Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Autós topik autósoknak

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5964

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Vinkler írta:
2024.09.30., hétf. 13:58
Aszpirin írta:
2024.09.30., hétf. 12:32
Sajnos igancsak úgy néz ki, hogy a következő céges autóm elektromos lesz (még a Tesla sem kizárt)
Próbálok előre tájékozódni, hogy melyik a legkevésbé rossz választás.
A dolog jó oldala, hogy ha minden jól megy, akkor már csak pár hónapot kell kibírnom ezzel a f.sch Skodával. Bár jönnek a hideg hónapok, és ezzel a szerviz szerint tökéletes, szerintem pedig tökéletesen alulméretezett akkumulátorával való küzdelem jön megint... :smile51:
Mi lesz a keret?
Mennyit ingázol naponta?
Nincs értékhatár, havi lízingkeret van. Afölött zsebből megy, de nincs arra sincs felső határ megszabva. Egyelőre nagyon új az elektromosautó-kötelezettség, csomó részletet és a keretet még nem tudom, illetve a mostanit igen, de azt majd privátban a hétvégén :) Napi 100 km-rel számoltam az utolsó lízingkor /teljesen bizonytalan volt a helyzet a Covid miatt/, de most, hogy sokat hómoffiszozok, durván túlbecsültem (35k/év-vel lízingeltem, és most, 3 év 4 hónap után még csak 82ezer van az autóban). Ha mennem kell, akkor általában 100 km az inga oda-vissza, de napközben a mélygarázsban vannak töltős parkolók. Ehhez jön hozzá évi 3-5 többezer kilométeres külföldi út, és a hétvégi kiruccanásaim pl Bécsbe évente párszor. A "nagy külföldi utak kivételével egyik sem olyan, ahol egy full elektromos problémát jelentene, Romániába viszont van évi 2 "kötelező" utam (durván 700 kilométer egyetlen nap október végén és húsvétkor, majdnem végig autópályán), na azzal gondban vagyok, mert a (szerintem) rohadtlassú határátlépés és az utóbbi három alkalommal stabilan elkapott dugók miatt elvesztegetett idő (1-2 plusz óra) miatt így is több, mint 8 óra az út (de volt már 10 is, amikor 2 órát álltunk veszteg azon az elcseszett 15 kilométeres kétsávos szakaszon, ami évek óta hiányzik a dél-erfdélyi autópályából, hiába lenne "papíron" csak 7) - na most ha ehhez hozzájön egy töltés is, ráadásul Romániában... és októberben már rövid a nap.... maradjunk annyiban, hogy reménykedem, hogy plugin-hibrid még talán lehet. Bár ez csak halvány remény. Tényleg megdumáljuk majd, szerintem akár már a héten többet tudok...
Ami biztos, hogy májusban le kell adnom a Skodát, és azelőtt pár hónappal azért illene megrendelni az újat... A legutóbb novemberi határidőm volt kétféle konfigurációt leadni, amit szeretnék. Ráadásul visszadobták az egyik konfigomat visszadobták (fullextrás Kia Optima kombi, arra izgultam rá nagyon, de a Kia kivonta az Optimát Európából), és maradt egy hetem... végül egy hasonlóan felszerelt Passat és egy Skoda közül a (lízingdíjban) drágábbat, a Skodát választottam.... és életem legnagyobb tévedése volt. Még egy VW-terméket most nem szívesen, le kell egy picit ülepedjen bennem ez az élmény...
Ha plugin-hibrid engedélyezve lesz, akkor szinte biztos, hogy a Volvo V60 lesz az egyik opció (múltkor elcsesztem, hogy a skoda helyett nem erre kértem ajánlatot).
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8886

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Aszpirin írta:
2024.09.30., hétf. 12:32
Sajnos igancsak úgy néz ki, hogy a következő céges autóm elektromos lesz (még a Tesla sem kizárt)
A dolog jó oldala, hogy ha minden jól megy, akkor már csak pár hónapot kell kibírnom ezzel a f.sch Skodával. Bár jönnek a hideg hónapok, és ezzel a szerviz szerint tökéletes, szerintem pedig tökéletesen alulméretezett akkumulátorával való küzdelem jön megint... :smile51:
Mi lesz a keret?
Mennyit ingázol naponta?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5964

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1498

Hozzászólás Szerző: Szalon »

Sunday Funday
Csatolmányok
IMG_4186.jpeg
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 448
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

"aki tudja saját hálózatról(napkollektor) tölteni"

Arról nem lesz könnyű tölteni...
zoli73 írta:
2024.09.29., vas. 19:49
Vinkler írta:
2024.09.29., vas. 13:02
stx írta:
2024.09.29., vas. 12:59

Ahogy látjuk, elemes autó felejtős.
Dehogy felejtős. Éve óta nagy megelégedettséggel használjuk. Évente 1,5M forint üzemanyagköltséget takarítunk meg vele.
Mindenki úgy spórol, ahogy tud. :rolleyes:
Ez csak a Te példád, de ez egyáltalán nem általános.
Én úgy látom, hogy aki akart, ill. megtehette már vásarolt villanyautót.
Azért valljuk be, mint minden újdonság, az elektromos autó igen drága. Olcsóbban üzemeltethető, mint a belsőégésűek, de csak annak, aki tudja saját hálózatról(napkollektor) tölteni, viszont ez az emberek legalább felének nem opció.
Az elektromos autók jelenleg legnagyobb "bevetési területe" a város, viszont ahogy hallom(médiából, tulajdonosoktól), pl. Budapesten nem kielégítő a töltők száma, és ezeken töltve már nem is olyan gazdaságos.
Ezek mellett a villanyautók még nem alternatívák minden feladatra, így sokaknál nem is jöhet számításba.
Nyilván ez, vagy valami hasonló a jövő, de még bőven van mit reszelni az elektromos autókon, hogy nagyobb teret nyerjenek, vonzóbbak legyenek mindenki számára.
Vegül, ha már Te is a saját példádat hoztad fel, akkor én is bátorkodom az enyémet.
Évi 35-40e km-t autózom, ennek legalább 80%-a autópálya, rend szerint több száz kilóméteres utakon, pl. holnap hajnalban is vár rám egy 400+ km-es út.
Erre a feladatra tudtommal az elektromos autók többsége nem alkalmas/ideális, ami mégis ilyen, az számomra totál lőtávolon kívül esik, és az emberek jelentős része kb. ebben a cipőben jár.
Ehhez még hozzáveszem azt a körülményt, hogy sokat járok olyan helyeken, ahol semmiféle töltési lehetőség nem elérhető, ill. nem kivitelezhető a töltés.
Ahogy látom az elektromos autók jelenlegi helyzetét, nekem és a hozzám hasonló embereknek, még belátható ideig nem lesz alternatíva.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Vinkler írta:
stx írta:
Vinkler írta:
2024.09.29., vas. 10:52

Érdekes adatokat adnak meg. A Sealnél a 2 kerék meghajtásúnál 30% az összkerekesnél 50%.
Ez a teherautó egy elég öreg technika a sebessége is le van korlátozva 100km/h ra, lehet nem véletlen, de szerintem ezek az adatok nem relevánsak. Valaki rámondott valamit mateknak tűnik nekem, Mi foglalkozunk Dongfeng-el, ott is kapunk érdekes számokat, amik ki tudja, hogy honnan származnak.
Dehogy felejtős. Éve óta nagy megelégedettséggel használjuk. Évente 1,5M forint üzemanyagköltséget takarítunk meg vele.
Ez csak a Te példád, de ez egyáltalán nem általános.
Én úgy látom, hogy aki akart, ill. megtehette már vásarolt villanyautót.
Azért valljuk be, mint minden újdonság, az elektromos autó igen drága. Olcsóbban üzemeltethető, mint a belsőégésűek, de csak annak, aki tudja saját hálózatról(napkollektor) tölteni, viszont ez az emberek legalább felének nem opció.
Az elektromos autók jelenleg legnagyobb "bevetési területe" a város, viszont ahogy hallom(médiából, tulajdonosoktól), pl. Budapesten nem kielégítő a töltők száma, és ezeken töltve már nem is olyan gazdaságos.
Ezek mellett a villanyautók még nem alternatívák minden feladatra, így sokaknál nem is jöhet számításba.
Nyilván ez, vagy valami hasonló a jövő, de még bőven van mit reszelni az elektromos autókon, hogy nagyobb teret nyerjenek, vonzóbbak legyenek mindenki számára.
Vegül, ha már Te is a saját példádat hoztad fel, akkor én is bátorkodom az enyémet.
Évi 35-40e km-t autózom, ennek legalább 80%-a autópálya, rend szerint több száz kilóméteres utakon, pl. holnap hajnalban is vár rám egy 400+ km-es út.
Erre a feladatra tudtommal az elektromos autók többsége nem alkalmas/ideális, ami mégis ilyen, az számomra totál lőtávolon kívül esik, és az emberek jelentős része kb. ebben a cipőben jár.
Ehhez még hozzáveszem azt a körülményt, hogy sokat járok olyan helyeken, ahol semmiféle töltési lehetőség nem elérhető, ill. nem kivitelezhető a töltés.
Ahogy látom az elektromos autók jelenlegi helyzetét, nekem és a hozzám hasonló embereknek, még belátható ideig nem lesz alternatíva.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2120

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Vinkler írta:
stx írta:
Vinkler írta:

Érdekes adatokat adnak meg. A Sealnél a 2 kerék meghajtásúnál 30% az összkerekesnél 50%.
Ez a teherautó egy elég öreg technika a sebessége is le van korlátozva 100km/h ra, lehet nem véletlen, de szerintem ezek az adatok nem relevánsak. Valaki rámondott valamit mateknak tűnik nekem, Mi foglalkozunk Dongfeng-el, ott is kapunk érdekes számokat, amik ki tudja, hogy honnan származnak.
Hidd el hogy sokaknak felejtős,és ahogy nézem az eladásokat,ez már a gyártóknak is inkább nyűg.Használtan eladni is baromi nehéz,nem is beszélve a nagy,3-4 éves korára 50-60%-os értékvesztésről,drága szervizelésről,magas biztosításról,stb.
Az ok hogy vannak akiknek bejön,de a többség nem bízik ezekben még,és inkább vesznek hagyományos vasat mint elektromost.Ha nem otthon töltöd,akkor szinte olcsóbb egy benzinest tankolni,mint a kutakon,vagy egyéb helyeken ezeket tölteni,ez is érdekes,vagy inkább érthetetlen. gondolkodik.gif
Hegyekben állnak a gyártók telephelyein az elkészült villany vasak,és ezért is döglik be a kiszolgáló ipar is.Volt egy erős felfutás még újdonság volt,ezért is vágott bele minden márka,de ez most lecsengőben van,és hogy hogyan is fog ez alakulni,azt nem lehet tudni.
Az is kizárt dolog amit pedzegetnek,hogy belátható időn belül kivezetnek minden belső égésű motort,és csak villanymotor lesz minden autóban.Ja persze,hisszük is meg nem,de inkább nem. :D

Megyer
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 28

Hozzászólás Szerző: Megyer »

Ezzel szerettél volna valamit mondani de nem sikerült, vagy csak gyakorlod az idézetek használatát?

stx
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Tctronic írta:
2024.09.29., vas. 14:14
Sajnos vagy nem, de az elektromos autók részesei lesznek (már azok is) az életünknek. Hogy mekkora szeletet fognak kihasítani a tortából, azt majd az idő és a pénztárcánk fogja eldönteni. Mindent nem tudnak leváltani, mindenkinek nem fognak tudni megfelelni de nyomás alá leszünk helyezve az biztos. Sajnálatosnak tartom hogy az európai gyártók komoly összegeket invesztáltak és invesztálnak még a mai napig is a fejlesztésekbe, és kb már amikor már nyakig benne vannak jut eszükbe, hogy ezzel csak a Kínától való függőséget erősítik. Emiatt plusz hogy az emberek nagy része sem veszi olyan ütemben az elektromos autókat mint ahogy elképzelték, próbálnak egy hátra arcot -de minimum egy megálljt- parancsolni.
Kvázi megy a bénázás, senki nem tudja mit és hogyan kellene csinálni. Konkrétan nincs jövőkép.

Tegnap ért véget az ÉBSZ Gépshow 2024 építőipari gépkiállítás, ahol meg lehetett tekinteni egy kínai gyártó (LiuGong) full elektromos (akkumulátoros) rakodógépeiből is. Állításuk szerint 10-11 órát képes folyamatos üzemben feltöltés nélkül dolgozni. Ez olyannyira igaz hogy a Holcim cementgyár bányájában tesztüzemen vannak jelenleg is. A gépkezelők fogadásokat kötöttek,hogy ki fogja tudni lemeríteni napközben, de senkinek sem sikerült. A képviselet elmondása szerint sem mindenhova mindenkinek ajánlják, de bizonyos esetekben versenyképes alternatíva lehet.
Azt ne felejtsük el, hogy a földalatti bányaművelésben a munkagépek jelentős része már nagyon rég elektromos és/vagy akkumulátoros üzemű. A kínai gyártók tulajdonképpen innen indultak itt szereztek tapasztalatot amit átültettek a közúti járműgyártásba. Ami még szintén nem elhanyagolható: egy kínai munkagép ára 30-40-50%-al olcsóbb az európai versenytársaiknál, úgy hogy minőségben nagyon megközelítik az európai gyártókat.
Szóval a lesajnált kínai gyártók, akiken még pár éve mosolygott a világ megtanultak munkagépeket (is) gyártani. (Hogy milyen módszerekkel, azt inkább hagyjuk)
E?> "Sajnos vagy nem, de az elektromos autók részesei lesznek (már azok is) az életünknek. Hogy mekkora szeletet fognak kihasítani a tortából, azt majd az idő és a pénztárcánk fogja eldönteni. Mindent nem tudnak leváltani, mindenkinek nem fognak tudni megfelelni de nyomás alá leszünk helyezve az biztos. Sajnálatosnak tartom hogy az európai gyártók komoly összegeket invesztáltak és invesztálnak még a mai napig is a fejlesztésekbe, és kb már amikor már nyakig benne vannak jut eszükbe, hogy ezzel csak a Kínától való függőséget erősítik. Emiatt plusz hogy az emberek nagy része sem veszi olyan ütemben az elektromos autókat mint ahogy elképzelték, próbálnak egy hátra arcot -de minimum egy megálljt- parancsolni."

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2708

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Sajnos vagy nem, de az elektromos autók részesei lesznek (már azok is) az életünknek. Hogy mekkora szeletet fognak kihasítani a tortából, azt majd az idő és a pénztárcánk fogja eldönteni. Mindent nem tudnak leváltani, mindenkinek nem fognak tudni megfelelni de nyomás alá leszünk helyezve az biztos. Sajnálatosnak tartom hogy az európai gyártók komoly összegeket invesztáltak és invesztálnak még a mai napig is a fejlesztésekbe, és kb már amikor már nyakig benne vannak jut eszükbe, hogy ezzel csak a Kínától való függőséget erősítik. Emiatt plusz hogy az emberek nagy része sem veszi olyan ütemben az elektromos autókat mint ahogy elképzelték, próbálnak egy hátra arcot -de minimum egy megálljt- parancsolni.
Kvázi megy a bénázás, senki nem tudja mit és hogyan kellene csinálni. Konkrétan nincs jövőkép.

Tegnap ért véget az ÉBSZ Gépshow 2024 építőipari gépkiállítás, ahol meg lehetett tekinteni egy kínai gyártó (LiuGong) full elektromos (akkumulátoros) rakodógépeiből is. Állításuk szerint 10-11 órát képes folyamatos üzemben feltöltés nélkül dolgozni. Ez olyannyira igaz hogy a Holcim cementgyár bányájában tesztüzemen vannak jelenleg is. A gépkezelők fogadásokat kötöttek,hogy ki fogja tudni lemeríteni napközben, de senkinek sem sikerült. A képviselet elmondása szerint sem mindenhova mindenkinek ajánlják, de bizonyos esetekben versenyképes alternatíva lehet.
Azt ne felejtsük el, hogy a földalatti bányaművelésben a munkagépek jelentős része már nagyon rég elektromos és/vagy akkumulátoros üzemű. A kínai gyártók tulajdonképpen innen indultak itt szereztek tapasztalatot amit átültettek a közúti járműgyártásba. Ami még szintén nem elhanyagolható: egy kínai munkagép ára 30-40-50%-al olcsóbb az európai versenytársaiknál, úgy hogy minőségben nagyon megközelítik az európai gyártókat.
Szóval a lesajnált kínai gyártók, akiken még pár éve mosolygott a világ megtanultak munkagépeket (is) gyártani. (Hogy milyen módszerekkel, azt inkább hagyjuk)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

stx írta:
Vinkler írta:
AAttila írta:
2024.09.28., szomb. 21:42

Nem tudom melyik elektromos autó ez, a VW csoportnál alapvetően nem adnak meg ilyen adatokat. Mindenesetre ez a 20% elég kevésnek tűnik. gondolkodik.gif
BYD ETP 3
Screenshot_20240928_214050_Chrome.jpg

stx
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Vinkler írta:
AAttila írta:

Nem tudom melyik elektromos autó ez, a VW csoportnál alapvetően nem adnak meg ilyen adatokat. Mindenesetre ez a 20% elég kevésnek tűnik. gondolkodik.gif
BYD ETP 3

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

AAttila írta:

BYD ETP 3

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3517

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Vinkler írta:
2024.09.28., szomb. 18:56
AAttila írta:
2024.09.26., csüt. 09:46
Tudom,hogy alapvetően ez egy hifi fórum. De van itt pár "sokatlátott", tapasztalt ember. Vannak itt olyanok,akik rendszeresen használnak e-autót. Ezért gondoltam, hogy tudnak valamit ezzel kapcsolatban. Persze tudom,ha valamire az van írva, hogy 20,akkor a 24-gyel elhajtanak nem rendeltetésszerű használat miatt. Na de akkor aki "hegyesebb" részen lakik vagy odajár kirándulni, az felejtse el az e-autókat?
BYD ETP 3

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

AAttila írta:
2024.09.26., csüt. 09:46
Tudom,hogy alapvetően ez egy hifi fórum. De van itt pár "sokatlátott", tapasztalt ember. Vannak itt olyanok,akik rendszeresen használnak e-autót. Ezért gondoltam, hogy tudnak valamit ezzel kapcsolatban. Persze tudom,ha valamire az van írva, hogy 20,akkor a 24-gyel elhajtanak nem rendeltetésszerű használat miatt. Na de akkor aki "hegyesebb" részen lakik vagy odajár kirándulni, az felejtse el az e-autókat?

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: feket663 »

Ismét egy unalmas nap...
tf0928.jpg
RPI4B-Allo BOSS V1.2, TPA3255, Canton CT1000

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Variációk egy témára. :D
Csatolmányok
20240928_083800.jpg
20240928_100017.jpg
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 731

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Tctronic írta:
2024.09.26., csüt. 10:22
BYD ETM6 furgonnál találtam 30% -os érteket, talán nem megugurhatatlan a 24% de mindenképpen kérdezz utana.
Ez már majdnem kisteherautó. Ennél az a prioritás többek közt, hogy nagy tömeget kell megindítani, tehát jobban bírja a terhelést.
Szerintem!

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Eleve felejtsd el az e-autót. :) Ha mindenáron töltögetni akarsz, akkor a Plug-in hybrid a jó választás szvsz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Lemmy9.1 2024.09.26., csüt. 10:38-kor.
Szerintem!

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2708

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

BYD ETM6 furgonnál találtam 30% -os érteket, talán nem megugurhatatlan a 24% de mindenképpen kérdezz utana.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Azért írtam, hogy kérdezz rá a kereskedésben, hogy ezt mennyire bírja a vas.
De lutrizhatsz is, túlterhelés ellen mindegyik le van védve, + valószínű vízhűtéses az elektronika, az élettartamnak viszont tuti nem tesz jót.
Max eladod gari vége elött. :D
Ha használt gari nélküliben gondolkodsz, az oroszrulett, állandó emelkedőzéssel.
Szerintem!

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Amikor Szegeden laktam (ott ugye nincsenek hegyek,amik igényelnék az erőt,nyomatékot) egy Honda Civic TypeR autóm volt. Az eddigi kedvencem, ami saját volt.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

De, ha a gyártó azt mondja 20, akkor gyötörni fogod a 24-el, és várod a megerősítést egy hifi fórumon, hogy gyötörhesd?
Majd ha gond lesz ebből, jelentkezel a garis problémával a szervizbenl ártatlan arccal?
Irány a kereskedés és kérdezz rá konkrétan, hogy mennyire bírják.

Vagy keress olyan modellt ami több 24-nél. Ha van ilyen egyáltalán.
Szerintem!

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

ELEX írta:
2024.09.25., szer. 22:23
AAttila írta:
2024.09.25., szer. 14:33
Sziasztok,
Egy elektromos autó specifikációjában az van, hogy kapaszkodó képesség 20%. Ha az utcánk 24%, akkor ez már nem jó választás?
24%. Az nem rossz, de van rosszabb is:

Solymár Kökörcsin köz, Kökörcsin utca.
Az enyhébb szakaszt jelölik, az 30%. Utána a betonlapokat már nem ajánlják. Az valamivel meredekebb.
Sokat jártam arra. Száraz időben elment, de esőben már necces a dolog.
Télen havas úton már nem vállaltam be első kerék meghajtással.
Igen,ezek az utcák az időjárási körülményektől is tudnak nehezek vagy megoldhatatlanok lenni. De itt most a legfontosabb, hogy egy elektromos autó fel tud-e menni. (aminek a kapaszkodása 20%)

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”