Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Autós topik autósoknak

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 844

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: peterson »

Aszpirin írta:
2026.05.20., szer. 16:06
Még mindig nyárigumi vásárlás előtt, és a FB-os Mustang csoportban elég rendesen sikerült elbizonytalanítaniuk a korábbi kiszemeltemmel, a Michelin PS4-gyel kapcsolatban. Nagyon megosztó a Mustang topikban, van aki szerint istenkirály, van aki épp alternatívát keres, mert a PS4 csúszkálós, és többen "csúszkálósnak" titulálták. Kb 50-50% az arány a "csúszkálós" és "istenkirály" vélemények között.
Ami maradt számomra, az kb a Continental Sportcontact 7 (erről csak jó véleményt olvastam, bár abból 2-3 volt, tehát statisztikailag nem szignifikáns). És ott van a Hankook Ventus S1 Evo3 K127, erről semmi véleményt nem láttam, egyvalaki vett éppen, de még nincs róla véleménye. A Hankook Winter Icept Evo3, amit Vinkler ajánlott, nekem nagyon bevált, szóval félretettem a márkával kapcsolatos előítéletemet (aminek nincs semmiféle alapja részemről, csak szeretem a "nagy neveket" :) )
Van esetleg Valakinek (Vinkler?) véleménye a Hankook Ventus S1 Evo3-ról? Michelin PS4 és Conti SC7 kb egyárban vannak, PS5-öt nem találok a hátsó méretben, Hankkok-ok jelentősen olcsóbbak (ezért is ódzkódom kicsit tőlük). Contikkal eddig csak téliben volt )rossz) tapasztalatom, de nem ilyen méretben. Michelinnel nekem még semmiféle rossz tapasztalatom nem volt, de szintén nem ilyen méretbe. Ilyen méretben semmilyen tapasztalatom nincs a most is fenn lévő 2023-as "made in the Netherlands" Vredestein-eken kívül, amikkel olyan rossz a tapasztalatom, hogy szabály szerint félek velük közlekedni (amúgy egyáltalán nem kopottak, még ellennék velük egy-két szezont, ha jók lennének).
A méretek: 255/40R19 elől és 275/40R19 hátul. Erősített oldalfal igen, RFT-t viszont nem szeretnék.
Szia!
Csak pár kiegészítés:
Nekem hasonló gumi méreteim vannak, 255/35 19 és 275/35 19, hátsókerekes autón. Én Michelinnel megyek, de nem a PS4-el, hanem a PS4S-el! Ez tudtommal sokkal jobb mint a sima!
Számít a gumi hőmérséklet. Melegen sokkal jobban tapad. Nekem méri az autó a hőmérsékletet és a az a tapasztalatom, hogy ~35C°-os gumi hőmérséklet felett kezd el jól dolgozni, az 50C°körül igazán jó! Huszon fokos guminál egy komolyabb (nem padló) gázadásnál úgy megy a hátulja (kipörgés gátló nélkül) mintha szappanon autóznék... :smile29:
Futómű beállítás is számít. Az eleje a kanyar bejáratnál, kanyarsebességnél, a hátulja a kanyarsebességnél, kigyorsításnál. Nálam hátul -2°-os kerékdőléshez +0°12' összetartás van állítva. Ez egészen kezelhető, de kell a meleg gumi az igazán tempós haladáshoz (szerpentinen, kanyarokban). Ráadásul sok utunk nyomvályús, lehet nem is nagyon látható, de a guminak csak kis része ér emiatt az úthoz, ami nagy mértékben csökkenti a tapadást, sokszor féloldalasan!
Gondolkodtam a következő guminak Michelin Sport Cup 2-ben, de igazat kell adni abban, hogy utcai körülmények között nehéz megmelegíteni, így nem jönnek ki az előnyei, inkább a hátrányai (hidegen csúszósabb, esőben korlátozott teljesítmény).
Sport Contact 7 van hobbytárs autóján, azt mondta nagyon jó, de gyorsan kopik és eleve kisebb minta mélységgel indul...

Fórumokon eléggé szűrni kell az infókat, nem tudni ki hogyan használja az autóját, lehet fogalma sincs a beállításokról, gumihőmérsékletről, csak valamilyen (lehet irreális) elvárások vannak.

Szóval én ajánlom a PS4S-t és a Conti SC7 is!

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6501

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

tamagaba írta:
2026.05.20., szer. 18:55
Aztán kipufogó milyen van rajta? Huhog rendesen alapjáraton? Magnaflow kéne oda, hogy tartva legyen a vérvonal :)
Ááááá, gyári kipufogó van, csak kapott egy cutout szelepet, de azt is csak szégyenlősen :)
Nem vagyok a nagyon tuningolós fajta, tuning nélkül sztem jobban tartja az értékét. Ilyen a hangja:
(első indítás zárt szeleppel, második nyílttal - bár ez telefonnal van felvéve, ami automatán állítja a mikrofon hangerejét, szóval a "finom" részletek nem jönnek ki annyira :D )

youtu.be/cagIPeXShes
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 748
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Aszpirin írta:
2026.05.20., szer. 16:06
Még mindig nyárigumi vásárlás előtt ..
Nekem van pl. egy kitűnő ajánlatom. Kumho Road Venture KL71 31-es méretben. Remekül tapad az úton (már ahol van).
Kéne egy kis emelés meg nyomtávszélesítés a Mtangra és jó is lesz. Aztán kipufogó milyen van rajta? Huhog rendesen alapjáraton? Magnaflow kéne oda, hogy tartva legyen a vérvonal :)
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 99

Hozzászólás Szerző: fenyő »

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Még mindig nyárigumi vásárlás előtt, és a FB-os Mustang csoportban elég rendesen sikerült elbizonytalanítaniuk a korábbi kiszemeltemmel, a Michelin PS4-gyel kapcsolatban. Nagyon megosztó a Mustang topikban, van aki szerint istenkirály, van aki épp alternatívát keres, mert a PS4 csúszkálós, és többen "csúszkálósnak" titulálták. Kb 50-50% az arány a "csúszkálós" és "istenkirály" vélemények között.
Ami maradt számomra, az kb a Continental Sportcontact 7 (erről csak jó véleményt olvastam, bár abból 2-3 volt, tehát statisztikailag nem szignifikáns). És ott van a Hankook Ventus S1 Evo3 K127, erről semmi véleményt nem láttam, egyvalaki vett éppen, de még nincs róla véleménye. A Hankook Winter Icept Evo3, amit Vinkler ajánlott, nekem nagyon bevált, szóval félretettem a márkával kapcsolatos előítéletemet (aminek nincs semmiféle alapja részemről, csak szeretem a "nagy neveket" :) )
Van esetleg Valakinek (Vinkler?) véleménye a Hankook Ventus S1 Evo3-ról? Michelin PS4 és Conti SC7 kb egyárban vannak, PS5-öt nem találok a hátsó méretben, Hankkok-ok jelentősen olcsóbbak (ezért is ódzkódom kicsit tőlük). Contikkal eddig csak téliben volt )rossz) tapasztalatom, de nem ilyen méretben. Michelinnel nekem még semmiféle rossz tapasztalatom nem volt, de szintén nem ilyen méretbe. Ilyen méretben semmilyen tapasztalatom nincs a most is fenn lévő 2023-as "made in the Netherlands" Vredestein-eken kívül, amikkel olyan rossz a tapasztalatom, hogy szabály szerint félek velük közlekedni (amúgy egyáltalán nem kopottak, még ellennék velük egy-két szezont, ha jók lennének).
A méretek: 255/40R19 elől és 275/40R19 hátul. Erősített oldalfal igen, RFT-t viszont nem szeretnék.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Block
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 196

Hozzászólás Szerző: Block »

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10075

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Akkor pótlólag a vasárnapi! :kiss:

.
IMG_1148.jpeg
IMG_1148.jpeg (88.23 KiB) Megtekintve 526 alkalommal
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

tamagaba írta:
2026.05.17., vas. 17:40
Na, nincs vasárnapi? Nekem csak egy Robur-om van :D
Basszus! Elfelejtettem. :goodmorning:

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Na, nincs vasárnapi? Nekem csak egy Robur-om van :D
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2902

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

FB_IMG_1778596384091.jpg
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1299

Hozzászólás Szerző: violin »

Meg kell hagyni.... ami szép, az szép....
690665248_2936863166650287_8597612879273247273_n.jpg
690665248_2936863166650287_8597612879273247273_n.jpg (168.59 KiB) Megtekintve 603 alkalommal
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Elsögen Tranyó 1972
Apósnak volt egy későbbi. Nagycsaládot, vállalkozást kiszolgált. Kitaposták a belét, rideg marhatartás és a végén úgy is elvitték.
Csatolmányok
20260509_112639.jpg

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3424

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Üdv Kunmadarasról! ;peace;
Csatolmányok
20260501_121550.jpg
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 877

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Mintha időutazó lett volna az, aki ezt megrajzolta 37 évvel ezelőtt.
Szerintem!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Vasárnapi :napsut:

.
IMG_4035.jpeg

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Vasárnapi! :napsut:

.
IMG_4031.jpeg

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Szombat esti magyar szocio fotó
Ilyenünk is volt
Csatolmányok
001.jpg
001.jpg (103.74 KiB) Megtekintve 818 alkalommal

violin
V.I.P.
V.I.P.

ZolaBA írta:
2026.04.12., vas. 19:22
5.3l a gyári állítás. Az agglomerációs ingázásra ez kb. igaz is, még talán kevesebb is elég.
Az Ausztriai út autópálya, és hegyi utak 5.9-re jött ki. Ez a számolt érték. Annyit illik hozzátennem, hogy én "ésszel" hajtottam, egyenes és lejtős pályán 130-as tempomat, emelkedős szakaszon csak 120-as tempomat.
Köszi! Majd kíváncsi leszek, hogy a téli időszakban mennyivel emelkedik... ha emelkedik. Mivel a fűtés nem hőszivattyús, télen többet haszálja majd a motort....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1760

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

violin írta:
2026.04.12., vas. 19:11
Engem például a valós, hétköznapi fogyasztása érdekelne..... mennyire sikerül megközelíteni a "gyári" értékeket...?
5.3l a gyári állítás. Az agglomerációs ingázásra ez kb. igaz is, még talán kevesebb is elég.
Az Ausztriai út autópálya, és hegyi utak 5.9-re jött ki. Ez a számolt érték. Annyit illik hozzátennem, hogy én "ésszel" hajtottam, egyenes és lejtős pályán 130-as tempomat, emelkedős szakaszon csak 120-as tempomat.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

violin
V.I.P.
V.I.P.

ZolaBA írta:
2026.04.12., vas. 18:07
Ha esetleg valakit érdekel, szívesen mesélek még :)
Engem például a valós, hétköznapi fogyasztása érdekelne..... mennyire sikerül megközelíteni a "gyári" értékeket...?

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1760

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

piroska_720p.jpg
Rég írtam a fórumra. Picit pótlok... és bemutatom nektek "Piroskát" :D
Chery Tiggo 4 Premium, Full Hibrid.
Két hónapja vettük át és kb. most jutottam oda, hogy rendesen teszteljem, a héten megjártuk Ausztriát.

Kifejezetten érdekes ez a hibrid hajtáslánc... Próbálom kiismerni és megérteni :D

A neve CHS (Chery Hibrid System), 1DHT hibrid váltóval. Amit ez takar:
- van benne egy 95Le, attkinson ciklusú sima szívó benzin motor
- egy (két) elektromos motor, 204 Le -vel
- 1,83KWh hibrid aksi
- max 163 Le-t ad le, ami 8,9 sec gyorsulás 100-ra

Teljesen autómatán kezeli a hajtást, alap logika szerint kis sebességen csak elektromos, aztán beindítja mellé a motort is... a motor pedig vagy a generátoron át hajt, vagy az egyetlen egy direkt áttételen keresztül amit úgy kell elképzelni, mint egy hosszú negyedik sebességet. (Valószínű ebből adódik, hogy ~150km/h körül le is szabályoz.) Ehhez jön az együtt hajtás és visszatöltés minden verziója.

A viselkedése szerintem parádés... Oké, persze, ez nem egy drága vagy izom autó, tehát értem ezt a helyén kezelve :D
Kifejezetten imádta a szerpentineket. Öregecske manuál váltós autókhoz szokott emberként ez valami csoda. Nem az, hogy kettesben bőg hármasban dadog, lefelé meg ég a fékbetét... Hanem megy fel mint az álom, meg megy le mint az álom, azaz mint a villamos, ugyanis csak a visszatöltéssel fékezve is tökéletesen elvan :)

Ami nem annyira erőssége az az autópálya. Látni meg olvasni teszteket, hogy bőgeti a motort. Na igen, ez tényleg így tud lenni. De egyrészt ezt meg is lehet szokni, másrészt ha valaki érti mi történik akkor részben tudja kezelni is.

Ha esetleg valakit érdekel, szívesen mesélek még :)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

.
IMG_4019.jpeg
IMG_4019.jpeg (140.87 KiB) Megtekintve 855 alkalommal

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

.
IMG_3986.jpeg

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Egy kicsit le a földre: a batár, amit most hajtok az USA-ban. Chrysler Pacifica.
6-an jól elvagyunk benne, csomagokkal együtt.
Teljesértékű "pilótaülése" van mindenkinek.
Ez az autó kéne...
(amúgy 35 fok van, és éjjel sem megy 25 fok alá)
.
IMG_7941.jpeg
IMG_7942.jpeg
IMG_7943.jpeg
IMG_7944.jpeg

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

A Ferrarira fogadtam volna a -700kg miatt.
Lineárisan és mekkorát tud tolni a villany dög
A Nordschleife-n kanyarban is jó a 3 motoros torque vectoring miatt

youtu.be/KGW8bQtcpJg

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”