Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10075

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Mai szépség. :smile29:
Csatolmányok
IMG_4101.jpeg
IMG_4101.jpeg (180.24 KiB) Megtekintve 300 alkalommal
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Deenoo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Hozzászólás Szerző: Deenoo »

Bocsánat, hogy ide teszem, hátha tudná használni valaki. Ha nincs jó helyen, a tisztelt Moderátor cseleXik, köszönettel. :)
Van egy hegyi/országúti kerékpár kormány gumi markolatom. Nagy lett - 9 cm-esre lett volna szükség.
kormány markolat_real.jpg
Csatolmányok
kormány markolat.jpg
kormány markolat.jpg (34.1 KiB) Megtekintve 324 alkalommal
kormány markolat_cs.jpg

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 680

Hozzászólás Szerző: Snipi »

AAttila írta:
2026.06.19., pén. 10:51
Snipi írta:
2026.06.19., pén. 09:33
Hogy ne csak sírjon a közösség, hanem próbáljon meg kicsit vidámabb lenni, már ha lehet ... :

Tegnap megjelentek a hanyatlás jelei :
Svájci körverseny 2. szakasz. Egy bizonyos T.P. monogramú versenyző csak a 8. helyen ért célba. Ez idei legrosszabb teljesítménye, arról nem is szólva, hogy a 12 eddigi versenyen indulása közül ez már a második amit nem tudott megnyerni. :D
Azért a hanyatlás jelei sosem vidám dolgok ;)
Ráadásul a menyasszonya előtte bukott akkorát, (álkapocs csonttörés stb) hogy úgy volt,lehet T P. nem is biztos,hogy elrajtol.

Azért értem,amit írsz,de na...
Azt tudtam, hogy szegény Urska elesett (nem láttam TV-ben, pedig kerestem ...) meg hogy Pogi aggódik, de azt nem, hogy ilyen nagy a baj. Már ki akartam guglizni, hogy mi van vele, de mindig közbejött valami munka ...
Azt nem gondoltam, hogy magyaráznom kell : vicc vót!

Ui. :
Bottasné (Tiffany Cromwell Canon/Sram) ha beülne a "papa" új Alfa 33 Stradale-jébe és azzal menne a versenyen bemondhatná a terített piros ász durchmars-ot :fekverohog:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4754
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

pärt írta:
2026.06.18., csüt. 22:52
asebestyen írta:
2026.06.18., csüt. 14:40
Tudom, hogy ez nem az a topic, de itt vannak azok az Emberek, akik nekem ezen a Fórumon számítanak. :smile53:
.
2013.02.11 - 2026.06.18.
.
Inkával.jpg
Sok erőt kívánok, úgy is, mint egy szintén családtag státuszú kutya gazdája (számomra inkább a barátság írja le pontosabban a viszonyt).
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Mi "nehéz" kutyások jól megbonyolítjuk az életünket, a normál kutyatartók számára érthetetlen kötődéssel. Viszont az általuk művelt kutyázás számomra értelmezhetetlen, nagyjából mint az aranyhal tartás.

És akkor egy különös, kutyás-bringás mellékszál: a Trek-et részben azért vettem, mert tavaly nyár végére bizonyossá vált, hogy a tavasszal műtött kutyánk állapota romlott, és újabb műtét vár rá, ha ugyan még egyáltalán műthető. Ez olyan szinten leterhelt, hogy folyamatosan ezen pörögtem, és hogy ezt valamennyire kiüssem, bringabogarászásba menekültem, webshopokat böngésztem, teszteket olvastam, aprókat nézegettem pótcselekvésként. Nyilván nem ez volt az egyedüli motiváció, de elég nagy súllyal volt jelen. Végül pedig októberben megvettem ezt a gépet, de nagyjából olyan lelkes várakozással hoztam haza, mintha egy porszívót vettem volna, ami nem csoda, mert az egész egy női, önjutalmazó táska/cipővásárlásnak felelt meg. (Pont másnap kellett vinnem a kutyánkat az Állatorvostudományi Egyetemre az újabb műtétre, hát nem is nagyon voltam ott teljesen fejben a vételnél.) Szóval rendesen meg voltam makkanva, és ez is benne volt, hogy akkoriban nem nagyon tudtam ráhangolódni az újdonság próbálgatásának örömére. Mostanában azért már jobban figyelem az esetleges nüanszokat a két gép közt, de túlzott jelentőséggel nem bír számomra. Egyéb gondok miatt már szinte semennyire sem érdekelnek ezek sem itt, sem hifiben, sem gyakorlatilag bármely területen, ahol korábban kedvemre elmogyoróztam ilyesmikkel.
Ha életem végéig egy 40 éves acélvázas matuzsálemmel kéne járnom, de cserébe szintén életem végéig mellettem lehetne a kutyám, azonnal vállalnám.]
részvétem, bár már írtam a lájkba, de @pärt írása csak tollat adott a kezembe.
az a bringa lehet nem is lesz kedves soha, pont a rossz időzítés miatt... nekem kb 2 nap alatt megjelentek az ősz hajszálak, ahogy a szemem előtt esett össze a blöki... most megkerestem, 10 napig nem tudtam megszólalni, mire erőt gyűjtöttem. Az utolsó gondolatsor néha eszembe jut, oda senki nem visz semmit magával, max az emléke itt marad még kis ideig

https://www.halfnote.hu/blogs/revox/ism ... y-audiofil
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5478

Hozzászólás Szerző: pärt »

Én nem követem a bringaversenyeket- más sportokat sem - úgyhogy rákerestem az esetre. Hááát...én őszintén szólva, más dolgoktól derülök jókedvre.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3741

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Snipi írta:
2026.06.19., pén. 09:33
Hogy ne csak sírjon a közösség, hanem próbáljon meg kicsit vidámabb lenni, már ha lehet ... :

Svájci körverseny 2. szakasz. Egy bizonyos T.P. monogramú versenyző csak a 8. helyen ért célba. Ez idei legrosszabb teljesítménye, arról nem is szólva, hogy a 12 eddigi versenyen indulása közül ez már a második amit nem tudott megnyerni. :D
Azért a hanyatlás jelei sosem vidám dolgok ;)
Ráadásul a menyasszonya előtte bukott akkorát, (álkapocs csonttörés stb) hogy úgy volt,lehet T P. nem is biztos,hogy elrajtol.

Azért értem,amit írsz,de na...

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 680

Hozzászólás Szerző: Snipi »

pärt
Őslakos
Őslakos

asebestyen írta:
Tudom, hogy ez nem az a topic, de itt vannak azok az Emberek, akik nekem ezen a Fórumon számítanak. :smile53:
.
2013.02.11 - 2026.06.18.
.
Inkával.jpg
Sok erőt kívánok, úgy is, mint egy szintén családtag státuszú kutya gazdája (számomra inkább a barátság írja le pontosabban a viszonyt).
Mi "nehéz" kutyások jól megbonyolítjuk az életünket, a normál kutyatartók számára érthetetlen kötődéssel. Viszont az általuk művelt kutyázás számomra értelmezhetetlen, nagyjából mint az aranyhal tartás.

És akkor egy különös, kutyás-bringás mellékszál: a Trek-et részben azért vettem, mert tavaly nyár végére bizonyossá vált, hogy a tavasszal műtött kutyánk állapota romlott, és újabb műtét vár rá, ha ugyan még egyáltalán műthető. Ez olyan szinten leterhelt, hogy folyamatosan ezen pörögtem, és hogy ezt valamennyire kiüssem, bringabogarászásba menekültem, webshopokat böngésztem, teszteket olvastam, aprókat nézegettem pótcselekvésként. Nyilván nem ez volt az egyedüli motiváció, de elég nagy súllyal volt jelen. Végül pedig októberben megvettem ezt a gépet, de nagyjából olyan lelkes várakozással hoztam haza, mintha egy porszívót vettem volna, ami nem csoda, mert az egész egy női, önjutalmazó táska/cipővásárlásnak felelt meg. (Pont másnap kellett vinnem a kutyánkat az Állatorvostudományi Egyetemre az újabb műtétre, hát nem is nagyon voltam ott teljesen fejben a vételnél.) Szóval rendesen meg voltam makkanva, és ez is benne volt, hogy akkoriban nem nagyon tudtam ráhangolódni az újdonság próbálgatásának örömére. Mostanában azért már jobban figyelem az esetleges nüanszokat a két gép közt, de túlzott jelentőséggel nem bír számomra. Egyéb gondok miatt már szinte semennyire sem érdekelnek ezek sem itt, sem hifiben, sem gyakorlatilag bármely területen, ahol korábban kedvemre elmogyoróztam ilyesmikkel.
Ha életem végéig egy 40 éves acélvázas matuzsálemmel kéne járnom, de cserébe szintén életem végéig mellettem lehetne a kutyám, azonnal vállalnám.]

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 894

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

asebestyen írta:
.
2013.02.11 - 2026.06.18.
.
Inkával.jpg
Nagyon sajnálom. Nekünk 4,5 éve ment el Bodza kutyánk. Tudom milyen ez...
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8176

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

.
2013.02.11 - 2026.06.18.
.
Inkával.jpg
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2026.06.15., hétf. 16:27
Na de Ba+, mégis mire gondolt az ember? :smile51: :smile51: :smile51:
https://www.instagram.com/reel/DZmERRoi ... 40anFyZg==
bihar körön egyszer egy csávó gondolta,még átér az úton a mezőny előtt... átment rajta a mezőny,mint egy elefántcsorda. senki nem bukott (de sokan átmentek rajta), addig van meg a sztori,eszméletlenül vitte a faszit a mentő, nem tudni,mi lett a vége. bár nem volt a fúkuszban, hogy tragédia a bicajversenyen...

és soha ne feledjük,amikor a phelysúlyú revi öklelt fel egy asszonkát a tisza tónál :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rotox írta:
2026.06.15., hétf. 15:11
Van arra szabály, hogy a célvonalon történő áthaladáskor a célfotón mit vesznek figyelembe (pl. első kerék gumi eleje)? Vagy a kerékpár bármely része, illetve a versenyző bármely testrésze számít? gondolkodik.gif

Itt pl. majdnem nem volt mindegy: :D
https://www.facebook.com/share/r/1BXHEfc8pg/
megnéztem telóról, mert gépen tiltva vagyon,.. de érdemes volt, így érem a kérdést :D

normál esetben a bringa első pontja,ami áthalad, ha az a kerékrpárral és a kerékpárossal még egy egységet alkot.

ha elválik a bringa és a bringás.életbelép,hogy a kettő közül,amleiyk másodjára éri el a célvonalat. ha a bringa előrecsúszik,még el kell vánszrognod a célig és ha te repülsz be, valahogy be kell húzni a bringát.

annyira nem láttam jól, de itt még elvileg egyben volt a bringa és a bringás, bár, már nem uralta a gépet (ez is egyfajta kitétel), de szerintem még tekinthető egynek, akkor a bringa első része. ha a bíró úgy dönt (helyesen, vagy sem), hogy elvált a bringától, akkor életbe lép a második szabály,amelyikük másodjára eléri a célvonalat.

de itt érzésem szerint még becsúsztak a többiek előtt. kiv vagyok,mi volt a döntés :rolleyes:
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Na de Ba+, mégis mire gondolt az ember? :smile51: :smile51: :smile51:
https://www.instagram.com/reel/DZmERRoi ... 40anFyZg==

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Rotox írta:
Van arra szabály, hogy a célvonalon történő áthaladáskor a célfotón mit vesznek figyelembe (pl. első kerék gumi eleje)? Vagy a kerékpár bármely része, illetve a versenyző bármely testrésze számít? gondolkodik.gif

Szerintem nincs külön részletezve,hogy a bringa első kerekének a gumi eleje,egyszerűen csak a bringa legelső pontja. Ha most fordítva fogja a kezében a bicós,akkor a hátsó kerekének a gumija. Ha úgy esik el,hogy csak a versenyző halad át a célvonalon,az nem OK, az szívás.

pärt
Őslakos
Őslakos

Rotox írta:

Mindegy, csak vonalon belül üsd le.
Screenshot_2026-06-15-15-36-54-15_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1466

Hozzászólás Szerző: Rotox »

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:
2026.06.14., vas. 13:36
Urak!

Nehezen megy most az írás, de nagyon köszönöm mindannyiótoknak, aki eljött tegnap erre a kis tekerésre! :smile53: Szuper volt a Csapat, tényleg!
A kutyánk, aki több mint 13 éve családtag, haldoklik, emiatt teljesen KO az egész család. Próbálom magam összeszedni több-de inkább kevesebb sikerrel, emiatt nem tudtam tegnap teljesen jelen lenni fejben és nem tudtam elég támogató lenni bizonyos tekintetben. Kérlek nézzétek ezt most el nekem. Következő alkalommal minden savazást szívesen veszek majd, illetve próbálok segíteni, amiben csak tudok. ;) :smile53:
Nagyon is támogató voltál. :smile53:
De ebben az esetben,ha otthonról lettél volna velünk,az sem lett volna sértés. Bármikor bárkinek előfordulhatnak az életben váratlan,ám igen fontos események. Sajnos ez is ilyen. Kitartást Mindannyiótoknak. angyal

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Urak!

Nehezen megy most az írás, de nagyon köszönöm mindannyiótoknak, aki eljött tegnap erre a kis tekerésre! :smile53: Szuper volt a Csapat, tényleg!
A kutyánk, aki több mint 13 éve családtag, haldoklik, emiatt teljesen KO az egész család. Próbálom magam összeszedni több-de inkább kevesebb sikerrel, emiatt nem tudtam tegnap teljesen jelen lenni fejben és nem tudtam elég támogató lenni bizonyos tekintetben. Kérlek nézzétek ezt most el nekem. Következő alkalommal minden savazást szívesen veszek majd, illetve próbálok segíteni, amiben csak tudok. ;) :smile53:

pärt
Őslakos
Őslakos

Vinkler írta:
2026.06.14., vas. 07:33
pärt írta:
2026.06.13., szomb. 22:45
Ezt a fantasztikus kerékpártárolót, mintha nekem találták volna ki! :fekverohog:
Mondtuk, hogy csak rá kell akasztanod a nyeregorrot, és ehhez csak egy egy apró gödröt kellett volna ásni a hátsó keréknek. ;peace;

Én nem mértem tegnap, de biztos vagyok benne, hogy életem legjobbját mentem ezen az úton. :P

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2026.06.14., vas. 08:53
revox írta:
2026.06.14., vas. 08:16
azér peregtek it PR-ek :rolleyes:
vagy csak betegen jártok erre, vagy menés volt :D
Revi, már bánod, hogy lusta voltál és nem jöttél. :smile29:
Nem bírtam volna. Még a tekerést megoldom valahogy (max utána 2 napig zombi vagyok :D ), de mellé a rezsiidők, vezetés... asszony hónapok óta basztat a Tátrával, ami 3-3,5 óra út, nem érti, hogy fáradt vagyok :)

Ma is tekerni akartam, de lóg a levegőben egy hangfal csatlakozó terminál kivágása, vezetékelése, 4 hangszórót elvinni szakihoz, hogy a mágneskört ellenőrizze beszerelés előtt. Hangfal dobozának belső merevítését áttervezni, levágni. De e mellett futnak még dolgok, ami szintén bent zsizseg, hogy haladni kellene. Ma még asszonynak is beígértem, hogy elviszem boltba egy cipőt megnézni. Csak azt nem értem, ebben a buliban én hol vagyok. De egyszer csak vége lesz.

De amúgy igen, jó lett volna menni, de most fejben és fizikailag is müködtek a fékek :rolleyes:

Lassan körbetelefonálok, ki ér rá "dógozni" :D (érdekes az elme. Mire ezt a sok sirámot leírtam, el is fáradtam :D )
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
Revi, már bánod, hogy lusta voltál és nem jöttél. :smile29:

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

22-ben ilyen karikát mentem. ;peace; 156km avg30,7
Screenshot_20260614_083056_Strava.jpg
Screenshot_20260614_083056_Strava.jpg (77.05 KiB) Megtekintve 473 alkalommal

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
Én 2x jártam erre. 2019-ben és 2022-ben. Azoknál nem volt nehezebb jobb időt menni.
De az is igaz,hogy mostanában fájt a térdem és az emelkedőkön rá akartam próbálni, hogy mi a helyzet. Szerencsére minden OK, de azért nem mentem maxot.
A srácok pedig azt mondják,nem tudnak/szeretnek lejtőzni,de azért Vinkler is 73-mal jött lefelé :rolleyes: mi lenne,ha szeretne? 31_1_21.gif
Nem igazán volt menés,nagyon sokat párban,beszélgetve mentünk, az autósoknak sem volt gondjuk.
Tényleg klassz nap volt.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
Odafelé komoly hátszél volt.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

halfnote.hu

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”