Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Re: Kerékpározás
Hidd el Revi,nem emiatt leszel gyorsabb (vagy lassabb) a Kékestetőre vagy egy Tisza-tó körön. 

- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7553
Ha 75-80kg-os sprinter lennél, lehet számtana 1%-ot, mikor nyélen mész. :)revox írta: ↑2024.04.07., vas. 19:44BB30 szerintetek melyik a legmerevebb?
Sram Red
FSA
Cannondale
Ma mentem bicózni a Gannal és szerintem merevebb a közepe, mint a Reactonak. Ebben csak az a gáz, a másik reacto közepe merevebb volt, mint a Gan, gyorsabb bicaj is volt. A mostani Team közepe BB30as, de kapott Rotor bb30 to BSA adaptert. De ez nem nyerő... Lehet BB30as csapággyal működne![]()
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
sajna nem. már tavaly is néztem. hogy nem olyan direkt a team, mint az én reactom volt. elméletileg a váz ugyanaz teljesen (reacto pro), csak a team nem bsa középpel készült, hanem fsa k-force (üreges karbon) kurblihoz ment a BB30... Csak tettem bele egy bb30 fészekbe beülő csapágyat, ami bsa tengelyhez OK. Báár, szerintem Sebi is ilyet használ valamelyik bicóban. Nem bődületesen gyenge a középrész, de pont annyira, hogy a kis pinarello meglépi, míg a régi, bsa reactoval ez fordítva volt...
de ránéztem ebay... nem sok esély van ezt kipróbálni

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
BB30 szerintetek melyik a legmerevebb?
Sram Red
FSA
Cannondale
Ma mentem bicózni a Gannal és szerintem merevebb a közepe, mint a Reactonak. Ebben csak az a gáz, a másik reacto közepe merevebb volt, mint a Gan, gyorsabb bicaj is volt. A mostani Team közepe BB30as, de kapott Rotor bb30 to BSA adaptert. De ez nem nyerő... Lehet BB30as csapággyal működne
Sram Red
FSA
Cannondale
Ma mentem bicózni a Gannal és szerintem merevebb a közepe, mint a Reactonak. Ebben csak az a gáz, a másik reacto közepe merevebb volt, mint a Gan, gyorsabb bicaj is volt. A mostani Team közepe BB30as, de kapott Rotor bb30 to BSA adaptert. De ez nem nyerő... Lehet BB30as csapággyal működne

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- mechazseni
- Fórumlakó
- Értékelés: 365
Chuck Norris hídOn

már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
Ez jónak tűniklacee írta: ↑2024.04.07., vas. 16:36Köszi,revox írta: ↑2024.04.07., vas. 15:01Ezeknél is drágulnak a gombok...
Régen egy alap szett vol 20ezer. Most a menetes hátsó
https://www.decathlon.hu/p/28-os-ezust- ... mc=8337062
Ezt találtam ez még olcsóbb is.
https://www.bikelife.hu/alkatreszek-132 ... fek-fekete
Deore az 22e.,de szerintem használt.Akitől vettem a kerékpárt már megcsuklattam párszor,mintha az év biciklijét adta volna el,nem engedett belőle semmit….Már mindent kicseréltem,recseg ropog a hátulja ha olyanja van,mint amit Vinkler is említett…A múltkor is kiszedtem a kereket,megforgattam nem lötyög nem rág,de néha olyan mintha az egyik golyó beakadna annyit éreztem egy pillanatra.Nem hiszem,hogy kihagytam egy golyót,mielőtt szétszedtem a kereket akkor is ezt csinálta.Annyit csináltam,hogy zsírsprayt befújtam a kónusznál aztán egy hétig jó volt…:)pedig zsír biztos,hogy van benne.
halfnote.hu
halfnote.hu
Deore az 22e.,de szerintem használt.Akitől vettem a kerékpárt már megcsuklattam párszor,mintha az év biciklijét adta volna el,nem engedett belőle semmit….Már mindent kicseréltem,recseg ropog a hátulja ha olyanja van,mint amit Vinkler is említett…A múltkor is kiszedtem a kereket,megforgattam nem lötyög nem rág,de néha olyan mintha az egyik golyó beakadna annyit éreztem egy pillanatra.Nem hiszem,hogy kihagytam egy golyót,mielőtt szétszedtem a kereket akkor is ezt csinálta.Annyit csináltam,hogy zsírsprayt befújtam a kónusznál aztán egy hétig jó volt…:)pedig zsír biztos,hogy van benne.
Köszi,revox írta: ↑2024.04.07., vas. 15:01Ezeknél is drágulnak a gombok...
Ezeknél is drágulnak a gombok...
halfnote.hu
halfnote.hu
Decsthlonban gombokért adnak kész kerekeket, csak nem tudom, van e külön hátsó, vagy csak szett. Mire agyat vedzel, küllőt,felnit, mhnkadíj, az se lesz olcsó.lacee írta: ↑2024.04.07., vas. 10:09Igen,így vettem,de most akkor átalakítom ezt is ha azt mondjátok,hogy lehet rögzíteni.Használtan szinte csak 26-os kerekek vannak,majd nézek valami új kereket.pärt írta: ↑2024.04.07., vas. 09:34A menetes sorhoz nem érdemes ragaszkodni, minden szempontból elavult megoldás, és mint ilyen, csak gagyi minőségű alkatrészekben él tovább. Gyenge hátsó agy - valószínűleg pocsék vagy semmilyen tömítéssel - a lánckerekek a legsilányabb serbli acélból - a gyakran használt lánckerekek nagyon hamar cápafogasra nyalódnak - a racsni rész szintén tömítetlen.lacee írta: ↑2024.04.07., vas. 08:29
Itt annyi a különbség,hogy vennem kell akkor sort is,nemrég vettem új menetes sort,de szerintem nem olyan drága egy alap 9-es.Fűzetni sajnos itt a környeken valószínű nem tudom mert senki nem foglalkotlzik ilyesmivel,de ez is marad egy opció.Akkor elvileg le tudom fikszálni a gyorszárral…majd még a hátsó villa szélességét mérem meg.
Köszi!
A gyorszáras agy jó bármibe, csúszó- vagy ejtőpapucsos vázba egyaránt.
Köszi!
Tudok kereket fűzni, de fingom sincs, ezekhez, hogy kell számolni a küllőhoszt. Biztos nem bonyolult, de most hoznak 2 szett fulcrum zerot, teljes belövésre, még azt se tudom, mikor lesz meg

Amúgy mi baj a kónuszossal? ilyen szinten nem drága,de melóbajárósnak 20év, ha rendesen tisztítva van... évi egy

halfnote.hu
halfnote.hu
Köszi!
Igen,így vettem,de most akkor átalakítom ezt is ha azt mondjátok,hogy lehet rögzíteni.Használtan szinte csak 26-os kerekek vannak,majd nézek valami új kereket.pärt írta: ↑2024.04.07., vas. 09:34A menetes sorhoz nem érdemes ragaszkodni, minden szempontból elavult megoldás, és mint ilyen, csak gagyi minőségű alkatrészekben él tovább. Gyenge hátsó agy - valószínűleg pocsék vagy semmilyen tömítéssel - a lánckerekek a legsilányabb serbli acélból - a gyakran használt lánckerekek nagyon hamar cápafogasra nyalódnak - a racsni rész szintén tömítetlen.lacee írta: ↑2024.04.07., vas. 08:29
Itt annyi a különbség,hogy vennem kell akkor sort is,nemrég vettem új menetes sort,de szerintem nem olyan drága egy alap 9-es.Fűzetni sajnos itt a környeken valószínű nem tudom mert senki nem foglalkotlzik ilyesmivel,de ez is marad egy opció.Akkor elvileg le tudom fikszálni a gyorszárral…majd még a hátsó villa szélességét mérem meg.
Köszi!
Köszi!
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 4992
A menetes sorhoz nem érdemes ragaszkodni, minden szempontból elavult megoldás, és mint ilyen, csak gagyi minőségű alkatrészekben él tovább. Gyenge hátsó agy - valószínűleg pocsék vagy semmilyen tömítéssel - a lánckerekek a legsilányabb serbli acélból - a gyakran használt lánckerekek nagyon hamar cápafogasra nyalódnak - a racsni rész szintén tömítetlen.lacee írta: ↑2024.04.07., vas. 08:29
Köszi!
Csak melósnak használom,utcán nem szoktam otthagyni.Igen,9-es Deore váltóm van fönt.tonee73 írta: ↑2024.04.07., vas. 08:43Igen, ehhez kell majd egy 9-es sor is. Nem tudom mennyire "utcán otthagyós" a gép, sokan csak azért nem szoktak gyorszárasat használni, mert az is egy lehetőség a tolvajoknak.Bár ha normálisan van zárva a gép- (nálam ezt azt jelenti, hogy Kryptonite U-lakat, belefűzve a nyereg vázcső a hátsó kerék meg valami fix tereptárgy) akkor nem tudják vinni olyan egyszerűen.lacee írta: ↑2024.04.07., vas. 08:29
Köszi!
szerk.: hátsó váltód van hozzá?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6187
Igen, ehhez kell majd egy 9-es sor is. Nem tudom mennyire "utcán otthagyós" a gép, sokan csak azért nem szoktak gyorszárasat használni, mert az is egy lehetőség a tolvajoknak.Bár ha normálisan van zárva a gép- (nálam ezt azt jelenti, hogy Kryptonite U-lakat, belefűzve a nyereg vázcső a hátsó kerék meg valami fix tereptárgy) akkor nem tudják vinni olyan egyszerűen.lacee írta: ↑2024.04.07., vas. 08:29
Köszi!
szerk.: hátsó váltód van hozzá?
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Köszi!
Itt annyi a különbség,hogy vennem kell akkor sort is,nemrég vettem új menetes sort,de szerintem nem olyan drága egy alap 9-es.Fűzetni sajnos itt a környeken valószínű nem tudom mert senki nem foglalkotlzik ilyesmivel,de ez is marad egy opció.Akkor elvileg le tudom fikszálni a gyorszárral…majd még a hátsó villa szélességét mérem meg.tonee73 írta: ↑2024.04.07., vas. 08:03Lehet, hogy én vagyok eltévedve, de szerintem bármelyik 622-es (illetve 28-as) v-fékes felnire fel tudsz fűzni/fűzetni bármilyen olyan hátsó agyat ami fogadja a 9-es sorokat. Én a helyedben külön venném.Ha tudsz akkor nézz hozzá Shimano Deore FH-M590-es hátsó agyat, erre mehet a 9-es sor (és 8-as is hézagolóval).Igaz, ez gyorszáras, de ahogy látom a vázad az ejtőpapucsos - tehát kompatiilis vele.Az 590-es széria nagyon megbízhatóra és strapabíróra sikeredett, anno hallottam szakiktól az akkori LX és XT széria fölé dicsérni ezen szempontokból.lacee írta: ↑2024.04.07., vas. 06:45Szakik,tudnátok ajánlani menetes 28-as v fékes hátsó kereket ami 9 fokozatú sort is fogad, lehetőleg olyan érdekelne ami nem golyós-kónuszos....hanem csapágyas,persze ha létezik ilyen,vannak olcsón, de nem akarom elkapkodni.Gyorszárasat elvileg nem tudok rá venni nem tudom, hogy megállna-e,csavaros felfogatású ami rajta van.
Köszi.
https://www.mailordercycles.com/m9b0s18 ... ed-Freehub
4390-16633-main-deore-m590-rear-hub-38.jpg
Köszi!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6187
Lehet, hogy én vagyok eltévedve, de szerintem bármelyik 622-es (illetve 28-as) v-fékes felnire fel tudsz fűzni/fűzetni bármilyen olyan hátsó agyat ami fogadja a 9-es sorokat. Én a helyedben külön venném.Ha tudsz akkor nézz hozzá Shimano Deore FH-M590-es hátsó agyat, erre mehet a 9-es sor (és 8-as is hézagolóval).Igaz, ez gyorszáras, de ahogy látom a vázad az ejtőpapucsos - tehát kompatiilis vele.Az 590-es széria nagyon megbízhatóra és strapabíróra sikeredett, anno hallottam szakiktól az akkori LX és XT széria fölé dicsérni ezen szempontokból.lacee írta: ↑2024.04.07., vas. 06:45Szakik,tudnátok ajánlani menetes 28-as v fékes hátsó kereket ami 9 fokozatú sort is fogad, lehetőleg olyan érdekelne ami nem golyós-kónuszos....hanem csapágyas,persze ha létezik ilyen,vannak olcsón, de nem akarom elkapkodni.Gyorszárasat elvileg nem tudok rá venni nem tudom, hogy megállna-e,csavaros felfogatású ami rajta van.
Köszi.
https://www.mailordercycles.com/m9b0s18 ... ed-Freehub
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Szakik,tudnátok ajánlani menetes 28-as v fékes hátsó kereket ami 9 fokozatú sort is fogad, lehetőleg olyan érdekelne ami nem golyós-kónuszos....hanem csapágyas,persze ha létezik ilyen,vannak olcsón, de nem akarom elkapkodni.Gyorszárasat elvileg nem tudok rá venni nem tudom, hogy megállna-e,csavaros felfogatású ami rajta van.
Köszi.
Köszi.
Azok a látható hibák. Pärt szerintem a kátyúzásból, borulásból fakadó esetlegesen nem látható dolgokra gondolt. Egy akeszes nem fogja odaverni a csak versenyen használt kereket. Nálunk a kölykök rekordja 3 Campa Bora egy hétvégénVinkler írta: ↑2024.04.06., szomb. 12:55![]()
Az sem kíméli, vagy ha kíméli is, költés előtt adja el.
Vagy ami rosszabb, költséghatékony módon magának taknyolja a technikát igazi hozzáértés nélkül, találomra. Attól mentsen meg a jóisten!

halfnote.hu
halfnote.hu
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8925
revox írta: ↑2024.04.06., szomb. 10:19A versenyeken gasználtam szakágfűggő és szint. Dgy triathlonos, vagy akesz kupásé, ami jóformán csak időfutam, az OK. Még full amatőr mezőny is. De igazolt UP vagy felnőtt már nem kíméli

Az sem kíméli, vagy ha kíméli is, költés előtt adja el.
Vagy ami rosszabb, költséghatékony módon magának taknyolja a technikát igazi hozzáértés nélkül, találomra. Attól mentsen meg a jóisten!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Használatból adódóan a festék szépséghibás( kavics felverődések), a bringa kiváló,költségmentes állapotban van. Csak hajtani kell.

A versenyeken gasználtam szakágfűggő és szint. Dgy triathlonos, vagy akesz kupásé, ami jóformán csak időfutam, az OK. Még full amatőr mezőny is. De igazolt UP vagy felnőtt már nem kíméli
halfnote.hu
halfnote.hu
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8925
Többek között ezért sem vennék sem kereket sem bringát versenyzőtől.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Ja. Aztán, ha nagy a kátyú, akkor se térsz le az egyenesről, max kereked törik, de nem 50 borda abszolútban :)
De ez reflexé is válik, aki csapatosan jár, vagy mezőnyben.
halfnote.hu
halfnote.hu
Ráadásul mezőnyben NINCS kátyúszlalom. Tilos. Abból jön a baj. Át kell rajta hajtani. Vagyunk annyira ügyesek,hogy csak egy pici "ugratás" kell és simán átmész a kátyún. Persze a nagysága nem mindegy.