Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Off

dumdum
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 86

Re: Magyar hifi termékekről készült képek

Hozzászólás Szerző: dumdum »

fülelek írta:
2025.12.12., pén. 21:59
Mi ez?
Vajon hogy működik?
Húszezerbe került tavaly.
Háát még egy tisztességes pókocska sem költözött bele.... :rolleyes: :D
Már a B oldal forog így 60 felett...

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 629

Re: Szerintem valami túlságosan drága

Hozzászólás Szerző: Snipi »

vasek írta:
2025.12.12., pén. 14:32
Egy másfél éves baba ne is igyon klóros csapvizet,kérjen a Loistól teát!
Sajnos koffein és tein allergiám is van. Vagyis mindig is volt. Így a tea is megy a kukába. :D

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6490

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

cables írta:
2025.12.13., szomb. 08:52
Mindez a hűhó egyetlen szöveg nélküli termékfotóért?
Rémlik, mintha nem ez lett volna az első eset a nem megfelelő helyen történő őnreklámodra, ugye? gondolkodik.gif
Megy az off-ba az egész. :smile30:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2385

Hozzászólás Szerző: cables »

Mindez a hűhó egyetlen szöveg nélküli termékfotóért? Töröljék az adminok, vagy menjen az OFF-ba...

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7822

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Tisztelt Üzemeltetők, Kollégák!

A tulajdonosváltás óta támogatom a Fórumot, először a munkámmal is, majd már csak (az általatok is jól ismert okokból) havi hozzájárulással. Tettem és teszem azért, mert hittem, hogy valami jobbat csinálunk ebből a Fórumból. Mivel más eszközöm nincs a tiltakozásra az ilyen és ehhez hasonló dolgok ellen, amennyiben az egész Fórumot Cables hirdetési felületévé engeditek rohasztani, a színvonalat az ő szintjére engeditek lehúzni lassan minden topicban, a továbbiakban nem áll módomban a Fórumot támogatni.
Ez nem ellenetek szól és sajnálom, de én ezt ebben a formában támogatni nem szeretném, sokkal inkább távol tartanám magam tőle, olvasni is undorító. :smile33:

Tisztelettel,
asebestyen
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3606

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

fülelek írta:
2025.12.12., pén. 21:59
Mi ez?
Vajon hogy működik?
Talán lehetne légyfogó is neve, ha erre szintre vinnénk le a rajongó táborát.
DE, nem látom rajta a CE, TÜV és az ezek alá rendelt megfelelőségi, termék biztonsági jelzéseket .... ha már valaki ezt terméknek szeretné látni, használni.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2970

Hozzászólás Szerző: earforce »

cables írta:
2025.12.12., pén. 21:46
00000b.jpg

Ez komolyan ebben a topicban egy reklám fotó egyenesen a készítőtől AI segítségével? :D
Mondjuk sokkal jobb nézegetni mint a saját IGAZI "termékfotóit".
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

tonee73 Kérlek ne verd a fejed a falba még emotívákkal sem, töröld a Zajgát-X posztomat, ha nem ide való.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

cables írta:
2025.12.13., szomb. 08:06
Tévedsz, mint annyiszor. A Zajgát-X az alapváltozattól alapvetően különböző új termék.
Ja, akkor azért kell itt relkámozni... érthető. :smile51: :smile30:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Tévedsz, mint annyiszor. A Zajgát-X az alapváltozattól alapvetően különböző új termék. De nagyon köszönöm a féltő figyelmedet!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3735

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

cables írta:
2025.12.12., pén. 21:46
jpg
Nem vagyok biztos benne, hogy egy saját termék 2 havonta történő reklámozzása ennek a topiknak a lényege... gondolkodik.gif
Csak a Marantz! :-D

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1297

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

cables írta:
2025.12.12., pén. 22:28
EXPO vélemény Zajgátról.jpg
Csak kábeleid hallottam, meg 1x Ámbrahámhegyen egy normálisabb rendszerben azt, hogy a virtuálisföld dugód hogyan kúrta el a rendszer hangját! Nem kicsit! Szerinted? :)

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

EXPO vélemény Zajgátról.jpg
EXPO vélemény Zajgátról.jpg (49.21 KiB) Megtekintve 802 alkalommal

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5288

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Mi ez?
Vajon hogy működik?
Csatolmányok
werztsdfg.jpg

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

00000b.jpg
00000b.jpg (108.31 KiB) Megtekintve 799 alkalommal

vasek
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 144

Hozzászólás Szerző: vasek »

Egy másfél éves baba ne is igyon klóros csapvizet,kérjen a Loistól teát!

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Alex_Aston írta:
2025.12.12., pén. 12:49
Pedig az utakon mindig dugó van, a pár száz méterre lévő óvodába/iskolába, vagy a sarki boltba is autóval mennek az emberek. Meg persze 2-3 autó kell, és abból sem jó az Opel, hanem a Audi-BMW-Mercedes kell, ha 20 éves, akkor is.
Boltokban mindig tele a kosár nem létszükség dolgokkal, alkohol meg a cigi is úgy fogy, mintha nem lenne holnap. Napi több kávét iszik az átlag ember, és csapvíz helyett is palackos vizet cipel haza. Nem főznek otthon, hanem veszik az ebédet munkában.
Nyaralni persze külföldre kell menni, nehogy már a FB-on ciki legyen, hogy nem megyünk minden évben valahova, jó drágán.

Van itt pénz, csak nem tudjuk miként lehetne azt jobban beosztani.
Azért ezt lehetne még finomítani. Pl. én sem iszom meg a csapvizet kb. 7-8 éve, de nem azért mert fel akarok vágni, hanem mert sz&rul vagyok tőle és futkároznom kell tőle a budira. Meg az íze is k..va sz..
Régebben jó ízű volt a csapvíz és nem is fostam tőle. És ez nem az én egyedi bajom, sokan tapasztalják ugyanezt. Az okait inkább nem fejtegetném.
Az "iskolába/boltba menés autóval" okát is máshol keresném. (Közbiztonság.)

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

alto írta:
2025.12.12., pén. 12:18
kargidje írta:
2025.12.12., pén. 10:52
Anno amikor elkezdték itthon is majmolni az oppo lejátszókat, usa-ban ~150e Ft volt itthon meg olyan 250-300e közé jött ki az ára. Szóval kint csak egy átlagos gép volt...nem ódiófilhájend.

Amúgy akik itt sírásról kavarnak, hát sajnos van miért sírni!
Nézzétek meg az aprót, hónapokig nem kelnek el k. jó áron lévő 1-2 éves, akár felső kategóriás termékek, amik 4-5 éve pár nap, 1-2 hét alatt elkeltek!
Szóval igen, k. rossz anyagi - és úgy mindenféle - helyzetben van az ország!
A tisztánlátás végett, ami az USA-ban 150ezer, az nettó ár. Ott államonként különböző Áfa kulcsok vannak (több államban 0%), így a rendelés államának megfelelő áfát utólag adják hozzá, de a webshopban mindig a nettó ár van feltüntetve. Az a 150ezer Áfával, vámmal (videoképes lejátszóknak magasabb a vám tarifája), szállítási költséggel már inkább a 230ezer közelébe kerül.

Amúgy igazad van, valóban k. rossz anyagi - és úgy mindenféle - helyzetben van az ország!

Specifikusan az Oppok használtpiaci értéke azért csökkent le jelentősen, mert már nem jön hozzájuk szoftverfrissítés, így korlátozottan használhatók streamerként. Egyébként mindent is tudó optikai lemezes lejátszóként még mindig elég jók.
Az USA-ban tudtommal a forgalmi adó legmagasabb kulcsa (nem tudom melyik államban, de nem is nagyon érdekel) 7-9 %. De ez is csak pár helyen. Szerintem ott a nettó-bruttó közötti különbség elhanyagolható. Ott inkább a jövedelmeket sarcolják meg rendesen. Azt meg mindenki döntse el maga (én eldöntöttem már, de nem mondom meg :D ), hogy melyik rendszer a szimpatikusabb neki : a fogyasztás alapú vagy a jövedelem alapú adózás.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3735

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Pedig az utakon mindig dugó van, a pár száz méterre lévő óvodába/iskolába, vagy a sarki boltba is autóval mennek az emberek. Meg persze 2-3 autó kell, és abból sem jó az Opel, hanem a Audi-BMW-Mercedes kell, ha 20 éves, akkor is.
Boltokban mindig tele a kosár nem létszükség dolgokkal, alkohol meg a cigi is úgy fogy, mintha nem lenne holnap. Napi több kávét iszik az átlag ember, és csapvíz helyett is palackos vizet cipel haza. Nem főznek otthon, hanem veszik az ebédet munkában.
Nyaralni persze külföldre kell menni, nehogy már a FB-on ciki legyen, hogy nem megyünk minden évben valahova, jó drágán.

Van itt pénz, csak nem tudjuk miként lehetne azt jobban beosztani.
Csak a Marantz! :-D

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1252

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: pali923 »

merida írta:
2025.12.09., kedd 14:48
A bronz- főleg a réz-kori civilizáció, nagyon nem az őskori ember sajátja.
De ez nagyon off.
Igazad van, de attól még csodálom azokat az embereket, akik mondjuk 5000 évvel ezelőtt nyilván primitív eszközökkel és módszerekkel tudtak fémeket előállítani mindenféle kövekből, aztán meg eszközöket is.
Lehet, hogy utána kéne járni, hogyan csinálták, hátha mégis lesznek túlélők a következő nagy háború után. gondolkodik.gif
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 206

Hozzászólás Szerző: merida »

pali923 írta:
2025.12.09., kedd 13:52
Luxor Audio írta:
2025.12.09., kedd 10:53
De már az ősembert is használt újra beolvasztott alapanyagot és az ebből előállított eszközzel ugyanolyan minőségben agyon lehetett vágni az alávaló ellenséget.
Érdekes lehet az is, ahogy az ősember megcsinálta azokat az agyonvágós szerszámokat rézből (meg más fémekből) ilyen gyárak és gépek nélkül. gondolkodik.gif
A bronz- főleg a réz-kori civilizáció, nagyon nem az őskori ember sajátja.
De ez nagyon off.
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2916

Hozzászólás Szerző: trane »

pali923 írta:
2025.12.09., kedd 13:52
Érdekes lehet az is, ahogy az ősember megcsinálta azokat az agyonvágós szerszámokat rézből (meg más fémekből) ilyen gyárak és gépek nélkül. gondolkodik.gif
volt más választásuk :quetionmark: ;) :smile29: :smile53:

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1252

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Luxor Audio írta:
2025.12.09., kedd 10:53
De már az ősembert is használt újra beolvasztott alapanyagot és az ebből előállított eszközzel ugyanolyan minőségben agyon lehetett vágni az alávaló ellenséget.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9572

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Luxor Audio írta:
2025.12.07., vas. 00:06
Vinkler írta:
2025.12.06., szomb. 20:38
Köszönjük László az ismételten megtisztelő “támogatásodat”. Szerencsére vannak akik másként gondolják. Kívánok neked további sikereket.
Igen, az ilyen kritikákból általában személyes sértettség szokott generálódni, amiből rögtön jön egy publikus, vagy privát személyeskedő riposzt. Hogy most éppen Te tulajdonlod és üzemelteted a fórumot, attól még nem minden miattad és tőled történik itt. Lehetne, de nehezen tudsz tenni a káros folyamatok ellen, széttekert fórumszabályzat ide, pedellusi hozzáállás oda. A fórum kereskedelmi értéke egzakt adat, amit mérhető számokkal is alá lehet támasztani. Pl. hogy hányan jelentkeznek egy fórumtalálkozóra, meg hogy egy üzleti bejelentésre hányan reagálnak itt és más felületeken.

A témát csak azért hoztam fel, hogy a Rudibá ellen felhozott vádak kapjanak némi realitási vizsgálatot is. Javaslom, ne húzd magadra!
Nem generálódott, és nem értem honnan jön a sértettség illúziója. Ráadásul az sem értem, hogy honnan veszed a személyeskedést? Ha volt, kérlek jelezd, ha nem akkor kikérem magamnak. :kiss:
Ezt pedig csak úgy itt hagyom.
IMG_3580.jpeg
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Re: Aranybánya - lemezjátszók, hangkarok és hangszedők elfekvő készletről

DirtyMashine írta:
2025.12.07., vas. 04:36
ilyen hirdetés itt ér az apróban és nem sért szabályzatot? a hirdetést és a hirdetőt is tolnám kifelé módszeresen és gyorsan. Már elnézést, de a céges eladók számára van megfelelő rész és ez nagyon nem az.
Nem, nem sért, mert beszámított ex-demo készülékeket ők is hirdetnek a többi között. :smile51:
Inkább a szabályzatot olvasd át - módszeresen és gyorsan. gondolkodik.gif

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”