Múltkor ment előttem egy ilyen, és elég jól néz ki

Két baja van:
- még jobb lenne, ha szívó motor és kézi váltó volna benne

- nem adnak el eleget belőle, így kevés lesz használtan belőle...

Múltkor ment előttem egy ilyen, és elég jól néz ki
Az agyatlan politikusoknak "hála" egyáltalán nem lesznek Európában kisautók, mert az olcsóbb (főleg szívó) motorokkal nem tudják már hozni a 95g/km értéket, és így a kisautók (is) rontanak a flottaátlagon. Új, kis benzinmotort fejleszteni nem éri meg ebben a szegmensben (nem véletlen, hogy a Dacia a Mercedes és a Renault is ugyanazt az 1.3 Tce-t rakja mindenbe, amibe 150 ló vagy kevesebb kell. A 3 hengeres EcoBoostok részterhelésen már hengerlekapcsolással mennek. A hibridet ebben az árkategóriában a Toyota se tudja értelmes haszonnal adni, pedig nekik 20 év tapasztalatuk van, és tényleg ők a legjobbak benne. Itt tényleg nincs tovább, ez a vége.)avl2 írta: ↑2019.12.13., pén. 08:59http://concordeblog.hu/2019/12/12/az-su ... -a-foldet/
várom/jó lenne a sUV-ok kapcsan is, mint volt "hiszteria" az állatször bundák kapcsan, festekkel lefujas stb.
éljenek a kisautók.
ja: Vinkler, mutasd meg a cikket a zasszonynak, hátha !
Tudja, ezerszer elmagyaráztam. Az van, hogy a gyártók befejezik a családi egyterűeket, helyettük SUV-okat tartják meg. A kisebb egyterűk, amúgy is kiesnek, alig pár db marad. A vw konszern egyterűi értelmes motorral, felszereltséggel, még kedvezményesen is 10M körül indulnak. Van még a Fordnak 2. A Galaxy nekem nagyon nem az S Max még opció, de az is 8-9M.avl2 írta: ↑2019.12.13., pén. 08:59http://concordeblog.hu/2019/12/12/az-su ... -a-foldet/
várom/jó lenne a sUV-ok kapcsan is, mint volt "hiszteria" az állatször bundák kapcsan, festekkel lefujas stb.
éljenek a kisautók.
ja: Vinkler, mutasd meg a cikket a zasszonynak, hátha !
Csak egy példa. A Merci szvsz a '90-es években jutott el a mélypontra. Minden márka bejárja ezeket az utakat: először nem tudnak jót gyártani, csak próbálkoznak; aztán jön a bizonyítási fázis, kitűnő ár-érték aránnyal; majd a "mindegy milyen, úgyis megveszik" szakasz. A Japánok a 90-es években voltak "bizonyítási szakaszban", most a Koreaiak. A Németek többnyire a "szar, de megveszik úgyis" szakaszban járnak mostanában...
Nincs mi elromoljon benne.....
Az átkosban egyszerű volt a képlet: Mercedes - jó, minden más sz@r. Sokat változott a világ...
Az nagyon menő! 6 évesen eladhatod 1 év gyári garival.Acme írta: ↑2019.12.10., kedd 20:43Ja, sajnálom![]()
A 7 év gari nagyon menő. Sokan mondják, hogy Korea az új Japán. (Daciára csak 3 év volt, de kiterjesztettem 5-re. Engem megnyugtat, bár a német Autobild tartóstesztén nem szerepelt rosszul a Lodgy, sok japán is mögötte végzett.)
Ja, sajnálomVinkler írta: ↑2019.12.10., kedd 20:34Nem én zárom ki! Ő!![]()
KIA 7 év gari!![]()
Nem én zárom ki! Ő!
Miért zársz ki két márkát kapásból? Volt velük rossz tapasztalat esetleg? A Kiát sokan dicsérik. A Soretno sem egy szépség (akkor már a Kodiaq inkább), de jó választás lehet támogatással megtolva.
A Hunyadi 15M. Annyi most nincs rá.
Dacia, Skoda kizárva!
...mert az asszonynak jobban tetszik a Duster
Kösz a tippet, de nem!Shinagawa írta: ↑2019.12.10., kedd 15:07Ebben kényelmesen elférnétek, meg rendesen megy is...Vinkler írta: ↑2019.12.10., kedd 12:15Az van, hogy mi is ki fogjuk használni a kedvezményt, ha már van, viszont némi zavar támadt az erőben, mert a szabad akaratom (a feleségem) és köztem nincs konszenzus a témában. Az alap probléma, hogy ő fogja használni, nem én, szőval elég nagy beleszólása van a dologba, viszont teljesen más elvek alapján válogatunk...
![]()
Az egyterűek szépen kopnak ki a kínálatnpból és van helyette fostalicska suv, amit viszont rühellek, de a nőknek az tetszik...IMG_20191202_083519.jpg
Tudtommal minden Lodgy-t Marokkóban gyártanak. Megdöbbentően tágas: sokkal praktikusabb, mint a Kodiaq, miközben jóval rövidebb annál. Árban kevesebb, mint a fele. A SUV-ok nekem egyáltalán nem tetszenek amúgy sem. A 3 csillagos törésteszt kicsit elvette a kedvem, de aztán elolvastam a részletes eredményt, és kiderült, hogy majdnem ugyanazt tudja, mint az Octavia, csak nem rendelhető hozzá vészfék asszisztens, ezért húzták le. Az EURO NCAP töréstesztek lassan teljesen átmennek marketingbe, semmi közük nincs a valósághoz.Aszpirin írta: ↑2019.12.10., kedd 10:00
Apropó Marokkó. Kicsit több mint két és fél éve jártam be Marokkót (a sivatagtól az Atlasz csúcsáig - illetve lényegében fordítva) - és akárhová is mentem, túlzás nélkül minden harmadik szembejövő autó vadiúj Dacia Lodgy volt. Szóval ott nagyon népszerű lett, és rengeteget el is adnak belőle. Bejött a Daciának az a nagy marokkói gyár. Amolyan "mi autónk" lett az Marokkóban, pont mint nálunk anno a Suzuki Swift.
De biztos, hogy az itthon rendelteket is Marokkóban gyártják?
Ebben kényelmesen elférnétek, meg rendesen megy is...Vinkler írta: ↑2019.12.10., kedd 12:15Az van, hogy mi is ki fogjuk használni a kedvezményt, ha már van, viszont némi zavar támadt az erőben, mert a szabad akaratom (a feleségem) és köztem nincs konszenzus a témában. Az alap probléma, hogy ő fogja használni, nem én, szőval elég nagy beleszólása van a dologba, viszont teljesen más elvek alapján válogatunk...
![]()
Az egyterűek szépen kopnak ki a kínálatnpból és van helyette fostalicska suv, amit viszont rühellek, de a nőknek az tetszik...
Azért nem néz ki olyan rosszul... mint pl egy Multipla
Dacia Lodgy. 1.3Tce. Nekünk fél évet mondtak, de 4 hónapra megjött. Úgy látszik túlóráztak a fiúk Marokkóban
Nem figyeltem pontosan, milyen Daciát vettél? (egyik közvetlen kollégám épp most vár erőteljesen /vagy 8 hónapja már, ha jól emlékszem/ egy állami támogatással vett Logan MCV-re...