Aszpirin írta: ↑2019.12.10., kedd 10:00
Apropó Marokkó. Kicsit több mint két és fél éve jártam be Marokkót (a sivatagtól az Atlasz csúcsáig - illetve lényegében fordítva) - és akárhová is mentem, túlzás nélkül minden harmadik szembejövő autó vadiúj Dacia Lodgy volt. Szóval ott nagyon népszerű lett, és rengeteget el is adnak belőle. Bejött a Daciának az a nagy marokkói gyár. Amolyan "mi autónk" lett az Marokkóban, pont mint nálunk anno a Suzuki Swift.
De biztos, hogy az itthon rendelteket is Marokkóban gyártják?
Tudtommal minden Lodgy-t Marokkóban gyártanak. Megdöbbentően tágas: sokkal praktikusabb, mint a Kodiaq, miközben jóval rövidebb annál. Árban kevesebb, mint a fele. A SUV-ok nekem egyáltalán nem tetszenek amúgy sem. A 3 csillagos törésteszt kicsit elvette a kedvem, de aztán elolvastam a részletes eredményt, és kiderült, hogy majdnem ugyanazt tudja, mint az Octavia, csak nem rendelhető hozzá vészfék asszisztens, ezért húzták le. Az EURO NCAP töréstesztek lassan teljesen átmennek marketingbe, semmi közük nincs a valósághoz.

(A legutóbb a Jeep-et húzták le ugyanígy).
A feleségemnek szerencsére nincs baja a Daciával, annyit szól csak bele az autózásba, hogy ne a Porschéval menjünk a gyerekért az oviba, mert "ciki"

Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln