Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fórummal kapcsolatos észrevételek

csandaz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 182
Kapcsolat:

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: csandaz »

@Wittao AT "elment", szerintem nincs aki megcsinálja

@dbrnsk Mi a baj a keresővel?

@Tul Te is moderátor vagy, beszéljetek össze ki mit miért moderáls és mit fogtok moderálni a jövőben.

@venomer Kipróbáltam az alábbi böngészőkkel
  • Android default
  • Android Chrome
  • Android Firefox
  • Android Opera
  • Internet Explorer 11
  • Chrome 81.0.4044.138
  • Firefox 76.0.1
  • Opera 68.0.3618.63
Egyikben sem volt kiléptetés, jártam mindenütt az oldalon
Várom a hibabejelentést, hogy kinek, hol, mikor, milyen böngészővel léptette ki. Nem tudok javítani, amíg nem tudom reprodukálni a hibát.

@s4tch Nem lehet választani, ez adminisztrátori megegyezéssel lett beállítva. Szintén oda vezethető vissza, hogy "elment" AT ő foglalkozott ezzel, senki más. Amíg nem kapok felsőbb vagy akármilyen utasítást, hogy állítsam át, addig ez lesz.

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

csandaz írta:
2020.04.28., kedd 06:18
...Amikor lejárt a 24 órás kiléptetés...
ennek egyébként mi értelme van? az általam használt oldalak közül sehol máshol nem kell naponta bejelentkezgetni. főleg most, amikor kizárólag itthoni router mögül netezik az ember, érthetetlen és értelmetlen, hogy a telefon/pc naponta fölöslegesen csuklóztat. ha lehetne választani, hogy 24 óránként, hetente, vagy havonta kelljen újra bejelentkezni, utóbbit választanám.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Kilépődés Win/Firefox alatt is él. Inkább csak fake, mivel tényleges kiléptetés esetén visszalépve is ugyanúgy kint találjuk magunkat, itt nem, de erősen javításra szorul. A Chrome-ajánlást ne tekintsük már megoldásnak.

Hirdetések: notóriusan nem zárják le őket. Régebbről nem emlékszem ekkora számú berögződésre. Miért nem megy át az infó, hogy a hirdető nyitja és zárja is egyben a saját ügyét?

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1250

Hozzászólás Szerző: Tul »

Kellnerművek írta:
2020.05.09., szomb. 08:34
Kellnerművek • 2020.05.08. 18:26
Úgy látszik az AVX - re is begyűrűzik a túlszabályozás kényszere. Ha mindent le akarunk szabályozni, ami egyes embertársunknak nem tetszik, hangot is ad eme kényszerének, egyből ugrunk is reá, egy élhetetlen felületet kapunk.
Mai világunk ilyenné vált , muszáj ezt itt is bevezetni ?
Nekem személy szerint jobban tetszett, mikor bárki, bármihez, bármit szólhatott :)
Pont ez adta az ízét ennek a felületnek. Aki nem tudta megvédeni az igazát és megbántódott, üzletrontásnak vélt valamit, az talált másik weboldalt 20-at, ahol egyoldalú kommunikációra volt csak lehetőség.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1523

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Nem lehetne rendbe tenni a keresőt?

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 534

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

Kellnerművek • 2020.05.08. 18:26
Úgy látszik az AVX - re is begyűrűzik a túlszabályozás kényszere. Ha mindent le akarunk szabályozni, ami egyes embertársunknak nem tetszik, hangot is ad eme kényszerének, egyből ugrunk is reá, egy élhetetlen felületet kapunk.
Mai világunk ilyenné vált , muszáj ezt itt is bevezetni ?

Aszpirin • 2020.05.08. 19:40
Kellnerművek írta:Úgy látszik az AVX - re is begyűrűzik a túlszabályozás kényszere. Ha mindent le akarunk szabályozni, ami egyes embertársunknak nem tetszik, hangot is ad eme kényszerének, egyből ugrunk is reá, egy élhetetlen felületet
Ha picit visszanézel, egyáltalán nem az jön majd le, hogy mindent bevezettünk, ami valakinek tetszett vagy mindent leszabályoztunk, ami nem. Ez utóbbi viszont egy jogos felvetés. Mi a konkrét problémád vele?

Talán elkerülte figyelmedet az ominózus mondatom elején a HA szócska.
De akkor a kérdést kibontva.

Hirdetések lezárásának mikéntje :

Lezárt hirdetésre szerény tudomásom szerint csak PÜ- ben tudsz kérdéseket feltenni. Ez az AVX közösségét, mint csoport, mennyiben érinti ? Minden hirdetést feladónak saját érdeke, ha nem akarja, hogy zaklassák, megfelelő információkkal zárja le a hirdetését.
Egy szabályozásnak a közösség érdekeit kell, hogy képviselje, nem az egyénit.
HACCP nyelven ezt nem érzem kritikus pontnak. Nem foglalkoznék vele.
Hogy 3 hónap után, mozgás hiányában záródjon a hirdetés, a ti döntésetek, ez már lehet kritikus pont, szabályozható, valóban nem szemeteli az oldalt, majd felteszi privátban a ' ez meg van még ' kérdést.

A ' ment PÜ, ment válasz ' kérdésre:

Ez már régi beidegződés, sok esetben semmi köze a burkolt uppolgatáshoz. Ennek a „rossz hagyomány”-nak a kigyomlálása talán a modiknak feleslegesen sok idejét venné el. Meg kell gondolni, hogy ez komolyan sért közösségi érdeket, akkor szabályozandó, vagy csak bosszantó.

Csoport érdeket inkább sért a vélt , vagy valós személyi , vagy szakmai, vagy üzleti antipátia miatti kirekesztés, kiutálás a fórumról. Sok értékes ember, tapasztalat, gondolat esett ki és vérzett el ilyetén harcok miatt.

De ez mind szigorúan saját vélemény.

csandaz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Leírtam de kitöröltem, mert nem volt diplomatikus....

Egész nap figyeltem főoldalon, aloldalon, a telefonon és az asztali gépen. Amikor lejárt a 24 órás kiléptetés akkor léptetett ki ma reggel.
(Ok, Android telefon, Chrome böngészővel)

Apple nem hajlandó követni a szabványokat, képfeltöltéseknél vannak velük gondok. De csak velük. Nem tudok mit csinálni velük.
Ha nem tudom reprodukálni a hibát, nem tudom javítani. Apple termék nincs se nekem, se senkinek a környezetemben.

Javaslom a Chrome használatát

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 127

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

csandaz írta:
2020.04.27., hétf. 06:21
Roli80 írta:
2020.04.24., pén. 15:51
Gondolom másoknál is előfordul, hogy a fórumot telefonon használva folyton kidobja a rendszer. Azt vettem észre, ez csak
akkor fordul elő, ha a főoldalon maradok. Ha valamelyik almenüben maradok és úgy lépek ki onnan folytathatom ahol abbahagytam. Nem kell belépési kódokkal vacakolni.
Remélem másnak is tudtam segíteni!
Mi számít "folyton"-nak, 1 perc, 5 perc, 10 perc vagy 1 óra?
Milyen böngészőt használsz?
Milyen telefont használsz?
Mozgásban vagy e?
Melyik almenüben maradsz és mennyi ideig?

"Ha valamelyik almenüben maradok és úgy lépek ki onnan folytathatom ahol abbahagytam." - Ha kilépsz, hogy maradsz bejelentkezve? Ha a böngészőből lépsz ki, akkor hogy lépsz ki, bezárod az appot, vagy csak a háttérbe teszed, home gomb, power gomb-al lezárod?

Annyi sok sok sok és sok felé elmehet a dolog, hogy részletek nélkül lehetetlen válaszolni

---

Az oldal érzékeny az IP cím változásokra adott felhsználónál, jogosan hiszi azt, hogy valami báltozás történt, más hely akarja a bejelentkeztetett fiókot

---

Feltételezésnek nincs értelme, mert neked rossz, nem feltétlenül másnak is. Már égnének a vonalak mindenhol, ha telefonon baj lenne.

Sajnos mindig kidob abban az esetben ahogy írtam. Ha akármelyik almenüben maradsz, és nem a főmenüben akkor belépve hagy. Ebben az esetben akár ki is lehet kapcsolni a telefont és nem kér újra kódot.
A telefon egy iphone se, és a safari böngésző. Mozgásban vagyok ezért is idegesítő, hogy elmegyek valahova és állandóan kódot kell írnom! Viszont, ha ezt a módszert használod nem kell újra és újra kódokkal bajlódni.
Csak megosztottam a tapasztalatom, de úgy csinál mintha támadtalak volna!

csandaz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Mióta írtam, be vagyok jelentkezve telefonon ÉS gépen is, azóta is be vagyok jelentkezve.

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Tul írta:
2020.04.27., hétf. 07:20
Engem is egyfolytában kidob. Pár perc után (20-30-50? - nem tudom pontosan) újra be kell jelentkeznem, mindegy, hogy telefon, vagy laptop. Mobilon Opera fut, a számítógépeken Mozilla.
Ahogy írtad is, lehet ott a baj, hogy néha innen, néha onnan nézek rá - bár, ha jobban belegondolok, akkor is kiléptet, ha aznap kizárólag otthonról és mobilon netezek. Viszont az is igaz, hogy más bejelentkezős felületen ez a (bőven tolerálható) kényelmetlenség nem mutatkozik.
csandaz írta:
Roli80 írta:
Gondolom másoknál is előfordul, hogy a fórumot telefonon használva folyton kidobja a rendszer. Azt vettem észre, ez csak
akkor fordul elő, ha a főoldalon maradok. Ha valamelyik almenüben maradok és úgy lépek ki onnan folytathatom ahol abbahagytam. Nem kell belépési kódokkal vacakolni.
Mozgásban vagy e?

"Ha valamelyik almenüben maradok és úgy lépek ki onnan folytathatom ahol abbahagytam." - Ha kilépsz, hogy maradsz bejelentkezve? Ha a böngészőből lépsz ki, akkor hogy lépsz ki, bezárod az appot, vagy csak a háttérbe teszed, home gomb, power gomb-al lezárod?

Annyi sok sok sok és sok felé elmehet a dolog, hogy részletek nélkül lehetetlen válaszolni

---

Az oldal érzékeny az IP cím változásokra adott felhsználónál, jogosan hiszi azt, hogy valami báltozás történt, más hely akarja a bejelentkeztetett fiókot

---

Feltételezésnek nincs értelme, mert neked rossz, nem feltétlenül másnak is. Már égnének a vonalak mindenhol, ha telefonon baj lenne.

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Engem is egyfolytában kidob. Pár perc után (20-30-50? - nem tudom pontosan) újra be kell jelentkeznem, mindegy, hogy telefon, vagy laptop. Mobilon Opera fut, a számítógépeken Mozilla.
Ahogy írtad is, lehet ott a baj, hogy néha innen, néha onnan nézek rá - bár, ha jobban belegondolok, akkor is kiléptet, ha aznap kizárólag otthonról és mobilon netezek. Viszont az is igaz, hogy más bejelentkezős felőleten ez a (bőven tolerálható) kényelmetlenség nem mutatkozik.
csandaz írta:
Roli80 írta:
Mozgásban vagy e?

---

---

csandaz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Roli80 írta:
Mozgásban vagy e?

---

---

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 127

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

csandaz írta:
2020.04.14., kedd 10:50
Akkor ezt most miért kellett szóvátenni és miért kell ezzel a munkaidőmet töltenem?
Tudog mit, felejtsük el....
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

csandaz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Jó rendben, igyekszem, de ezt nem lehet előre tudni és csak ezért nem fogom a munkát egy nappal hátrébb tolni!

csandaz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Akkor ezt most miért kellett szóvátenni és miért kell ezzel a munkaidőmet töltenem?

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

csandaz írta:
2020.04.14., kedd 07:12
A nagy optimalizálásban nem kapcsoltam vissza.

A változásban mi az "érthetetlen"? Fejlesztjük az oldalt, a szolgáltatóval tárgyalunk a 2 óránkénti lassulásokról, arra kértek minket optimalizáljunk kicsit.
Mivel nem vagyunk beavatva, vagy csak minimálisan(de igazából nem is szükséges), a háttérben folyó munkákba, ezért sokszor váratlanul szembesülünk a változtatásokkal. Nem gond, ha szükséges, csak néha nehezen követhető.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

csandaz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

A nagy optimalizálásban nem kapcsoltam vissza.

A változásban mi az "érthetetlen"? Fejlesztjük az oldalt, a szolgáltatóval tárgyalunk a 2 óránkénti lassulásokról, arra kértek minket optimalizáljunk kicsit.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

giotto14 írta:
2020.04.11., szomb. 22:30
zoli73 írta:
2020.04.11., szomb. 22:10
Az aktuális születésnaposok láthatóságáról miért kellett lemondanunk?
Megvan az, csak lent keresd a főoldalon
Köszi, már megvan!
Lassan már hetente kell elkönyvelni valami változtatást, ami számomra néha követhetetlen, és érthetetlen. gondolkodik.gif

giotto14
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 399

Hozzászólás Szerző: giotto14 »

zoli73 írta:
2020.04.11., szomb. 22:10
Megvan az, csak lent keresd a főoldalon
"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Most nyitottam meg ötödször a sérült B&W CM9 topicot sad.gif (nem tehetek róla, szerelmes vagyok az első szériás CM-be, egyszer majd muszáj vegyek, még ha el is adom utána).
Azon gondolkodtam, hogy nem lenne-e hasznos olyasmit bevezetni, kezdeményezni, hogy a sérült termékek téma címe tartalmazza, hogy "[Sérült]" vagy ilyesmi? :) pl. hangsugárzóknál az átlag hifisek 95%-át kirázza a hideg a membrán sérülésektől, tegyük hozzá tök jogosan.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7592

Re: Aktuális fórummal kapcsolatos GY.I.K.

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

csandaz írta:
2020.04.08., szer. 06:43
A szolgáltató kérésére csináltam tegnap egy valag optimalizációt.
Oldal kérések negyedére méret 1/6-ára csökkent.
Ennek áldozata lett a topic-oknál az avatar, sok kis kérés, át kell még gondolni.
(amikor nincs betöltési probléma, sokkal gyorsabbak lettünk)

De ennek ellenére még mindig van szabályos időközönként leállás. Én úgy vettem észre, hogy egész órák után, 2 óránként.

Ezt meg is írtam, jött is a válasz:
Kedves Ügyfelünk,

Folyamatban van a kivizsgálás a technikai osztálynál van jelenleg az ügy.
A problémafeltárás érdekében kérem további türelmét!
Valóban, jelentősen gyorsabban töltődik be az oldal! Köszönjük!
Nálam mindig óra 4 és 5 perc között van kiesés. Ezt a 2 óránkénti dolgot még nem figyeltem meg, majd most.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2148

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Doky írta:
2020.04.07., kedd 19:01

És feltűnően sokszor nem töltődik be az oldal (ez nem ma kezdődött) krómban.
Ez már egy jó ideje észlelhető nálam is,szintén chrome.Minden más bejön,de az avx időnként nehezen,és ha a főoldal be is jön,akkor is sokszor van olyan mikor egy egy témára rákattintva csak keres,keres,és keres,de az nem jön be.
Nálam wifiről megy a dolog,és ha egy ilyen keres de nem tölt be dolog jön elő akkor kikapcsolom a wifit a tableten majd egyből vissza,és ezután már betölti a keresett oldalt.Érdekes.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hozzászólás Szerző: Doky »

Én egész nap nem tudtam belépni (se gépről se tabról)...
És feltűnően sokszor nem töltődik be az oldal (ez nem ma kezdődött) krómban.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”