Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7899

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

revox írta:
2023.05.13., szomb. 21:17
mechazseni írta:
2023.05.13., szomb. 20:57
mechazseni írta:
2023.05.13., szomb. 20:52

Semmi….nem hívtam.
Ha 8 nap lenne egy hét… :D
De még fent van a hirdetés….holnap rákérdek
_MG_1197_k.jpg
4 bicajra ennyi embör... :fekverohog:
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4561
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

mechazseni írta:
2023.05.13., szomb. 20:57
mechazseni írta:
revox írta:
2023.05.13., szomb. 18:25
jut eszembe... Mechazseni kontra Wilier???
Semmi….nem hívtam.
_MG_1197_k.jpg
_MG_1197_k.jpg (226.33 KiB) Megtekintve 2047 alkalommal
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

mechazseni
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 365

Hozzászólás Szerző: mechazseni »

mechazseni írta:
revox írta:
Semmi….nem hívtam.
már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7

mechazseni
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 365

Hozzászólás Szerző: mechazseni »

revox írta:
Semmi….nem hívtam.
már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

igen, én is ilyen kerékrúgásokra gondoltam. nekwm a parkolós visszafordulásr sikerül kb 1 méteren belültartani a keréknyomot, de ott a kormány igen ki van fordítva. a nagyob reactoval sose rúgtam bele... lehet ez is jel? gondolkodik.gif

ráoffolok, mert nem kihagyható, de itt egy műértő 4lábú a még borzalmasabb einstürzendével... ez az okos, ha benyomtam a cuccot. már odaült a helyére hallgatózni :D :D :D
ja, a kép fent volt az Avantgarde nyitólapján a users system- el linkelve :D
1936643_100116310007049_5568747_n.jpg
1936643_100116310007049_5568747_n.jpg (23.86 KiB) Megtekintve 2033 alkalommal
halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5250

Hozzászólás Szerző: pärt »

revox írta:
2023.05.13., szomb. 11:42
...Apropó, a jó méret esetén is lehet olyan bolygók együttállása, hogy belerúgunk az első kerékbe, de az nálam inkább afféle "parkolóban visszafordulok nagyon kicsi ívben" esetén. de normál üzemben nem megengedett.
Kereket én is rúgom, de sohasem gurulás közben. Gyakorlatilag csak akkor tűnik fel, ha helyben állva hátrafele forgatok, mert pl. stoplit vagy nyeregmagasságot állítok be, és hirtelen jobban elfordítom a kormányt.
(Off: küllőfeszesség állításához javaslom a bal oldalit, a jobb oldalit meg akkor, ha az asszony elmegy egy órára otthonról a barátnőjével cukrászdázni. Én is csak akkor hallgatom, ha semmilyen organizmus nincs itthon, esetleg a kutya, de kizárom a szobából. :D )
IMG20230513172456.jpg
IMG20230513172456.jpg (3.02 MiB) Megtekintve 2012 alkalommal

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

lacee írta:
2023.05.13., szomb. 16:27
Fain ez a mai TDH is. :tutiok:
lapozz, hanem láttad
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.

Ma mindkettő jó szakasz volt. TdH kemény volt, de úgy tűnik nem lehet H-t betörni. Nagyon keményen lószoltàk felváltva de nem rogyott meg. Az kemény volt.
Giron szép győzelem volt, de föleg Roglic villantása hozta amire gondoltam az elején. Márhogy Roglic tűnik esèlyesnek.
halfnote.hu

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1168

Hozzászólás Szerző: lacee »

Fain ez a mai TDH is. :tutiok:

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1168

Hozzászólás Szerző: lacee »

Giro,
Healy nálam az idei év kedvence,bíztam benne,hogy a Giro-n is megvillan…. :napsut:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

TdH
UAE kormánya de durván lapos...
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Szívemből szóltál. Egyébként ugyanezt leírtam az előzőbe, csak kitöröltem, nem akartam.ezt a rétest végtelenségig nyújtani :rolleyes: :tutiok:
halfnote.hu

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9680

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

revox írta:
2023.05.13., szomb. 11:42
ezt mondom én is :D
csak sokszor a gyártók ajánlása ezzel nincs összhangban. persze. tudják ők. mi a jó méret, de eltolják az ajánlást. Ennek egyszerű oka, hogy sokan keresik a road racing bikeot olyanok is,akiknek nem erre van szüksége, pl hobbi célokra. csak sok hobbistának a versenygeos fejcsőhossz és stucni nagyon hajolós lenne. Ezt főleg eltolt ajánlással kompenzálták a magasab fejcsővel bíró nagyobb méret felé, ami aláhézagolva még egyenesebb testtartást eredményez. Aztán a versenyzőket állítják be hülyének. hogy "kisebb" vázat használnak. Dehogy, csak nem foglalkoznak a kereskedelmi ajánlással, ami nem rájuk van optimalizálva. De a valósan kisebb váz nyilván nem jó: lerúgják a stucnit, meg beleér a cipő orra az első kerékbe. Apropó, a jó méret esetén is lehet olyan bolygók együttállása, hogy belerúgunk az első kerékbe, de az nálam inkább afféle "parkolóban visszafordulok nagyon kicsi ívben" esetén. de normál üzemben nem megengedett.
Nah igen. Ezért is írtam, hogy az alapokon (testmagasság, lábhossz, stb) kívül nagyon meghatározó a testsúly, az edzettség is. Egyébként pont erre találták ki pár gyártónál az endurance bringákat, amik nem tipikus verseny geok, hanem jóval kényelmesebbek. Ilyen bringákkal kellene menni a bringások 90%-nak. El kell fogadni, hogy nem való mindenkinek a race geos bringa.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

ezt mondom én is :D
csak sokszor a gyártók ajánlása ezzel nincs összhangban. persze. tudják ők. mi a jó méret, de eltolják az ajánlást. Ennek egyszerű oka, hogy sokan keresik a road racing bikeot olyanok is,akiknek nem erre van szüksége, pl hobbi célokra. csak sok hobbistának a versenygeos fejcsőhossz és stucni nagyon hajolós lenne. Ezt főleg eltolt ajánlással kompenzálták a magasab fejcsővel bíró nagyobb méret felé, ami aláhézagolva még egyenesebb testtartást eredményez. Aztán a versenyzőket állítják be hülyének. hogy "kisebb" vázat használnak. Dehogy, csak nem foglalkoznak a kereskedelmi ajánlással, ami nem rájuk van optimalizálva. De a valósan kisebb váz nyilván nem jó: lerúgják a stucnit, meg beleér a cipő orra az első kerékbe. Apropó, a jó méret esetén is lehet olyan bolygók együttállása, hogy belerúgunk az első kerékbe, de az nálam inkább afféle "parkolóban visszafordulok nagyon kicsi ívben" esetén. de normál üzemben nem megengedett.
halfnote.hu

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

revox írta:
2023.05.13., szomb. 10:36
persze, mer Neked minden váz kicsi, nem tudod, milyen. ha nagy :fekverohog: a minap berakott fotódon amúgy a beállítás is olyan. mint egy "kisebb" bicajon. de az nem kisebb. az a jó, csak a gyártók a racsing bikeot konzumajánlással forgalmazzák, holott nem a racsingot kellene eladni hobbi célra. mert az racsing, nem hobbi, csak a juzernek az kel,amivel a túron mennek :rolleyes:

nyilván többösszetevős a sztori. de az egyik nagy előnye Sebi Cubejának, a fotókon látható arányos beállítás, ami a jó méretre utal. a Specit passzolom, valsz túl felütős lehet (bár a Cube előtt az is tetszett Sebinek, de gondolom a Cube kiütötte) amit a mérete se szüntet meg. de nekem tök ugyanolyan vázam van egy méret eltéréssel és a nagyobb (ami a gyártó szerint méretem) konfortban is más, uralhatóságban pláne (utolsó csavarig átment a nagyobbról a kicsire minden, itt tényleg csak a váz tér el). egyszerűen a fejcső előrébb van, hiába a kormány ugyanoda esik. A vázcsövek, amik hivatottak az erővektorokat közvetíteni. más irányban támadnak.

de csak megjegyeztem és a merlinesek elég demagógok: tegnap Giannival szereltünk, közben csöves erősítővel Laibach/Nato-t hallgattunk :D
:ohnoohnoohno: Félreértettél! Nem kell nagy váz! Passzoló váz kell, én csak azt szerettem volna mondani, de semmiféleképpen sem kicsi!

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

persze, mer Neked minden váz kicsi, nem tudod, milyen. ha nagy :fekverohog: a minap berakott fotódon amúgy a beállítás is olyan. mint egy "kisebb" bicajon. de az nem kisebb. az a jó, csak a gyártók a racsing bikeot konzumajánlással forgalmazzák, holott nem a racsingot kellene eladni hobbi célra. mert az racsing, nem hobbi, csak a juzernek az kel,amivel a túron mennek :rolleyes:

nyilván többösszetevős a sztori. de az egyik nagy előnye Sebi Cubejának, a fotókon látható arányos beállítás, ami a jó méretre utal. a Specit passzolom, valsz túl felütős lehet (bár a Cube előtt az is tetszett Sebinek, de gondolom a Cube kiütötte) amit a mérete se szüntet meg. de nekem tök ugyanolyan vázam van egy méret eltéréssel és a nagyobb (ami a gyártó szerint méretem) konfortban is más, uralhatóságban pláne (utolsó csavarig átment a nagyobbról a kicsire minden, itt tényleg csak a váz tér el). egyszerűen a fejcső előrébb van, hiába a kormány ugyanoda esik. A vázcsövek, amik hivatottak az erővektorokat közvetíteni. más irányban támadnak.

de csak megjegyeztem és a merlinesek elég demagógok: tegnap Giannival szereltünk, közben csöves erősítővel Laibach/Nato-t hallgattunk :D
halfnote.hu

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

revox írta:
2023.05.13., szomb. 00:42
asebestyen írta:
2023.05.12., pén. 11:16

Teljesen össze vagyok nőve a Tehénnel. Nem tudom mi az benne, amiért ennyire szeretek menni vele, de imádom. Elég meredeken is fel tudom forgatni, lefelé is marha jó, rossz úton zseniális
szoktam ezzel vicceskedni, de ez most nem az: mert az nem nagy Neked. ha a bicaj nagy. sokka, nyűgösebb a beállítása, néha nem is lehet tökéletesen. máshogy ülsz rajta, más szögben támaszt alád a váz. más hatásvonalon ütnek fel az úthibák és a bicaj ural, nem Te a bicajt. A kis vázzon pl a nyeregmagasságot, stucniméretet, stoplihelyzetet sokkal jobban tolerálja a tested, egyszerűen jobban érzed rajta magad, még akkor is. ha adott esetben nem hozza azt a tempót, amit egy jobb konstrukcióval bíró, de nagy váz.
Revi, szerintem ez elég demagóg megközelítése a dolognak. “Vegyél kis vázat mer’ az mindig jobb!”
NEM! Nem jobb!
Egy váz nagyon sok összetevős (az alapokon kívül), stílus, kor, edzettség, stb szerint érdemes választani elsősorban geot és azzal egyetemben méretet. Tehát a kettő összefügg!
Olyan vázat vegyél, ami passzol! Mindenben.
Asebi nyilván azért is érzi kellemesebbnek a Cube-ot, mert eleve kényelmesebb olyan a geoja és a rezgéselnyelése is jobb, mint az outi race váznak, nem azért mert kisebb. :tutiok:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2023.05.13., szomb. 00:42
asebestyen írta:

Teljesen össze vagyok nőve a Tehénnel. Nem tudom mi az benne, amiért ennyire szeretek menni vele, de imádom. Elég meredeken is fel tudom forgatni, lefelé is marha jó, rossz úton zseniális
szoktam ezzel vicceskedni, de ez most nem az: mert az nem nagy Neked. ha a bicaj nagy. sokka, nyűgösebb a beállítása, néha nem is lehet tökéletesen. máshogy ülsz rajta, más szögben támaszt alád a váz. más hatásvonalon ütnek fel az úthibák és a bicaj ural, nem Te a bicajt. A kis vázzon pl a nyeregmagasságot, stucniméretet, stoplihelyzetet sokkal jobban tolerálja a tested, egyszerűen jobban érzed rajta magad, még akkor is. ha adott esetben nem hozza azt a tempót, amit egy jobb konstrukcióval bíró, de nagy váz.
Ez pl a Cannondale esetében igaz is lehetne, mivel az fixen 56-os, viszont a Speci Tarmacon nincs sehol rajta a méretét jelölő matrica, mérve pedig inkább 52, mint 54, ha az azonos generációjú Tarmacok geotábláját nézem. Most kutattuk a vevő jelölttel. Sajnos pont ezé nincs fent a Speci weblapján. A Cannondale-t mégis jobb szerettem. Ezt a Tarmacot pl Zoli se tudta megszeretni, azért is adta el. Aztán vette a fullos Canyon-t, de azt se szereti. 31_1_21.gif
A Speci Crux-ot viszont nagyon szereti Ő is, ha nem montizik, akkor azzal megy, mert jó vele menni. Persze mi nem vagyunk outisok, meg én semmi se vagyok.
Valahogy olyan ez nekem, mint amikor beülsz egy autóba beállítod az ülést és minden egyből kézre áll és amúgy is jó vele menni, annak ellenére, hogy minden szempontból van nála jobb.
Biztos jele lehet ez az öregedésnek, mert a hifivel is ez van, meg egyre több mindennel körülöttem. ;peace;

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:

halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

digital world...analog minds
Screenshot_20230512-220721_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20230512-220721_Samsung Internet.jpg (583.14 KiB) Megtekintve 1521 alkalommal
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

a Deca is beszállt a buliba, de fölélőtt a Soudalnak :D

https://www.decathlon.hu/p/viasz-alapu- ... mc=8801929
halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos

gianni321 írta:
2023.05.12., pén. 12:28
Pont ilyet használ itt valaki? https://golyankerekpar.hu/Soudal-Dry-Wa ... nyag-100ml
Pont ilyet nem, de tudni való, hogy ebben a műfajban (dry wax) ugyanolyan mániákusan alapos tisztításra van szükség az alkalmazás előtt, mint a forró viaszos merítés esetében. Valószínűleg inkább annak kiegészítésére alkalmas, ha nem tudod vagy akarod leszedni a láncot.

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 863

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

pärt
Őslakos
Őslakos

revox írta:
2023.05.12., pén. 10:59
asebestyen írta:
2023.05.12., pén. 10:09
Revi! Nem is mondtad, hogy voltál a GCN-nél...
.

youtu.be/nwsG49-C7I4
csak inkognitóban :D
amúgy a csávónak azért más a sztorija. neki klasszik, régebbi bicaja van. nekem a régi is ajeró, amit már akkor is kedveltem, amikor még mindenki elfordult ezektől és szerencsés is voltam, mert egy olyat fogtam ki,ami az optikától eltekintve, ma is megáll a rangosabb mezőnyben. De a fő mondanivalója, amit azért a gcn próbál belefolytani, hogy nem baj, ha van újítás, csak ne vigyenek bele mindenkit erőltetve a vásárlást. nyilván, ott van példának az én ultegra szettem, amivel versenyeztem is,meg edzésen is kapott, ha cseréltem,amit kellett, mai napig atompontos és megy mint a sakál. 10éves groupszett és a középcsapágyat még nem kellett cserélnem. Ez nem akkora buli a gyártóknak, így behajtanak egy sokkal költségesebb körforgásba és majd jönnek tényleg az előfizetéses manőverek a szoftverre is, csak várjuk ki. A kisöreg főleg ezt kifogásolja, de látható, hogy a gcn is részt vállal ebben, így igyekeznek elnyomni a videó eme mondanivalóját. De kb 2 hete kiveséztük :D ;peace;
Ezt a videót még nem néztem. Bár olyan már jött velem szembe, ahol egy modern gépet hasonlították össze a retroval. A "retro" gép fullkarbon volt, az enyémnél egy generációval fiatalabb szettel. :P Azelőtt meg még szálkás husángokkal löködtük át a láncot a kívánt áttételbe a kőből pattintott soron. :D

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Én meg nemrég kitaláltam, hogy lecserélem a montit (Speci fully) egy merev Scott Worldcup-ra. Ki is néztem egyet, be is számolná, vagy inkább egy haverja megvenné az én Speci outimat, de valahogy elhalványult bennem a monti upgrade. Nagyon keveset montizok, mert egyedül nem megyek, Zolival meg ritkán sikerül összehozni. Mondjuk pont azért akartam lecserélni, mert az Ö montijai sokkal jobbak, mint az enyém, ha mindketten fullyval megyünk, nekem +30W kell ugyanahhoz a tempóhoz felfelé. Szóval már csak akkor tudnék Vele menni lassan, ha lecserélném a montit, de azért az évi 10 ride-ért nem hiszem, hogy megérné. Ráadásul azon minden Sram és minden baromi drága is. :) Egy hátsó sor + lánc 170e, stb...
Teljesen össze vagyok nőve a Tehénnel. Nem tudom mi az benne, amiért ennyire szeretek menni vele, de imádom. Elég meredeken is fel tudom forgatni, lefelé is marha jó, rossz úton zseniális, semmi sem korlátoz, hogy merre menjek, mehetek amerre jól esik. Valahogy összeállt. A fék szeret zúgni, inkább a hátsó, ma jöttek meg hozzá alkatrészek, hátha nem fog zúgni se. :rolleyes: :smile29:

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”