Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Autós topik autósoknak
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3271
Re: Autós topik autósoknak
Gyönyörű darab ez az Alfa 164, a ritka V6 4x4 kivitelben.
Csak a Marantz! :-D
- ELEX
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 736
Nemrégen Erlangenben egy garázsban. A tulaj rally kocsija volt régen.
Nem ezért mentünk, de nagy élmény volt látni ezt is.
Meg persze az 1966-os Porsche 911-est is, hogy ne maradjunk a héten se Porsche nélkül.

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8899
Vasárnapi.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Alex_Aston
- V.I.P.
Sosem volt még négyévszakos gumim.
De be kell látni, hogy Magyarország nagy részére bőven elegendő lehet általános használatra.
Kb. 2 hete az én Focusomon is az van, mert a cég úgy döntött, áltállunk rá, nekem meg a legutóbbi téli, és a mostani nyári is utolsó szezonon volt, így ez került rá.
Hankook Kinergy 4S2 típus. Nem örültem neki, mert volt tapasztalatom a Winter Icept2 gumival, és az borzasztó volt.
Viszont ez azt kell mondjam, nem rossz. A mai havas, latyakos útviszonyok között jól teljesített. Direkt provokáltam, és kerestem a határait, de azok érzésre bőven túl vannak azon, amit elvár az ember ilyen helyzetben.
Szóval egyelőre jó. A kérdés az, hogy idővel, amikor majd kopik, akkor mennyivel romlanak a tulajdonságai egy hasonlo módon korosodó téli/ nyári gumihoz képest.
De be kell látni, hogy Magyarország nagy részére bőven elegendő lehet általános használatra.
Kb. 2 hete az én Focusomon is az van, mert a cég úgy döntött, áltállunk rá, nekem meg a legutóbbi téli, és a mostani nyári is utolsó szezonon volt, így ez került rá.
Hankook Kinergy 4S2 típus. Nem örültem neki, mert volt tapasztalatom a Winter Icept2 gumival, és az borzasztó volt.
Viszont ez azt kell mondjam, nem rossz. A mai havas, latyakos útviszonyok között jól teljesített. Direkt provokáltam, és kerestem a határait, de azok érzésre bőven túl vannak azon, amit elvár az ember ilyen helyzetben.
Szóval egyelőre jó. A kérdés az, hogy idővel, amikor majd kopik, akkor mennyivel romlanak a tulajdonságai egy hasonlo módon korosodó téli/ nyári gumihoz képest.
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 783
Persze. Meg különben is azok a csúnya BMW-sek...Alex_Aston írta: ↑2024.11.21., csüt. 15:47Így kell ezt.
Ennek lenne nálunk is visszatartó ereje, mert ha egy sok tíz milliós autós tulaja kap 2-300e Ft büntit, sz@rik rá, és továbbra is tolni fogja neki.
https://www.vezess.hu/vezetunk/2024/11/ ... ghajtotta/

Szerinted, ha egy 2 millió Ft értékű autóval hajt gyorsan a polgár és kap egy 200 ezres bírságot, az meddig nem fog újra gyorsan hajtani? Pont ameddig úgy nem gondolja, hogy megúszhatja, nem mérik be.
A gyorshajtás nem függ az autótól meg a "gazdagságtól" sem! Embertől függ. Az meg külön szép, hogy a cikkben szereplő autók "filléresek" voltak, a Passat azzal a 115 lóval padlógázon lehetett.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Így kell ezt.
Ennek lenne nálunk is visszatartó ereje, mert ha egy sok tíz milliós autós tulaja kap 2-300e Ft büntit, sz@rik rá, és továbbra is tolni fogja neki.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
A teslában létező gombok számának igen jelentős hányadát teszi ki a 4 db ajtónyitó gomb. Mekkora gáz, ha azok sem működnek...
Sajnálom az emiatt halállal végződő baleset áldozatait
Sajnálom az emiatt halállal végződő baleset áldozatait

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Senki nem írta, hogy "kicsiprobléma".nemtomm írta: ↑2024.11.19., kedd 11:24Azért ez nem is olyan kicsiprobléma...Alex_Aston írta: ↑2024.11.19., kedd 10:12Az ilyen mechanikus kapcsolat kianya valóban probléma szerintem is a hasonló helyzetekben.
https://totalcar.hu/magazin/hirek/2024/ ... t-halalra/![]()
Szerintem!
Nem is értem,hogy hogyan engedélyezhetnek egy autót úgy gyártani,hogy az ajtaját nem lehet bármilyen helyzetben, "egyértelműen " kinyitni. Az ember automatikusan nyúl a kilincs után,mert tudja,hogy így menekülhet.Alex_Aston írta: ↑2024.11.19., kedd 10:12Az ilyen mechanikus kapcsolat kianya valóban probléma szerintem is a hasonló helyzetekben.
https://totalcar.hu/magazin/hirek/2024/ ... t-halalra/
Azért ez nem is olyan kicsiprobléma...Alex_Aston írta: ↑2024.11.19., kedd 10:12Az ilyen mechanikus kapcsolat kianya valóban probléma szerintem is a hasonló helyzetekben.

"Az igazi barát szemből támad."
- Alex_Aston
- V.I.P.
Az ilyen mechanikus kapcsolat kianya valóban probléma szerintem is a hasonló helyzetekben.
Ez is csak AI kép vagy tényleg lehet ilyen a 2025 Jonda Jazz?
egyébként a t..köm ki van a millió AI képtől.
egyébként a t..köm ki van a millió AI képtől.

Michelisz Norbi harmadszor! 

Ebben legalább még van némi markolható,nem úgy mint pl egy újabb teslaban,amiben a tapipadon kell matatni hogy hozzáférj a váltóhoz,a kormánykeréken b@sztatni egy gombot az index használatához,(ez izgalmas is lehet egy körforgalomban pl) szóval nem is annyira minimal ez,mint amilyen lehetne még ebben a szép új autós világban.komarfamily írta: ↑2024.11.17., vas. 11:34Olajcserere varva...szep az uj ex90 bar nekem a belso mar tul minimal

- stx
- V.I.P.
- Értékelés: 449
- Kapcsolat:
Nem tudom, miért szeretik a deszkát. Lehet, egyszerűbb (olcsóbb) így, mint beépíteni.komarfamily írta: ↑2024.11.17., vas. 11:34Olajcserere varva...szep az uj ex90 bar nekem a belso mar tul minimal
- komarfamily
- V.I.P.
- Értékelés: 1030
- komarfamily
- V.I.P.
- Értékelés: 1030
Olajcserere varva...szep az uj ex90 bar nekem a belso mar tul minimal
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8899
A mostani vasárnapi romantika rovat autóját egy picit részrehajlva az új bringámhoz választottam.
.

.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Változnak az idők….Aszpirin írta: ↑2024.11.13., szer. 19:18Nézem a Speedzone-videót Vályi Pistával a BYD Seal-ről, hát én már rég láttam Pistát ilyen lelkesen dícsérni elektromos autót… az embernek a kedve is megjön hozzá…
https://www.youtube.com/live/_P3CkrYhXxA

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Nézem a Speedzone-videót Vályi Pistával a BYD Seal-ről, hát én már rég láttam Pistát ilyen lelkesen dícsérni elektromos autót… az embernek a kedve is megjön hozzá…
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
ELEX: mint a legnagyobb és legpraktikusabb kombi, a Mondeo már 4 éve is játékos lett volna, ha a végén már nem csak hibridet gyártottak volna CVT-vel… plusz 4 éve már nem is gyártották, de még volt ittt-ott készleten maradt darab. De a CVT-t én is utálom.
A Volvo-ban 7 sebességes DCT-váltó van (német nevén DSG, hasonló ahhoz, amit a VW-konszern termékeiben használnak, és a jelenlegi autómban is van. Agilitásban a BMW-kbe rakott 8 sebességes bolygóműves ZF váltó sokkal jobb szerintem, hát még a Mercikbe tett 9 sebességes… de azért nem rossz, szép simán vált, nem rángat és nem laggol /olyan nagyon :)/ )
Hibrid: ez nem AZ a hibrid, ami a Mondeóban vagy a Toyotában van, itt nincs külön elektromotor, “csak egy integrált indító-generátor (ISG), ami önmagában nem tudja mozgatni az autót, de ragyorsításnál, “vitorlázásnál” besegít, és (újra)indításkor is elvileg simább, mint a különálló indítómotor, ráadásul egy 48 voltos akksija van.
A 180 km/h-s leszabályozásnak szerintem nincs technikai oka, ISG ma már minden rendesebb autóban van (pl. a Mercikben is), és máshol nincs ez az idióta korlátozás. De ezzel együtt tudok élni, legfeljebb nem versenyzek majd Vinklerrel

A Volvót már eldöntöttem, most épp egy második körös alkudozás eredményére várok, de ez már csak az anyagiakat befolyásolhatja valamelyest, a döntést nem. Hogy megbánom-e ezt is, mint a Skodát, az majd kiderül…
(amúgy 12-14 hetes szállítási időt tartalmaz a jelenlegi ajánlat, ami nem rossz szvsz.)
A Volvo-ban 7 sebességes DCT-váltó van (német nevén DSG, hasonló ahhoz, amit a VW-konszern termékeiben használnak, és a jelenlegi autómban is van. Agilitásban a BMW-kbe rakott 8 sebességes bolygóműves ZF váltó sokkal jobb szerintem, hát még a Mercikbe tett 9 sebességes… de azért nem rossz, szép simán vált, nem rángat és nem laggol /olyan nagyon :)/ )
Hibrid: ez nem AZ a hibrid, ami a Mondeóban vagy a Toyotában van, itt nincs külön elektromotor, “csak egy integrált indító-generátor (ISG), ami önmagában nem tudja mozgatni az autót, de ragyorsításnál, “vitorlázásnál” besegít, és (újra)indításkor is elvileg simább, mint a különálló indítómotor, ráadásul egy 48 voltos akksija van.
A 180 km/h-s leszabályozásnak szerintem nincs technikai oka, ISG ma már minden rendesebb autóban van (pl. a Mercikben is), és máshol nincs ez az idióta korlátozás. De ezzel együtt tudok élni, legfeljebb nem versenyzek majd Vinklerrel

A Volvót már eldöntöttem, most épp egy második körös alkudozás eredményére várok, de ez már csak az anyagiakat befolyásolhatja valamelyest, a döntést nem. Hogy megbánom-e ezt is, mint a Skodát, az majd kiderül…
(amúgy 12-14 hetes szállítási időt tartalmaz a jelenlegi ajánlat, ami nem rossz szvsz.)