4 bicajra ennyi embör...revox írta: ↑2023.05.13., szomb. 21:17_MG_1197_k.jpg
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7899
Re: Kerékpározás
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
mechazseni írta: ↑2023.05.13., szomb. 20:57De még fent van a hirdetés….holnap rákérdek
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- mechazseni
- Fórumlakó

- Értékelés: 365
De még fent van a hirdetés….holnap rákérdek
már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
- mechazseni
- Fórumlakó

- Értékelés: 365
Semmi….nem hívtam.
Ha 8 nap lenne egy hét…
már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
jut eszembe... Mechazseni kontra Wilier???
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
igen, én is ilyen kerékrúgásokra gondoltam. nekwm a parkolós visszafordulásr sikerül kb 1 méteren belültartani a keréknyomot, de ott a kormány igen ki van fordítva. a nagyob reactoval sose rúgtam bele... lehet ez is jel?
ráoffolok, mert nem kihagyható, de itt egy műértő 4lábú a még borzalmasabb einstürzendével... ez az okos, ha benyomtam a cuccot. már odaült a helyére hallgatózni
ja, a kép fent volt az Avantgarde nyitólapján a users system- el linkelve
ráoffolok, mert nem kihagyható, de itt egy műértő 4lábú a még borzalmasabb einstürzendével... ez az okos, ha benyomtam a cuccot. már odaült a helyére hallgatózni
ja, a kép fent volt az Avantgarde nyitólapján a users system- el linkelve
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5250
Kereket én is rúgom, de sohasem gurulás közben. Gyakorlatilag csak akkor tűnik fel, ha helyben állva hátrafele forgatok, mert pl. stoplit vagy nyeregmagasságot állítok be, és hirtelen jobban elfordítom a kormányt.
(Off: küllőfeszesség állításához javaslom a bal oldalit, a jobb oldalit meg akkor, ha az asszony elmegy egy órára otthonról a barátnőjével cukrászdázni. Én is csak akkor hallgatom, ha semmilyen organizmus nincs itthon, esetleg a kutya, de kizárom a szobából.
lapozz, hanem láttad
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ma mindkettő jó szakasz volt. TdH kemény volt, de úgy tűnik nem lehet H-t betörni. Nagyon keményen lószoltàk felváltva de nem rogyott meg. Az kemény volt.
Giron szép győzelem volt, de föleg Roglic villantása hozta amire gondoltam az elején. Márhogy Roglic tűnik esèlyesnek.
halfnote.hu
halfnote.hu
Fain ez a mai TDH is. 
Giro,
Healy nálam az idei év kedvence,bíztam benne,hogy a Giro-n is megvillan….
Healy nálam az idei év kedvence,bíztam benne,hogy a Giro-n is megvillan….
TdH
UAE kormánya de durván lapos...
UAE kormánya de durván lapos...
halfnote.hu
halfnote.hu
Szívemből szóltál. Egyébként ugyanezt leírtam az előzőbe, csak kitöröltem, nem akartam.ezt a rétest végtelenségig nyújtani

halfnote.hu
halfnote.hu
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9680
Nah igen. Ezért is írtam, hogy az alapokon (testmagasság, lábhossz, stb) kívül nagyon meghatározó a testsúly, az edzettség is. Egyébként pont erre találták ki pár gyártónál az endurance bringákat, amik nem tipikus verseny geok, hanem jóval kényelmesebbek. Ilyen bringákkal kellene menni a bringások 90%-nak. El kell fogadni, hogy nem való mindenkinek a race geos bringa.revox írta: ↑2023.05.13., szomb. 11:42ezt mondom én is
csak sokszor a gyártók ajánlása ezzel nincs összhangban. persze. tudják ők. mi a jó méret, de eltolják az ajánlást. Ennek egyszerű oka, hogy sokan keresik a road racing bikeot olyanok is,akiknek nem erre van szüksége, pl hobbi célokra. csak sok hobbistának a versenygeos fejcsőhossz és stucni nagyon hajolós lenne. Ezt főleg eltolt ajánlással kompenzálták a magasab fejcsővel bíró nagyobb méret felé, ami aláhézagolva még egyenesebb testtartást eredményez. Aztán a versenyzőket állítják be hülyének. hogy "kisebb" vázat használnak. Dehogy, csak nem foglalkoznak a kereskedelmi ajánlással, ami nem rájuk van optimalizálva. De a valósan kisebb váz nyilván nem jó: lerúgják a stucnit, meg beleér a cipő orra az első kerékbe. Apropó, a jó méret esetén is lehet olyan bolygók együttállása, hogy belerúgunk az első kerékbe, de az nálam inkább afféle "parkolóban visszafordulok nagyon kicsi ívben" esetén. de normál üzemben nem megengedett.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
ezt mondom én is 
csak sokszor a gyártók ajánlása ezzel nincs összhangban. persze. tudják ők. mi a jó méret, de eltolják az ajánlást. Ennek egyszerű oka, hogy sokan keresik a road racing bikeot olyanok is,akiknek nem erre van szüksége, pl hobbi célokra. csak sok hobbistának a versenygeos fejcsőhossz és stucni nagyon hajolós lenne. Ezt főleg eltolt ajánlással kompenzálták a magasab fejcsővel bíró nagyobb méret felé, ami aláhézagolva még egyenesebb testtartást eredményez. Aztán a versenyzőket állítják be hülyének. hogy "kisebb" vázat használnak. Dehogy, csak nem foglalkoznak a kereskedelmi ajánlással, ami nem rájuk van optimalizálva. De a valósan kisebb váz nyilván nem jó: lerúgják a stucnit, meg beleér a cipő orra az első kerékbe. Apropó, a jó méret esetén is lehet olyan bolygók együttállása, hogy belerúgunk az első kerékbe, de az nálam inkább afféle "parkolóban visszafordulok nagyon kicsi ívben" esetén. de normál üzemben nem megengedett.
halfnote.hu
halfnote.hu
- Vinkler
- Adminisztrátor

revox írta: ↑2023.05.13., szomb. 10:36persze, mer Neked minden váz kicsi, nem tudod, milyen. ha nagya minap berakott fotódon amúgy a beállítás is olyan. mint egy "kisebb" bicajon. de az nem kisebb. az a jó, csak a gyártók a racsing bikeot konzumajánlással forgalmazzák, holott nem a racsingot kellene eladni hobbi célra. mert az racsing, nem hobbi, csak a juzernek az kel,amivel a túron mennek
![]()
nyilván többösszetevős a sztori. de az egyik nagy előnye Sebi Cubejának, a fotókon látható arányos beállítás, ami a jó méretre utal. a Specit passzolom, valsz túl felütős lehet (bár a Cube előtt az is tetszett Sebinek, de gondolom a Cube kiütötte) amit a mérete se szüntet meg. de nekem tök ugyanolyan vázam van egy méret eltéréssel és a nagyobb (ami a gyártó szerint méretem) konfortban is más, uralhatóságban pláne (utolsó csavarig átment a nagyobbról a kicsire minden, itt tényleg csak a váz tér el). egyszerűen a fejcső előrébb van, hiába a kormány ugyanoda esik. A vázcsövek, amik hivatottak az erővektorokat közvetíteni. más irányban támadnak.
de csak megjegyeztem és a merlinesek elég demagógok: tegnap Giannival szereltünk, közben csöves erősítővel Laibach/Nato-t hallgattunk![]()
persze, mer Neked minden váz kicsi, nem tudod, milyen. ha nagy
a minap berakott fotódon amúgy a beállítás is olyan. mint egy "kisebb" bicajon. de az nem kisebb. az a jó, csak a gyártók a racsing bikeot konzumajánlással forgalmazzák, holott nem a racsingot kellene eladni hobbi célra. mert az racsing, nem hobbi, csak a juzernek az kel,amivel a túron mennek
nyilván többösszetevős a sztori. de az egyik nagy előnye Sebi Cubejának, a fotókon látható arányos beállítás, ami a jó méretre utal. a Specit passzolom, valsz túl felütős lehet (bár a Cube előtt az is tetszett Sebinek, de gondolom a Cube kiütötte) amit a mérete se szüntet meg. de nekem tök ugyanolyan vázam van egy méret eltéréssel és a nagyobb (ami a gyártó szerint méretem) konfortban is más, uralhatóságban pláne (utolsó csavarig átment a nagyobbról a kicsire minden, itt tényleg csak a váz tér el). egyszerűen a fejcső előrébb van, hiába a kormány ugyanoda esik. A vázcsövek, amik hivatottak az erővektorokat közvetíteni. más irányban támadnak.
de csak megjegyeztem és a merlinesek elég demagógok: tegnap Giannival szereltünk, közben csöves erősítővel Laibach/Nato-t hallgattunk
de csak megjegyeztem és a merlinesek elég demagógok: tegnap Giannival szereltünk, közben csöves erősítővel Laibach/Nato-t hallgattunk
halfnote.hu
halfnote.hu
- Vinkler
- Adminisztrátor

Revi, szerintem ez elég demagóg megközelítése a dolognak. “Vegyél kis vázat mer’ az mindig jobb!”revox írta: ↑2023.05.13., szomb. 00:42szoktam ezzel vicceskedni, de ez most nem az: mert az nem nagy Neked. ha a bicaj nagy. sokka, nyűgösebb a beállítása, néha nem is lehet tökéletesen. máshogy ülsz rajta, más szögben támaszt alád a váz. más hatásvonalon ütnek fel az úthibák és a bicaj ural, nem Te a bicajt. A kis vázzon pl a nyeregmagasságot, stucniméretet, stoplihelyzetet sokkal jobban tolerálja a tested, egyszerűen jobban érzed rajta magad, még akkor is. ha adott esetben nem hozza azt a tempót, amit egy jobb konstrukcióval bíró, de nagy váz.asebestyen írta: ↑2023.05.12., pén. 11:16
Teljesen össze vagyok nőve a Tehénnel. Nem tudom mi az benne, amiért ennyire szeretek menni vele, de imádom. Elég meredeken is fel tudom forgatni, lefelé is marha jó, rossz úton zseniális
NEM! Nem jobb!
Egy váz nagyon sok összetevős (az alapokon kívül), stílus, kor, edzettség, stb szerint érdemes választani elsősorban geot és azzal egyetemben méretet. Tehát a kettő összefügg!
Olyan vázat vegyél, ami passzol! Mindenben.
Asebi nyilván azért is érzi kellemesebbnek a Cube-ot, mert eleve kényelmesebb olyan a geoja és a rezgéselnyelése is jobb, mint az outi race váznak, nem azért mert kisebb.
- asebestyen
- V.I.P.

Ez pl a Cannondale esetében igaz is lehetne, mivel az fixen 56-os, viszont a Speci Tarmacon nincs sehol rajta a méretét jelölő matrica, mérve pedig inkább 52, mint 54, ha az azonos generációjú Tarmacok geotábláját nézem. Most kutattuk a vevő jelölttel. Sajnos pont ezé nincs fent a Speci weblapján. A Cannondale-t mégis jobb szerettem. Ezt a Tarmacot pl Zoli se tudta megszeretni, azért is adta el. Aztán vette a fullos Canyon-t, de azt se szereti.revox írta: ↑2023.05.13., szomb. 00:42szoktam ezzel vicceskedni, de ez most nem az: mert az nem nagy Neked. ha a bicaj nagy. sokka, nyűgösebb a beállítása, néha nem is lehet tökéletesen. máshogy ülsz rajta, más szögben támaszt alád a váz. más hatásvonalon ütnek fel az úthibák és a bicaj ural, nem Te a bicajt. A kis vázzon pl a nyeregmagasságot, stucniméretet, stoplihelyzetet sokkal jobban tolerálja a tested, egyszerűen jobban érzed rajta magad, még akkor is. ha adott esetben nem hozza azt a tempót, amit egy jobb konstrukcióval bíró, de nagy váz.asebestyen írta: ↑2023.05.12., pén. 11:16
Teljesen össze vagyok nőve a Tehénnel. Nem tudom mi az benne, amiért ennyire szeretek menni vele, de imádom. Elég meredeken is fel tudom forgatni, lefelé is marha jó, rossz úton zseniális
A Speci Crux-ot viszont nagyon szereti Ő is, ha nem montizik, akkor azzal megy, mert jó vele menni. Persze mi nem vagyunk outisok, meg én semmi se vagyok.
Valahogy olyan ez nekem, mint amikor beülsz egy autóba beállítod az ülést és minden egyből kézre áll és amúgy is jó vele menni, annak ellenére, hogy minden szempontból van nála jobb.
Biztos jele lehet ez az öregedésnek, mert a hifivel is ez van, meg egyre több mindennel körülöttem.
szoktam ezzel vicceskedni, de ez most nem az: mert az nem nagy Neked. ha a bicaj nagy. sokka, nyűgösebb a beállítása, néha nem is lehet tökéletesen. máshogy ülsz rajta, más szögben támaszt alád a váz. más hatásvonalon ütnek fel az úthibák és a bicaj ural, nem Te a bicajt. A kis vázzon pl a nyeregmagasságot, stucniméretet, stoplihelyzetet sokkal jobban tolerálja a tested, egyszerűen jobban érzed rajta magad, még akkor is. ha adott esetben nem hozza azt a tempót, amit egy jobb konstrukcióval bíró, de nagy váz.asebestyen írta: ↑2023.05.12., pén. 11:16
halfnote.hu
halfnote.hu
digital world...analog minds
halfnote.hu
halfnote.hu
a Deca is beszállt a buliba, de fölélőtt a Soudalnak
https://www.decathlon.hu/p/viasz-alapu- ... mc=8801929
https://www.decathlon.hu/p/viasz-alapu- ... mc=8801929
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

Pont ilyet nem, de tudni való, hogy ebben a műfajban (dry wax) ugyanolyan mániákusan alapos tisztításra van szükség az alkalmazás előtt, mint a forró viaszos merítés esetében. Valószínűleg inkább annak kiegészítésére alkalmas, ha nem tudod vagy akarod leszedni a láncot.gianni321 írta: ↑2023.05.12., pén. 12:28Pont ilyet használ itt valaki? https://golyankerekpar.hu/Soudal-Dry-Wa ... nyag-100ml
-
gianni321
- V.I.P.

- Értékelés: 863
Pont ilyet használ itt valaki? https://golyankerekpar.hu/Soudal-Dry-Wa ... nyag-100ml
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA
- pärt
- Őslakos

Ezt a videót még nem néztem. Bár olyan már jött velem szembe, ahol egy modern gépet hasonlították össze a retroval. A "retro" gép fullkarbon volt, az enyémnél egy generációval fiatalabb szettel.revox írta: ↑2023.05.12., pén. 10:59csak inkognitóbanasebestyen írta: ↑2023.05.12., pén. 10:09Revi! Nem is mondtad, hogy voltál a GCN-nél...
.
youtu.be/nwsG49-C7I4
amúgy a csávónak azért más a sztorija. neki klasszik, régebbi bicaja van. nekem a régi is ajeró, amit már akkor is kedveltem, amikor még mindenki elfordult ezektől és szerencsés is voltam, mert egy olyat fogtam ki,ami az optikától eltekintve, ma is megáll a rangosabb mezőnyben. De a fő mondanivalója, amit azért a gcn próbál belefolytani, hogy nem baj, ha van újítás, csak ne vigyenek bele mindenkit erőltetve a vásárlást. nyilván, ott van példának az én ultegra szettem, amivel versenyeztem is,meg edzésen is kapott, ha cseréltem,amit kellett, mai napig atompontos és megy mint a sakál. 10éves groupszett és a középcsapágyat még nem kellett cserélnem. Ez nem akkora buli a gyártóknak, így behajtanak egy sokkal költségesebb körforgásba és majd jönnek tényleg az előfizetéses manőverek a szoftverre is, csak várjuk ki. A kisöreg főleg ezt kifogásolja, de látható, hogy a gcn is részt vállal ebben, így igyekeznek elnyomni a videó eme mondanivalóját. De kb 2 hete kiveséztük![]()
![]()
- asebestyen
- V.I.P.

Én meg nemrég kitaláltam, hogy lecserélem a montit (Speci fully) egy merev Scott Worldcup-ra. Ki is néztem egyet, be is számolná, vagy inkább egy haverja megvenné az én Speci outimat, de valahogy elhalványult bennem a monti upgrade. Nagyon keveset montizok, mert egyedül nem megyek, Zolival meg ritkán sikerül összehozni. Mondjuk pont azért akartam lecserélni, mert az Ö montijai sokkal jobbak, mint az enyém, ha mindketten fullyval megyünk, nekem +30W kell ugyanahhoz a tempóhoz felfelé. Szóval már csak akkor tudnék Vele menni lassan, ha lecserélném a montit, de azért az évi 10 ride-ért nem hiszem, hogy megérné. Ráadásul azon minden Sram és minden baromi drága is. :) Egy hátsó sor + lánc 170e, stb...
Teljesen össze vagyok nőve a Tehénnel. Nem tudom mi az benne, amiért ennyire szeretek menni vele, de imádom. Elég meredeken is fel tudom forgatni, lefelé is marha jó, rossz úton zseniális, semmi sem korlátoz, hogy merre menjek, mehetek amerre jól esik. Valahogy összeállt. A fék szeret zúgni, inkább a hátsó, ma jöttek meg hozzá alkatrészek, hátha nem fog zúgni se.

Teljesen össze vagyok nőve a Tehénnel. Nem tudom mi az benne, amiért ennyire szeretek menni vele, de imádom. Elég meredeken is fel tudom forgatni, lefelé is marha jó, rossz úton zseniális, semmi sem korlátoz, hogy merre menjek, mehetek amerre jól esik. Valahogy összeállt. A fék szeret zúgni, inkább a hátsó, ma jöttek meg hozzá alkatrészek, hátha nem fog zúgni se.