Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Autós topik autósoknak
Re: Autós topik autósoknak
- Csatolmányok
-
- Bugatti.jpeg (170.38 KiB) Megtekintve 1531 alkalommal
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3892
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9769
Jó reggelt!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9769
A márkaszerviz is az ügyfelekből él, fontos a megfelelő ügyfélkezelés, főleg a mai igencsak húzós árak mellett. Hol van már az az idő, amikor monopol helyzetben voltak és az ügyfelek keresték a márkaszerviz kegyeit…nemtomm írta: ↑2022.09.16., pén. 13:42Jó hallani ilyen pozitiv hozzáállást is a márkaszervizek tömkelegében, ahol néha igazi nem hozzáértőnek nézik az embert...Aszpirin írta: ↑2022.09.15., csüt. 19:33Sajnos (vagy nem) a garancia miatt szakszervizbe kell vinnem, de ezzel a hibával különben is márkaszervizbe vittem volna. Azt a kálváriát járom most végig, amit Vinkler megjósolt, és ha valaki, akkor ő tudja, mit beszél (ír). Most a második stáción vagyok túl, és ne legyen igazam, de a szerintem a harmadik - a vezérlőegység cseréje - sem fogja megoldani. Túl jó a jóstehetségem, az első alkalommal pedzegettem nekik már, hogy nem szoftverhibára utal a jelenség, két forduló után ők is rájöttek. Hát akkor vezérlést kell cserélni. Szerintük. Nem kötekedek velük, mert tényleg jobban tudják (elvileg), ráadásul az első forduló után már a gyár utasításait követik.
A munkahelyemhez nagyon közel van Pesten egy márkaszerviz, oda szerettem volna vinni (és ők hívtak is, hogy jelzett nekik az autó “általános hibát”), de ott akkora a tülekedés, hogy csak október elejére tudtak volna időpontot ajánlani. Így aztán a lakóhelyemhez legközelebbibe (a tatabányaiba) vittem, amelyiknek Google-ön 4.5 jelenleg az értékelése, tehát annyira nem lehetnek rosszak, mint amennyire a közhiedelem tartja a márkaszervizekről.
Egyébként a munkafelvevő mind kommunikációban (volt, hogy naponta többször is hívott), mind emberileg nálam jelesre vizsgázott eddig (ma még azt is meg lehetett beszélni vele, hogy nyitás előtt menjek oda - mert nekem úgy volt jobb - a kaput konkrétan én nyitottam ki a többieknek, amikor elhoztam a verdát). Valószínű, hogy ez az emberi hozzáállás is segít nekik ilyen jó értékelést kapni a Google-ön.reméljük hamar orvosolják a bajt és gondtalanul autózhatsz tovább.
![]()
![]()
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Jó hallani ilyen pozitiv hozzáállást is a márkaszervizek tömkelegében, ahol néha igazi nem hozzáértőnek nézik az embert...Aszpirin írta: ↑2022.09.15., csüt. 19:33Sajnos (vagy nem) a garancia miatt szakszervizbe kell vinnem, de ezzel a hibával különben is márkaszervizbe vittem volna. Azt a kálváriát járom most végig, amit Vinkler megjósolt, és ha valaki, akkor ő tudja, mit beszél (ír). Most a második stáción vagyok túl, és ne legyen igazam, de a szerintem a harmadik - a vezérlőegység cseréje - sem fogja megoldani. Túl jó a jóstehetségem, az első alkalommal pedzegettem nekik már, hogy nem szoftverhibára utal a jelenség, két forduló után ők is rájöttek. Hát akkor vezérlést kell cserélni. Szerintük. Nem kötekedek velük, mert tényleg jobban tudják (elvileg), ráadásul az első forduló után már a gyár utasításait követik.
A munkahelyemhez nagyon közel van Pesten egy márkaszerviz, oda szerettem volna vinni (és ők hívtak is, hogy jelzett nekik az autó “általános hibát”), de ott akkora a tülekedés, hogy csak október elejére tudtak volna időpontot ajánlani. Így aztán a lakóhelyemhez legközelebbibe (a tatabányaiba) vittem, amelyiknek Google-ön 4.5 jelenleg az értékelése, tehát annyira nem lehetnek rosszak, mint amennyire a közhiedelem tartja a márkaszervizekről.
Egyébként a munkafelvevő mind kommunikációban (volt, hogy naponta többször is hívott), mind emberileg nálam jelesre vizsgázott eddig (ma még azt is meg lehetett beszélni vele, hogy nyitás előtt menjek oda - mert nekem úgy volt jobb - a kaput konkrétan én nyitottam ki a többieknek, amikor elhoztam a verdát). Valószínű, hogy ez az emberi hozzáállás is segít nekik ilyen jó értékelést kapni a Google-ön.
"Az igazi barát szemből támad."
Egyébként a munkafelvevő mind kommunikációban (volt, hogy naponta többször is hívott), mind emberileg nálam jelesre vizsgázott eddig (ma még azt is meg lehetett beszélni vele, hogy nyitás előtt menjek oda - mert nekem úgy volt jobb - a kaput konkrétan én nyitottam ki a többieknek, amikor elhoztam a verdát). Valószínű, hogy ez az emberi hozzáállás is segít nekik ilyen jó értékelést kapni a Google-ön.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6367
Sajnos (vagy nem) a garancia miatt szakszervizbe kell vinnem, de ezzel a hibával különben is márkaszervizbe vittem volna. Azt a kálváriát járom most végig, amit Vinkler megjósolt, és ha valaki, akkor ő tudja, mit beszél (ír). Most a második stáción vagyok túl, és ne legyen igazam, de a szerintem a harmadik - a vezérlőegység cseréje - sem fogja megoldani. Túl jó a jóstehetségem, az első alkalommal pedzegettem nekik már, hogy nem szoftverhibára utal a jelenség, két forduló után ők is rájöttek. Hát akkor vezérlést kell cserélni. Szerintük. Nem kötekedek velük, mert tényleg jobban tudják (elvileg), ráadásul az első forduló után már a gyár utasításait követik.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Nekem még jó 10 éve Astra komputert akartak cserélni, mert szerintük össze-vissza jeleket ad. Hibajelenség az volt, hogy hatalmas zuhi után bekapcsolt alap állapotban, zárt autó mellett is a hűtő ventilátor, és akku lemerült. Meg vész üzemmódba kapcsolt.
Mivel tudtam, hogy a H Astra 1.3d esetében a vezérlő elektronika a bal első kerék előtt, a ködlámpa mögött!?!?! van, így szerintem csak beázott, mert amúgy alulról nem védi semmi.
Elvittem barátomhoz, aki autó tuningolt már akkor is, felemelték, leszedte a komputert, aztán dőlt a víz a csatiból. Ennyit a cseréről... a víz miatt zárlat, és fals jelek voltak. Száradás után minden helyre állt.
Amúgy meg a jó édes an....át annak, aki oda tervezte egy amúgy is sérülékeny helyre a motor agyát
Bár Audi is csinált hasonlót a második, vagy harmadik A8-as esetében, ahol az esővíz elvezető a motortérnél pont a computerre folytatja a vizet a szélvédőről...
szóval hülyék minden cégnél vannak
- Alex_Aston
- V.I.P.

Ha jól tapasztalom a márkaszervizben lévő általános hozzáállást, akkor ők hibakódot olvasnak, és alkatrészt cserélnek leginkább. Nem keresgélnek. Gondolom a kezük is kötve a gyártó részéről.
Nekem még jó 10 éve Astra komputert akartak cserélni, mert szerintük össze-vissza jeleket ad. Hibajelenség az volt, hogy hatalmas zuhi után bekapcsolt alap állapotban, zárt autó mellett is a hűtő ventilátor, és akku lemerült. Meg vész üzemmódba kapcsolt.
Mivel tudtam, hogy a H Astra 1.3d esetében a vezérlő elektronika a bal első kerék előtt, a ködlámpa mögött!?!?! van, így szerintem csak beázott, mert amúgy alulról nem védi semmi.
Elvittem barátomhoz, aki autó tuningolt már akkor is, felemelték, leszedte a komputert, aztán dőlt a víz a csatiból. Ennyit a cseréről... a víz miatt zárlat, és fals jelek voltak. Száradás után minden helyre állt.
Amúgy meg a jó édes an....át annak, aki oda tervezte egy amúgy is sérülékeny helyre a motor agyát
Bár Audi is csinált hasonlót a második, vagy harmadik A8-as esetében, ahol az esővíz elvezető a motortérnél pont a computerre folytatja a vizet a szélvédőről...
Csak a Marantz! :-D
.... Bullshit! A "szakszervizek" jóval egyszerűbb hibákat sem találnak meg.... gyári diagnosztikával.... és anélkül sem...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- Aszpirin
- V.I.P.

Nos, a "Saga" folytatódik.
A tegnap másodjára vittem az O4-et márkaszervizbe, ma reggel hoztam el. Most már közölték, hogy feltették a gyár által küldött szoftvert, de sajnos nem javult meg a hiba. "Valószínűleg központi vezérlőegység-csere lesz szükséges, de erre előbb engedélyt kell kapnunk és aztán megrendelhetjuk". Kérdeztem, ennek mennyi az átfutása, a válasz: legalább 3 hét.
Addig tehát biztosan hallgathatom tovább, amint az autóm néha őrülten bingbangol. Kezdek "kiszeretni" belőle
(nagy szerényen megkérdeztem, hogy esetleg a kormány kapacitív érzékelőjével lehet-e gond, és el is mondtam az elméletemet, hogy miért gondolom ezt. A válasz egyértelmű NEM volt. Ha szenzorhiba lenne, azt látnák a diagnosztikai programmal. Oké.)
A tegnap másodjára vittem az O4-et márkaszervizbe, ma reggel hoztam el. Most már közölték, hogy feltették a gyár által küldött szoftvert, de sajnos nem javult meg a hiba. "Valószínűleg központi vezérlőegység-csere lesz szükséges, de erre előbb engedélyt kell kapnunk és aztán megrendelhetjuk". Kérdeztem, ennek mennyi az átfutása, a válasz: legalább 3 hét.
Addig tehát biztosan hallgathatom tovább, amint az autóm néha őrülten bingbangol. Kezdek "kiszeretni" belőle
(nagy szerényen megkérdeztem, hogy esetleg a kormány kapacitív érzékelőjével lehet-e gond, és el is mondtam az elméletemet, hogy miért gondolom ezt. A válasz egyértelmű NEM volt. Ha szenzorhiba lenne, azt látnák a diagnosztikai programmal. Oké.)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- stx
- V.I.P.

- Értékelés: 526
- Kapcsolat:
Az elmúlt kb. 2 hónapban, olyan 8-an kérdezték meg, nem akarom-e eladni az autómat... Nem akarom.nemtomm írta: ↑2022.09.15., csüt. 10:15Nem semmi amit irnak róla engem is idegesitene nem kicsit az biztos ,de az ára az nagyon elszállt ahogy elnézem...soká lesz villanyos járgányom az biztos ha cserélek verdát majd...Alex_Aston írta: ↑2022.09.15., csüt. 08:53Már megint a "jó" ergonómia, amit a cikk első felében ír az ablak fűtés, ablakemelő, ülés fűtés, és hasonló dolgokról...
https://totalcar.hu/tesztek/2022/09/14/ ... 022-teszt/![]()
Nem semmi amit irnak róla engem is idegesitene nem kicsit az biztos ,de az ára az nagyon elszállt ahogy elnézem...soká lesz villanyos járgányom az biztos ha cserélek verdát majd...Alex_Aston írta: ↑2022.09.15., csüt. 08:53Már megint a "jó" ergonómia, amit a cikk első felében ír az ablak fűtés, ablakemelő, ülés fűtés, és hasonló dolgokról...
https://totalcar.hu/tesztek/2022/09/14/ ... 022-teszt/
"Az igazi barát szemből támad."
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 676
- Kapcsolat:
Na, megnyugodtam, mert nem aludtam éjjel emiatt, hogy fognom kell majd a zörgő tetőt a Ferkán
Sibeda - szénszálból van ragasztva és csavarozva. Szétverni nem lehet a kötéseket olyan kemény. A javítása szívás ...
Régóta alkalmazzák már pl. Merciknél (a kolléga ott dolgozott mondta). Tovább fejlődhetett a technológai. Én még le vagyok ragadva a fém keretnél.
Sibeda - szénszálból van ragasztva és csavarozva. Szétverni nem lehet a kötéseket olyan kemény. A javítása szívás ...
Régóta alkalmazzák már pl. Merciknél (a kolléga ott dolgozott mondta). Tovább fejlődhetett a technológai. Én még le vagyok ragadva a fém keretnél.
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
- Alex_Aston
- V.I.P.

Már megint a "jó" ergonómia, amit a cikk első felében ír az ablak fűtés, ablakemelő, ülés fűtés, és hasonló dolgokról...
Nem gondolom.... de lényegtelen. Van B oszlop és kész....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Van egy remek név tippem!
"Ho soldi ma non gusto"
Szívesen. 1 millió USD lesz
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Az ott úgy csavarozva?
- Csatolmányok
-
- capture_005_14092022_150416.jpg (176.11 KiB) Megtekintve 1700 alkalommal
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1205
Érdekes jószág lett az új Ferrari, én egyelőre nem tudom eldönteni, hogy ez, vagy a Lambo suv csúnyább
Dönthető hátsó üléssor, hogy nagyobb csomagtér legyen
, kicsit vicces..., csaknem egy 150 millás kocsival megy a Media Marktba új hűtőt venni 
Dönthető hátsó üléssor, hogy nagyobb csomagtér legyen
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
... mármint pontosan ezért is hagyták meg a B oszlopot...
Namármost éppenhogy de....
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Örülök, hogy nem mentek bele a kínai-ázsiai formavilágbaAlex_Aston írta: ↑2022.09.14., szer. 09:04Azt mondja a Ferrari, ez nem SUV.Acme írta: ↑2022.09.14., szer. 08:09Sokat változott a világ! Az F40 idejében a vevők minél keményebb sportautót akartak, kompromisszumok nélkül.tamagaba írta: ↑2022.09.13., kedd 21:02Ez a SUV-os téma is megy Nekik![]()
![]()
https://www.ferrari.com/en-EN/auto/ferrari-purosangue![]()
Nekem ez a FerkaSUV nem kéne ingyen sem(Már feltéve hogy használnom kell, és nem adhatom el az átvétel napján...)
Egyébként tényleg nem túl magas, csak egy Ferrarihoz képest az.
Talán Panamera csúcsmodell ellenfél is lehetne, bár talán felette áll annak is műszakilag. LE-ben mindenképp.
Amúgy igen, nagyot változott a világ. De talán megint csak az van, mint Cayenne esetében is, miszerint ez kell ahhoz, hogy gyártsanak normális sportkocsit is a profitból.
annak ellenére, hogy ők is valszeg ott fogják a nagyobb eladásokat produkálni
Hasonló forma, mint a Roma (nekem eddig a legszebb)
.. hááát hogy suv vagy classic sport car ... ha tehetős lennék én inkább ilyet hajtanék napira (villanyt rakhattak volna bele)
Hogy kötekedjek is: az ajtó ellentétesen nyílik és középen nincs merevítés az nem baj?
Szóljanak különben szívesen elmennék hozzájuk tanácsadónak monjuk öööö 6.5 millió per hó :)
Ez a név gáz, ki sem lehet mondani, azonnal cseréljék le
Talán Panamera csúcsmodell ellenfél is lehetne, bár talán felette áll annak is műszakilag. LE-ben mindenképp.
Amúgy igen, nagyot változott a világ. De talán megint csak az van, mint Cayenne esetében is, miszerint ez kell ahhoz, hogy gyártsanak normális sportkocsit is a profitból.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Azt mondja a Ferrari, ez nem SUV.Acme írta: ↑2022.09.14., szer. 08:09Sokat változott a világ! Az F40 idejében a vevők minél keményebb sportautót akartak, kompromisszumok nélkül.tamagaba írta: ↑2022.09.13., kedd 21:02Ez a SUV-os téma is megy Nekik![]()
![]()
https://www.ferrari.com/en-EN/auto/ferrari-purosangue![]()
Nekem ez a FerkaSUV nem kéne ingyen sem(Már feltéve hogy használnom kell, és nem adhatom el az átvétel napján...)
Sokat változott a világ! Az F40 idejében a vevők minél keményebb sportautót akartak, kompromisszumok nélkül.tamagaba írta: ↑2022.09.13., kedd 21:02Ez a SUV-os téma is megy Nekik![]()
![]()
https://www.ferrari.com/en-EN/auto/ferrari-purosangue
Nekem ez a FerkaSUV nem kéne ingyen sem
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
Annyi pénzt viszont nem adnék autóért, amibe ez újam kerül. Tehát meg kellene vele valaki ajándékozzon :)
- Aszpirin
- V.I.P.

Igen, komolyan. Szerintem fenn tudnám tartani (csak ne törjön).
Annyi pénzt viszont nem adnék autóért, amibe ez újam kerül. Tehát meg kellene vele valaki ajándékozzon :)
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Miért? Van lóvéja - jó nem a teljes összeg - de ki akarja próbálniAcme írta: ↑2022.09.13., kedd 20:29Akkor ezt megfejtettük!![]()
(Sose értem minek villantós autót bérelni... ha sok a pénz, akkor is okosabb valami tucat autót használni, nem kell mindenkinek tudni róla. A garázsban lehetnek csodák, megfelelő alkalmakra. Ha meg kevés a pénz, akkor végképp felesleges kiadás idegen tollakkal ékeskedni. Szerintem.)
Végül is minek vegye meg, az első vevő aki újonnan veszi bukja a legnagyobbat
Akkor ezt megfejtettük!
(Sose értem minek villantós autót bérelni... ha sok a pénz, akkor is okosabb valami tucat autót használni, nem kell mindenkinek tudni róla. A garázsban lehetnek csodák, megfelelő alkalmakra. Ha meg kevés a pénz, akkor végképp felesleges kiadás idegen tollakkal ékeskedni. Szerintem.)