Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Off
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 783
Re: Off
Black Gate??

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 680
- Kapcsolat:
Bixiri Baxi turbo kazán vezérlőnek is jót tesz az elkó csere
Határozottan jobb lett a hangja
A kis smd elkót elfelejtettem kicserélni, de úgy néz ki nincs fals parazita láng érzékelés
Határozottan jobb lett a hangja
A kis smd elkót elfelejtettem kicserélni, de úgy néz ki nincs fals parazita láng érzékelés
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
A belinkelt mérés nem valamiféle "hangkép"-et próbált meg mérni, hanem különböző állapotok között mérhető különbségeket. Ahol a mért értékek relevánsak voltak, ott konkrétan megadták az értéküket is.tamagaba írta: ↑2026.01.18., vas. 14:51Milliókért csinálnak kábeleket, azt kiadnak egy ilyen pdf-etistvan01 írta: ↑2026.01.18., vas. 11:17Ha már mérés a Nordosttól, az összes mérési görbéjük mértékegység nélkül? Egy-kettőn X/Y tengelyen valami, ott el van maszatolva. Így ez hitelten. Nehogy valaki utána mérjen?kaef2 írta: ↑2026.01.16., pén. 10:39
Szerintem ez egy elég tudományos írás a Nordosttól, sok megfontolandó tanulsággal.
https://www.nordost.com/downloads/NewAp ... rement.pdf
Egyébként szerintem műszerekkel - egy arra való audio láncban - már nem mérhető a kábel "hangkép"
"Look at the associated table (which breaks down the effects by item) and you can see that accurate measurements of the
actual graphs display a 2.5dB drop in noise-floor below the test-tone, a 5dB drop above it and around a 0.5 dB increase in peak values (not insignificant given that this is measured on a logarithmic scale)"
Olvasd el a cikket légy szíves és abból kiderül, hogy mit mértek és hogyan, illetve melyik ábra mit mutat. A pontos értékek is szerepelnek a szövegben. Sajnos az ábrák tengelyein látható értékek a rossz minőség miatt nem olvashatóak jól.istvan01 írta: ↑2026.01.18., vas. 11:17Ha már mérés a Nordosttól, az összes mérési görbéjük mértékegység nélkül? Egy-kettőn X/Y tengelyen valami, ott el van maszatolva. Így ez hitelten. Nehogy valaki utána mérjen?kaef2 írta: ↑2026.01.16., pén. 10:39
Szerintem ez egy elég tudományos írás a Nordosttól, sok megfontolandó tanulsággal.
Ezt írják például ennél az ábránál:
A mérések java nem abszolút, hanem relatív értékekre, vagyis különbségekre fókuszál. Ahogy ezt az utolsó ábránál is írják:"the vertical graduations on the plot are 10 microseconds each, and as you can see,
there are plenty of examples in which peak-to-peak errors of over 40 microseconds (or two complete sample periods) occur!"
"The Red plot is the same section of signal, once the power cord, platform and Quantum have been added. What is remarkable about this result is the extent to which the two traces correlate. Whilst they do not overlay or trace each other precisely, the peaks correspond to a remarkable extent. What is more, this result is repeatable, the same musical extract played in the same machine and under the same operating parameters, gives exactly the same results every time you run the test, irrespective of geographical location, even when the tests are conducted months apart."
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 680
- Kapcsolat:
Milliókért csinálnak kábeleket, azt kiadnak egy ilyen pdf-etistvan01 írta: ↑2026.01.18., vas. 11:17Ha már mérés a Nordosttól, az összes mérési görbéjük mértékegység nélkül? Egy-kettőn X/Y tengelyen valami, ott el van maszatolva. Így ez hitelten. Nehogy valaki utána mérjen?kaef2 írta: ↑2026.01.16., pén. 10:39
Egyébként szerintem műszerekkel - egy arra való audio láncban - már nem mérhető a kábel "hangkép"
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Ha már mérés a Nordosttól, az összes mérési görbéjük mértékegység nélkül? Egy-kettőn X/Y tengelyen valami, ott el van maszatolva. Így ez hitelten. Nehogy valaki utána mérjen?kaef2 írta: ↑2026.01.16., pén. 10:39
Ja, és mindezt sorozatosan éveken át, többszöri figyelmeztetések ellenére.
- wasiliy888
- Fórumlakó

- Értékelés: 232
Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek
Igen, plusz ehhez még hozzájön az, amit Aszpirin említett, de számunkra nem volt látható, hogy mennyi felesleges munkát adott a számukra.tottyi írta: ↑2026.01.16., pén. 18:29Akkor en is utoljara leirom, hogy nem azzal volt a gond, hogy gyartott kabeleket hanem azzal ahogyan arulta es ez mas gyartokra abszolut nem jellemzo, tehat nem lesz ilyen eset megegyszer hacsak nem jon megint valaki ilyen agressziv marketingel.zoli73 írta: ↑2026.01.16., pén. 17:51Ez egy újabb példája annak, hogy szándékosan nem akarjuk megérteni a vitapartner mondandójat, ezzel gerjesztve a konfliktust. Pontosan ez az a magatartás, amiért inkább a privát levelezést választom.
Szóval fussunk neki megegyszer, de remélem utoljára!
Nézz körűl a fórumon, hány kábel, ill. készülék készítő tevékenykedik, aki Rudihoz hasonlóan értékesiti a produktumait. Ők sem rendelkezek azokkal a követelményekkel, amiket Rudin kértek számon. Őszintén remélem, hogy nem célja senkinek, az Ő betámadásuk e miatt!
Javaslom a téma hanyagolását, mert nem szeretnék senkinek sem tippeket adni, mert ez csak tovább bomlasztaná ezt a közösséget.
Ja, és mindezt sorozatosan éveken át, többszöri figyelmeztetések ellenére.
DIY Cu-R(DAC)
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 937
Akkor en is utoljara leirom, hogy nem azzal volt a gond, hogy gyartott kabeleket hanem azzal ahogyan arulta es ez mas gyartokra abszolut nem jellemzo, tehat nem lesz ilyen eset megegyszer hacsak nem jon megint valaki ilyen agressziv marketingel.zoli73 írta: ↑2026.01.16., pén. 17:51Ez egy újabb példája annak, hogy szándékosan nem akarjuk megérteni a vitapartner mondandójat, ezzel gerjesztve a konfliktust. Pontosan ez az a magatartás, amiért inkább a privát levelezést választom.
Nézz körűl a fórumon, hány kábel, ill. készülék készítő tevékenykedik, aki Rudihoz hasonlóan értékesiti a produktumait. Ők sem rendelkezek azokkal a követelményekkel, amiket Rudin kértek számon. Őszintén remélem, hogy nem célja senkinek, az Ő betámadásuk e miatt!
Javaslom a téma hanyagolását, mert nem szeretnék senkinek sem tippeket adni, mert ez csak tovább bomlasztaná ezt a közösséget.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
ÉN kérek elnézést!
[/quote]
Ez egy újabb példája annak, hogy szándékosan nem akarjuk megérteni a vitapartner mondandójat, ezzel gerjesztve a konfliktust. Pontosan ez az a magatartás, amiért inkább a privát levelezést választom.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3380
"... Diyer tevékenységére ugyanúgy igaz." Szerintem a DIY-er nem pénzkereseti tevékenységet űz, hanem a kedvtelésének hódol. R. bá'ról ez nem mondható el. Igaz?!
ÉN kérek elnézést!
[/quote]
Ez egy újabb példája annak, hogy szándékosan nem akarjuk megérteni a vitapartner mondandójat, ezzel gerjesztve a konfliktust. Pontosan ez az a magatartás, amiért inkább a privát levelezést választom.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 40
"... Diyer tevékenységére ugyanúgy igaz." Szerintem a DIY-er nem pénzkereseti tevékenységet űz, hanem a kedvtelésének hódol. R. bá'ról ez nem mondható el. Igaz?!zoli73 írta: ↑2026.01.16., pén. 15:43...tottyi írta: ↑2026.01.16., pén. 08:40De miert nem veszitek eszre a masik felet amit muvelt? Minden honapban legalabb egyszer be irt egy provokativ mondatot es ott felrobbant a forum es 2-3 oldalon keresztul csak az o kabeleirol irtunk, ez egy jo reklam csak nem minden igaz amit o a kabeleirol allitott. Megfertek volna a kabelgyartok es a tobbiek is egymas mellett de o nem fogadta el a tobbi gyartot es rendre kritizalta es meg meresi adatokat is irt a tobbi gyarto termekeirol amit a sajatjarol nem csinalt. Nem fogadta el ha egy kabel vastag csak az o vekony szigeteles nelkuli kabelei voltak a jok minden rendszerbe es ezt rendszeressen beszurta a topikokba es nem csak a kabeles reszekre. Ez a marketing strategia vegett aztan kapott hideget meleget. Kar, hogy nem latjatok az erem masik oldalat is mert akkor talan meg lehetett volna egyezni persze az egyeseget be is kellett volna tartani mert ha jol olvastam mar kapott par figyelmeztetest de tovabb folytatta.
Sajat topikjaban el lett volna en pl sosem olvastam es nyitottam ki azt a topikot ezert engem nem is zavart oda mit ir be ennek ellenere sajnalom ot, hogy elesett nyugdijas korara egy kis plusz beveteltol.
Az "inkvizíció" tagjai csupa olyan dolgokat róttak fel Rudinak, és kértek rajta számon, ami az összes fórumon tevékenykedő Diyer tevékenységére ugyanúgy igaz. Ezt továbbgondolva, akár valamelyikőjük lehet a következő? Ők is érezzék magukon a fenyegetést, hogy Ők lehetnek a következők, és a "rögtönítélő bíróság" közfelkiáltással dönt a sorsukról, ami után jobb, ha maguktól távoznak?
Morálisan nekem sajnos nagyon nem tetszik az irány, amelyikbe a kis közösségünk tart. Számomra ilyesztő volt latni, hogy egyeseknél, milyen könnyen elszakad a cérna, és milyen arogánsan, fenyegetően képes fogalmazni, írni! Nem gondolnám, hogy egy hobbi miatt ennyire vérre menő vitát szabadna folytatni. Nem er ez ennyit szerintem, mert az ilyen morál csak bomlasztólag hat, a kis közósségünkre.
Az elmúlt bő fél évben, jobbára már csak privátban értekeztem fórumtársakkal, és a magyarázat mindig az volt, mindenki részéről, hogy kerüljük a felesleges, parttalan vitákat az akadékoskodó, okoskodó, erőszakos fórumtagokkal.
Nem normális, hogy ennek igy kell lennie, de valamiért oka van.
ÉN kérek elnézést!
Jo lesz igy ez a forum, most remelem egy ideig nem lesz aki masfele viszi el a diszkurzust mint amirol kezdodott. Meg lehet egy-ket napig irogatunk rola aztan lecseng es folyik tovabb a posztolgatas. Egyebkent meg kell hagyni tudta csinalni azt, hogy vegul aztan csak orola beszegessunk. Azt viszont senki nem veszi szamitasba, hogy pont vegette mennyi ember hagyta el a forumot vagy hagyott fel az irogatassal, ez is az erem masik oldala amit nem akarnak egyesek eszre venni.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 937
Szerintem meg mar eleguk lett az embereknek es a vegere mar mindent bevetettek, hogy ne csak pihenot kapjon.zoli73 írta: ↑2026.01.16., pén. 15:43De igen, a magam részéről észrevettem Ru...
Az "inkvizíció" tagjai csupa olyan dolgokat róttak fel Rudinak, és kértek rajta számon, ami az összes fórumon tevékenykedő Diyer tevékenységére ugyanúgy igaz. Ezt továbbgondolva, akár valamelyikőjük lehet a következő? Ők is érezzék magukon a fenyegetést, hogy Ők lehetnek a következők, és a "rögtönítélő bíróság" közfelkiáltással dönt a sorsukról, ami után jobb, ha maguktól távoznak?
Morálisan nekem sajnos nagyon nem tetszik az irány, amelyikbe a kis közösségünk tart. Számomra ilyesztő volt latni, hogy egyeseknél, milyen könnyen elszakad a cérna, és milyen arogánsan, fenyegetően képes fogalmazni, írni! Nem gondolnám, hogy egy hobbi miatt ennyire vérre menő vitát szabadna folytatni. Nem er ez ennyit szerintem, mert az ilyen morál csak bomlasztólag hat, a kis közósségünkre.
Az elmúlt bő fél évben, jobbára már csak privátban értekeztem fórumtársakkal, és a magyarázat mindig az volt, mindenki részéről, hogy kerüljük a felesleges, parttalan vitákat az akadékoskodó, okoskodó, erőszakos fórumtagokkal.
Jo lesz igy ez a forum, most remelem egy ideig nem lesz aki masfele viszi el a diszkurzust mint amirol kezdodott. Meg lehet egy-ket napig irogatunk rola aztan lecseng es folyik tovabb a posztolgatas. Egyebkent meg kell hagyni tudta csinalni azt, hogy vegul aztan csak orola beszegessunk. Azt viszont senki nem veszi szamitasba, hogy pont vegette mennyi ember hagyta el a forumot vagy hagyott fel az irogatassal, ez is az erem masik oldala amit nem akarnak egyesek eszre venni.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Ó, bocs, most nézem rossztól idéztem (ilyen bonyolult baromságot). A lényeg még ettől áll, elnézést tottyitól.
Bevallom, én sem sajnálkozom az elvesztése miatt, mert magának kereste a bajt, az sem különösen érint meg, hogy így kieshet a bevétele(szerintem nem), viszont a fórum közössége által tanusított reakció, ami ezen a héten kibontakozott, az nagyon nem tetszett, sőt, aggasztó számomra.
Én valahogy nem egy ilyen sárdobálást képzelek el eszközként, egy renintens fórumtag eltávolítására.
Ami a félelmeimet illeti.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3380
De igen, a magam részéről észrevettem Rudi tevékenységét, de engem nem különösebben érdekelt, simán tudtam ignorálni. Tudod, több bölcs fórumtárs tanácsolta már, hogy "ne etessétek a trollt", mert abból jó nem sülhet ki. Mégis mindig voltak olyanok, akik leálltak vele vitázni, mindig voltak olyanok, akik ráugrottak a Rudi által bedobott gumicsontra, és "etették a trollt". Ahelyett, hogy ignorálták volna, amitől talán Rudi is felfogta volna, hogy nincs érdeklődés rá, így felhagyott volna a nyomulással. Én is azt gondolom, hogy Rudi tett róla, hogy kiváltsa a fórumozók ellenszenvét, haragját, mert mindig nyomult, szította a hangulatot, a felmerült kérdésekre nem adott választ, vagy nagyrészt csak védhetetlen zagyvaságokkal szolgált. Nyugodtan mondhatjuk, hogy "addig járt a korsó a kútra, amíg el nem tört".tottyi írta: ↑2026.01.16., pén. 08:40De miert nem veszitek eszre a masik felet amit muvelt? Minden honapban legalabb egyszer be irt egy provokativ mondatot es ott felrobbant a forum es 2-3 oldalon keresztul csak az o kabeleirol irtunk, ez egy jo reklam csak nem minden igaz amit o a kabeleirol allitott. Megfertek volna a kabelgyartok es a tobbiek is egymas mellett de o nem fogadta el a tobbi gyartot es rendre kritizalta es meg meresi adatokat is irt a tobbi gyarto termekeirol amit a sajatjarol nem csinalt. Nem fogadta el ha egy kabel vastag csak az o vekony szigeteles nelkuli kabelei voltak a jok minden rendszerbe es ezt rendszeressen beszurta a topikokba es nem csak a kabeles reszekre. Ez a marketing strategia vegett aztan kapott hideget meleget. Kar, hogy nem latjatok az erem masik oldalat is mert akkor talan meg lehetett volna egyezni persze az egyeseget be is kellett volna tartani mert ha jol olvastam mar kapott par figyelmeztetest de tovabb folytatta.zoli73 írta: ↑2026.01.16., pén. 08:09Én pontosan értem Faló mire gondol, és szivesen el is magyarázom, de ehhez el kell vonatkoztatni Rudi Bácsi esetetől, mert nem erről irt, hanem csak ugy általánosságban a fórum morális helyzetéről.Alex_Aston írta: ↑2026.01.16., pén. 06:32
Ez már sosem derül ki, mi történt VOLNA.
Pedig egy fórumnak ez lenne a lényege, hogy mindenki írja le a véleményét, és ne utólag morgolódjon, azt is csak az orra alatt.
Persze lehet én gondolom ezt rosszul?![]()
Hányszor megtörtent már, hogy egy szinte egyáltalán nem aktiv tag, egy ismeretlen felhasználói név, tanácsot kért, leírta egy konkrét dologról a véleményet, amivel van tapasztalata, vagy csak eladni szeretett volna valamit, de máris megjelentek a szokásos véleményvezérek, akik kiosztották, hogy "rosszúl tudod", rosszúl hallod", "nincs elég tapasztalatod", "sz@r a rendszered", "inkább ezt, vagy azt vegyél", stb. Ettől emberünknek annnyira elment a kedve, hogy az óta sem írt egyetlen kommentet sem.
Miközben ezt a kommentet irom, 3360 felhasználó van jelen, ebből 111 regisztrált, 12 rejtett, és 3237 vendég.
Ebből világosan látszik, hogy nem az pár tucat aktívan írogató tag maga a fórum, ellenkezőleg, Ők csak egy vékonyka szelete. A túlnyomó többség csak olvassa a fórumot, és azt sem napi rendszerességgel teszi, lehet, hogy napokig, hetekig ide sem kattint.
Akiket Te vártál volna, hogy elégedett vevőkként majd kiállnak Rudi mellett, azok zömmel talán napok óta itt sem jártak, és még napokig nem is fognak, így még nem is értesültek a történtekről.
Tudom, nem reprezentatív, de ha ritkán hírdetek valamit, akkor az esetek nagyobb részében olyan tagok jelentkeznek vételi szándékkal, akik bár láthatóan régóta fórumtagok, de alig néhány hozzászólással rendelkeznek, és az általános topicokban teljesen inaktivak.
Feltételezem, hogy Rudi vevőit is nagy többséggel az ilyen tagok teszik ki, Őket hiábavaló lett volna ide várni, mert az ilyen tagokkal beszélgetve elmondják, hogy szívesen olvassak a fórumot, vásárolgatnak innen, de nincs az a pénz, hogy Ők aktívan részt vegyenek benne. Ugyan miért is?
Ami Rudival történt, azt nem kommentálnám, de a személyétől függetlenűl engem megijesztettek az elmúlt napok történései. Nagyon rossz érzéseim vannak miatta.
Sajat topikjaban el lett volna en pl sosem olvastam es nyitottam ki azt a topikot ezert engem nem is zavart oda mit ir be ennek ellenere sajnalom ot, hogy elesett nyugdijas korara egy kis plusz beveteltol.
Bevallom, én sem sajnálkozom az elvesztése miatt, mert magának kereste a bajt, az sem különösen érint meg, hogy így kieshet a bevétele(szerintem nem), viszont a fórum közössége által tanusított reakció, ami ezen a héten kibontakozott, az nagyon nem tetszett, sőt, aggasztó számomra.
Én valahogy nem egy ilyen sárdobálást képzelek el eszközként, egy renintens fórumtag eltávolítására.
Ami a félelmeimet illeti.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Bocsánat, hogy beleszólok, erre az egyre reagálnék. A fórum statisztika 60 perces aktivitást néz. Azaz nincs jelen 3360 felhasználó, az elmúlt egy órában 3360 egyedi lekérése volt a teljes weboldal bármely szeletének. Azért használják ezt, mert így jobban néz ki. Ha átlagosan 2-3 perces látogatást nézünk és a külső behívásokat nem számoljuk, egy-kétszáz ember lehet jelen egyszerre maximum. Ami még mindig nem rossz, de ebből számold le az adás-vétel részt, amely az egyedi lekérések túlnyomó részét generálja. Szóval ott is vagy, hogy többtucat ember olvassa egy időpillanatban a fórumot, annak sokszáz fórumát egyszerre.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3093
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6369
Tényleg :)
És a hozzánemértők hozzánemértését ki dönti el?
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
(Nyomják a szmájlikat:)
TJ.
- tunerman
- V.I.P.

A hozzánemértők majd eldöntik, hogy ki ért hozzáEz már filozófia :)
(Nyomják a szmájlikat:)
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- Aszpirin
- V.I.P.

Ez már filozófia :)
Az, hogy nem ismered az objektív igazságot, nem jelenti azt, hogy nem értesz a témához. A világ ennél sokkal bonyolultabb. (minél jobban értesz egy témához, annál inkább tisztában vagy a saját ismereteid hiányosságaival - épp azok értenek egy-egy témához a legkevésbé, akik magabiztosak az "objektív igazság" ismeretében
De az "objektív igazság" fogalma is aximómarendszer-függő, tehát ne légy olyan biztos benne, hogy csak egy van
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Az a pont is játszik még, hogy egyikünk sem...
TJ.
- tunerman
- V.I.P.

Alex_Aston írta: ↑2026.01.16., pén. 12:22Most éppen ti is vitatkoztok.
Melyikőtök nem ért a vitatkozáshoz...?![]()
Az a pont is játszik még, hogy egyikünk sem...
TJ.
- tunerman
- V.I.P.

Aszpirin! Látod - màr is itt a vita, kettőnk közül az egyikünk nem ért a témához
TJ.
TJ.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára tunerman 2026.01.16., pén. 12:24-kor.
Es ha ezen egy "olvasó" felháborodik, akkor tessék tenni ellene, mégpedig úgy, hogy megnyilatkozik. Ilyen egyszerű. Vagy ezek szerint mégsem?
Amit mondasz még, hogy biztos nem olvasták a fórumot a Rudi bácsi kedvelői, azért nem írtak. Ennek ugye ellent mond az, hogy Chord szerint órák múlva tömegesen kapott ő üzeneteket erről. Valahonnan csak tudták róla, mégsem érezték azt, hogy esetleg megnyilatkoznak, csak úgy utólag, "sunnyogva". És ez sajnos olyan tipikus, hogy bár sokan nem tesznek semmit ezért, vagy azért, de utólag mindenhol megy a panaszkodás.
A világ ugyanis nem magától olyan, amilyen, hanem attól, amilyenné tesszük. És bizony a passzívak felelőssége ott van, hogy nem tesznek semmit, csak várják a sült galambot.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3894
Márpedig, ha valaki csak olvassa a fórumot, akkor az csak egy olvasó, ha nincs új poszt, olvasni sincs mit. Ergo véleményem szerint igenis az aktiv fórumozók alkotják a fórumot. Ettől lesz olyan, amilyen.
Es ha ezen egy "olvasó" felháborodik, akkor tessék tenni ellene, mégpedig úgy, hogy megnyilatkozik. Ilyen egyszerű. Vagy ezek szerint mégsem?
Amit mondasz még, hogy biztos nem olvasták a fórumot a Rudi bácsi kedvelői, azért nem írtak. Ennek ugye ellent mond az, hogy Chord szerint órák múlva tömegesen kapott ő üzeneteket erről. Valahonnan csak tudták róla, mégsem érezték azt, hogy esetleg megnyilatkoznak, csak úgy utólag, "sunnyogva". És ez sajnos olyan tipikus, hogy bár sokan nem tesznek semmit ezért, vagy azért, de utólag mindenhol megy a panaszkodás.
A világ ugyanis nem magától olyan, amilyen, hanem attól, amilyenné tesszük. És bizony a passzívak felelőssége ott van, hogy nem tesznek semmit, csak várják a sült galambot.
Csak a Marantz! :-D
- Aszpirin
- V.I.P.

Kutatás-fejlesztésben dolgozom, és nyugodtan elhiheted, hogy én és kollégáim értünk ahhoz, amit csinálunk.
Mégis rengeteg a (kosntruktív jellegű) vita köztünk.
Az, hogy vita van, nem indukálja azt, hogy valamelyik fél nem ért hozzá, mint ahogy az, hogy mindkét feél ért hozzá, sem indukálja azt, hogy nincs vita.
Ez az érv egyszerűen nem állja meg a helyét.
Ez már jobb, de még mindig lenne rajta alakítani való. Pl azért, mert senki, egyik vitafél sincs soha teljes és minden részletében, összefüggésében, tudásban, információban. Tehát vita normális esetben két információ, ismeret közös halmaza alakulhat ki. Amiket te írtál, az egyik sem ez, nem vita folyamat.