205/55 R16 méretben. Nyáron remek volt, csendesebb, mint a Conti EcoConatct. 10 fokban szakadó esőben sem tudtam velem megcsúszni, pedig egy néptelen szakaszon megcibáltam rendesen a kormányt. A havas teljesítményről nem tudok még nyilatkozni, de nálunk max 1-2 napon van hó a városban. Nem bántam meg, hogy ezt vettem.
Üdv
Acme
No igen. Tapasztalatom nincs vele kapcsolatban.. Eddigi tapasztalatom alapján a 4 évszakos gumik fabatkát sem értek. Egyedül a Vredestein Quatrac 5-ös volt, ami már értékelhető teljesítményt nyújtott. Erre a Michelinre egyébként nagyon kíváncsi vagyok.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9572
Autós topik autósoknak
en szeretek optimalizalni; talan munkabol adodo "betegseg".
nem vitatom, hogy 20 ev mulva valoszinü jelentektelen kerdes lesz. nalam ez a tema komolysaganak egyik fö meröje: hosszu idötavra van-e hatasa.
..megis szeretnek jo aron nem rossz gumit venni; azaz csak a "premium" markak jönnek szóba, ár fontos, de nem egyedül. ...vagy esetleg igy is igaz ? : premium markabol a legjobb arut megvenni es kesz. ...persze itt is felmerülhet: mi szamit premiumnak :-) biztos van, aki ezt is maskepp latna:
Michelin, GY, Continental, Bridgestone, Pirelli, Dunlop (?)
Értem én, de ne sértődj meg, aki 11 évig használ egy gumiabroncsot (főleg télit), az utána miért akar egy 14 ismeretlenes sokadfokú egyenletrendszer alapján abroncsot vásárolni? A leggagyibb kínai linglong is jobban teljesít nála, arra mérget vehetsz.
A téli abroncsoknál a kor az egyik legfontosabb tényező. A gagyibb gumik csak 1-2 télen teljesítenek megfelelően. A középmezőny már 3 akár 4. télen is. Tapasztalatom alapján a legjobb abroncsok is feladják a harcot az 5. tél után.
Szóval azt javaslom, inkább vegyél egy közepes téli gumit, vagy ami jó árban van (Kléber, Falken, Firestone, Semperit, stb) és inkább cseréld le 4 évenként.
Egyébként meg nincs all in téli gumi, mint ahogy nyári sem. A legtöbb 1-2 dologban jeleskedik, így azt kell választani, ami a Te igényeidhez a legjobban passzol.
Értsd: Ha a sportosság és a maximális tapadás a lényeg, akkor fogadd el, hogy kopni fog, hangos lesz és többet fog fogyasztani az autó. Ha a takarékosság a fő szempont, akkor nem fog annyira kopni, viszont nem is tapad olyan mértékben stb.
A másik dolog, hogy a fogyasztáskülönbség szinte elhanyagolható tényező. Annál a vezetési stílus és az időjárás, sőt még a benzin minősége is többet nyom a latba.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Autós topik autósoknak
Gondolod van ebben a gumikérdésben ennyi? Én nem hinném.
en szeretek optimalizalni; talan munkabol adodo "betegseg".
nem vitatom, hogy 20 ev mulva valoszinü jelentektelen kerdes lesz. nalam ez a tema komolysaganak egyik fö meröje: hosszu idötavra van-e hatasa.
..megis szeretnek jo aron nem rossz gumit venni; azaz csak a "premium" markak jönnek szóba, ár fontos, de nem egyedül. ...vagy esetleg igy is igaz ? : premium markabol a legjobb arut megvenni es kesz. ...persze itt is felmerülhet: mi szamit premiumnak :-) biztos van, aki ezt is maskepp latna:
Michelin, GY, Continental, Bridgestone, Pirelli, Dunlop (?)
Autós topik autósoknak
No igen. Tapasztalatom nincs vele kapcsolatban.. Eddigi tapasztalatom alapján a 4 évszakos gumik fabatkát sem értek. Egyedül a Vredestein Quatrac 5-ös volt, ami már értékelhető teljesítményt nyújtott. Erre a Michelinre egyébként nagyon kíváncsi vagyok.
en is ugy latom: marketingdumaja tetszetös, akár jo is lehet, de puding probaja az eves. "allitolag" mas mint az eddigi 4evszakosak ...de ezt barki olvashatja rola
- Vinkler
- Adminisztrátor

Autós topik autósoknak
es ha nem csak a tartossag, de azeret a korabban beirtak fontosak, azaz 175/65 R14, teligumik
tartossagi sorrend: 1) Michelin 2) ... 3) .... 4) ....
fogyasztasi sorrend:1) ... 2) ... 3) .... 4) ....
menetdinamikai tulajdonsagok*:1) ... 2) ... 3) .... 4) ....
*: hogy ezt igy egybe csoportositom (nem szaraz-nedves-havas-jeges, kanyar, fek, aquap....), az is mutatja, hogy nem ez a szuper fontos, ez is szamit
**: szerintem van korrelacio: nem tapad es nem is kopik vs. erösen tapad es erösen kopik között is; persze nem azt mondom, hogy teljesen szoros, es nincsenek hasonlo mertekben kopo, de azert tapadasban jelentösebben elterö tipusok, de a legjobban nem kopo nem a legjobban tapado lesz, es forditva is: ami legjobban tapad, az nem lesz legkevesbe kopo sem
Gondolod van ebben a gumikérdésben ennyi? Én nem hinném.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Autós topik autósoknak
Michelin CrossClimate és elfelejted a téli-nyári cserét.
Autós topik autósoknak
Ha tartósság, akkor Michelin. Ez nem lehet kérdés.
es ha nem csak a tartossag, de azeret a korabban beirtak fontosak, azaz 175/65 R14, teligumik
tartossagi sorrend: 1) Michelin 2) ... 3) .... 4) ....
fogyasztasi sorrend:1) ... 2) ... 3) .... 4) ....
menetdinamikai tulajdonsagok*:1) ... 2) ... 3) .... 4) ....
*: hogy ezt igy egybe csoportositom (nem szaraz-nedves-havas-jeges, kanyar, fek, aquap....), az is mutatja, hogy nem ez a szuper fontos, ez is szamit
**: szerintem van korrelacio: nem tapad es nem is kopik vs. erösen tapad es erösen kopik között is; persze nem azt mondom, hogy teljesen szoros, es nincsenek hasonlo mertekben kopo, de azert tapadasban jelentösebben elterö tipusok, de a legjobban nem kopo nem a legjobban tapado lesz, es forditva is: ami legjobban tapad, az nem lesz legkevesbe kopo sem
Autós topik autósoknak
Michelin CrossClimate és elfelejted a téli-nyári cserét.
en azert megvarnam vele a 3-4-5 eves tapasztalatokat.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Autós topik autósoknak
Honda jazz-re 175/65 R14-es teliguminak mit ajanlotok ?
legfontosabb a tartossag, fogyasztas, tapadas - ebben a sorrendben, komotos haladashoz, semmi "sportossag", semmi sielni menes, ha kell tudatos lemondas extrem utviszony eseten
..a 11 eve meglevö Michelin helyett gondolom, amin a mintamelyseg meg eleg is lenne (evi kb. 4-5e km telivel, 7-6e km nyarival), de nem mai darab, igaz nincs erdemben lathatoan berepedezve.
a nyarinal is ilyen szempontok alapjan vettem a gyari Yokohama utan GY Efficient Grip-et
Ha tartósság, akkor Michelin. Ez nem lehet kérdés.
Autós topik autósoknak
Honda jazz-re 175/65 R14-es teliguminak mit ajanlotok ?
legfontosabb a tartossag, fogyasztas, tapadas - ebben a sorrendben, komotos haladashoz, semmi "sportossag", semmi sielni menes, ha kell tudatos lemondas extrem utviszony eseten
..a 11 eve meglevö Michelin helyett gondolom, amin a mintamelyseg meg eleg is lenne (evi kb. 4-5e km telivel, 7-6e km nyarival), de nem mai darab, igaz nincs erdemben lathatoan berepedezve.
a nyarinal is ilyen szempontok alapjan vettem a gyari Yokohama utan GY Efficient Grip-et
Autós topik autósoknak
Nem tudom, nekem az mondta aki beszerelte az enyémet, ezer métert mondott nyílt terepen. A gyári bömi táv meg 20 métert tud állítólag, az nem tudom mire elég.
De az a baj, hogy a nyílt terep sincs meg gyakran, van olyan ismerősnőm, akihez ha megyek az autót két tömblakással és egy utcával odébb tudom csak lerakni.
Na ott biztos nem fog működni sajnos ez a tapasztalatom....de úgyis visszajelez ha beindúl a kazán mondjuk nekem már jó rég megvan de még mindig csodálkoznak amikor - fokban leveszem a kabátot amikor beszámolók a kocsiba....-
"Az igazi barát szemből támad."
Autós topik autósoknak
Köszi!
Nálunk többször van vizes latyak, mint hó, arra pedig, ha lehet még hinni bármilyen tesztnek, talán a CONTI volt a legjobb.
Tapasztalatom persze nincs még. Nyári gumim is vizes útra a legjobb, Michelin. Segített már úton maradni. Igaz, az még 13"-os kommersz
autón van. A Yokohama is jónak tűnik. Michelin Alpine4? Az 5-ben nem látok jellemző vízelvezető sávokat.
NZS
Vinklernek nyugodtan adhatsz a a javaslatára. Nekem is jó tippet adott.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
- Vinkler
- Adminisztrátor

Autós topik autósoknak
Köszi!
Nálunk többször van vizes latyak, mint hó, arra pedig, ha lehet még hinni bármilyen tesztnek, talán a CONTI volt a legjobb.
Tapasztalatom persze nincs még. Nyári gumim is vizes útra a legjobb, Michelin. Segített már úton maradni. Igaz, az még 13"-os kommersz
autón van. A Yokohama is jónak tűnik. Michelin Alpine4? Az 5-ben nem látok jellemző vízelvezető sávokat.
NZS
Én nem a tesztekről beszélek. Azoknak hihetsz, de nincs sok értelme.
Amit írtam, azt tapasztalatból írtam. Szerinted az A5-ben azok a V minták viccből lettek belerakva?
Autós topik autósoknak
Nekem az eredei webasto távja van meg és nem tud 1000m-t max 200m ideális esetben, egyébként rettenetesen kényelmes használni de tényleg drága sajnos.....-
Nem tudom, nekem az mondta aki beszerelte az enyémet, ezer métert mondott nyílt terepen. A gyári bömi táv meg 20 métert tud állítólag, az nem tudom mire elég.
De az a baj, hogy a nyílt terep sincs meg gyakran, van olyan ismerősnőm, akihez ha megyek az autót két tömblakással és egy utcával odébb tudom csak lerakni.
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector
Autós topik autósoknak
Köszi!
NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...
- Vinkler
- Adminisztrátor

Autós topik autósoknak
Téli gumi 205/60 R16 melyik a nyerő típus mostanában?
Continental Winter TS850?
NZS
Én ezeket javaslom, ebben a sorrendben:
http://www.gumidirekt.hu/product/szemel ... 6H-XL.html
http://www.gumidirekt.hu/product/szemel ... 6-92H.html
http://www.gumidirekt.hu/product/szemel ... 6H-XL.html
Nem feltétlen itt kell megvenni, pl. az utolsó itt jobb árban van:
http://automax.hu/michelin-alpin-5/205- ... GwodBtEPYA
Autós topik autósoknak
Ezek közül egyik sem volt szimpatikus nekem, mert ha még veszek bele egy nagy navit is ami azért már rendesen el van maradva technológiában - gyárilag egy dvd lejátszóból olvassa be az infókat a csomagtartóból - akkor is időzíteni kell az indítást, nekem meg nincs igazából fix időpontom indulásra. Így kézenfekvő megoldásnak tűnt telefonról indítani.
Az eredeti webasto távnak állítólag 1000 méteres hatósugara van, de iszonyú drága.
Nekem az eredei webasto távja van meg és nem tud 1000m-t max 200m ideális esetben, egyébként rettenetesen kényelmes használni de tényleg drága sajnos.....-
"Az igazi barát szemből támad."
Autós topik autósoknak
Téli gumi 205/60 R16 melyik a nyerő típus mostanában?
Continental Winter TS850?
NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...
- Vinkler
- Adminisztrátor

Autós topik autósoknak
Az ilyen öreg ócskavasaknál mint az enyém (15 éves), alapból két lehetőség van, vagy a nagy navin keresztül beállított időpontban indítod (enyémben nincs nagy navi) vagy saját távval ami 20 méterig garantál jeltovábbítást.
Ezek közül egyik sem volt szimpatikus nekem, mert ha még veszek bele egy nagy navit is ami azért már rendesen el van maradva technológiában - gyárilag egy dvd lejátszóból olvassa be az infókat a csomagtartóból - akkor is időzíteni kell az indítást, nekem meg nincs igazából fix időpontom indulásra. Így kézenfekvő megoldásnak tűnt telefonról indítani.
Az eredeti webasto távnak állítólag 1000 méteres hatósugara van, de iszonyú drága.
Teljesen jó ez így. Bár én eléggé szkeptikus vagyok és egy poroltót tuti beszereznék!
Autós topik autósoknak
BMW-k ben, sokban van ilyen lehetőség.
Az ilyen öreg ócskavasaknál mint az enyém (15 éves), alapból két lehetőség van, vagy a nagy navin keresztül beállított időpontban indítod (enyémben nincs nagy navi) vagy saját távval ami 20 méterig garantál jeltovábbítást.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Autós topik autósoknak
Sikeresen túljutottam az állófűtés projektemen, az autómba volt kályha de csak kisegítő fűtésnek, kapott egy univerzális vezérlőegységet meg egy gsm modult, és egy telefonszámot. Csak fel kell hívni az autót és bekapcsol a fűtése
BMW-k ben, sokban van ilyen lehetőség.
Autós topik autósoknak
Sikeresen túljutottam az állófűtés projektemen, az autómba volt kályha de csak kisegítő fűtésnek, kapott egy univerzális vezérlőegységet meg egy gsm modult, és egy telefonszámot. Csak fel kell hívni az autót és bekapcsol a fűtése
Autós topik autósoknak
Van egy volt kollégám,aki szintén forgalmaz AP Racinget.....ha gondolod őt is megkérdezem....
köszi
Webáruház:
Autós topik autósoknak
Van egy volt kollégám,aki szintén forgalmaz AP Racinget.....ha gondolod őt is megkérdezem....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Autós topik autósoknak
Már beszéltem vele. Azt mondta, ha aktuális, akkor szóljunk és mondja, hogy épen mennyiért tud.
Ez a tárcsa:
Első:
https://www.apracing.com/product_detail ... _2010.aspx
Hátsó:
https://www.apracing.com/product_detail ... _2010.aspx
Ezzel a betéttel:
http://www.tegiwaeuro.com/index.php/sel ... 3133h.html
Kérj már tőle a teljes szettre egy árat.
Cégnek kellene.
Félek, hogy hamarosan aktuális és akkor gyorsan kell döntenem.
Webáruház: