Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Autós topik autósoknak

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 508
Kapcsolat:

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: stx »

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9654

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Vasárnapi. :tutiok:

.
IMG_1695.jpeg
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3330

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Shimano írta:
2024.11.10., vas. 10:03
Mentem ma ebben a szutyok ködös időben az autópályán,és meglepően sok autós nem tudja,(gondolom nem,mert ha tudná bekapcsolná) hogy ilyenkor nem elég az automata állás a világítás kapcsolón,mert ugyan a jelzőfény akár előre még ilyenkor is elég lenne,de ebben az esetben hátul semmi sem világít,tehát csak szólok hogy tekerni kéne legalább még egyet azon a kapcsolón ködös időben nappal. :smile51:
Jó dolog ez az automata kütyü is,de mindent ő sem tud megoldani.
Pedig erről a KRESZ is rendelkezik. Szó szerint nem tudom idézni, de az van, hogy a menetfény csak akkor helyettesítheti a tompított világítást, ha az hátul is világít. Sokan erre fittyet hánynak.
A másik amit szeretek, mikor automatára van állítva a világítás, és ahogy változnak a fényviszonyok(pl. Ausztria A4 autópálya, burgenlandi szakaszán az alagutak), ki-be kapcsolgat a világitás.
Nem tudom, ezt miért szeretik a gazdáik, de engem már nem egyszer megtéveztett a hirtelen felkapcsolódó világitás, mert azt hittem, hogy fékez az előttem haladó.
Ausztriában nem kötelező használni a tompított fényszórót lakott területen kívül sem, de engem biztosan zavarna, ha a változó fényviszonyok hatására, ki-be kapcsolgatna az autóm világítása.
A másik érdekes kérdés, a ködlámpa használata. Sajnos az EU-n belül ebben sincs konszenzus. Amíg nálunk csak indokolt esetben engedélyezett a használata, addig más EU-s országokban ennek eldöntése, teljes mértékben az autósokra van bízva. Nagyon sokat autózom éjszaka/sötétben, és sok közlekedővel találkozom(itthon is), akik sok esetben teljesen indokolatlanúl használják a ködlámpát.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Megyer
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: Megyer »

Shimano írta:
Mentem ma ebben a szutyok ködös időben az autópályán,és meglepően sok autós nem tudja,(gondolom nem,mert ha tudná bekapcsolná) hogy ilyenkor nem elég az automata állás a világítás kapcsolón,mert ugyan a jelzőfény akár előre még ilyenkor is elég lenne,de ebben az esetben hátul semmi sem világít,tehát csak szólok hogy tekerni kéne legalább még egyet azon a kapcsolón ködös időben nappal. :smile51:
Sajnos ez már több éves probléma. A rendőrség/hatóság semmit sem tesz ezügyben.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3802

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Shimano írta:
Mentem ma ebben a szutyok ködös időben....
Másik véglet meg a ködlámpa használók. Ha 2km alá csökken a látótávolság, elöl és hátul bekapcsolják, és konvojban is igy kozlekedik a sok idióta. Pedig az átlag magyar köd 95%-bán kb. nem kell egyiket sem használni.
Csak a Marantz! :-D

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2217

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Megyer írta:
2024.11.08., pén. 19:18
Shimano, miért nem a tulajt kérdezed? :rolleyes:
Nem találkoztam vele.Szélvédőcserére adta le valaki a verdát,és mikor álltam be vele először nem értettem hogy miért nyomok két pedált is egyszerre,aztán lepillantva ez nézett vissza.A f@szom tudja mi volt az inspiráció oka,de basszus ez így életveszély,és nem csak a tulajra mert azt kb lesz@rom,de másokra nézve is,és ez a baj.
Csúszik,közel vannak egymáshoz a pedálok,a lemez csavarok kilógnak a túlvégen 3 centit csak hogy még abba is bele lehessen akadni,szóval a hülyeség itt aztán a hülyeség lett a köbön.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hétvégi pedál szettem. Imádom! :party:

.
IMG_3720.jpeg

Megyer
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: Megyer »

Shimano, miért nem a tulajt kérdezed? :rolleyes:

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Vajon miért kellett ezt. gondolkodik.gif
Suzuki ignis pedálsor házi gány kivitelezésben. :D
20241108_114617.jpg

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3629

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Nah, nekünk nem ilyen trabink volt 31_1_21.gif ......hanem kék :fekverohog:
Screenshot_20241105_124444_Facebook.jpg

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 826

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Ez maga a lendkerék is!
Ugyanez a (Bar Honda) kuplung van egy verseny Zsiguliban.
Most 253 lóerőnél tartanak egy Lada motornál. bravo.gif
Jutubon fent van mitől ennyi. Nagyjából. :D
https://youtu.be/bq3Xw6iF7i4?si=lY6pdyjU_kzeDlT7
Szerintem!

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2838

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

ZolaBA írta:
2024.11.03., vas. 20:49
....
Két érdekességet mutatnék fotón.
Az első egy 812 Superfast, 6.5 Literes, 800 Le-s motor vége.
Kerestem de nem találtam meg milyen kuplung megoldás van benne, de hogy 800 Le és ilyen pici az nagyon meglepett (az ott az én átlagos méretű kezem).

.....
Egy több tárcsás (lamellás) rendszerű lehet hasonló mint az F1 autókban is van, itt látható kompletten, mondjuk jó ára van.

https://www.xdalys.lt/en/product/13056932961/

Ez a kép BMW múzeumból van, hasonló lehet az is:
BMWF1Clutch.jpg
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Megjártuk a Ferrari múzeumokat, Modena és Maranello.
Lehetne kritizálni, de nem fogom. Aki szereti az autókat annak élmény, aki meg nem, az úgyse megy ilyen helyre :D

Két érdekességet mutatnék fotón.
Az első egy 812 Superfast, 6.5 Literes, 800 Le-s motor vége.
Kerestem de nem találtam meg milyen kuplung megoldás van benne, de hogy 800 Le és ilyen pici az nagyon meglepett (az ott az én átlagos méretű kezem).

Második fotó egy kivágás. "Büszkélkednék" vele, mennyire felcsesztem az agyam, hogy már ott tart a hülye világ, hogy egy eredeti autókat bemutató zárt múzeumban is le kell takarni az ikonikus reklámot ami 30 évig senkit nem zavart? agyrém, komplett agyrém...
ferrari 812 superfast 6.5L 800 HP kuplung_resize.jpg
Ferrari f1 reklám.jpg
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 877

Hozzászólás Szerző: ELEX »

Vinkler írta:
2024.11.03., vas. 11:01
Vasárnapi. :napsut:
Rég volt már Porsche. :D :D :D
Csatolmányok
20241030_125535 lv.jpg

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Vasárnapi. :napsut:

.
IMG_1658.jpeg

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1100

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Ehhez a Volvo témához szeretnek par gondolatot fűzni.
Egesz nyáron autókat néztem, bmw 5 szeria, x3, Glc, C osztály, xc60, Skoda octavia vrs, vw Tiguan, Audi q5. A kovetelmany az volt, hogy dízel legyen napi 140km ingazashoz es kicsit magasabb mert mar en sem 30 vagyok es nem szeretnek a földön ülni. A párom nemet es világ életében Audi fan volt, de volt sok más autója is es sokszor vele mentem nézelődni.

Belulrol az 5 bmw eś aż x3 nagyon tetszett de az 5 alacsony volt az x3 meg picit drágább es az ülések nem voltak olyan kenyelmesek. Mindkettőnknek talán a vw Tiguan tetszett a legjobban az R felszereltség, kenyelemre es belsore nagyon jo volt. Arban nyilván a Volvo valamivel kedvezményesebb főleg ha az ember nem lízingeli vagy kapja az autót hanem meg kell vennie tudván, hogy rengeteg km lesz benne. Nem a legújabb hanem az előző GLC nagyon tetszett külsőre de amikor megmarkoltam az ajtobehuzot es recsegett egyet akkor el is ment a kedvem tole. A q5 ajtaja nagyon könnyűnek tűnt es elsőre nem nyugozott le annyira mint amennyit kernek érte.

Talan a legfontosabb számomra az üléspozíció es ebben a v60cc nagyon magasan teljesített nálam. Ha ram hallgatsz nem a szovet üléseket veszed mert abból nincsen komfort ülés. Ha ez nem fontos akkor nyilván ez nem szempont de az 5 bmwn kívül a legjobb ülése a Volvo v60cc ben a legjobb. Ez azért szempont mert évente párszor hazavezetunk egy huzamban ami 1400km kb.

Apukamnak az elozo v60ccje van a 2.0l dizel. En is neztem a zf valto es kinai kozti kulonbseget de ha az ember abban is olajat cserél akkor azzal sem lehet nagy gond. A regi Volvo belseje azért nem szépen öregszik viszont az uj mar jobb minosegunek tűnik. Annyi, hogy a Merci es a bmw fogyasztásbajnokok a Volvo meg kb 1l többet eszik de annyit olvastam Errol a problémáról, hogy talán jobb is mert picit többet forog a motor es akkor nem rakodik le annyira a koksz mint amikor 1700n forog a motor. A Volvo 180nal forog kb 3000t meg a Merci olyan 2200-2400t ez elképesztő. egyébként az 1800 kilos összkerekes Volvóval 5,5l járkálok.

A volvo tolatoradarja tényleg érzékeny mar kétszer hozta ram a frászt amikor beálltam a garázsba mert azt hittem nekimentem a falnak de csak satura fekezte a kocsit. Egyébként a v60 nagy batár nem is gondoltam volna, hogy ekkora. Nagyon kényelmes auto. Nem fogod megbánni. Nyilván mindenkinek saját véleménye van de igazából neked kell dönteni es szerintem döntsd el mi a prioritás a többi meg csak extra. Nekem a kényelem volt fontos es ugye a v60 inkább a 3 bmw es c osztály ligája de azoknal sokkal kényelmesebb a komfort üléssel, a többi ülést nem próbáltam. Ha sokat vezetsz akkor pedig a radaros tempomat követelmény, ami fantasztikusan működik. Sokszor 50-100km vezetek úgy, hogy a pedálokhoz sem nyúlok.

Valaki említette a Citroen c5t is, igen jo auto, szinte egy hintó, nekünk is volt 140e km mentünk vele de azért a Volvóval nem egy liga.

Sok sikert a választáshoz.
Elnezest az ékezetekert, de nemet laptopon angol billentyűzettel kihívás.
udv
Laci

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Lemmy9.1 írta:
2024.10.31., csüt. 11:02
A gyűrűszett kevés nálunk, mert a 3 részes gyűrű szélesebb, így csak dugóval együtt lehetséges a csere.
Bocsánat, az elöbb rosszul írtam, mert 2 részes a gagyi nálunk is, mert ugye ott a rugó alatta.
A 3 részes totál más, ezeréves, jól bevált konstrukció. Szerencsére újra ezt használják.
Nálunk is volt kavarás az olajjal 5w30, 0w30 majd 0w20. Ebből is látszik túl van misztifilálva ez.
Szerintem egy mai bármilyen motorba, egy 5w30 simán jó.
Szerintem is simán jó. Azt mondták, hogy a 0W20-assal kisebb a súrlódás, ezáltal a fogyasztás, ezáltal a káros anyag kibocsátás. Állítólag sötét zöld nyomásra történt a váltás.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

A gyűrűszett kevés nálunk, mert a 3 részes gyűrű szélesebb, így csak dugóval együtt lehetséges a csere.
Bocsánat, az elöbb rosszul írtam, mert 2 részes a gagyi nálunk is, mert ugye ott a rugó alatta.
A 3 részes totál más, ezeréves, jól bevált konstrukció. Szerencsére újra ezt használják.
Nálunk is volt kavarás az olajjal 5w30, 0w30 majd 0w20. Ebből is látszik túl van misztifilálva ez.
Szerintem egy mai bármilyen motorba, egy 5w30 simán jó.
Szerintem!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Lemmy9.1 írta:
2024.10.31., csüt. 08:03
Hondánál is a 0-20-as olaj van, de csak azok eszik az olajat, amiknek az alsó dugattyúgyűrűje egyrészes. Ezt a gyűrűt 2012-ben alkalmazták spórolásból. Majd visszatértek a hátomrészesre.
Minden megjavult, nincs olajfogyasztás. Tehát nem a 0-20 olajgond ez. Egy jó gyűrűszett lehúzza a vizet is.
Nyilván, bár szerintem a 0W20-as olaj nem az igazi.
Ne kérdezzétek miért, de egyszer csak az 5W30-as olajat leváltották 0W-20 asra. Sok motorhoz mindkét olajat hozza hozzá a rendszer, az újabbakhoz csak a 0W20-ast. Ami már forgalomban van, abban nem cseréltünk gyűrűszettet, de szerintem az újakban is ugyan az a készlet van. 2 részest használ a gyár a VW motoroknál. 3 Részest csak Audi motorban láttam.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Hondánál is a 0-20-as olaj van, de csak azok eszik az olajat, amiknek az alsó dugattyúgyűrűje egyrészes. Ezt a gyűrűt 2012-ben alkalmazták spórolásból. Majd visszatértek a hátomrészesre.
Minden megjavult, nincs olajfogyasztás. Tehát nem a 0-20 olajgond ez. Egy jó gyűrűszett lehúzza a vizet is.
Szerintem!

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
2024.10.31., csüt. 06:12
Nincs az a gyűrű, ami lehúzza a henger faláról tökéletesen a 0W-20 as olajat. Agyrém. Szerintem hígabb, mint a víz. :D
Hát ja,kb,de ha ezt teszik bele a márkaszervizek a gyár ajánlása alapján,akkor ez van, agyrém ide,vagy oda. ;)
A vw-nek egyébként fura hozzáállása van az olajfogyasztásról.Volt pl egy golf 4 -em egy szutyok benzines 1.4 16 szelepes motorral,na az úgy ette az olajat mintha kötelező lett volna neki,utána néztünk hogy mit ír a gyártó erről,és kapaszkodjatok meg :D de azt,hogy ezer kilóméterenként egy liter olajfogyasztás még rendben van.
Rendben a lósz@rt,szerintem.
De szintén csak szerintem,az olajfogyasztás egyik oka az is lehet,hogy baromi lassan melegszik fel az olaj üzemi hőfokra,kb 20km még nyáron is,és ha ezt nem várjuk ki,és ez alatt is nyomjuk mint az állat,az előbb utóbb tuti beviszi a motorba az olajevő vw átok manót. :D
Van egy 1.3-as 16 szelepes suzukim,az szerintem még egy deci olajat sem fogyasztott el az élete során,pedig 2007-es születésű,tehát lehetne azt jól is csinálni,ami a vw-nek valamiért nem szokott sikerülni.
A jelenlegi vw-nk még nem kapott rá az olajevésre,ezt le is kopogom,de elóbb utóbb ez is fogja,főleg ezt a 0-20-as "vizet".

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Nincs az a gyűrű, ami lehúzza a henger faláról tökéletesen a 0W-20 as olajat. Agyrém. Szerintem hígabb, mint a víz. :D

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6247

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

ELEX: az egyedi hibáról annyit, hogy ahány VW-konszern autóm volt, mindegyik kisebb-nagyobb mértékben ette az olajat.
Ha valaki szerencsés (mint én, de csak ebben :)), akkor kisebb mértékben, pl 10ezrenként eszik meg egy literrel.
Ha nem vagy szerencsés, akkor akár ennek töredéke alatt.

A két literes TDI SCR motorral szerelt Octaviám kb 10-12-ezrenként kéri a rátöltést. Rendszeresen. 1 litet szoktam rátölteni.
A kézikönyvében az sincs megadva, hogy milyen motorba milyen olaj jár. Nem vicc. NEM KÖTIK A FELHASZNÁLÓ ORRÁRA, hogy mit kell beletöltenie, amikor kiírja az autó, hogy tölts utána olajat. A legviccesebb most következik: két szervizt hívtam fel, a kettő különböző olajtípust mondott. Az egyik (Porsche Buda) 5W-30-at, a másik (Porsche Tatabánya) 0W-20-ast. Ez volt az egyetlen dolog, amiben a tatabányai szerviz kompetensebbnek bizonyult, ugyanis ők legalább megnézték a rendszerükben alvázszám alapján, és nekem is megmutatták, amikor bevittem, hogy 0W-20 kell bele. Most folyamatosan van nálam egy liter tartalékolaj, az idén két üres literes olajos flakon keletkezett.
Régebbi 1.6-os szívó benzinesből a 102 lovas (VW Golf kombi) és a 75 lovas (Seat. Toledo) is ette az olajat nálam. A 102 lovas 9-10 ezrenként kért egy literrel újkorától, a 75 lovas hasonlóan, de azt használtan vettem.

Az eddigi három BMW-m soha egy csepp olajat nem kért két szerviz között. A 96-os Ford Scorpiómra sem kellett egyetlen cseppnyit se rátölteni, pedig azzal rengetegt jártam, és már eleve 6 évesen vettem. A 86-os Ford Sierrámra se, ami még öregebb volt.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2838

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Audi. Öcsém előző (céges) autója Audi A6 quattro avant 2.0 tdi s line volt. Kiküldetésben volt ezt választotta. Kevesebb mint egy évig használta új korától. Kb 25000-30000 Km-t tett bele ez idő alatt. Visszanéztem a fórumot kb egy éve kérdeztem hogy 7000 Km-nél már 1 liter olajat kellett beletöltenie. Sajnos ez az arány utána is megmaradt. Első olajcseréig ha jól emlékszem 4-5 liter olajat evett. Olaj folyamatosan volt a csomagtartóban, már rutinszerűen ment a dolog a vége felé. Szerviz kb feltette a kezét.
Na de azért álljon meg a világ, egy prémium kategóriás új autónál? Ha nekem kellett volna kicsengetni az árát azért már felszaladt volna a szemöldököm. Ennek ellenére kívül belül egy bestia volt az autó. Ment mint az ördög, mondjuk lehet a sok olajtól :D, jól nézett ki. Sajnos idő előtt haza kellett jönnie cégen belül, most két opciója volt vagy elfogadja a szabad Volvo XC 60 hibridet 20000 Km-el, vagy rendel valamit ami talán 6-12 hónap múlva megérkezik addig meg járhatott volna egy KIA-val. Sok autó megfordult már a keze alatt: Skoda Ocatvia, Superb, VW Anteon, MB valami régebbi C osztály, MB GLC hibrid, a fenti Audi, most a fenti Volvo. Azt mondta az Audi volt a legjobb (Igaz talán a legdrágább is) de a durva olajfogyasztás nagyon nem volt szép tőle.

A lényeg: hiába az új autó, hiába a prémium márka ma már ez kb semmire sem garancia.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”