Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Koncertélmények

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 194

Koncertélmények

Hozzászólás Szerző: cisco »

Ezzel vitáznék.
Biztosd így van ahol mondod, de én spec semmi pénzért nem mennék a sziget-re tönkretenni amúgyis vannak elegen
A szomorú, hogy ha egy kisszinpados kamarabulin jó a hang, akkor mért kell egy stadionkoncertet hazavágni torz túlvezérelt, vagy túl hangos zenével, amitől max a fülem fájdult meg.
Azoknak ott nincs hallásuk, akiknek ezt kéne belőni?

A másik ami viszont nagyon még zavart engem az a "lipsync". Könyörgöm miért nem lehet a kivetítőt hozzáigazítani a hanghoz. Tudom hogy a hang van eltolva a visszhang miatt, ekkor uazt a delay-t hozzá kéne tenni a képhez. Kötve hiszem túl bonyolult lenne.

Vendég

Koncertélmények

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ezzel vitáznék.
Biztosd így van ahol mondod, de én spec semmi pénzért nem mennék a sziget-re tönkretenni amúgyis vannak elegen
A szomorú, hogy ha egy kisszinpados kamarabulin jó a hang, akkor mért kell egy stadionkoncertet hazavágni torz túlvezérelt, vagy túl hangos zenével, amitől max a fülem fájdult meg.
Azoknak ott nincs hallásuk, akiknek ezt kéne belőni?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11103
Kapcsolat:

Koncertélmények

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Az elmúlt 20 évben semmit se változott a magyar koncertek hangja és hangmérnök??? füle.Nem sok koncerten voltam amúgy amin hazai előadók voltak a fellépők, de gyakorlatilag így 20 évre visszamenőleg ugyanaz a szar dettó.

Ezzel vitáznék. Nagyon sokat javult a színvonal itthon e téren. Csodálkoznál, ha tudnád, mennyi helyen és bulin dolgozik magyar gárda és szinte e legmodernebb cuccokkal. Pl. a Sziget fesztivál néhány színpadán világszínvonalú hangosítás van évek óta, mert ott fontos (komoly producerek jönnek ellenőrizni). Jellemző, hogy tavaly Yonderboi amerikai producere hozta magával a saját beállításait, mintáit, hangszíneit és minden gond nélkül fel tudtuk tölteni az itteni cuccra, pedig ez még nem is a nagyszínpados motyó volt.

Hakni bulikon (mint az ingyenes programok, vagy akár a Neoton, Nox is) soha nem lesz komoly cucc, mert ott a költségek minimalizálása a lényeg.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Koncertélmények

Csak ezzel a magyar közönség fogalmával kéne valamit kezdeni.
No igen, az ingyenes bulik... Sznob dumának hangzik, de én sem megyek ingyenes bulikra, mert az oda nem valók nagyon el tudják rontani az élményt. A fizetős, igazi koncerteket nézve viszont a magyar közönség egész jó nemzetközi összehasonlításban is. Mostanára végre angolul is megtanultunk valamennyire.

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Koncertélmények

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

és hát160kW. Szvsz azt mondta tökéletes lesz a hangzás
Erősítőknél se a Watt számít
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

ozeviktor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 8

Koncertélmények

Hozzászólás Szerző: ozeviktor »

Meglepően olvasom a koncert élményeket. A fókuszban beszélt talán a hangosító . Tökéletes hangzás, számítógéppel oldoták meg hogy ne legyen visszhang és hát160kW. Szvsz azt mondta tökéletes lesz a hangzás

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

Koncertélmények

Bryan Adams - Kapcsolat koncert. 

Szóval érdemesebb fizetett koncertre menni (már aki zenét akar hallgatni), mert aki kifizeti a lóvét, azt valószínűleg érdekelni is fogja, mi zajlik a színpadon.

Igazad van a fizetett koncertekkel kapcsolatban, az egyetlen egy baj, hogy jelen pillanatban nem feltétlenül tudok megengedni magamnak egy 12-17e-s küzdőteres jegyet, mert a kakaslelátós dolog nagyon nem jött be, és nem azért mert nem láttam vmit rendesen sőt, az egyetlen pozitívum, hogy rendes totált látok a teljes szinpadképről.

És a másik amiért igazából "dühös voltam" hogy a két akusztikus számnál már lazán megindult a tömeg haza, mondván elkerülik a tömeget. Szetm aki iylenre játszik az nem épeszű, kizárt megúszni a tömeget. És ezzel az baj hogy azt kelelt figyelnem ki honnan lök fel miközben éppen a straight from the heart-ot énekelte. Vhogy nem fér össze a két dolog. Illuzió romboló.

De minden ilyen negatívabb hatásnál egyre jobban érzem, hogy amint megtehetem fizetett koncertekre és küzdőtérre fogok járni.

Lacy: fülcsengés abszolút megvotl tegnap is. Hazaérek és vmi olyan furcsa. Mondom mi a manó van. Pedig nem is sok koncerten, sőt, de voltam páron és egyiknél sem volt ez. Phil Collins, Robbie Williams, ... pedig ott is volt hangerő, csak társult hozzá a dinamika, meg a minőség.

Vendég

Koncertélmények

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ja2 A hangot hagyjuk. Borzalmas volt, de igazából nem érdekelt mert annyira magával ragadott Bryan lendülete
Mivel gondolom a "körítés" magyar volt, és BA csak magát hozta, így nem csoda.
Az elmúlt 20 évben semmit se változott a magyar koncertek hangja és hangmérnök??? füle.
Nem sok koncerten voltam amúgy amin hazai előadók voltak a fellépők, de gyakorlatilag így 20 évre visszamenőleg ugyanaz a szar dettó.
Állandóan az a gond, hogy a hangerő óriási, minden üvölt, torz ahogy szól, és szinte semmit se érteni az énekből.
Akár a Neoton Népstadionbeli koncertje, akár a Nox tavalyi turnéján ami sportcsarnokban volt.
Akkora hangerő volt ott is, hogy az elég lett volna szabadtérre, a számok szövege érthetetlen volt, csak onnan tudtam, hogy mikor mi, mert ismertem a dalokat
Én nem hinném, hogy ennyi idő alatt a hazai technika semmit sem fejlődött volna, de valahogy még mindíg utálok olyan koncertre menni, ahol magyar a hangosítás...
Ja és ezek után akoncertek után másnapig cseng - zúg a fülem, tök érdekes, hogy pl a McCartney vagy Phil Collins vagy Sarah Brightman után meg nem

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó

Koncertélmények

Hát igen, a Kapcsolat koncertekkel ez a baj. Boldog-boldogtalan kimegy, azok is, akiket nem is érdekel, sőt pl. azt se tudják ki az a Bryan Adams.

Én voltam a novemberi Bryan Adams-en az Arénában, nagyon-nagyon jó volt.
Gondolom, hasonló hangulatot nyomott most is.

Én egyszer voltam Kapcsolat koncerten, a Suzanne Vega és Sting koncerten, de elhatároztam, hogy soha többet.
A koncertek nagyon jók voltak, de az egész "körítés" meg a másfél órás szünetek a koncertek között az katasztrófa. Este hattól éjfélig egy helyben álltam, és meg sem tudtam mozdulni.

Ráadásul, ami leginkább idegesített, hogy pl. Suzanne Vega-ra senki nem figyelt oda. Azt se tudták, ki az. Sting-nél is össze-vissza karattyoltak, hogy miért nem ezt játsza meg azt...

Szóval érdemesebb fizetett koncertre menni (már aki zenét akar hallgatni), mert aki kifizeti a lóvét, azt valószínűleg érdekelni is fogja, mi zajlik a színpadon.
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

Koncertélmények

Ez vmi egészen fantasztikus produkció volt. Nagyon tud a csávó - és természetesen muzsikus társai. Olyan lendülettel és örömmel játszik(nak), hogy én ilyet eddig egyedül Phil Collins-nál láttam. Igazából ezután sajnálom, hogy annó novemberben nem mentem ki, amikor itt volt.

Csak ezzel a magyar közönség fogalmával kéne valamit kezdeni. Tehát amikor kicsit interaktívabb a koncert akkor úgy is kéne viselkedni. Látszott nem egyszer BA arcán, hogy hát mi van gyerekek, nem tudjátok ezeket a nagyon népszerű dalokat? MEg nem is a szöveg, de amikor elkezd játszani a közönséggel kéne venni a lapot. Én hátul álltam a Hősök trerénél lévő kivetítő elött olyan 20 méterre kb. Hát egy hölgy volt meg a párja aki úgy nem állt ott mint egy rakás krumpli hanem jól érezték magukat

Szerencsére a When you gone számhoz sikerült egy korrekt hölgyet kiválasztani.

A végén pedig ez a She's only happy when she dancin'-hez a hölgyek színpadra csábítása nagyon ügyes húzás.

Nagyon nagy buli volt. Sokat is játszott. Közel 2 órát, emlékszem annó tavaly Pink játszott 80 percet ippeg hogy, alsó hangon.

Sztem az eddigi legjobb kapcsolat koncert volt.

Egy biztos ha legközelebb jön én ott leszek.

Ja és amit még szerettem, hogy csomó emberre beszéltem hogy jöjjön stb erre hogy jó ráérünk még 9 előtt úgyse kezd, erre 20:20 körül rápendített a There Won't be another tonight-ra

Ja2 A hangot hagyjuk. Borzalmas volt, de igazából nem érdekelt mert annyira magával ragadott Bryan lendülete

AteeG
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Koncertélmények

Hozzászólás Szerző: AteeG »

Bő két hét és itt a Snoop Dogg koncert

Rap és mozi, az a jó
AteeG-nek az való!

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó

Koncertélmények

Húúúú

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó

Koncertélmények

Én nem csináltam, de majd nyomok fel.

Addig is: Genesis Infó

Itt lehet látni a Genesis menüpont alatt fotókat a prágai koncertről.

Az a baj, hogy nagy totál kép nincs a színpadról, mert közelről fotózták.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Koncertélmények

Nos, visszajöttem Csehországból, gondoltam egy kis beszámolót adok arról, hogy mi is volt a GENESIS koncerten!
Felállt a hátamon a szőr, ahogy olvastam a beszámolódat. Irigyellek, nem kicsit.

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Koncertélmények

Hozzászólás Szerző: Mester »

Ahh biztos király volt.
Valami fotó?

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó

Koncertélmények

Nos, visszajöttem Csehországból, gondoltam egy kis beszámolót adok arról, hogy mi is volt a GENESIS koncerten!

Nagyon - nagyon vártam, és nagyon - nagyon nagy élmény volt, élőben látni a Genesis-t, én ugyanis még nem láttam őket együtt.

Láttam Phil Collins-t Pesten, és láttam a Genesis-t Phil Collins nélkül Pesten, de így együtt őket még nem!

Kalandos út után fél hétkor érkeztünk mi is a helyszínre, és mivel nagyon meleg (meg egyébként is), pár sört elfogyasztottunk:)

Bár front of stage jegyünk volt, nem álltunk be oda, mert sokkal jobb helyünk volt a sima álló részben, középen, elég közel a színpadhoz, de még úgy, hogy belássuk az egészet.
Sok magyarral is találkoztunk:)
Héttől már ott álltunk a helyünkön, és egy magyar "kollégával" dumáltunk, szóval elment az az egy óra nyolcig:)

A koncert 8-ra volt kiírva, 8.10-kor kezdtek. Összesen 2.35 percet játszottak.

Eszméletlen nagy feeling, ahogy felcsendül az első szám. És! Baromi jól szól! Annyira jól lőtték be a hangzást, hogy le a kalappal!
A dobok elementáris erővel és tisztasággal szólnak! Minden külön hallható, mégis egységes egész. Baromi tiszta és mégis hatalmas hangerő és dinamika! Az itthoni Phil Collins koncert jutott eszembe, de ez még azt is veri hangzásban!

Setlist:

Behind the Lines / Duke’s End / Turn It On Again
No Son Of Mine
Land of Confusion
In The Cage / The Cinema Show / Duke’s Travels / Afterglow
Hold on My Heart
Home by the Sea / Second Home By The Sea
Follow You Follow Me / Firth of Fifth / I Know What I Like
Mama
Ripples
Throwing It All Away
Domino
Drum Duet / Los Endos
Tonight Tonight Tonight / Invisible Touch

ENCORE:

I Can’t Dance
Carpet Crawlers

Hááát, micsoda setlist, ahogy elindul a Behind the Lines-zal, Duke's End, majd a Turni It On Again, itt már őrjöngés van!

No Son of Mine, hihetetlendinamikai íve van ennek a számnak, majd a Land of Confusion, énekel a tömeg (óóó-óóó-ó).
In the Cage - baromira tetszik, olyan nyomasztó feeling-je van.
Hold On My Heart után jön a kedvencem: a Home by the Sea, majd a Second Home by the Sea iszonyatos erővel. Kár hogy ekkor még nincs teljesen sötét, pedig akkor lett volna igazán "scary"...
Majd a régiek: Firth of Fifth szinti és gitárszólóval, extázis!!!

Nagyon -nagyon tetszett a MAMA, szinte hatalmas dinamikai ívvel, lúdbőr:)

Ripples, egyszerűen gyönyörű volt. Még - még - még, sok ilyen számot:)
A legjobb az volt, hogy itt elcseszték az elejét:))))
Nem tudott belépni Phil, megálltak, röhögtek:)))
Domino - eszméletlen dinamika megint!
Majd a dobszóló, felállított székeken kezd el Phil és Chester dobolni, nem kell nekik dobszerkó Majd áttérnek a dobokra is:)
Jön a Tonight-tonight-tonight és ebből az Invisible Touch. Őrjöngés, ugrálás, a végén tüzijáték!

Majd az ENCORE, I can't Dance, a legendás mozdulatokkal.

És végül, kicsit furának tartottam, amikor olvastam a setlist-et, hogy a Carpet Crawlers a búcsúszám, de ott és akkor, méltó emléket állított egy hihetetlen csapatnak. Látszott, hogy nagyon nagyon szeretik ezt a számot, és sok emlékük kötődik hozzá.

Phil nagyon elemében van, poénkodik, fényképezi a közönséget, hergeli a többieket is, szokásos cseh dumák papírról felolvasva:) A végén, a ráadás előtt, azt mondja: hát, ennyi volt, ez lesz az utolsó szám. Ekkor a közönség szomorúságának ad hangot, majd Phil mutatja egy ásítással, hogy menniük kell aludni. A közönség fújjol, majd Phil mutatja poháremelgetéseket imitálva, hogy menniük kell inni:)) Ez már nagy sikert arat:)

Nagyon nagyon élveztem összességében, teljesen kerek volt, imádtam az egészet! Annyira elmennék még egyre:)

Egy kis negatívum, ami számomra az volt: egy picit enerváltnak éreztem őket. Főleg Rutherford-ot:) JÓ, mondjuk a Dance tour-on fiatalabbak voltak, de hát akkor is:)
Phil hozta a formáját:)

Szóval: egy felejthetetlen este, felejthetetlen és örökzöld zenével, kiváló hangzással.

Turn it on Again:)

Még két napot töltöttünk Prágában a koncert után, majd megláttogattuk Dél - Csehországot (Budejovice, Krumlov), majd szombat este jöttünk haza:)

Carnivoor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Koncertélmények

Hozzászólás Szerző: Carnivoor »

Még 1 kép.

Carnivoor honlapja (fényképek)

DVD "rendszer": Samsung Plano 21", Pioneer DVR-440H DVD-író, Panasonic S-75 DVD, Philips MZ-7 stereo mini-torony
Számítógép: FuSi Amilo M3438G + Creative Inspire 2100
Fényképezőgép: Nikon D80 + Nikkor 18-200 VR

Carnivoor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Koncertélmények

Hozzászólás Szerző: Carnivoor »

A hétvégén Therion koncerten jártam a miskolci operafesztiválon. A két részben összesen kb 140 perces koncert első felében komolyzenei művek voltak kicsit újraértelmezve (a rockzenekar is beszállt), a második részben pedig a banda saját számai mentek. A 3 gitáros, a dobos és az egyik operaénekesnő jött külföldről, míg a kamarazenekar, a kb 60 tagú kórus, valamint további 3 operaénekes pedig magyar volt. Így nemzetközi koprodukciót láthattunk. Nekem nagyon tetszett.

Az akusztikus élményt nem tudom megosztani, de készítettem pár képet.

Carnivoor honlapja (fényképek)

DVD "rendszer": Samsung Plano 21", Pioneer DVR-440H DVD-író, Panasonic S-75 DVD, Philips MZ-7 stereo mini-torony
Számítógép: FuSi Amilo M3438G + Creative Inspire 2100
Fényképezőgép: Nikon D80 + Nikkor 18-200 VR

krleonard
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Koncertélmények

Hozzászólás Szerző: krleonard »

Akár tetszik akár nem nincs világsztárunk a popzenében.Snétberger nem tudom hova tartozik,de ő sem egy akkor sztár,hogy a világ bármely pontján ismernék.Az,hogy itt ott ismerik a világon még nem világsztár.
Nade most komolyan ki a rákot érdekel h nincs világsztárunk pop "zenében"? Nekem valahogy nem rándul görcsbe a gyomrom a gondolattól, h az mtv-n nem rángatózik napjában többször egy olyan szexuális beállitottságát tekintve kissé kétes fiucsapat mint mondjuk a bekk sztrít bojz. Én már azt is cikinek éreztem mikor baumgartner zsoltikát kellett nézni ahogy majd meg szakad a versenypályán, egy ilyen melegbandától meg egyenesen bekúsznék a linóleum alá szégyenemben.

Eza sztárság tipikusan a "nem minden arany, ami fénylik" kategória.

Végezetül kicsit csemegézek neked Snétberger művészúr koncerthelyszineiből:
-USA - New York, NY - UN Headquarters
-USA - New Yersay, Hoboken, Cinegar
-F- Nerac,guitarfestival
-D- Göttingen
-UK- Bath, International Music Festival
-NL - Nijmengen, Music Meeting, Festival
-Japan Tour with Tony Lakatos
-Olaszország - Ravenna
-Koreai turné
-Norvégiai - Volda
-Szerbia - Belgrád
-Svájc - Bern, Gitárfesztivál
-Portugal, Lisboa,

na most igy hirtelen ennyi

aztán mindenki eldöntheti h ki mennyire "világsztár" és h mi a különbség a művész és a média hullámain vergődő gyökerek között.

természetesen nem támadó a hangnem

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Koncertélmények

Akár tetszik akár nem nincs világsztárunk a popzenében.Snétberger nem tudom hova tartozik,de ő sem egy akkor sztár,hogy a világ bármely pontján ismernék.
Nos ha ez a világsztár definíciója, akkor ilyenünk valóban nincs. De tudtok ilyen világsztárról a környező országokban?

Hmm, az orosz T.A.T.U. volt egy ideig,ők szépen végigmasíroztak a világon aztán eltűntek. a menedzser jól kitalálta óket,aztán el is tudta adni. igazából nem voltak nagy rosszak,jól felépítették a koncepciót.Na ilyet szerintem nálunk is összelehetne hozni.

Hm... és ők hogy férnek bele a "zenész" fogalomba?

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Koncertélmények

Hozzászólás Szerző: Croft »

A képlet egyszerű: más az ízlésünk.és ebben nincs semmi rossz,csak nem értem minek támadni,meg rögtön az egekbe emelni az illetőt ha nem teccik valami.
Szerintem nem volt itt semmi támadás. De amikor ilyeneket írsz:

"Yonderboimi a bánatot csinált eddig? eccerű gépzene,aminek semmi köze nincs a valódi zenéhez."

akkor arra bizony néhányan reagálni kénytelenek. De nincs harag.

Egyébként egekbe emelni nem akkor szoktak valakit, amikor tetszik?

Pontatlan volt a fogalmazás.
Miért is lenne harag? Már a nyolc elemi elején leszoktam a "hülye vagy és útállak mert nem az Abbát szereted" típusú "komoly" összetűzésekről.

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Koncertélmények

Hozzászólás Szerző: Croft »

Akár tetszik akár nem nincs világsztárunk a popzenében.Snétberger nem tudom hova tartozik,de ő sem egy akkor sztár,hogy a világ bármely pontján ismernék.
Nos ha ez a világsztár definíciója, akkor ilyenünk valóban nincs. De tudtok ilyen világsztárról a környező országokban?

Hmm, az orosz T.A.T.U. volt egy ideig,ők szépen végigmasíroztak a világon aztán eltűntek. a menedzser jól kitalálta óket,aztán el is tudta adni. igazából nem voltak nagy rosszak,jól felépítették a koncepciót.Na ilyet szerintem nálunk is összelehetne hozni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Koncertélmények

A képlet egyszerű: más az ízlésünk.és ebben nincs semmi rossz,csak nem értem minek támadni,meg rögtön az egekbe emelni az illetőt ha nem teccik valami.
Szerintem nem volt itt semmi támadás. De amikor ilyeneket írsz:

"Yonderboimi a bánatot csinált eddig? eccerű gépzene,aminek semmi köze nincs a valódi zenéhez."

akkor arra bizony néhányan reagálni kénytelenek. De nincs harag.

Egyébként egekbe emelni nem akkor szoktak valakit, amikor tetszik?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Koncertélmények

close652
Beköltözött
Beköltözött

Koncertélmények

Hozzászólás Szerző: close652 »

Smashing Pumpkins-on volt valaki tegnap éjjel (Ausztria)?
system

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”