Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Motoros topic motorosoknak
Re: Motoros topic motorosoknak
A dátumnak elsősorban a biztosítás és az új vásárlás miatt van szerepe. Meg fog védeni a 6 éves fejvédő is, de a biztosító nem fizet. Mondjuk kórházba kerültél, agyrázkódás, könnyebb fejsérülés, stb. Kiesett munka,stb. Ez mind bukta. Szerintem a dátum mindig rövidebbre van hagyva, hogy minél hamarabb vegyél újat.
Látni azért néha kifejezetten régi sisakot is, ami azért nem porladt el magától. Persze egy új egészen biztosan minden szempontból jobb.... de én biztosan nem nézem meredt szemekkel a naptárt, hogy úúúúúúúristen, mindjárt 5 éves lesz a sisakom!
Ez az "elhasználódás" elég sok dologtól függ...szerintem. Egyrészt, hogy az adott időszakban mennyi volt a valós használat, és mennyit porosodott a szekrényben (nem éri UV...). Másrészt ott a "valós" elhasználódás.... plexi...mechanika...belső bélés...általános állapot.
Látni azért néha kifejezetten régi sisakot is, ami azért nem porladt el magától. Persze egy új egészen biztosan minden szempontból jobb.... de én biztosan nem nézem meredt szemekkel a naptárt, hogy úúúúúúúristen, mindjárt 5 éves lesz a sisakom!

AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 665
Bukósisak kérdés is:
Azt írják, mondják, 5-8 évente jó, ajánlott cserélni, anyagtól függően, polikarbonátost 5 év, üvegszál/karbon/kevlár anyag esetében talán lehet több is a használati év.
Persze volt olyan sisakom, ami kb. 3/4 - 1 éves volt, mikor estem, naná kisrobival, kanyarban, mert a 70 kilót másképpen döntöd, mint a 220 kg nagyot :) , viszont az állkapcsom meg a fogaim megmaradtak, bár a fejem, meg állcsúcsom pár napig fájt. Ez üvegszálas kompozitos anyag volt, persze kuka lett utána.
Van egy 6 éves sisakom, igaz azt kb. 1,5 - 2 évig nem, vagy alig használtam, merjem -e még használni, sima polikarbonát anyag.
Azt írják, mondják, 5-8 évente jó, ajánlott cserélni, anyagtól függően, polikarbonátost 5 év, üvegszál/karbon/kevlár anyag esetében talán lehet több is a használati év.
Persze volt olyan sisakom, ami kb. 3/4 - 1 éves volt, mikor estem, naná kisrobival, kanyarban, mert a 70 kilót másképpen döntöd, mint a 220 kg nagyot :) , viszont az állkapcsom meg a fogaim megmaradtak, bár a fejem, meg állcsúcsom pár napig fájt. Ez üvegszálas kompozitos anyag volt, persze kuka lett utána.
Van egy 6 éves sisakom, igaz azt kb. 1,5 - 2 évig nem, vagy alig használtam, merjem -e még használni, sima polikarbonát anyag.
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
A márkatársakkal túráztunk Pécs környékén... két falu között megelőztünk néhány autót, köztük egy szakadék bordó Lanos-t is. Emberünk ezen annyira felszívta magát, hogy utánunk eredt. Mivel az "ésszerűség határain belül" mentünk, utolért és alig 1-2 méternyi követési távolsággal beállt mögém. Csak felvillantottam a féklámpát, akkorát fékezett, hogy majdnem az árokban kötött ki. Mutattam is neki, hogy véleményem szerint nem teljesen normális...
Persze nem számít, de egy rézbőrű volt és a 10 év alatti gyereke ott ült mellette a jobb egyben...
Tényleg nem értem az ilyen embert, hogy mégis mi volt a célja, elképzelése az egésszel...
Ha valóban fékezek biztosan áthajt rajtam, esélye sem lett volna megállni. Nekem meg eszemben sem volt az ő kedvéért még gyorsabban menni, de nyilván ha akarom, simán meglépek előle....
Nyilván legalább tízszer annyit autózom, mint motorozom.... de elképzelésem sincs, hogy mi váltja ki az instant versenyezhetnéket egyes emberekből...
Két éve majdnem kivasalt egy sértődött Lanos-os...

A márkatársakkal túráztunk Pécs környékén... két falu között megelőztünk néhány autót, köztük egy szakadék bordó Lanos-t is. Emberünk ezen annyira felszívta magát, hogy utánunk eredt. Mivel az "ésszerűség határain belül" mentünk, utolért és alig 1-2 méternyi követési távolsággal beállt mögém. Csak felvillantottam a féklámpát, akkorát fékezett, hogy majdnem az árokban kötött ki. Mutattam is neki, hogy véleményem szerint nem teljesen normális...

Persze nem számít, de egy rézbőrű volt és a 10 év alatti gyereke ott ült mellette a jobb egyben...
Tényleg nem értem az ilyen embert, hogy mégis mi volt a célja, elképzelése az egésszel...

Ha valóban fékezek biztosan áthajt rajtam, esélye sem lett volna megállni. Nekem meg eszemben sem volt az ő kedvéért még gyorsabban menni, de nyilván ha akarom, simán meglépek előle....
Nyilván legalább tízszer annyit autózom, mint motorozom.... de elképzelésem sincs, hogy mi váltja ki az instant versenyezhetnéket egyes emberekből...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- GTomi
- V.I.P.
A versenyzést nem értem, tényleg, most hogy írod volt Pápától Bakonybél felé egy Opel Astrás még a legelső szériából, néha szó szerint a seggemben volt, vagy elléptem kicsit, aztán megint mögöttem, pedig átlagosan 110-120 körül mentem, aztán egyszer csak úgy döntött, akkor megelőz, és szerintem minimum 140 körül tolta utána, mert hamar eltűnt, illetve messzebb láttam már több kanyarral előbbre. Nem értettem minek kellett.violin írta: ↑2025.05.04., vas. 16:10kesztyűt mentünk próbálni motoros boltokba. A városban elég enyhe forgalom volt, és néhány p.csméregetőn kívül nem találkoztunk hülyével az utakon.
Az mindig meg tud lepni, hogy mit tud kiváltani néhány autósból a motorosnak még a látványa is...
Tegnap egy Tesla-s kezdett zsigerből gyorsítani (hogy ne férjünk be elé...) , a múltkor, amikor a kis Kawá-t javítottam is rögtön mindenki versenyezni akart, pedig teljesen szabályos tempóban mentem a próbakörön...
Kesztyű: van egy Shox-os bőrkesztyűm, kissé már ütött kopott, már kb 5 éves, kisrobival is használom, és van benne legalább 45.000.- km, eddig csak a tépőzárat kellett cseréljem, viszont ennyit a kesztyűk nem nagyon szoktak bírni általában szerintem. Persze kell már egy új.
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Az mindig meg tud lepni, hogy mit tud kiváltani néhány autósból a motorosnak még a látványa is...
Tegnap egy Tesla-s kezdett zsigerből gyorsítani (hogy ne férjünk be elé...) , a múltkor, amikor a kis Kawá-t javítottam is rögtön mindenki versenyezni akart, pedig teljesen szabályos tempóban mentem a próbakörön...
Én csak egy rövidet gurultam tegnap a lányommal... kesztyűt mentünk próbálni motoros boltokba. A városban elég enyhe forgalom volt, és néhány p.csméregetőn kívül nem találkoztunk hülyével az utakon.
- GTomi
- V.I.P.
Tegnap gurultam 420 km-t (Sopron - Őrség (Hársas-tó: páran már fürödtek :) ) - Őriszentpéter aztán innen "fel" Bakonybél és vissza. Sok olyan útvonalon sikerült mennem megint, amerre még nem, vagy csak egyszer-egyszer. Persze sok a rohadt szar út, de néha meg meglepően jó szakaszok is, meg autós sehol hosszú kilométerekig.
Természetesen sok motoros volt, akiknek csak a sebesség számított, vagy csak a gurulás öröméért mentek, vagy baráti motoros társaságok, akik már mondjuk évtizedek tolják együtt, és sok autós is, akik rohadtul nem tudták felmérni a távolságot, hogy mikor kellene kihajtani a kereszteződésből, akár városban/falun, vagy országúton, de ugyanaz, ha én előztem, már villog a szemközti sávban, mert rohadtul nem érzi, mennyire vagyok tőle, aztán meglepődik, hogy már "régen" visszasoroltam a sávomba, mire odaér mellém, vagy elkezd előzni és szemből jön...Ezekre már nagyon figyelek, 2x is volt ilyen szitu, hogy pl. bicajosokat kezd előzni és lepődik, ha intek (nem be :) ), hogy most mi van. Itt most normális tempóra gondolok, 90-110 km között országúton.
Amit szoktam még, hogy mikor kezdek előzni egy rövid dudálás (kresz lehetővé teszi), nézem a reakciót és előzés.
Természetesen sok motoros volt, akiknek csak a sebesség számított, vagy csak a gurulás öröméért mentek, vagy baráti motoros társaságok, akik már mondjuk évtizedek tolják együtt, és sok autós is, akik rohadtul nem tudták felmérni a távolságot, hogy mikor kellene kihajtani a kereszteződésből, akár városban/falun, vagy országúton, de ugyanaz, ha én előztem, már villog a szemközti sávban, mert rohadtul nem érzi, mennyire vagyok tőle, aztán meglepődik, hogy már "régen" visszasoroltam a sávomba, mire odaér mellém, vagy elkezd előzni és szemből jön...Ezekre már nagyon figyelek, 2x is volt ilyen szitu, hogy pl. bicajosokat kezd előzni és lepődik, ha intek (nem be :) ), hogy most mi van. Itt most normális tempóra gondolok, 90-110 km között országúton.
Amit szoktam még, hogy mikor kezdek előzni egy rövid dudálás (kresz lehetővé teszi), nézem a reakciót és előzés.
- GTomi
- V.I.P.
Az ember talál érdekes dolgokat Udine környékén....
Moto Morini Camel 500

Moto Morini Camel 500
Július 25-27 : Superbike Magyar nagydíj Balaton Park
Augusztus 22-24 : MotoGp Magyar nagydíj Balaton Park

Augusztus 22-24 : MotoGp Magyar nagydíj Balaton Park

- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8876
Az mindig menő! Nekem is van!

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
.... és teljesen saját indíttatásból...állítólag most ez a menő.
Az.....

Holnap indul a szezonom. Hazaviszem a vasat a melóhelyről, hétvégén meg mocizás. 
violin!
Mi az? Egy retro Casio a leányon?

violin!
Mi az? Egy retro Casio a leányon?
Szerintem!
Dodor.... izé, illetve motorkiállításon jártunk...

.... én csak az irodában feltámadt poloskákon vettem észre, hogy melegebb van a szokásosnál...motorra még csak nem is gondoltam idén.... na jó, egy kicsit már gondoltam...
Kemény a kis fickó!

- GTomi
- V.I.P.
Hétfőn a jó kis szélben mentem 240 km. Voltak egyenes szakaszok (is), ahol szinte rá kellett feküdni szélre :)
Már nagyon hiányzott a gurulás...
Aztán mikor a bukót levettem, lett egy sisaklátogatóm. 16 fok ekkor.
Már nagyon hiányzott a gurulás...
Aztán mikor a bukót levettem, lett egy sisaklátogatóm. 16 fok ekkor.
Nagyon nehéz úgy felöltözni, hogy valahol ne menjen be a cúg, vagy az ujjak ne fagyjanak le. Erre még markolatfűtést sem tudok tenni, mert speckó, elrondítani meg nem akarom.
Vagy ha sikerül is beöltözni vastagon, akkor is kényelmetlenné válik, folyik a könny, levesedik az orr, sok a ruha.
Nekem kb 8 fok a határ, ami alatt nem ülök motorra.
Vagy ha sikerül is beöltözni vastagon, akkor is kényelmetlenné válik, folyik a könny, levesedik az orr, sok a ruha.
Nekem kb 8 fok a határ, ami alatt nem ülök motorra.
Szerintem!
- GTomi
- V.I.P.
Írtam a 2023/24-et, mikor mentem, az idei tél hidegebb, mint a 2023-as, bár idén egyszer majdnem elindultam, mindent elkészítettem (ez jó pár napja volt), de aztán nem lett jó mégsem annyira az idő, hogy azt mondtam volna, gyerünk , pedig 10 fok körül volt.
2023-ban januártól - március 31-ig 14x mentem (itt 150-270 km-re kell gondolni alkalmanként, évvégi 45. motorozásom nov. 1, 311 km, és még az utolsó 47. dec 30, 245km.
2024 január/feb/márc/április a májusi tavaszi tréningig 12 alkalommal, de sajnos 10.27-én gurultam utoljára....
Ja és mostanában jönnek a mínuszok …igazi motoros szezon jön kb 2-3 hónap múlva
[/quote]
Igen, kb amikor egy hét leforgása alatt az 5 fokból 30 lesz....

[/quote]
Igen, kb amikor egy hét leforgása alatt az 5 fokból 30 lesz....

"Az igazi barát szemből támad."
Hajrá! Szerintem pár nap és elolvad a hó....

Na elkészültem a vassal. A tank full rozsdás volt belül, benzincsap folyt, benzinszűrő tele dzsuvával. Ráadásul a tank levételekor a kormány ráfordulr és lebaxta a festéket. Azt hittem megőrülök. Tankfelújítás, gyantáztatás, karbi szét-össze, benzincsap csere, szűrő csere. A tankot a fényezőbarátom
mikrojavítással tökéletesen eltüntette, egy igazi művész.
Úgy jár mint egy safhauzen.
Kezdődhet a szezon.

Úgy jár mint egy safhauzen.
Kezdődhet a szezon.
Szerintem!