1. Montira, ha csak az alkalmazás részét nézzük, még kényelmesebb lenne. Mivel csak lemosnád, és száradás után mehetne újra a kenés. Viszont, mivel vízben oldható a cucc, így egy nagyon sáros, vizes, hosszabb tekerés esetén félő, hogy a vaxot is kimosnád használat közben. Így oda én lehet, egy jobb, hagyományos wet lube-ot javasolnék. Már ha tényleg ennyire dagonyázáshoz kellene. Én pl. a montit is vaxoltam, mert tengelyig érő sárban én oda sem megyek. "Normál" montis körülményekhez meg teljesen jó, max. minden tekerés után csepegtetek rá, tisztítás, száradás után.Rotox írta: ↑2025.04.13., vas. 08:37
Köszönöm a tippet, ez nagyon tetszik.Szuper volna, ha legalább a - csak jó időben használt - outi mindig patika tiszta volna. Esőbe, trutyiba meg vinném a Malit.
Viszont két dolgon töprengek:
1. Szerintem a montinál (amit varacskos disznó módon összekenek sárral, stb.) azt hiszem, ez csak extra macera volna (vagy a mosás után egyszerűen hagynám megszáradni, aztán mehet?)
2. Ha veszel egy új (gyárilag alaposan összezsírozott) láncot, mivel tisztítod/tisztítjátok le vaxolás előtt? Ultrahangos mosón, meg ilyen "boszorkányságokban" semmiképpen nem gondolkodnék...
2. Én ilyet javaslok: https://www.bike-components.de/en/SILCA ... ck-p92164/
Ebben egy-két, új láncot simán megfürdetsz, és vízzel történő mosás, száradás után mehet rá a vax. Annyi, hogy ezeket a vaxokat jóval a tekerés előtt kell felvinni, mert hagyni kell, hogy a benne levő oldott víz elpárologjon. Természetesen más, zsírtalanító is megfelel, semmi előnyöm nem származik a Silca-s cuccok ajánlásából, csak nekem nagyon bejöttek (környezetbarát, vízzel mosható, meg jó).