Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Egy gépész napja a moziban!
Egy film álltalában 5-6 tekercses, de van kisseb is, nagyobb is!Eddig a legnagyobb a Pearl Harlbor volt, 9 tekercses!
És mondjuk a GYU3?
Vagy nem egyforma vastagságuak a tekercsek?
- sozs
- V.I.P.
- Értékelés: 753
- Kapcsolat:
Üdv Sozs,nagyon szuper dolog ez a mozigépészkedés.
A pöttyöket én is aColumbo egyik részében láttam, mint sokan mások.
És általában hány tekercs egy film ?
Mennyi volt a legtöbb szakadás 1 film alatt ?
Legtöbb eddig 2 szakadás volt, de azok is a tekercs váltásnál, a ragasztásnál, a film maga nem nagyon szakad, kivéve, ha meggyűrték valahol a filmet!
Egy film álltalában 5-6 tekercses, de van kisseb is, nagyobb is!
Eddig a legnagyobb a Pearl Harlbor volt, 9 tekercses!
Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!
Üdv Sozs,
nagyon szuper dolog ez a mozigépészkedés.
A pöttyöket én is aColumbo egyik részében láttam, mint sokan mások.
És általában hány tekercs egy film ?
Mennyi volt a legtöbb szakadás 1 film alatt ?
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect
- sozs
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Üdv újra Sozs! És grat a 700-hoz :vazeg:
Köszi, de én már nem számolom a hozzászólásaimat, mióta nem én nyertem!
Most már folyamatosan leszek!
Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!
Köszi sozs a kimerítő magyarázatot és a képeket! Nagyon tanulságos! :vazeg:
A pöttyöket én si a Colombo egyik részéből tanultam meg!
Üdv újra Sozs! És grat a 700-hoz
- sozs
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Kicsit nem vág témába, amit kérdeznék, de mivel mozis dolog, ide írom.
Régóta akarok venni olyen "pókháló fújót", nem tudom, mi a neve, de most, hogy mindenhol megy a pókember, gondolom sok helyen használják (a Westendben biztosan van fújva ilyen pókháló). Szóval annyit kédeznék, hogy látott valaki ilyet valahol? Gondolom diliboltban lehet ilyet kapni, én egyet ismerek, de ott nincs. Tud valaki segíteni? Esetleg sozs, honnan szerezték a moziban?
Sajna nem tudom, nálunk takarítanak!
A fekete pont a tekercs váltást jelöli, az első a tekercs váltás előtt 6 másodpercre van, a második a tekercsváltás előtt 1 másodperccel. A régi mozik miatt van, a két gépet így lehet szemre pontosan indítani. (első pöttynél indítja a gépész a másik gépet, másodiknál az egyiken fényt ad a másikon meg lekapcsolja)
A pötty, a kópián gyárilag van előhívva, nem utólag ráfestve !
Kicsit nem vág témába, amit kérdeznék, de mivel mozis dolog, ide írom.
Régóta akarok venni olyen "pókháló fújót", nem tudom, mi a neve, de most, hogy mindenhol megy a pókember, gondolom sok helyen használják (a Westendben biztosan van fújva ilyen pókháló). Szóval annyit kédeznék, hogy látott valaki ilyet valahol? Gondolom diliboltban lehet ilyet kapni, én egyet ismerek, de ott nincs. Tud valaki segíteni? Esetleg sozs, honnan szerezték a moziban?
Én is a Columboban hallottam először róla A bevillanó képkockáival bukott le a fószer. Szóval sozs, majd írj meg, hogy is van ez!
Jó ez a kis topic, pláne, hogy az itteni moziból valólk a képek!
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
- Torzonborz
- Fórumlakó
- Értékelés: 0
Lenne egy kérdésem. Biztos ismerős mindenkinek, hogy filmet nézve moziban a kép jobb felső sarkában időnként valamiféle fekete placsni villan fel. Mi az pontosan? Azt hallottam, hogy ott van tekercsváltás, vagy valami hasonló. De mi az pötty és mitől van ott?
Pontosan az, amit mondasz. A gépész így látja, hogy mikor kell tekercset váltani. Kb fél perccel előtte van egy, meg közvetlen a váltáskor, de ezt sozs biztosan jobban tudja :vazeg:
Ez így van! Én egy Columbo-epizódban tanultam ezt meg, ahol a jeleknek fontos szerepük volt a gyilkosság elkövetésében ill. megfejtésében...
Lenne egy kérdésem. Biztos ismerős mindenkinek, hogy filmet nézve moziban a kép jobb felső sarkában időnként valamiféle fekete placsni villan fel. Mi az pontosan? Azt hallottam, hogy ott van tekercsváltás, vagy valami hasonló. De mi az pötty és mitől van ott?
Pontosan az, amit mondasz. A gépész így látja, hogy mikor kell tekercset váltani. Kb fél perccel előtte van egy, meg közvetlen a váltáskor, de ezt sozs biztosan jobban tudja
Hát nem egyszerű a dolog, az biztos!
Közben megcsináltam a fotókat a gépről, amiről meséltem. Annyi plusz infó, hogy még tavaly is vetítettek vele filmet, az egyik már gyengébb állapotban van, a másik még egész jól megy.
A képeket itt találjátok! (egyszerűbb, mint berakosgatni ide)
Sozs, várom a véleményedet!
Király képek Rob!
imádom a ilyen régi masinákat!
system
- sozs
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Lehet, hogy csak az én figyelmemet kerülte el, de gondolom egy film több tekercsből áll(hat). A mai képeid alapján már nagyjából tudom követni, hogyan jutott el a film az alsó tálcáról a felsőre... De ha több tekercs van, akkor hogy megy ez a fűzögetés? Vagy előre össze kell ragasztani a tekercseket?
Egyébként gratula, nagyon jók a képek!
Persze több tekercses egy film, de annak az összerakásáról is van kép a fűzés előtti képek, ott rakom össze a filmet a tekercsekből!
Most két hétig csak olvasok, szabin leszek, addig is jöhetnek az esetleges kérdések, de válasz csak később!
Lehet, hogy csak az én figyelmemet kerülte el, de gondolom egy film több tekercsből áll(hat). A mai képeid alapján már nagyjából tudom követni, hogyan jutott el a film az alsó tálcáról a felsőre... De ha több tekercs van, akkor hogy megy ez a fűzögetés? Vagy előre össze kell ragasztani a tekercseket?
Egyébként gratula, nagyon jók a képek!
Hát nem egyszerű a dolog, az biztos!
Közben megcsináltam a fotókat a gépről, amiről meséltem. Annyi plusz infó, hogy még tavaly is vetítettek vele filmet, az egyik már gyengébb állapotban van, a másik még egész jól megy.
A képeket itt találjátok! (egyszerűbb, mint berakosgatni ide)
Sozs, várom a véleményedet!
- sozs
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Bocsánat a rossz minőségű kép miatt, de kevés a fény, és digitálisan belekellet kontárkodnom a képekbe!
- sozs
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Így nézz ki a befűzött gép!
középen a két optika a széles vásznú, és a takarásos objektív (réz színű). A belső van használva, a képen a belső a takarásos optika. Jobbra lent a villanymotor, ami a gép működéséhez kell, a hajtást bordásszíjjakon mennek át. Balra a tölcsáres szűkülő dolgon keresztűl érkezik a xenon lámpából a fény!
- sozs
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Így érkezik meg a film az alsó tálcáról a felső tácára a fim!
- sozs
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Így fűzzük be a gyűrübe a filmet!
- sozs
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Ezen a képen egyben látszik a "görgö család", látszik a szürke sín amin le fel tudjuk mozgatni őket, ezzel kiválasztva az üres tálcát. A felső görgő melleti fekete gombot kell meghűzni, ekkor mozgathatóak a görgők, elengedve a megfelelő pozícióban bekattan a retesz, megfogva a görgőket!
A középső görgőre jön a film, majd megy a felsőn keresztűl a tálcára.
- sozs
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Ez a visszafordító görgö egy lengő karon van, ez a kar szabályozza attól függően menyire feszül a film a tálca sebeségét, mivel a film egy gyűrüre tekeredik fel, és ezért ennek is változik a kerületi sebessége! Ez a kar előre-hátra mozog, jelen pillanatban hátúl van, ilyenkor áll a táca, ellenkező irányban, a tálca hirtelen nagy sebességgel elindul, tovább menve lassúl, majd szinte teljesen balra menve a kar megállítja a tálcát!
- sozs
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Ez a görgő egy nagyobb görgő "család" része, amit fel-le lehet együtt mozgatni (késöbbi képen jobban látszanak egyben), így lehet váltani a tálcák között, melyikre menjen fel a film.
- sozs
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Majd egy dupla görgőn keresztül felfelé halad a film. Erre a duplázásra azért van szükség, mivel itt kicsit arréb kell menie a filmnek ahoz, hogy pontosan a megfelelő görgőkhöz jusson a film.