Nincs értékhatár, havi lízingkeret van. Afölött zsebből megy, de nincs arra sincs felső határ megszabva. Egyelőre nagyon új az elektromosautó-kötelezettség, csomó részletet és a keretet még nem tudom, illetve a mostanit igen, de azt majd privátban a hétvégén :) Napi 100 km-rel számoltam az utolsó lízingkor /teljesen bizonytalan volt a helyzet a Covid miatt/, de most, hogy sokat hómoffiszozok, durván túlbecsültem (35k/év-vel lízingeltem, és most, 3 év 4 hónap után még csak 82ezer van az autóban). Ha mennem kell, akkor általában 100 km az inga oda-vissza, de napközben a mélygarázsban vannak töltős parkolók. Ehhez jön hozzá évi 3-5 többezer kilométeres külföldi út, és a hétvégi kiruccanásaim pl Bécsbe évente párszor. A "nagy külföldi utak kivételével egyik sem olyan, ahol egy full elektromos problémát jelentene, Romániába viszont van évi 2 "kötelező" utam (durván 700 kilométer egyetlen nap október végén és húsvétkor, majdnem végig autópályán), na azzal gondban vagyok, mert a (szerintem) rohadtlassú határátlépés és az utóbbi három alkalommal stabilan elkapott dugók miatt elvesztegetett idő (1-2 plusz óra) miatt így is több, mint 8 óra az út (de volt már 10 is, amikor 2 órát álltunk veszteg azon az elcseszett 15 kilométeres kétsávos szakaszon, ami évek óta hiányzik a dél-erfdélyi autópályából, hiába lenne "papíron" csak 7) - na most ha ehhez hozzájön egy töltés is, ráadásul Romániában... és októberben már rövid a nap.... maradjunk annyiban, hogy reménykedem, hogy plugin-hibrid még talán lehet. Bár ez csak halvány remény. Tényleg megdumáljuk majd, szerintem akár már a héten többet tudok...Vinkler írta: ↑2024.09.30., hétf. 13:58Mi lesz a keret?Aszpirin írta: ↑2024.09.30., hétf. 12:32Sajnos igancsak úgy néz ki, hogy a következő céges autóm elektromos lesz (még a Tesla sem kizárt)
Próbálok előre tájékozódni, hogy melyik a legkevésbé rossz választás.
A dolog jó oldala, hogy ha minden jól megy, akkor már csak pár hónapot kell kibírnom ezzel a f.sch Skodával. Bár jönnek a hideg hónapok, és ezzel a szerviz szerint tökéletes, szerintem pedig tökéletesen alulméretezett akkumulátorával való küzdelem jön megint...![]()
Mennyit ingázol naponta?
Ami biztos, hogy májusban le kell adnom a Skodát, és azelőtt pár hónappal azért illene megrendelni az újat... A legutóbb novemberi határidőm volt kétféle konfigurációt leadni, amit szeretnék. Ráadásul visszadobták az egyik konfigomat visszadobták (fullextrás Kia Optima kombi, arra izgultam rá nagyon, de a Kia kivonta az Optimát Európából), és maradt egy hetem... végül egy hasonlóan felszerelt Passat és egy Skoda közül a (lízingdíjban) drágábbat, a Skodát választottam.... és életem legnagyobb tévedése volt. Még egy VW-terméket most nem szívesen, le kell egy picit ülepedjen bennem ez az élmény...
Ha plugin-hibrid engedélyezve lesz, akkor szinte biztos, hogy a Volvo V60 lesz az egyik opció (múltkor elcsesztem, hogy a skoda helyett nem erre kértem ajánlatot).