Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Fórummal kapcsolatos észrevételek
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2120
Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek
Szeretném megkérdezni, hogy tervezitek-e a fórum sötét verziójának bevezetését. Tudom, hogy ez sok munkával jár, de biztosan sok felhasználó örülne neki.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
világos - s ezért írtam, amit - és köszi mégegyszertonee73 írta: ↑2025.02.13., csüt. 09:345.7.4. Kötelező annak a megadása, hogy a termék csak személyesen vehető át, vagy postázásra is kerülhet. Ha a termék csak személyesen vehető át, akkor legalább járási/kerületi szinten kötelező megadni azt, hogy a termék hol lelhető fel. A Téma nyitója szabadon eldöntheti, hogy ennél pontosabb címet, így települést, vagy utcát is megad-e.Figyelem: a személyes profilban megadott "tartózkodási hely" adat nem helyettesíti ezt."
védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6365
5.7.4. Kötelező annak a megadása, hogy a termék csak személyesen vehető át, vagy postázásra is kerülhet. Ha a termék csak személyesen vehető át, akkor legalább járási/kerületi szinten kötelező megadni azt, hogy a termék hol lelhető fel. A Téma nyitója szabadon eldöntheti, hogy ennél pontosabb címet, így települést, vagy utcát is megad-e.Figyelem: a személyes profilban megadott "tartózkodási hely" adat nem helyettesíti ezt."trane írta: ↑2025.02.13., csüt. 09:32szia Tóni, nemtom, de úgy emlékszem, hogy Miskolc meg volt adva (lehet, az avatar melletti részben?)tonee73 írta: ↑2025.02.13., csüt. 09:29Sajnos fenn állt. Nem volt hely adat.trane írta: ↑2025.02.13., csüt. 09:23sziasztok,
tegnap este föl lett téve egy Audio Note Meishu erősítő az apróba, minden szükséges adat megadásával (leírás, fotók, elérhetőség, átvétel helyszíne), azonban már nincs sehol. a Szabályzat pedig kimondja, hogy hirdetés nem kerül törlésre, csak ha a fentiek hiányoznak - ami ez esetben nem állt fönn. ismerősömet érdekelte volna az erősítő, ő kért meg s ezért kérdezem, mi történt?
![]()
Képernyőfelvétel (403).png. viszont így megvan a tel.szám, passzolom tovább - köszi
![]()
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
szia Tóni, nemtom, de úgy emlékszem, hogy Miskolc meg volt adva (lehet, az avatar melletti részben?)tonee73 írta: ↑2025.02.13., csüt. 09:29Sajnos fenn állt. Nem volt hely adat.trane írta: ↑2025.02.13., csüt. 09:23sziasztok,
tegnap este föl lett téve egy Audio Note Meishu erősítő az apróba, minden szükséges adat megadásával (leírás, fotók, elérhetőség, átvétel helyszíne), azonban már nincs sehol. a Szabályzat pedig kimondja, hogy hirdetés nem kerül törlésre, csak ha a fentiek hiányoznak - ami ez esetben nem állt fönn. ismerősömet érdekelte volna az erősítő, ő kért meg s ezért kérdezem, mi történt?
![]()
Képernyőfelvétel (403).png
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6365
Sajnos fenn állt. Nem volt hely adat.trane írta: ↑2025.02.13., csüt. 09:23sziasztok,
![]()
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
sziasztok,
tegnap este föl lett téve egy Audio Note Meishu erősítő az apróba, minden szükséges adat megadásával (leírás, fotók, elérhetőség, átvétel helyszíne), azonban már nincs sehol. a Szabályzat pedig kimondja, hogy hirdetés nem kerül törlésre, csak ha a fentiek hiányoznak - ami ez esetben nem állt fönn
. ismerősömet érdekelte volna az erősítő, ő kért meg s ezért kérdezem, mi történt? 
tegnap este föl lett téve egy Audio Note Meishu erősítő az apróba, minden szükséges adat megadásával (leírás, fotók, elérhetőség, átvétel helyszíne), azonban már nincs sehol. a Szabályzat pedig kimondja, hogy hirdetés nem kerül törlésre, csak ha a fentiek hiányoznak - ami ez esetben nem állt fönn
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6176
A "Tanítsuk meg zoli73-at idézni" szálat áthelyeztem az általános csevegő topikba, kérlek ott folytassátok, ha még van rá kedvetek.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Az talan meg erdekes info lenne, ha megtudnank milyen formatumban kell megadni az arat a termeknek ahhoz, hogy a HifiShark is ki tudja irni…
1.000.000 Ft
1.000.000 HUF
1000000 Ft
2.500 EUR
2500 EUR
Irni kell ele, hogy “ár”, “vételár” stb.?
Koszi, ha valakinek van erre vonatkozo infoja!
1.000.000 Ft
1.000.000 HUF
1000000 Ft
2.500 EUR
2500 EUR
Irni kell ele, hogy “ár”, “vételár” stb.?
Koszi, ha valakinek van erre vonatkozo infoja!
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2776
Üdv.
Mivel nem találtam neki jobb helyet, ezért itt teszem fel a kérdésemet:
A fórumon közzétett hirdetések már egy ideje megjelennek a Hifishark keresőjében is találatként. Ez akkor is igaz ha a hirdetésen belüli szövegezésben van egyezés, vagy csak a hirdetés címében lévő egyezés alapján dobja ki találatnak?
Remélem érthető voltam, köszi.
Mivel nem találtam neki jobb helyet, ezért itt teszem fel a kérdésemet:
A fórumon közzétett hirdetések már egy ideje megjelennek a Hifishark keresőjében is találatként. Ez akkor is igaz ha a hirdetésen belüli szövegezésben van egyezés, vagy csak a hirdetés címében lévő egyezés alapján dobja ki találatnak?
Remélem érthető voltam, köszi.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- edzoba
- Fórumlakó

- Értékelés: 172
- Kapcsolat:
Ugyanez történt a bikemag apró vs testbike-kal is ahogy én érzékelem. Tavaly a meghirdetett (audio) holmijaim 2/3-a értékben már más piactereken ment el, idén ez 90% (ez 1 hónap után nyilván nem reprezentatív, ahogy az egész sem, de tendencia) Ettől függetlenül a sikeres itteni tranzakciókat díjaznám a jövőben (is). Talán nem mindenki tudja h audioamarkton egy 3 hónapos hirdetés 5€ eredménytől függetlenül, ebayen(.de) a nem németországba történő eladások után 5% jutalék jön le (biztosítást tartalmaz).dumdum írta: ↑2025.01.31., pén. 03:04Lehet próbálkozni vele és majd kiderül.wittao írta: ↑2025.01.25., szomb. 15:40Evi 10.000 Ft dij mondjuk az Adas-Vetel topik hasznalataert siman elfogadhato.
Lehet annyi konnyitest betenni, hogy evi 3db hirdetesig ingyenes.
10 hirdetesig 5.000 Ft
10 hirdetes felett pedig 10.000 Ft
Ha ennel magasabb, akkor elhagyhatjak az oldalt.
Ezt onnan tudom, hogy most rengeteg dolgot dobtam fel, es az olcsobb dolgok pillanatok alatt elkelnek 1 het mondjuk, de van amit 1-2 evig hirdetek mire gazdara talal.
Az elmúlt 10 évben több olyan fórum is pont ezért halt be mert pénzt akartak kérni a használatért, tagságért, akármiért...
Ezek autós, régiség ... oldalak voltak igaz de ez volt a kiváltó ok.
Szépen átmentek FB marketplace, Jófogás stb....
Ez a téma igen-igen árérzékeny.
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek
-
dumdum
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 72
Lehet próbálkozni vele és majd kiderül.wittao írta: ↑2025.01.25., szomb. 15:40Evi 10.000 Ft dij mondjuk az Adas-Vetel topik hasznalataert siman elfogadhato.
10 hirdetesig 5.000 Ft
Ezt onnan tudom, hogy most rengeteg dolgot dobtam fel, es az olcsobb dolgok pillanatok alatt elkelnek 1 het mondjuk, de van amit 1-2 evig hirdetek mire gazdara talal.
Az elmúlt 10 évben több olyan fórum is pont ezért halt be mert pénzt akartak kérni a használatért, tagságért, akármiért...
Ezek autós, régiség ... oldalak voltak igaz de ez volt a kiváltó ok.
Szépen átmentek FB marketplace, Jófogás stb....
Ez a téma igen-igen árérzékeny.
Már a B oldal forog így 60 felett...
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 93
Nem fogják. Valamiért kellenek nekik az ilyen bicebóca dolgok.lacy írta: ↑2025.01.29., szer. 21:56Az jutott az eszembe miközben beleolvastam ebbe a topicba
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
hogy a zárójeles részt szerintem aktuális lenne törölni már![]()
egyrészt aki ezt nyitotta (topic) konkrét megoldást várt a saját problémájára, csak közben a sok év alatt ez egy általános csevegő topic lett hangfal témában, így aztán eleve értelmetlen a címben a felhívás a nyitó poszt olvasgatására![]()
Itt van pl. ez is:
viewtopic.php?f=96&t=26565
Az jutott az eszembe miközben beleolvastam ebbe a topicba
hogy a zárójeles részt szerintem aktuális lenne törölni már
egyrészt aki ezt nyitotta (topic) konkrét megoldást várt a saját problémájára, csak közben a sok év alatt ez egy általános csevegő topic lett hangfal témában, így aztán eleve értelmetlen a címben a felhívás a nyitó poszt olvasgatására
hogy a zárójeles részt szerintem aktuális lenne törölni már
egyrészt aki ezt nyitotta (topic) konkrét megoldást várt a saját problémájára, csak közben a sok év alatt ez egy általános csevegő topic lett hangfal témában, így aztán eleve értelmetlen a címben a felhívás a nyitó poszt olvasgatására
Pont ma gondoltam végig, hogy évi 5.000.- Ft- ért lehetne hirdetni, mondjuk 3 cuccot.
(Ha 3 db hirdetés ingyenes, akkor 1 reg- el csak három hirdetést adnak fel, így ki lehetne játszani a szabályt).
Az évi 5.000.- Ft talán még elviselhető lenne mindenkinek. Ha a 3 helyett meg tíz cuccot akar hirdetni, akkor az 5.000 Ft helyett mondjuk 10.000.- Ft lenne az éves díj.
Azt is érdemes lenne kipróbálni, hogy egy hirdetés mennyi ideig futhatna egy adott összegért. Lehet, hogy egyszeri díjfizetés (5.000.-Ft) ellenében csak 3 hónapig futhat a hirdetés, utána meg kell hosszabbítani.
És végig lehetne gondolni, mennyibe kerüljön kiemelni egy hirdetést egy időszakra.
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 99
Semennyire sem elrugaszkodott. Én is támogattam már a fórumot ezzel a módszerrel, nem is egyszer. De az arányosság elvét azért tényleg számításba illik venni.
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 832
Csak egy ötlet: Új hirdetés csak akkor jelenne meg, ha egy kv támogatást kapna az oldal.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Evi 10.000 Ft dij mondjuk az Adas-Vetel topik hasznalataert siman elfogadhato.
10 hirdetesig 5.000 Ft
10 hirdetesig 5.000 Ft
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
- kasumi
- V.I.P.

- Értékelés: 443
Én azt nem látom ebben, honnan lehet majd tudni, elkelt-e a termék vagy sem.
Egy-egy termékre jellemzően nem százával jelentkeznek, szóval simán lehet, hogy valaki nyitva hagyja és privátban kezeli a további jelentkezőket. Persze ezen jelentkezők jelenthetik, hogy a termék már elkelt, de ez nem bizonyítaná, hogy az valóban úgy van.
Ha a hirdetés feladásakor lenne fizetési kötelezettség vagy egy bizonyos idő után (azt hiszem, az audio-markton így van), az már könnyebben kontrollálható.
Egy-egy termékre jellemzően nem százával jelentkeznek, szóval simán lehet, hogy valaki nyitva hagyja és privátban kezeli a további jelentkezőket. Persze ezen jelentkezők jelenthetik, hogy a termék már elkelt, de ez nem bizonyítaná, hogy az valóban úgy van.
Ha a hirdetés feladásakor lenne fizetési kötelezettség vagy egy bizonyos idő után (azt hiszem, az audio-markton így van), az már könnyebben kontrollálható.
Újratervezés
- andarson
- V.I.P.

- Értékelés: 607
Én most lehet, a tagok érdekei ellen beszélek, kibickedve, anélkül, hogy tudnám mi lenne a pontos következmény, de személy szerint támogatnék egy fizetős kötelezettséget a hirdetések kapcsán. Ennek lehet egy olyan hozadéka, hogy kevesebb lenne a hirdetés, de a fórum zártsága ugyanúgy biztosítana egy minőségi és megbízhatósági szintet is.
Esetleg egy online kérdőívet is ki lehetne tenni az oldalra, felmérésnek.
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9441
Azon gondolkodtam magamban, hogy mennyire lehet földtől elrugaszkodott az a kérés, ha valaki elad valamit itt a fórumon (mondjuk nem egy 2-3 ezres dologot, hanem mondjuk 25k felett), akkor egy kávéval támogassa az oldalt? 
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Szóval sikertelennek minősítettem a bétatesztet, és visszavontam az egész fejlesztést. Azóta kaptam már ígéretet segítségre a hiba megtalálásában, de az az én időhiányom miatt esett (egyelőre) kútba.
Talán egyszer nekivágunk megint...
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6176
Igen, bétábn fenn volt kb 1 hétig, BBcode-mentes WYSIWYG-hozzászólás-szerkesztő ("what you see is what you get" rövidítve - jelentése "amit látsz, azt kapod") átkapcsolható BBcode-os nézettel, szerintem király volt, mert a dőlt betű az valóban dőlt betűnek nézett ki, felsorolás valóban felsorolásnak, stb... csak volt egy bosszantó bugja pont az idézésnél (az idézett szövegek után mindig beszúrt egy sort), amivel szerintem könnyebben együtt lehetett volna élni, mint a mindennaposan elcseszett BBCode-os idézésekkel, de olyan fikaáradat lett miatta, hogy elment tőle a kedvem. Volt egy általam személyesen is ismert és nagyrabecsült fórumtárs, aki egyenesen leszarozta...
Szóval sikertelennek minősítettem a bétatesztet, és visszavontam az egész fejlesztést. Azóta kaptam már ígéretet segítségre a hiba megtalálásában, de az az én időhiányom miatt esett (egyelőre) kútba.
Talán egyszer nekivágunk megint...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
idézés utáni ismételt válaszra:
.
Ennek az elejétől kell kijelölni, a te neved utáni első kapcsos zárójel utáni résztől a törlendő részt. Így, ahogy a második képen látható:
.
És egészen addig kell törölni, amíg eljutsz az utolsó előtti "quote" feliratig. Mert az utolsó lesz az idézet lezáró, így az előtte lévő résznek kell benne maradnia, amit te szeretnél.
Erről is itt a kép;
.
Azaz az idézendő személy neve utáni kódsor végén lévő első kapcsos zárójel utáni résztől lell törölni az utolsó "qoute"-ig, de csak azt, amit nem akarsz újra megjeleníteni. Ami marad a kapcsos zárójel és a "qoute" között, az fog megjelenni. Itt érdemes redukálni csak a lényegre, ami alapján tudható, hogy mire reflektálsz, de nem túl hosszú dolog.
Remélem segít ez a kis leírás. Leírni és elolvasni több idő, mint megcsinálni.
Hajrá!
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3651
Telefonon ezt látom, ha erre válaszolok neked az mar megint elrontott
.
Ennek az elejétől kell kijelölni, a te neved utáni első kapcsos zárójel utáni résztől a törlendő részt. Így, ahogy a második képen látható:
.
És egészen addig kell törölni, amíg eljutsz az utolsó előtti "quote" feliratig. Mert az utolsó lesz az idézet lezáró, így az előtte lévő résznek kell benne maradnia, amit te szeretnél.
Erről is itt a kép;
.
Azaz az idézendő személy neve utáni kódsor végén lévő első kapcsos zárójel utáni résztől lell törölni az utolsó "qoute"-ig, de csak azt, amit nem akarsz újra megjeleníteni. Ami marad a kapcsos zárójel és a "qoute" között, az fog megjelenni. Itt érdemes redukálni csak a lényegre, ami alapján tudható, hogy mire reflektálsz, de nem túl hosszú dolog.
Remélem segít ez a kis leírás. Leírni és elolvasni több idő, mint megcsinálni.
Hajrá!
Csak a Marantz! :-D
- conan69
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 4
Köszönöm szépen