Affenébe.. lesz ismétlés? Elmentem hangfalat építeni, aztán jól elfelejtettem..
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Re: Kerékpározás
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5543
Én erőt vettem magamon, és reggel mentem, hogy kicselezzem a kánikulát. Nem igazán sikerült, visszafelé már 34° volt. 

- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10105
Takács Zsombor kőkemény!
Kegyetlen volt ma tekerni.
Én is lenyomtam 75-öt a Balatonnál. Nem volt őszinte a mosolyom. 
Kegyetlen volt ma tekerni.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
tamagaba írta: ↑2026.06.28., vas. 10:51Azt hittem kívülről tudjátok a kanyarkombinációt![]()
Szóval csak annyi, hogy figyeljünk egymásra. Az említett bringaútnak vannak részei, ahol veszélyes a száguldozás
Levágni az ívet, amikor pont akkor fog a takarásból kijönni szintén 20 körül egy bicós, elég csúnya csattanás lehet a vége.
Hajrá bringások! (én erollerrel megyek max 25km/h-t tud, nem száguldozok, normálba 20-al szoktam menni)
Bribgaút magyar módra, felfestésekkel
Ez csak bringa, vagy normál közút? Elég idiótának hat
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1489
Nem ismerem a helyszínt, kösz a streetview-t.
Welcome to Bindzsisztán.
Fessük össze a meglévő - jó esetben kisforgalmú - közutak, családi házak közt kanyargó utcák szélét sárga jelekkel, és hipp-hopp, már kész is a "bringaút". Enjoy, hülye bringás!
Felénk is jópár ilyen van, csilliárdos támogatásokból megvalósítva, a kijelölt útszéli sávban outival járhatatlan minőségű, fa gyökerek által felnyomott aszfalttal, parkoló és/vagy a 10 m-enkénti kocsikihajtókról "belógó" autókkal.
- pärt
- Őslakos

Jaaa...úgy könnyű! Te privilegizált helyzetben vagy; az autósokkal és bringásokkal szemben a villanyrollereseket mindenki szereti. 
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 752
- Kapcsolat:
Azt hittem kívülről tudjátok a kanyarkombinációt
Szóval csak annyi, hogy figyeljünk egymásra. Az említett bringaútnak vannak részei, ahol veszélyes a száguldozás
Levágni az ívet, amikor pont akkor fog a takarásból kijönni szintén 20 körül egy bicós, elég csúnya csattanás lehet a vége.
Hajrá bringások! (én erollerrel megyek max 25km/h-t tud, nem száguldozok, normálba 20-al szoktam menni)
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
- Rotox
- Beköltözött

Ezt - a csütörtöki montis pajtik képviseletébenasebestyen írta: ↑2026.06.27., szomb. 13:48... a kocsmajáró tanyabringásoknak és a nyugdíjas ebikeos hordáknak ...

- Csatolmányok
-
- Ibafa.jpg (160.67 KiB) Megtekintve 350 alkalommal
Szerintem @tama is a kerékpárúton közlekedett, nem autóval, de lehet én értettem félre.pärt írta: ↑2026.06.27., szomb. 14:35Tudom, hogy a jószándék vezérelt, de lehet, hogy rossz ajtón kopogtatsz. Közepes összegben fogadnék rá, hogy akik itt jelen vannak, nagyságrenddel többször szembesültek veszélyes helyzettel kerékpárosként gépjármű ellenében, mint autósként kerékpárral találkozva - magamat is ideértve.
1- a berakott képen én csak szürke négyzeteket látok
2-bárki is járt arra, nagyon pici az esélye, hogy ezt olvassa (tadejes megjegyzés)
3- ha az egy versenyző volt, annak 5 méter olyan, mint civileknek 500. A mezőnyben ahhoz van szokva, hogy órákon át megy 150 ember, 0-15 cm-re egymástól kerék, hajtómű, váz, ember. Az egész verseny egy folyamatos korrekciózás (befúj a szél, mozognak, helyezkednek a sporttársak) azon a 15centin belül, 40-50, sprintfelvezetésen 60-70 km/h tempóval. De ez nekik rutinfeladat, zsigerből megy. 5 méter az már kozmikus távolság és fel tudja mérni, mi fér bele, kb 2 nanoszekundum alatt, reflexböl.
4- problémát a civilek okoznak, ahogy a közúton is, akik rángatják a kormányt, mert olyan szituba kerülnek, amire egyáltalán nincsenek felkészülve, nincs kerékpárkezelési rutinjuk (vagy menjenek bármivel azon a kerélpárúton). Sajnálatos módon, ők okoznak problémát a rutintalanságukkal.
De nekem kb mindegy, ritkán megyek biciúton, felénk jók a lehetőségek. Az ilyen bejegyzésnek nem sok értelmét làtom. Azt se tudom, hova tették le az említett bicikliutat, települést, nem tudnék rábökni a térképen (főleg, hogy nem is emlèkszem, mi volt,, csak ha visszalapozok)
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

Tudom, hogy a jószándék vezérelt, de lehet, hogy rossz ajtón kopogtatsz. Közepes összegben fogadnék rá, hogy akik itt jelen vannak, nagyságrenddel többször szembesültek veszélyes helyzettel kerékpárosként gépjármű ellenében, mint autósként kerékpárral találkozva - magamat is ideértve. Közúton kb. 44 éve bringázom, jogsim 34 éve van, de egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor okozott autóban ülve riadalmat egy bringás, ezzel szemben pont a héten volt olyan két órás tekerésem, ami alatt három helyzetem volt fogalmatlan autósokkal, és ez csak egy kör volt. Ne értsd félre, nem vitatom el a negatív tapasztalatodat, de teljesen hibás iránynak tartom a KRESZ-tagadó bringás, szabálykövető autós mítosz továbbpolírozását. Szerény, de évek során megalapozott meglátásom szerint a társadalom 1-2 százaléka sajnálatosan idióta (igyekeztem pozitív maradni), szívem szerint egy tompa botot nem adnék a kezükbe, nem hogy jogsit. Ezek a derék polgártársaink függetlenül attól, hogy kerékpár avagy autó kormányát markolják, idióták maradnak, csak két tonna vassal nagyobb galibát tudnak okozni.
Semmi nem versenypálya. A bringaút sem és a közút sem. Viszont egy országúti sportkerékpáros sehol nem tud edzeni. Ebből kifolyólag, csak közúton megyek.tamagaba írta: ↑2026.06.27., szomb. 13:05Kedves Bringasportolók! Felhívnám a figyelmet a közlekedési szabályok betartására mindenhol, de kimondottan az EuroVelo 6 Dunakeszi Vác szakaszán. Oké hogy szuperbringánk van, de a bicikli út nem versenypálya. A csatolt képen egy kanyargós útszakasz látható, tessék megadni az ívet a jobbratartás szerint a szemközti forgalomnak. Jó, hogy 5 méterrel később érkeztem.
Tamagaba! Szerinted hova menjen a sportoló? Edzeni kell. Viszont bárhova megyünk, azt mondják,nem lehet. Nagyon sokszor az életünket veszélyeztetik. Egyébként, pont a sportolókkal van a legkevesebb probléma, mert általában ők még bringakezelésből is jobbak. Az autósok,motorosok járhatnának pályákra élvezkedni,mégis a közutakon száguldoznak. Egy bringás nem tud pályán készülni. Mégsem engeditek őket sehova. Viszont amikor jött egy Olimpiai 4. hely, nagyon tudtak pózolni a sportolóval
Ezer szerencse. De engem már Tadej hívott, hogy: mi folyik itt az avx-en?
halfnote.hu
halfnote.hu
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8224
Szegény bringasportolók. A kerékpárúton a kocabringásoknak, a nyuszimotoros gyerekeseknek, az elektromos rollereseknek, a babakocsisoknak, a kocsmajáró tanyabringásoknak és a nyugdíjas ebikeos hordáknak vannak útban, a közúton a motorosoknak, a személyautósoknak, mezőgazdasági géppel közlekedőknek, buszoknak, kamionoknak, sportautosoknak. Egyik brigád a túl nagy sebességüket , a másik a túl alacsony sebességüket nem tudja / akarja kezelni.
Amúgy a sportoló kerekpáros saját érdeke főleg, hogy ne szenvedjen balesetet és ha mód van rá, életben maradhasson. Persze idióták mindenhol vannak, itt vagyok egynek mindjárt én.
Amúgy a sportoló kerekpáros saját érdeke főleg, hogy ne szenvedjen balesetet és ha mód van rá, életben maradhasson. Persze idióták mindenhol vannak, itt vagyok egynek mindjárt én.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Kedves Bringasportolók! Felhívnám a figyelmet a közlekedési szabályok betartására mindenhol, de kimondottan az EuroVelo 6 Dunakeszi Vác szakaszán. Oké hogy szuperbringánk van, de a bicikli út nem versenypálya. A csatolt képen egy kanyargós útszakasz látható, tessék megadni az ívet a jobbratartás szerint a szemközti forgalomnak. Jó, hogy 5 méterrel később érkeztem.
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Ez a kemény, nem a kád széle... Belegondoltam, hogy én tegnap este 7-től tekertem 50 km-t és elég rendesen kiheveredtem a végére.Rotox írta: ↑2026.06.25., csüt. 14:07Val'szeg kívül esik többségetek érdeklődési körén, de az nagyon kemény, hogy az idei Hungarian Divide-on (kiírás szerint 1 340 km, 23,4 km szint, de úgy tűnik a valóságban ez valamivel több) az abszolút második helyezett egy hölgy lett (eddig ketten értek be, érdemes összevetni az AVG moving speed-jeiket a Leaderboard fülön, a csaj gyorsabban tekert, viszont többet aludt):
https://www.followmychallenge.com/live/ ... vide-2026/
https://en.wikipedia.org/wiki/Nathalie_Schneitter
Ehhez képest ez 30-szoros táv, több napon keresztüli terheléssel.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
- pärt
- Őslakos

Még egy gondolat a karbantartás fontosságáról: aki rendelt ilyen cuccot, ne hanyagolja el a rendszeres kenést sem, mert aztán nem győzi cserélgetni!
(A képen látható wd40 csak a nagyja szutyok eltávolítására jó, természetesen a forró viaszfürdő a nyerő.
)
- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 56
Gazdára talált :)
- Rotox
- Beköltözött

De vannak még más kemény honfitársaink is:
https://hvg.hu/sport/20260623_szonyi-fe ... lt-allamok
https://www.pecsma.hu/europa-egyik-vege ... kparutjan/
https://hvg.hu/sport/20260623_szonyi-fe ... lt-allamok
https://www.pecsma.hu/europa-egyik-vege ... kparutjan/
- Rotox
- Beköltözött

Val'szeg kívül esik többségetek érdeklődési körén, de az nagyon kemény, hogy az idei Hungarian Divide-on (kiírás szerint 1 340 km, 23,4 km szint, de úgy tűnik a valóságban ez valamivel több) az abszolút második helyezett egy hölgy lett (eddig ketten értek be, érdemes összevetni az AVG moving speed-jeiket a Leaderboard fülön, a csaj gyorsabban tekert, viszont többet aludt
):
Mi egy fémdrótot tekertünk a villára elől-hátul is, és a vége belógott a küllők közé ...
de szépen is kerregett ...
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Gyerekkorunkban volt olyan, hogy csipesszel odafogattuk a kártya lapot a villához és úgy kelepeltünk. Nem változik az ember 
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8224
Antiszingó tanfolyamon vagy, Revi?
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
nem AI...
halfnote.hu
halfnote.hu
pärt írta: ↑2026.06.24., szer. 22:07Ezmiez? Gondolom, szívfájdító svájci hegyek.AAttila írta: ↑2026.06.24., szer. 21:53Na,amikor ezt megláttam,rögtön Szalon jutott eszembe![]()
https://www.instagram.com/reel/DZ5yQYcJ ... JvYzgyaA==(Instát rég töröltem a 'csába)
Megpróbálom valahogy betenni a videót,de ha valakinek hamarabb megy,annak köszi szépen.