zoli73 írta: ↑2025.08.04., hétf. 21:13
Szép estét mindenkinek!
Megint egy kéréssel, kérdéssel hozokodnék elő, de a megoldás nagyon nem egyszerű.
Bringás sisakot szeretnék vásárolni újra, de nagyon nem egyszerű a helyzetem.
Talán emlékeztek rá, írtam róla, 2,5 éve stroke-om volt, és ennek vannak kellemetlen utóhatásai, amik életem végéig megmaradnak, és együtt kell éljek velük. Ezek a tünetek abban állnak, hogy a végtagjaim könnyen hajlamosak elzsibbadni, ezért 5-10km-nél többet nem is tudok egyhuzamban tekerni, de akár ülve, fekve is jelentkeznek ezek a tünetek. Ehhez kapcsolodóan a fejemen sem tudok semmit sem huzamosabb ideig viselni.
Sem egy basebollsapkát, sem munkavédelmi sisakot nem tudok sokáig hordani, mert zsibbadni kezd a tarkóm, majd a füleim, és le kell vennem. Ebből kifolyólag a munkavédelmi sisak hordásából orvosi felmentésem van.
Mióta a stroke-om volt, bringás sisakot sem merek hordani, mert annak semmi értelme, hogy 10 -15percenként megálljak levenni, és "pihentessem" a fejem, viszont ez így nem a legbiztonságosabb.
A napokban nézelődtem a Decatlonban sisak fronton, felpróbáltam 2-3-at, de nagyon nem jöttek be, pedig még csak nem is a legolcsobb vackot próbáltam. A régi sisakom is csak egy Decatlonos, de mivel szorítópántos, így kilőve.
Bementem egy bringás boltba is, de mikor már az ötödik sisakot kértem le a polcról, az eladó már eléggé kezdte vágni a pofákat, inkább hagytam a fenébe.
Megnéztem 1-2 Youtube videót a témában, de hamar kiderült, hogy nem választási tanácsokat akarnak adni, elmagyarázva a szempontokat, felépítést, hanem 1-1 márka marketingje köré épülnek.
Ezek figyelembevételével keresnék valamilyen sisakot, ami kényelmes, nem szoritós fejpántos, de azért mégis stabil. Tudom, nem könnyű kérdés, de mégis milyen úton induljak el? Egy webáruházban látható fotókból nem derül ki semmi, a leírások szűkszavúak, szinte semmi infot nem adnak.
Tudtok valamit tanácsolni? Milyen jellegű sisakok körül keresgéljek? Akár márkát is ajálhattok.
Azt már bekalkuláltam, hogy nagyjából fél óránként le kell vegyem, de azért legyen valami lazább viselet. Biztos, hogy olyat veszek csak meg, amit fel is tudok próbálni, és ha már van konkrét elképzelésem a típusról, akkor talán nem néznek ki egy boltból sem, mert sokat válogatok.
Köszönöm, ha van valami jó ötleted, tanácsod!