Élettarmaban nem biztos, hogy számodra konstruktivan tudok nyilatkozni, mert nekem kb 3-6 hónap egy gumi élettartama szövetig koptatva. Természetesen függ, mit veszel végül, de én amiket ajánlottam, azokkal nem volt soha problémám, hogy beleszáradt volna. Ezezk a truyók (Speci, Orange Seal) teljesen könnyen pucolhatóak, semmilyen extra oldószer nem kell hozzá!!!asebestyen írta: ↑2023.09.07., csüt. 12:51Ahhoz kell oldószer, hogy a kikeményedett trutymót leszedd a gumiról. Felesleges szerintem.pärt írta: ↑2023.09.07., csüt. 12:48A doglött csődőrtej kitrutymákolására gondoltam. Már hogy azt nem hagynám benne. Egyébként tényleg nem vagyok benne jártas, azért kérdezem.asebestyen írta: ↑2023.09.07., csüt. 12:28
Háááát, ha évente 2x kell 1p-et áldozni, az már nagyon gáz?![]()
Csak azoknak, akik nem jártasak... szóval levegő kienged, szelepmag kiteker, tej beönt szelepen keresztül, szelepmag vissza, kereket felfúj, gól. Ez azért nem egy vészes dolog.![]()
Tudom, tudom, lustaság fél egészség...![]()
Tegyük fel megveszed végre a tubles gumid, feltöltöd 20ml-el, ha 1-2 tekerés után nem enged nagyon, akkor kész is vagy, ha nem, akkor belenyomsz még 5-10ml-t, ezzel 99% a siker. Ez a lötyi, 6 hónapot biztos, hogy kibir, amennyiben nem kapsz sok defektet és megmarad a gumiban. Ha sok kifolyik menet közben, azt észre fogod venni a vázon, mert lesznek rajta kis pöttyök, amiket simán le tudsz szedni/dörszölni egy ronggyal. Ekkor rátöltessz megint egy kicsit.
1 évig szerintem simán jó vagy ezekkel, utána sem kell semmit csinálnod, mert egy vékony rugalmas réteget fognak képezni a külsőn, mint egy hajszálvékony latex belső, úgy képzeld el.
Amennyiben 1 év után zavar ez a réteg, ami nem kéne, mert egyrészt amennyit kopott a gumid, kb azzal egyenértékű súlytöbblet, másrészt meg ez a vékony hártya is meg tud fogni egy kisebb bökést!
Szóval 1 év után 2 választásod van, vagy rátöltesz 10-15ml-t és kész vagy megint 1 évre, vagy a következő nagyobb vágásig.
Másik opció, ha időmilliomos vagy, szétkapod, kitörlöd és újra feltöltöd utána.
Nekem a felni peremébe tud beleragadni, de úgy képzeld el kb, mintha egy nyúlosabb sziloplaszt lenne, simán kézzel le tudod szedni a nagyját, aztán egy ronggyal meg átmész még utána rajta és kitörlöd. Nagyon max 3-5 perc/kerék, ha full alapos vagy. Én a felnit minden gumicsere után letakaritom amúgy, a gumit értelemszerűen nem.
Viszont volt, hogy belsőt tettem bele végül, mert túl nagy volt a vágás, a gumiból még könnyebb volt kitörölni amúgy a maradék tejet, nagyjából 1-2 percet vett igénybe.
Túlgondolod az egészet, amennyit koptattad itt a témában a billentyűt, annál kevesebb idődbe fog kerülni évente az install+karbantartás még a legmaximalistább hozáállással számolva is! Vágj bele!