Köszi a választ. Igen,a Hungaroring lenne a pálya felépítéséből a legszerthetőbb választás,de ahogy olvastam,olyan sok a megkötés,hogy szinte el is ment a kedvem tőle. Játszóssal fel sem lehet menni rá (becsövezett,kikönnyített,rendszám nélküli),csak forgalmival rendelkezővel,...azt meg nem akarja az ember kinyírni az amúgy ritka pályanapok egyikén. Ezért gondolkodtam a Kakucsi,..vagy az Örkényi ringben,mert bár nincs nagy sebességre lehetőség,de szinte olyan kocsival mész fel rá,amivel akarsz. Erre a kettőre meg valamilyen könnyű,200 ló körüli hátsó kerekes autó lenne megfelelő.Vinkler írta: ↑2026.05.27., szer. 16:23Mendtem már mindennel mindhárom páylán. Nyilván a Hungaro ring a legjobb alternatíva, de az nyírja legjobban az autót is. A Kakucs nekem olynan semmilyen, az Euroring is rövid. Igazából a Kakucs pályarajztól függetlenül elég szűkös, lassú. Fordulékony kis autóval élvezetes, nem kell erősnek sem lennie. Az Euroring sem sokkal jobb ebből a szempontból. A Hungaroring teljesen más. Oda lehet erő vagy bármi, sőt egy gyengébb autóval nem is annyira élvezetes.Block írta: ↑2026.05.27., szer. 15:31Üdv Urak!
Azokat kérdezném,akiknek van tapsztalatuk pályázással kapcsolatban. Ki milyen autóval próbálta...utcaival,vagy "játszóssal"?
Tudom,hogy mindegyik pálya más,....mind szabályok,mind karakterisztika,mindpedig árak szempontjából,de a távolságok miatt csak 3 pálya jöhet szóba,a Hungaroring,az Euroring és a Kakucsring. Eddig csak nézöként voltam versenyeken,de pályán még sosem vezettem.
Pályára egyértelműen játszós autó a jobb választás.
Az biztos, hogy egy jobb pályanapon kuka a 4 fék, a 4 gumi, egy fékfolyadék és egy motorolaj csere, meg ami szétcsesződik. Utcai autó fékrendszere ráadásul nem is nagyon bírja a Hungaro ringet, a többin lassabban fárad, de ott sem bír 4-5 körnél többet, aztán hűtőkör...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Autós topik autósoknak
Re: Autós topik autósoknak
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10075
Mendtem már mindennel mindhárom páylán. Nyilván a Hungaroring a legjobb alternatíva, de az nyírja legjobban az autót is. A Kakucs nekem olynan semmilyen, az Euroring is rövid. Igazából a Kakucs pályarajztól függetlenül elég szűkös, lassú. Fordulékony kis autóval élvezetes, nem kell erősnek sem lennie. Az Euroring sem sokkal jobb ebből a szempontból. A Hungaroring teljesen más. Oda lehet erő vagy bármi, sőt egy gyengébb autóval nem is annyira élvezetes.Block írta: ↑2026.05.27., szer. 15:31Üdv Urak!
Azokat kérdezném,akiknek van tapsztalatuk pályázással kapcsolatban. Ki milyen autóval próbálta...utcaival,vagy "játszóssal"?
Tudom,hogy mindegyik pálya más,....mind szabályok,mind karakterisztika,mindpedig árak szempontjából,de a távolságok miatt csak 3 pálya jöhet szóba,a Hungaroring,az Euroring és a Kakucsring. Eddig csak nézöként voltam versenyeken,de pályán még sosem vezettem.
Pályára egyértelműen játszós autó a jobb választás.
Az biztos, hogy egy jobb pályanapon kuka a 4 fék, a 4 gumi, egy fékfolyadék és egy motorolaj csere, meg ami szétcsesződik. Utcai autó fékrendszere ráadásul nem is nagyon bírja a Hungaro ringet, a többin lassabban fárad, de ott sem bír 4-5 körnél többet, aztán hűtőkör...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Üdv Urak!
- Vinkler
- Adminisztrátor

Szerintem bárkire ráférne egy vezetéstechnikai oktatás/továbbképzés. Nagyon sokat tud adni, és ugye jó pap is holtig tanul...
Kinéztem magamnak egy sajátautós haladó tanfolyamot Zsámbékon - segíteni fog még jobban megismerni a vadló határait
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6501
Sajnos még nem, ma délelőtt 10re kaptam időpontot szerlésre Budaörsön, és utána épp hazajöttem (kb 40 km), azóta melózok itthon...
Kinéztem magamnak egy sajátautós haladó tanfolyamot Zsámbékon - segíteni fog még jobban megismerni a vadló határait
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Aszpirin
- V.I.P.

Szerdai
.
.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- stx
- V.I.P.

- Értékelés: 554
- Kapcsolat:
Jut eszembe. Érdemes megnézni a Németh Veterán Autómúzeumot. Tavaly ősszel voltunk, a tulaj vezetett végig. Szerinte, kb. egy órányi a tárlatvezetés. Majdnem kettő lett.
https://nemeth-veteran-auto-muzeum.webnode.hu/
https://www.youtube.com/watch?v=Kk_FREcsYFw
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3424
Nálam most ez a vasárnapi. 
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 748
- Kapcsolat:
Hű ez jól néz ki. Végre egy pofás Bímer
Van restomod cég, akik belepajszeroltak egy 8 hengerest
Ha középre rakták a benzin mutatót, akkor honnan lehet tudni, hogy melyik oldalon van a betöltő?
Érdekesen néznek ki a szívó csatornák az eredeti L6-oson
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
- Vinkler
- Adminisztrátor

Vasárnapi
.
.
na
(fő az optimizmus)
- Aszpirin
- V.I.P.

neee... legyen inkább fél 3
Az autó télen-nyáron garázsban van tárolva, de a (tégla-falazatú) garázs nem fűtött (cserében a házhoz van hozzáépítve, ezért a legnagyobb hidegben sincs fagypont alatt a belső hőmérséklet benne. És télen mindig téli gumik vannak az autóimon. De tény, hogy ha kinn mondjuk -15 fok van, akkor a garázsban sincs több 2-4 foknál. Olyant, hogy a garázsban fagypont alá ment volna a hőmérséklet, még -20 fokos kinti hőmérsékletnél sem tapasztaltam.
Amúgy meg a "gumihotel"-nél rá kell kérdeznem. MINDIG tároltattam a gumijaimat (télit és nyárit is), de soha nem ez volt a fő szempont: mindig inkább kényelmi és praktikussági szempont volt, meg tényleg "nem pénz" (legalábbis az én mércémmel) a tároltatásuk.
- Aszpirin
- V.I.P.

Köszi szépen, ez egy fontos észrevétel és tanács.peterson írta: ↑2026.05.21., csüt. 20:53Még egy tanács. Lehet, hogy csak "urban legend", de talán Vinkler is meg tudja erősíteni: azt hallottam, nem szabad fagypont alatt tartani ezeket a gumikat mert tönkre mennek, megváltoznak a paramétereik. Vagyis nem jó, ha télen szabadban van tárolva az autó és ezekkel van szerelve, de ugyan ez igaz, ha fűtetlen helyen vannak tárolva, ahol tartósan le tud csökkenni a hőmérsékletük. Nem tudom a gumihotel szolgáltatásokat nyújtók milyen körülmények között tárolnak... Talán érdemes erre is figyelemmel lenni a jövőben, csak a békesség kedvéért.
Jó autózást az új gumikkal!![]()
Az autó télen-nyáron garázsban van tárolva, de a (tégla-falazatú) garázs nem fűtött (cserében a házhoz van hozzáépítve, ezért a legnagyobb hidegben sincs fagypont alatt a belső hőmérséklet benne. És télen mindig téli gumik vannak az autóimon. De tény, hogy ha kinn mondjuk -15 fok van, akkor a garázsban sincs több 2-4 foknál. Olyant, hogy a garázsban fagypont alá ment volna a hőmérséklet, még -20 fokos kinti hőmérsékletnél sem tapasztaltam.
Amúgy meg a "gumihotel"-nél rá kell kérdeznem. MINDIG tároltattam a gumijaimat (télit és nyárit is), de soha nem ez volt a fő szempont: mindig inkább kényelmi és praktikussági szempont volt, meg tényleg "nem pénz" (legalábbis az én mércémmel) a tároltatásuk.
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 844
Még egy tanács. Lehet, hogy csak "urban legend", de talán Vinkler is meg tudja erősíteni: azt hallottam, nem szabad fagypont alatt tartani ezeket a gumikat mert tönkre mennek, megváltoznak a paramétereik. Vagyis nem jó, ha télen szabadban van tárolva az autó és ezekkel van szerelve, de ugyan ez igaz, ha fűtetlen helyen vannak tárolva, ahol tartósan le tud csökkenni a hőmérsékletük. Nem tudom a gumihotel szolgáltatásokat nyújtók milyen körülmények között tárolnak... Talán érdemes erre is figyelemmel lenni a jövőben, csak a békesség kedvéért.
Jó autózást az új gumikkal!
- stx
- V.I.P.

- Értékelés: 554
- Kapcsolat:
"Talán ez is az idősödés jele
"
Ja, a fél 6 jele
Ja, a fél 6 jele
- Vinkler
- Adminisztrátor

Szívesen!Aszpirin írta: ↑2026.05.21., csüt. 18:15Köszi a megerősítést! Korábban, amikor beszéltünk róla (tavaly nyár végén, csak akkor már nem vettem meg...), akkor is a Michelin PilotSport 4 S volt itt többetek ajánlása is, és mivel a téli Hankook-ajánlásod végül nagyon bejött (most egy egész szezon volt, még hóban is járt... kivéve azt a másfél-két hónapot, aminek az elejét azért töltötte garázsban, mert lusta voltam a garázsajtó elől eltakarítani az udvarra a szél által felfújt helyenként félméteres havat, aztán meg azért, mert tökig lemerült az akksi és az indításgátló lezárta a motorháztetőt), szóval ha már megkérdem, akkor nyilván érdemes figyelembe venni a válaszokat, és ha már tapasztalatom is van, hogy jól járok, ha a válaszaidat figyelembe veszem... nah, nem hízelegni akarok, de úgy döntöttem, ezt a tanácsodat / tanácsotokat is megfogadom. És tuti, hogy nem bizonyul majd rossz döntésnek.
A tavaly (a januári vásárlástól az idei évfordulóig) 6ezer kilométert jártam a Mustanggal. Ami nem sok, de ahhoz képest, amennyinek én éreztem még csodálkoztam is... és ahogy megtanultam valamennyire uralni, a folyamat során egyre nőtt a szerelem. Most már teljesen irreális, a Volvo-t utoljára múlt pénteken használtam... kimegyek beleülni, és valahogy mindig elkezd viszketni a seggem, hogy a Mustangba üljek bele... Most kedden volt 8év/120.000 km-es nagyszervizen a Petrányinál (ezeket évente meg fogom csinálni, valahogy nálam ez egy bekattanás, hogy legyen "tiszta" a szerviztörténeke, ami egyébként a Ford honlapján alvázszám alapján bárki által lekérhető. Ez most egy nagyobb, alaposabb, videóval dokumentált átvizsgálást is tartalmazott, külön kértem, hogy extra figyelmet szemteljenek a fékeknek és a futóműnek, és szóljanak, ha lenne valami, de semmit nem találtak, végül csak ilyen "apróságok" voltak, hogy olajcsere, mindenféle szűrők cseréje, gyújtógyertyák cseréje, fékfolyadék-csere, ablaktörlő lapátok cseréje, klímatisztítás... sebváltó-olajcsere tavaly volt meg az én kérésemre, és ezek után azért kellemes érzés, hogy egy 8 éves Mustangnak amúgy sehol sem véres még semmije. Már h hinni lehet nekik, amit fölöttébb remélek, mert eddig még nem adtak okot a kételkedésre. Ja, a 8 év amúgy stimmel, mert bár 20176-es az autó modelléve, 2018 május 3.-án lett forgalomba helyezve a Petráényi által.. - és végig makulátlan a szerviz-előélete...
Szóval növekvő szerelemben vagyok... egy autóval![]()
Talán ez is az idősödés jele
![]()
A tavaly (a januári vásárlástól az idei évfordulóig) 6ezer kilométert jártam a Mustanggal. Ami nem sok, de ahhoz képest, amennyinek én éreztem még csodálkoztam is... és ahogy megtanultam valamennyire uralni, a folyamat során egyre nőtt a szerelem. Most már teljesen irreális, a Volvo-t utoljára múlt pénteken használtam... kimegyek beleülni, és valahogy mindig elkezd viszketni a seggem, hogy a Mustangba üljek bele... Most kedden volt 8év/120.000 km-es nagyszervizen a Petrányinál (ezeket évente meg fogom csinálni, valahogy nálam ez egy bekattanás, hogy legyen "tiszta" a szerviztörténeke, ami egyébként a Ford honlapján alvázszám alapján bárki által lekérhető. Ez most egy nagyobb, alaposabb, videóval dokumentált átvizsgálást is tartalmazott, külön kértem, hogy extra figyelmet szemteljenek a fékeknek és a futóműnek, és szóljanak, ha lenne valami, de semmit nem találtak, végül csak ilyen "apróságok" voltak, hogy olajcsere, mindenféle szűrők cseréje, gyújtógyertyák cseréje, fékfolyadék-csere, ablaktörlő lapátok cseréje, klímatisztítás... sebváltó-olajcsere tavaly volt meg az én kérésemre, és ezek után azért kellemes érzés, hogy egy 8 éves Mustangnak amúgy sehol sem véres még semmije. Már h hinni lehet nekik, amit fölöttébb remélek, mert eddig még nem adtak okot a kételkedésre. Ja, a 8 év amúgy stimmel, mert bár 20176-es az autó modelléve, 2018 május 3.-án lett forgalomba helyezve a Petráényi által.. - és végig makulátlan a szerviz-előélete...
Szóval növekvő szerelemben vagyok... egy autóval
Talán ez is az idősödés jele
- Aszpirin
- V.I.P.

Köszi a megerősítést! Korábban, amikor beszéltünk róla (tavaly nyár végén, csak akkor már nem vettem meg...), akkor is a Michelin PilotSport 4 S volt itt többetek ajánlása is, és mivel a téli Hankook-ajánlásod végül nagyon bejött (most egy egész szezon volt, még hóban is járt... kivéve azt a másfél-két hónapot, aminek az elejét azért töltötte garázsban, mert lusta voltam a garázsajtó elől eltakarítani az udvarra a szél által felfújt helyenként félméteres havat, aztán meg azért, mert tökig lemerült az akksi és az indításgátló lezárta a motorháztetőt), szóval ha már megkérdem, akkor nyilván érdemes figyelembe venni a válaszokat, és ha már tapasztalatom is van, hogy jól járok, ha a válaszaidat figyelembe veszem... nah, nem hízelegni akarok, de úgy döntöttem, ezt a tanácsodat / tanácsotokat is megfogadom. És tuti, hogy nem bizonyul majd rossz döntésnek.
Szóval növekvő szerelemben vagyok... egy autóval
- Vinkler
- Adminisztrátor

Szerintem jól döntöttél. Lehet egyéni preferenciák alapján 1-2 dologban lenne neked jobban tetsző, de ez egy általánosan nagyon jó abroncs, minden paraméterben, de ami a legfontosabb talán, hogy visszajelzésben nagyon erős.
Előreláthatóan jövő hét második felében lesz felszerelve.
Érdekesség, hogy ha a Michelin.hu-n a "Gumiabroncs-választó"-ra kattint az ember, ott pontos autótípus-változatra (esetemben FORD Mustang GT Performance Package 2017 5.0 V8 435) már kiadja a méreteket is, és mit ad isten - az autómra a PilotSport 4S-t dobja ki "Legjobb választás"nak.
A Michelinnek egyébként épp egy promóciója fut (ma tudtam meg, e megrendelés kapcsán): teljes szett 19 colos vagy nagyobb gumi vásárlása esetén 30ezer forintos választható OMV, Alza vagy H&M (előre választható) utalványt adnak. Május 31-ig tart a promóció. Kisebb gumikra is van ugyanez a promóció, de kisebb összeggel.
Az OMV utalvány teljesen jól jön, asszem
Köszi a segítséget!
- Aszpirin
- V.I.P.

Megrendeltem a Michelin PS 4S szettet.
Előreláthatóan jövő hét második felében lesz felszerelve.
Érdekesség, hogy ha a Michelin.hu-n a "Gumiabroncs-választó"-ra kattint az ember, ott pontos autótípus-változatra (esetemben FORD Mustang GT Performance Package 2017 5.0 V8 435) már kiadja a méreteket is, és mit ad isten - az autómra a PilotSport 4S-t dobja ki "Legjobb választás"nak.
A Michelinnek egyébként épp egy promóciója fut (ma tudtam meg, e megrendelés kapcsán): teljes szett 19 colos vagy nagyobb gumi vásárlása esetén 30ezer forintos választható OMV, Alza vagy H&M (előre választható) utalványt adnak. Május 31-ig tart a promóció. Kisebb gumikra is van ugyanez a promóció, de kisebb összeggel.
Az OMV utalvány teljesen jól jön, asszem
Köszi a segítséget!
- Vinkler
- Adminisztrátor

Eszembe jutott, hogy már emlegettük a témát...
Egyébként ahogy én néztem PS4S-ből PS5-ből, SC7-ből, S1Evo3-ból és Yokohamából is van mindkét méretben.
A Hankook Ventus S1 Evo3 mint "titkos favorit" kifejezetten elgondolkodtatott, de most akkor lehet, hogy az SC7-re koncentrálok, mert eddig az az egyetlen, amiben minden eddig olvasott vélemény egybehangzó. Nekem a Conti egy korábbi nagyon rossz élményem miatt (teljesen más méret, téligumi, stb, tehát nem releváns, csak nehezen tudom elfelejteni, valami pszichológiai izá lehet) abszolút szibjektív okból nem szimpi, szóval kicsit foghúzós... Viszont: A PS4 és PS4S közti lényeges különbség nekem elsőre nem esett le (bocs a rookie-ságomért, majd belenövök én is ebbe a világba, és akkor vágni fogom), szerintem kevertem is a véleményeket, szóval ezt még át kell néznem megint.
Már csak az marad, hogy találjak is olyant, ami ugyanaz a típus és mindkét méretben van. A gumiwebshop-hu-n szoktam nézegetni, mert elég nagy választékot ad az a webshop, ráadásul az özemeltetőjénél (Gumitár Kft) szoktam szereltetni a gumikat, meg ott is tárolom őket, szóval win-win lenne, ha náluk lenne mondjuk eladó PS4S, 2-2 darab, mindkét méretben, mert ugye akkor rögtön a szerelőnél landol a gumi, és úgy mehetek értük, hogy fel is teszik. Egyébként a téligumi-keresésem során arra jöttem rá, hogy ezen webshopok zöme valahogy ugyanabból a "készetből" dolgozik, ez elég nyilvánvaló volt akkor, egyetlen kivétellel (ahol külföldi készleteket is mutatott, konkrétan megmondva, hogy mondjuk Szlovákiában van a gumi, de már nem emlékszem a webshop nevére) az itthonról fellelhető készletmennyiség teljesen ugyanaz volt mindenhol (volt olyan gumi, amiből egyetlen darab (!!!!) volt mindegyik hazai webshopban - azért ez elég gyanús, nem?) - bár lehet, hogy ez az elképzelésem is totál hamis, és csak véletlen egybeesés volt az, amit.a tavalyi keresésemnél tapasztaltam. De ebből kiindulva most hajlok arra, hogy nem nézegetem megint végig a webshopokat, egy helyen megnézem, ha va akkor van, ha nincs akkor nincs.
A nyárigumikat az elmúlt szetzonban is tároltattam, már fenn vannak, de pont most döbbentem rá, hogy nagyon kellene valami rendesebb gumi :( Akár megspórolhattam volna a téli tárolásukat, bár nem egy egetverő összeg, ha jól emlékszem 16ezret fizetek a teljes szett szezonális tárolásáért... ennyit nekem úgy is megér, hogy itthon lenne hely a tárolásukra...
- Aszpirin
- V.I.P.

peterson írta: ↑2026.05.21., csüt. 06:26Sport Contact 7 van hobbytárs autóján, azt mondta nagyon jó, de gyorsan kopik és eleve kisebb minta mélységgel indul...
Fórumokon eléggé szűrni kell az infókat, nem tudni ki hogyan használja az autóját, lehet fogalma sincs a beállításokról, gumihőmérsékletről, csak valamilyen (lehet irreális) elvárások vannak.
Szóval én ajánlom a PS4S-t és a Conti SC7 is!
Köszi szépen mindkettőtöknek a tapasztalatokon alapuló profi segítséget!Vinkler írta: ↑2026.05.21., csüt. 08:49Én nagyon kedvelem a Michelin PS abroncsokat, bár a 4-et én sem ajánlanám. A4S viszont nagyon jó és jó az 5-is. Contiból csak a SC7-et ajánlom a 6 nem volt egy jó abroncs. A Hankook Ventus S1 Evo 3, nálam titkos favorit mióta megjelent és próbáltam. Én jelenleg 2 autón is használom 2 teljesen különböző méretben és az RSQ8-as Audikat is ezzel szerelték évekig. Egy dolgot vettem észre, a 2. év után veszít minden értékéből, nehezebb bemelegíteni, utána viszont ugyan olyan jó. Ez nem úgy kell elképzelni, hogy 3. évben kuka, de a 4. után már nem használnám.
A Hankook Ventus S1 Evo3 mint "titkos favorit" kifejezetten elgondolkodtatott, de most akkor lehet, hogy az SC7-re koncentrálok, mert eddig az az egyetlen, amiben minden eddig olvasott vélemény egybehangzó. Nekem a Conti egy korábbi nagyon rossz élményem miatt (teljesen más méret, téligumi, stb, tehát nem releváns, csak nehezen tudom elfelejteni, valami pszichológiai izá lehet) abszolút szibjektív okból nem szimpi, szóval kicsit foghúzós... Viszont: A PS4 és PS4S közti lényeges különbség nekem elsőre nem esett le (bocs a rookie-ságomért, majd belenövök én is ebbe a világba, és akkor vágni fogom), szerintem kevertem is a véleményeket, szóval ezt még át kell néznem megint.
Már csak az marad, hogy találjak is olyant, ami ugyanaz a típus és mindkét méretben van. A gumiwebshop-hu-n szoktam nézegetni, mert elég nagy választékot ad az a webshop, ráadásul az özemeltetőjénél (Gumitár Kft) szoktam szereltetni a gumikat, meg ott is tárolom őket, szóval win-win lenne, ha náluk lenne mondjuk eladó PS4S, 2-2 darab, mindkét méretben, mert ugye akkor rögtön a szerelőnél landol a gumi, és úgy mehetek értük, hogy fel is teszik. Egyébként a téligumi-keresésem során arra jöttem rá, hogy ezen webshopok zöme valahogy ugyanabból a "készetből" dolgozik, ez elég nyilvánvaló volt akkor, egyetlen kivétellel (ahol külföldi készleteket is mutatott, konkrétan megmondva, hogy mondjuk Szlovákiában van a gumi, de már nem emlékszem a webshop nevére) az itthonról fellelhető készletmennyiség teljesen ugyanaz volt mindenhol (volt olyan gumi, amiből egyetlen darab (!!!!) volt mindegyik hazai webshopban - azért ez elég gyanús, nem?) - bár lehet, hogy ez az elképzelésem is totál hamis, és csak véletlen egybeesés volt az, amit.a tavalyi keresésemnél tapasztaltam. De ebből kiindulva most hajlok arra, hogy nem nézegetem megint végig a webshopokat, egy helyen megnézem, ha va akkor van, ha nincs akkor nincs.
A nyárigumikat az elmúlt szetzonban is tároltattam, már fenn vannak, de pont most döbbentem rá, hogy nagyon kellene valami rendesebb gumi :( Akár megspórolhattam volna a téli tárolásukat, bár nem egy egetverő összeg, ha jól emlékszem 16ezret fizetek a teljes szett szezonális tárolásáért... ennyit nekem úgy is megér, hogy itthon lenne hely a tárolásukra...
Szerintem ezt a kérdést tedd fel az AI-nak is,...nem veszthetsz rajta. :) Beírod az autó típusát,...hogyan,mire használod az autót, mik a preferenciáid a gumival kapcsolatban az adott méretben,.....és hogy prémium kategóriában keresgélsz.Aszpirin írta: ↑2026.05.20., szer. 16:06Még mindig nyárigumi vásárlás előtt, és a FB-os Mustang csoportban elég rendesen sikerült elbizonytalanítaniuk a korábbi kiszemeltemmel, a Michelin PS4-gyel kapcsolatban. Nagyon megosztó a Mustang topikban, van aki szerint istenkirály, van aki épp alternatívát keres, mert a PS4 csúszkálós, és többen "csúszkálósnak" titulálták. Kb 50-50% az arány a "csúszkálós" és "istenkirály" vélemények között.
Ami maradt számomra, az kb a Continental Sportcontact 7 (erről csak jó véleményt olvastam, bár abból 2-3 volt, tehát statisztikailag nem szignifikáns). És ott van a Hankook Ventus S1 Evo3 K127, erről semmi véleményt nem láttam, egyvalaki vett éppen, de még nincs róla véleménye. A Hankook Winter Icept Evo3, amit Vinkler ajánlott, nekem nagyon bevált, szóval félretettem a márkával kapcsolatos előítéletemet (aminek nincs semmiféle alapja részemről, csak szeretem a "nagy neveket" :) )
Van esetleg Valakinek (Vinkler?) véleménye a Hankook Ventus S1 Evo3-ról? Michelin PS4 és Conti SC7 kb egyárban vannak, PS5-öt nem találok a hátsó méretben, Hankkok-ok jelentősen olcsóbbak (ezért is ódzkódom kicsit tőlük). Contikkal eddig csak téliben volt )rossz) tapasztalatom, de nem ilyen méretben. Michelinnel nekem még semmiféle rossz tapasztalatom nem volt, de szintén nem ilyen méretbe. Ilyen méretben semmilyen tapasztalatom nincs a most is fenn lévő 2023-as "made in the Netherlands" Vredestein-eken kívül, amikkel olyan rossz a tapasztalatom, hogy szabály szerint félek velük közlekedni (amúgy egyáltalán nem kopottak, még ellennék velük egy-két szezont, ha jók lennének).
A méretek: 255/40R19 elől és 275/40R19 hátul. Erősített oldalfal igen, RFT-t viszont nem szeretnék.
- Vinkler
- Adminisztrátor

MuscleCar-ra elég nehéz gumit választani.Aszpirin írta: ↑2026.05.20., szer. 16:06Még mindig nyárigumi vásárlás előtt, és a FB-os Mustang csoportban elég rendesen sikerült elbizonytalanítaniuk a korábbi kiszemeltemmel, a Michelin PS4-gyel kapcsolatban. Nagyon megosztó a Mustang topikban, van aki szerint istenkirály, van aki épp alternatívát keres, mert a PS4 csúszkálós, és többen "csúszkálósnak" titulálták. Kb 50-50% az arány a "csúszkálós" és "istenkirály" vélemények között.
Ami maradt számomra, az kb a Continental Sportcontact 7 (erről csak jó véleményt olvastam, bár abból 2-3 volt, tehát statisztikailag nem szignifikáns). És ott van a Hankook Ventus S1 Evo3 K127, erről semmi véleményt nem láttam, egyvalaki vett éppen, de még nincs róla véleménye. A Hankook Winter Icept Evo3, amit Vinkler ajánlott, nekem nagyon bevált, szóval félretettem a márkával kapcsolatos előítéletemet (aminek nincs semmiféle alapja részemről, csak szeretem a "nagy neveket" :) )
Van esetleg Valakinek (Vinkler?) véleménye a Hankook Ventus S1 Evo3-ról? Michelin PS4 és Conti SC7 kb egyárban vannak, PS5-öt nem találok a hátsó méretben, Hankkok-ok jelentősen olcsóbbak (ezért is ódzkódom kicsit tőlük). Contikkal eddig csak téliben volt )rossz) tapasztalatom, de nem ilyen méretben. Michelinnel nekem még semmiféle rossz tapasztalatom nem volt, de szintén nem ilyen méretbe. Ilyen méretben semmilyen tapasztalatom nincs a most is fenn lévő 2023-as "made in the Netherlands" Vredestein-eken kívül, amikkel olyan rossz a tapasztalatom, hogy szabály szerint félek velük közlekedni (amúgy egyáltalán nem kopottak, még ellennék velük egy-két szezont, ha jók lennének).
A méretek: 255/40R19 elől és 275/40R19 hátul. Erősített oldalfal igen, RFT-t viszont nem szeretnék.
Én nagyon kedvelem a Michelin PS abroncsokat, bár a 4-et én sem ajánlanám. A4S viszont nagyon jó és jó az 5-is. Contiból csak a SC7-et ajánlom a 6 nem volt egy jó abroncs. A Hankook Ventus S1 Evo 3, nálam titkos favorit mióta megjelent és próbáltam. Én jelenleg 2 autón is használom 2 teljesen különböző méretben és az RSQ8-as Audikat is ezzel szerelték évekig. Egy dolgot vettem észre, a 2. év után veszít minden értékéből, nehezebb bemelegíteni, utána viszont ugyan olyan jó. Ez nem úgy kell elképzelni, hogy 3. évben kuka, de a 4. után már nem használnám.
Jó lehet még álmos könyv szerint a Yokohama Advan Sport V107 is, de azt még nem volt szerencsém próbálni.
Innentől pedig egyéni preferencia, hogy mit választasz sajnos az apró különbségek, amiket a használó érez döntik el a kérdést, de ez sajna csak próba után fog kiderülni.
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 844
Szia!Aszpirin írta: ↑2026.05.20., szer. 16:06Még mindig nyárigumi vásárlás előtt, és a FB-os Mustang csoportban elég rendesen sikerült elbizonytalanítaniuk a korábbi kiszemeltemmel, a Michelin PS4-gyel kapcsolatban. Nagyon megosztó a Mustang topikban, van aki szerint istenkirály, van aki épp alternatívát keres, mert a PS4 csúszkálós, és többen "csúszkálósnak" titulálták. Kb 50-50% az arány a "csúszkálós" és "istenkirály" vélemények között.
Csak pár kiegészítés:
Nekem hasonló gumi méreteim vannak, 255/35 19 és 275/35 19, hátsókerekes autón. Én Michelinnel megyek, de nem a PS4-el, hanem a PS4S-el! Ez tudtommal sokkal jobb mint a sima!
Számít a gumi hőmérséklet. Melegen sokkal jobban tapad. Nekem méri az autó a hőmérsékletet és a az a tapasztalatom, hogy ~35C°-os gumi hőmérséklet felett kezd el jól dolgozni, az 50C°körül igazán jó! Huszon fokos guminál egy komolyabb (nem padló) gázadásnál úgy megy a hátulja (kipörgés gátló nélkül) mintha szappanon autóznék...
Futómű beállítás is számít. Az eleje a kanyar bejáratnál, kanyarsebességnél, a hátulja a kanyarsebességnél, kigyorsításnál. Nálam hátul -2°-os kerékdőléshez +0°12' összetartás van állítva. Ez egészen kezelhető, de kell a meleg gumi az igazán tempós haladáshoz (szerpentinen, kanyarokban). Ráadásul sok utunk nyomvályús, lehet nem is nagyon látható, de a guminak csak kis része ér emiatt az úthoz, ami nagy mértékben csökkenti a tapadást, sokszor féloldalasan!
Gondolkodtam a következő guminak Michelin Sport Cup 2-ben, de igazat kell adni abban, hogy utcai körülmények között nehéz megmelegíteni, így nem jönnek ki az előnyei, inkább a hátrányai (hidegen csúszósabb, esőben korlátozott teljesítmény).
Sport Contact 7 van hobbytárs autóján, azt mondta nagyon jó, de gyorsan kopik és eleve kisebb minta mélységgel indul...
Fórumokon eléggé szűrni kell az infókat, nem tudni ki hogyan használja az autóját, lehet fogalma sincs a beállításokról, gumihőmérsékletről, csak valamilyen (lehet irreális) elvárások vannak.
Szóval én ajánlom a PS4S-t és a Conti SC7 is!
Nem vagyok a nagyon tuningolós fajta, tuning nélkül sztem jobban tartja az értékét. Ilyen a hangja:
(első indítás zárt szeleppel, második nyílttal - bár ez telefonnal van felvéve, ami automatán állítja a mikrofon hangerejét, szóval a "finom" részletek nem jönnek ki annyira
)
youtu.be/cagIPeXShes
- Aszpirin
- V.I.P.

Ááááá, gyári kipufogó van, csak kapott egy cutout szelepet, de azt is csak szégyenlősen :)
Nem vagyok a nagyon tuningolós fajta, tuning nélkül sztem jobban tartja az értékét. Ilyen a hangja:
(első indítás zárt szeleppel, második nyílttal - bár ez telefonnal van felvéve, ami automatán állítja a mikrofon hangerejét, szóval a "finom" részletek nem jönnek ki annyira
youtu.be/cagIPeXShes