Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Fórummal kapcsolatos észrevételek

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 97

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: batagy »

rTom írta:
2025.12.19., pén. 21:23
Megnéztem az enyémeket.

Csak a saját hirdetések mellékleteit nem lehet törölni, minden más hozzászólásban lévőt igen.

Úgy rémlik, hogy a szabályzatban is benne van ez, hogy visszakereshető legyen az előélete minden terméknek.

"5.8.15 Az Felhasználók kifejezetten tudomásul veszik, hogy az Adás-vétel al-Fórum egyik célja a meghirdetett áruk előélete nyomonkövethetőségének elősegítése, ezért a szabályosan feladott eladási célú hirdetési topikokat a moderátorok utólag kérésre sem törlik, illetve az ezirányú jelentéseket, privát üzenetben vagy egyéb kommunikációs csatornán keresztül érkezett kéréseket a hirdetés törlése nélkül lezárják, illetve nem válaszolják meg. "
Aha, na erre nem számítottam. És valóban. Csak az a csatolmány törölhető, ami nem az Adásvétel al-fórum alatt van.
Köszönöm az infót.
Akkor nem hibáról van szó, hanem tudatlan userrről. ;)
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: rTom »

batagy írta:
2025.12.19., pén. 18:04
kasumi írta:
2025.12.19., pén. 17:55

A letiltást értem, de talán mégsem lő ki mindent ilyenkor, nem tudom.

1. Próbáld így: Help > Troubleshoot Mode (or Restart with Add-ons Disabled).
2. Aztán meg így: if the classic top menu bar is not displayed, tap the Alt or F10 key to display it View > Page Style > No Style
Kipróbáltam mindkét módon. Egyik esetben sem kattintható a checkbox.
Nem lehet, hogy Neked több jogod van?

Test user alatt meg tudnád nézni?
Megnéztem az enyémeket.

Csak a saját hirdetések mellékleteit nem lehet törölni, minden más hozzászólásban lévőt igen.

Úgy rémlik, hogy a szabályzatban is benne van ez, hogy visszakereshető legyen az előélete minden terméknek.

"5.8.15 Az Felhasználók kifejezetten tudomásul veszik, hogy az Adás-vétel al-Fórum egyik célja a meghirdetett áruk előélete nyomonkövethetőségének elősegítése, ezért a szabályosan feladott eladási célú hirdetési topikokat a moderátorok utólag kérésre sem törlik, illetve az ezirányú jelentéseket, privát üzenetben vagy egyéb kommunikációs csatornán keresztül érkezett kéréseket a hirdetés törlése nélkül lezárják, illetve nem válaszolják meg. "

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó

kasumi írta:
2025.12.19., pén. 18:09

Azt nem tudom, hogyan kell, de mondok egy vadat (pontosabban nem én, hanem itt mondják: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1296663): ha jól értettelek, a box megjelenik, de nem tudsz bele pipát varázsolni, igaz?! Itt valami olyanról beszélnek, hogy a formázás miatt a pipa alig látszik. Szóval, próbáld ki, hogy kattintasz a boxon és megnézed alul, hogy a kijelöltek törlése gombra mit lép. Ha a pipa ott van, csak nem látszik, a csatolmánynak törlődnie kell.
Ez tényleg elég vad. De megnéztem, és nem erről van szó. Nem kattintható és a Kijelöltek törlése sem változik.
Valójában a négyzetek ki vannak szürkítve, ezért nem kattinthatóak.

Így néz ki:
avx-attachments.JPG
Szerintem addig nem tudunk továbbmenni, amíg más normál felhasználó meg nem nézi. Mert a Te jogosultságod egészen más, az hogy Te nézed, nem mérvadó. ;)
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 452

Hozzászólás Szerző: kasumi »

batagy írta:
2025.12.19., pén. 18:04
kasumi írta:

2. Aztán meg így: if the classic top menu bar is not displayed, tap the Alt or F10 key to display it View > Page Style > No Style

Azt nem tudom, hogyan kell, de mondok egy vadat (pontosabban nem én, hanem itt mondják: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1296663): ha jól értettelek, a box megjelenik, de nem tudsz bele pipát varázsolni, igaz?! Itt valami olyanról beszélnek, hogy a formázás miatt a pipa alig látszik. Szóval, próbáld ki, hogy kattintasz a boxon és megnézed alul, hogy a kijelöltek törlése gombra mit lép. Ha a pipa ott van, csak nem látszik, a csatolmánynak törlődnie kell.
Újratervezés

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó

kasumi írta:

kasumi
V.I.P.
V.I.P.

batagy írta:
2025.12.19., pén. 17:22
kasumi írta:
2025.12.19., pén. 17:14
Üdv.!

Firefox 143.0.3 (64-bit) - nálam működik. A jelölő négyzetek a sorok végén vannak, pipa, törlés gomb a lap alján.
Köszi hogy megnézted. De sajnos nálam továbbra sem. 146.0.1-es 64bites Firefox. És az összes kiegészítőt letiltottam, és úgy sem lehet kattintani a négyzeteket.

Újratervezés

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó

kasumi írta:
2025.12.19., pén. 17:14
Üdv.!

Firefox 143.0.3 (64-bit) - nálam működik. A jelölő négyzetek a sorok végén vannak, pipa, törlés gomb a lap alján.
Köszi hogy megnézted. De sajnos nálam továbbra sem. 146.0.1-es 64bites Firefox. És az összes kiegészítőt letiltottam, és úgy sem lehet kattintani a négyzeteket.

kasumi
V.I.P.
V.I.P.

batagy írta:
2025.12.19., pén. 17:08
batagy írta:
2025.12.16., kedd 20:17
Sziasztok!

A Felhasználói vezérlőpult > Csatolmányok kezelése menü alatt nem lehet kijelölni a csatolmányokat, így törölni sem lehet.
Asztali gépről nézem, legfrissebb Firefox-szal.

Ez ismert hiba?
Erre valaki?
Üdv.!

Újratervezés

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó

batagy írta:
2025.12.16., kedd 20:17
Sziasztok!

A Felhasználói vezérlőpult > Csatolmányok kezelése menü alatt nem lehet kijelölni a csatolmányokat, így törölni sem lehet.

Ez ismert hiba?
Erre valaki?

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 838

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Alex_Aston írta:
2025.12.14., vas. 18:01

…vagy nem írok, a lehető leginkább bomlasztó megoldás
Márpedig a fórum szabályzatot be kell tartani.

De sokszor nehéz megállni. Mert baromságokat írni szabad. És az is megengedett, hogy rendszeresen, ugyanaz az illető ugyanazt leírja, akár minden hónapban, éveken át…

Azon gondolkodom, hogy arra van- e lehetőség, hogy “előzetesben” leül az ember két hét bant, aztán megírja azt a hozzászólást, ami kikívánkozik belőle, megkapja érte a jól megérdemelt büntetését, de beszámítják neki az előzetesben leült napokat, és csak a különbséget kell már kiülni?

Mondjuk konkrét példát: egy személyeskedő, kissé offtopic hsz- ért adható egy hónap hsz megvonás, de előtte már önként leülhető 2 hét, és a hsz után akkor csak 2 hetet kell kiülni?

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó

Sziasztok!

Ez ismert hiba?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11181
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

ANDS írta:
2025.12.15., hétf. 23:47
Béla hossza unszolás és győzködés után belátta, hogy a moderáció nem egyszemélyes feladat, és nem neki kell moderálni izomból a fórumot. Szervezett egy moderátor csapatot. Mondjuk beletelt pár évbe, mire erről sikerült őt meggyőzni.
Vérzivataros évek voltak azok :) Béla is az a fajta tulajdonos volt, aki képesnek tartotta magát, hogy tudja, (akkor még) több ezer ember mit szeretne, mire van szüksége és merre halad a világ, amit meg kell mentenie. Egyáltalán nem érdekelte a közösség, soha nem is lett része, nagyjából mindenkit hülyének nézett, ő egy játszóteret és piacot vásárolt magának, amit önkényesen adjusztált. Ha valaki nem volt neki szimpatikus, addig baszogatta, míg az illető lelépett csendben, vagy egyszerűen kizárta. Csak akkor adta be a derekát és vont be másokat, mikor elfáradt, megunta. Engem egy szerkesztőség vezetésével bízott meg a tervezett AVX magazinhoz, de amint kiderült, hogy nem építjük ingyen a kis birodalmát, azonnal elhajtott minket, engem még ki is tiltott a fórumról. :)

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 838

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Luxor Audio írta:
2025.12.14., vas. 17:16
Alex_Aston írta:
2025.12.14., vas. 09:25
A közösség ereje az, ami a legjobb megoldás mindenre.
Mondj néhány példát a közösség által megoldott problémákra az AVX fórum elmúlt 25 évéből!

......
Béla hossza unszolás és győzködés után belátta, hogy a moderáció nem egyszemélyes feladat, és nem neki kell moderálni izomból a fórumot. Szervezett egy moderátor csapatot. Mondjuk beletelt pár évbe, mire erről sikerült őt meggyőzni.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9578

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Luxor Audio írta:
2025.12.14., vas. 18:39
Vinkler írta:
2025.12.14., vas. 17:31
Elenyésző számban voltak az építő jellegű felhasználók.
Már csak az a kérdés, ki számít "építő jellegű felhasználónak" egy "szakmai" fórumon.
Ezt döntse el mindenki magának.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Vinkler írta:
2025.12.14., vas. 17:31
Elenyésző számban voltak az építő jellegű felhasználók.
Már csak az a kérdés, ki számít "építő jellegű felhasználónak" egy "szakmai" fórumon.
Alex_Aston írta:
2025.12.14., vas. 18:01
Egy nyílt online térben mindig lesz olyan, vagy olyanok, akik nem mindenki számára szimpatikusak, vagy egyező nézetűek. De ez önmagában szerintem nem probléma. Ilyen a popszakma.
A popszakmáról tudnék mesélni sokat, de ez most lényegtelen. Mi a helyzet azokkal, akik az aktuális tulajdonosnak, vagy némelyik moderátornak személy szerint nem szimpatikusak, de a közösség elismeri őket? Velük mi legyen? Róluk is a közösség dönt?

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3607

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Fórumokat legfőképp az aktív résztvevők érdeklődése, segítő szándéka, toleranciája, közös témáik tartják életben. A veszekedés, rossz szándék, intolerancia, seftelés, frakciózás, legfőképp az érdektelenség és a posztok ritkulása az elhaláshoz vezető út. Ehhez persze el kell fogadni szabályokat, amiket napi és egyéni igények szerint nem lehet rángatni.

/A nagy fórum szétválást nem tudom melyikre értitek? Volt már jócskán hifi témájú fórum hificity óta./
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára istvan01 2025.12.14., vas. 18:41-kor.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3765

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Luxor Audio írta:
Mondj néhány példát a közösség által megoldott problémákra az AVX fórum elmúlt 25 évéből!...
Nem tudok, mivel alig 5 éve vagyok jelen. :rolleyes:

De az tudom, hogy az inkább elmegyek, vagy nem írok, a lehető leginkább bomlasztó megoldás
Ha egy-két emberrel van baj nagy többségben, akkor az elvileg sosem gond. Cselekedni kell, nem panaszkodni (ignorálni, jelenteni, stb.).
Ha nem talál hallgatóságra, akkor úgy is abbahagyja. De ha mindig ugrik rá mindenki, akkor sosem lesz vége. Es itt most nem egy személyre gondolok, csak úgy általánosságban írom.

Egy nyílt online térben mindig lesz olyan, vagy olyanok, akik nem mindenki számára szimpatikusak, vagy egyező nézetűek. De ez önmagában szerintem nem probléma. Ilyen a popszakma.

De a durcáskodás, dacból nem írás, stb., szerintem a lehető legártalmasabb.
Csak a Marantz! :-D

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Luxor Audio írta:
(Ennek illata manapság is érződik néha.)
:fekverohog:
Neked romantikus regényeket kellene írnod. Aki szeretett volna az visszajött, aki meg csak dacból jött vissza, az nem is akart igazán. Volt olyan is, aki úgy csinált, mintha vissza szeretne, de valójában sosem akart. Olyan is volt, aki csak sz@rt keverni jött vissza. Elenyésző számban voltak az építő jellegű felhasználók. Nekik :smile53:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Alex_Aston írta:
2025.12.14., vas. 09:25
A közösség ereje az, ami a legjobb megoldás mindenre.
Mondj néhány példát a közösség által megoldott problémákra az AVX fórum elmúlt 25 évéből!

Valójában mindig is egy-egy ember, jellemzően az aktuális tulajdonos döntött el itt mindent, esetleg kikérte néhány másik ember véleményét, de a "közösség" beleszólást soha nem kapott. (Egyáltalán ki számít a közösség tagjának?) Egyetlen igazán éles helyzet volt, mikor az egykori nagy fórum kettészakadt még legtöbbetek érkezése előtt, de ott is csak a kilépéssel lehetett véleményt nyilvánítani, a hangosan kritizálókat elüldözték és/vagy örökre kitiltották. (Ennek illata manapság is érződik néha.) Közösségi döntésekre bízni problémák megoldását egy online térben inkább romantikus idea, mintsem járható út.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Azert azt lássuk be, hogy azonnal és minden topikban nem lehet reagálni mindenre és mindenkor.
A jelen példa esetén is átkerült az Off-ba a dolog.
Nem hinném, hogy Vinkler hagyni fogja azt, amit itt vizionál asebestyén.
A távol maradás pedig szerintem a leghosszabb, ami tehető. A közösség ereje az, ami a legjobb megoldás mindenre.

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1532

Hozzászólás Szerző: Szalon »

asebestyen írta:
2025.12.13., szomb. 08:43
Tisztelt Üzemeltetők, Kollégák!

A tulajdonosváltás óta támogatom a Fórumot, először a munkámmal is, majd már csak (az általatok is jól ismert okokból) havi hozzájárulással. Tettem és teszem azért, mert hittem, hogy valami jobbat csinálunk ebből a Fórumból. Mivel más eszközöm nincs a tiltakozásra az ilyen és ehhez hasonló dolgok ellen, amennyiben az egész Fórumot Cables hirdetési felületévé engeditek rohasztani, a színvonalat az ő szintjére engeditek lehúzni lassan minden topicban, a továbbiakban nem áll módomban a Fórumot támogatni.
Ez nem ellenetek szól és sajnálom, de én ezt ebben a formában támogatni nem szeretném, sokkal inkább távol tartanám magam tőle, olvasni is undorító. :smile33:

Tisztelettel,
asebestyen
Át szeretném hozni ide, hogy megmaradjon, mert az off-ból el fog tűnni és szerintem itt a helye ennek a véleménynek! :smile53:
Sajnálom, hogy ismét ide jutottunk, teljesen megértem a döntésed Ákos és sajnos én sem látok más megoldást, minthogy nem szeretném tovább támogatni ezt a fajta szellemiséget a továbbiakba anyagilag. :ohnoohnoohno:
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 814

Hozzászólás Szerző: lacy »

tonee73 írta:
2025.11.30., vas. 12:22

Ne haragudj de nincs időm mindenkinek írogatni, hogy töröltem mert nincs ár / hely (ez akét leggyakoribb dolog).
Magyarázkodni meg végleg nem fogok, (mint ahogy most kell tennem), így is elég időm megy el rá, hogy átnézzem a frissen feladott hirdetéseket. gondolkodik.gif
ok én hülyülök látom, bocs hogy elrontottam.. majd jobban figyelek :)

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6493

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

lacy írta:
2025.11.30., vas. 09:02
tonee73 írta:
2025.11.30., vas. 08:30

A lemezes hirdetésed most is ott van ahová tetted, én a monitorokról beszélek.
viewtopic.php?f=178&t=222679&p=2984061#p2984061
jaj bocs korán van még
amúgy az is onnan lett átvéve, ahol szintén ott az ár.. úgyhogy nem értem
na mind 1.
felteszem újra majd

ettől függetlenül azért törölni egy posztot (és ezzel jelentős többletmunkát okozni másnak) nem több, mint odaírni vagy egy pü-ben megírni, hogy mi a hiány vagy a nem jó és adni rá x időt hogy javítsa.
sokkal emberibb mint utólag felfedezni, hogy értesítés nélkül törölve lett, te meg várod, hogy jöjjenek a vevők.
át kéne szerintem gondolni, ha amúgy jó közösségi szellemet várunk el, ezt is
Ne haragudj de nincs időm mindenkinek írogatni, hogy töröltem mert nincs ár / hely (ez a két leggyakoribb dolog).
Magyarázkodni meg végleg nem fogok, (mint ahogy most kell tennem), így is elég időm megy el rá, hogy átnézzem a frissen feladott hirdetéseket. gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

lacy írta:

jaj bocs korán van még
amúgy az is onnan lett átvéve, ahol szintén ott az ár.. úgyhogy nem értem
na mind 1.
Kíváncsiságból megnéztem, mert ugye mi is hibázhatunk. De nem, nincs ár.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

lacy írta:

....ettől függetlenül azért törölni egy posztot (és ezzel jelentős többletmunkát okozni másnak) nem több, mint odaírni vagy egy pü-ben megírni, hogy mi a hiány vagy a nem jó és adni rá x időt hogy javítsa....
A moderátorok a szabadejüket áldozzák azért, hogy ez a közösség itt lehessen.
Egy egyszerű törlés szerintem jóval kevesebb.munka, mint írogatni.

És ezzel nincs semmi probléma szerintem. Aki nem közösséget épít, csak árulni jár ide, az szerintem senkinek sem fog hiányozni, ha emiatt megsértődik.
Aki pedig régi tag, mint az azért ezzel tisztában van, hisz (vélhetöleg) ismeri a fórum szabályzatot. Nem gondolom, hogy emiatt megsértődne, hisz a szabály az mindenkire vonatkozik, nem gondolnám, hogy vannak itt egyenlőbbek.

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”