chord_ írta: ↑2025.08.02., szomb. 09:54OK, tegyük ide mindkettőt, amiről szó volt.revox írta: ↑2025.08.02., szomb. 08:48
Az nem tudom,bárki tudja e, milyen csembalólemzről megy az értekezés. Telón lusta vagyok keresni, de egy csaj játszik Bachot. Engem nem köt le,nem Rubinstein. A felvétel profinak mondható, de ez egy abszolute "egy csaj, egy gitár" történet,csak egy csaj, egy csembaló, de csaj nélkül (vagyis amíg én eljutottam a lemezzel, nem szólalt meg a mucus)
Nem bonyolult, nincs benne sok kihívás.
youtu.be/aXTCDB70Qgo
A 'nem kihívós' csaj-gitárral:
youtu.be/-slaxqiFfOE
Ez utóbbihoz csak pár gondolat:
- jó rendszeren hallatszik az, hogy az egyik manuál az egy bronzhúros regiszter, a másik pedig egy bélhúros sor, ezek szándékolt összeeresztése az adott pontokon egy harmadik / sokadik színezetet ad
- a hangszer-karosszéria sajátrezgései, - amit a hifiben a dobozoknál kiirtanak - szépen interferálnak olykor a húrokkal, ezt Bach és a 'csaj' is tudatosan spillázza, ennél a hangszernél ez igen speciális
- kicsit gyakorlottabb figyelemmel folyamatos ritmus-eltolódások észlelhetők, egyfajta 'direkt-jitter', a gyanútlanok gondolják, hogy 'béna', nem tudja tartani az ütemet; - itt úgy hívjuk, hogy 'izoritmia', ez egy díszítés-verzió, amely az 1300-as években bevett gyakorlat volt, hihetetlenül nehéz, még merészebben is volt akkoriban, Bach idejében ez már tilos volt. Tehát a 'csaj' egy renitens.:)
A kábelekkel az első kettőnél nagyon-nagyon kell vigyázni; az akár 'jóindulatú' picit is színezősebbek ezeket simán átrakják valami olyanná, hogy 'semmi különös'.
Nagyon-nagyon bonyolult feladat, óriási a kihívás.
Akinek ez mégis kinyílik, az meg fogja jegyezni ezt a hangi gyönyörűséget, még akkor is, ha nem szereti sem Bachot, sem a csembalót, sem a 'szomorúzenét'.
Akinek meg nem, annak egy kb. jó felvétel, főleg egy olcsó Naxos nyomásban, de 'semmi különös'.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Off
Re: Kábelezzünk
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
SoundMania írta: ↑2025.08.02., szomb. 13:42Neked meg nem kellene drótokat fonni.cables írta: ↑2025.08.02., szomb. 10:30Ilyet nem illene leírni!SoundMania írta: ↑2025.08.02., szomb. 09:45
... Ez sokkal többről szól. Amit te még nem értesz. Hogy "még" - e? Majd meglátjuk. Tálán 1x még felgyúl' majd a fény!

Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
Teljesen egyetértek.Rock60 írta: ↑2025.08.02., szomb. 16:54A lényeget tekintve nem így van szerintem ( sem ), SM már milliószor leírta.MrCollector írta: ↑2025.08.02., szomb. 16:01... Minél jobb egy rendszer annál jobban szólnak rajta a jó minőségű felvételek, a rosszaknál pedig előhozza a hibákat.
Ez a félig üres pohár megközelítés.![]()
Minél jobb egy rendszer, annál jobban szólnak rajta a jó minőségű felvételek és a rosszabb minőségűek is.
Ez a félig teli pohár megközelítés.
Az igazán jó rendszereknél a gyengébb felvételeknél nem azok hibája fog feltűnni, hanem az, hogy milyen jól szól ahhoz képest, hogy milyen vacak.![]()
30 éve vasárolt lemezeimről mostanában derül ki,hogy nem azért nem hallgattam mert teljesen gatya a kiadvány,hanem mert a cucc nem bírkózott meg az anomáliákkal.
Hogy ehhez a kábeleknek mennyi köze van azt passzolnám kábelfetisisztáknak megválaszolásra.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
A lényeget tekintve nem így van szerintem ( sem ), SM már milliószor leírta.MrCollector írta: ↑2025.08.02., szomb. 16:01... Minél jobb egy rendszer annál jobban szólnak rajta a jó minőségű felvételek, a rosszaknál pedig előhozza a hibákat.
Ez a félig üres pohár megközelítés.
Minél jobb egy rendszer, annál jobban szólnak rajta a jó minőségű felvételek és a rosszabb minőségűek is.
Ez a félig teli pohár megközelítés.
Az igazán jó rendszereknél a gyengébb felvételeknél nem azok hibája fog feltűnni, hanem az, hogy milyen jól szól ahhoz képest, hogy milyen vacak.
Nyilván a jó rendszerek sem egyformán tolerálják, kezelik, aknázzák ki a gyengébb felvételekben lévő potenciált, az AN - t nyomokban tartalmazóknak ez jól megy.
Az offban válaszoltam:SoundMania írta: ↑2025.08.02., szomb. 09:45Mi sem erre! Ez sokkal többről szól. Amit te még nem értesz. Hogy "még" - e? Majd meglátjuk. Tálán 1x még felgyúl' majd a fény!Alex_Aston írta: ↑2025.08.02., szomb. 08:53Ha egy zene nem tetszik egy normális hifi rendszeren hallgatva, az nekem nem fog tetszeni egy csúcs rendszeren sem.
Csak azért hallgatni nem fogok olyan zenét, ami nem az én világom, mert "jól szól".
Én erre akartam célozni, és nem arra, hog, egy eleve kedvenc zene esetleg még jobb élményt ad.
viewtopic.php?f=100&t=201414
Szerintem elég érthetően leírtad a véleményedet, és én jól értelmeztem. Elég nehéz lenne félreérteni:))SoundMania írta: ↑2025.07.31., csüt. 09:38Amikor csak kábelekről volt szó, kiderült, hogy azokkal nem elég foglakozni mert csak rendszerben szabad gondolkodni. Most, hogy sok minden is szóba kerül, meg ragaszkodjatok a kábelekhez! Ti ezt értitek?
"Klasszikust" idézve:
- itt mindenki hülye?
-itt? Mindenki....
Szerintem itt csak az aranyhalaknak nincs "tanulság".....
Kiváló emberismerő vagy. Meg nem értett zseni vagy.
Erre jó példa az egyik hirdetésed, ami kb. 6 évig futott.
2016 februárban már hirdetted, és 2020. októberben még hirdetted.
https://www.avxforum.hu/forum/viewtopic ... &start=150
https://www.avxforum.hu/forum/viewtopic ... 31&t=85874
2014 június 25 - 17:43 -kor adtad fel eredetileg.
Az, hogy Te ennyire kiemelkedsz itt a fórumozók közül, attól még nem kellene a többieket ennyire leszólni. Lassan, talán, egyszer majd mi is felérünk a Te szintedre, bár ez egyáltalán nem biztos.
-
MrCollector
- Beköltözött

- Értékelés: 524
Milyen kétféle dolog? Minél jobb egy rendszer annál jobban szólnak rajta a jó minőségű felvételek, a rosszaknál pedig előhozza a hibákat. A rendszer hibáit lehet orvosolni (tompa hangú hangfal-fényes hangú kábel), de ha megszüntetni akarja le kell cserélni a "hibás" elemet. A felvétel hiányosságaival nincs mit kezdeni.SoundMania írta: ↑2025.08.02., szomb. 13:39Te is kétféle dolgot említesz és kissé próbálod összemosni is. A rendszer hibáit meg tudod szüntetni, de a felvételekét csak elviselhetőbbé teheted.MrCollector írta: ↑2025.08.02., szomb. 10:28Sajnos az anarchia teljesen eluralkodott a topikban.
Olvasva 1-2 ember hozzászólását, nem tudom eldönteni, hogy a nyelvtani ismeretek teljes hiánya vagy a felfokozott érzelmi állapot volt-e a kiváltója ezeknek az írásoknak.
Az én tapasztalati véleményem a következő.
Ha egy amúgy is kiváló szinergikus rendszert sikerül tökéletesítenünk minőségi kábelezéssel, akkor azok a zenék is hallgathatóbban és élvezetesebben fognak szólni amik egy gyengébb rendszeren nem.
De ettől még nem kell olyan zenéket hallgatni amelyek semmiféle pozitív, sőt inkább negatív, hatással vannak a hangulatunkra.
Normális estben azért fejlesztjük a kábelezésünket és a rendszerünket, hogy az általunk kedvelt és hallgatott zenékben leljünk még nagyobb örömömet. Nem azért, hogy mások ízlésének (vagy éppen ízlésficamának) megfeleljek.
Természetesen ezek a fejlesztések az esetemben megfelelnek mindenféle követelménynek, hiszen ez is cél kell, hogy legyen. De nem vagyok hajlandó olyan irányba elmenni a kábeleimmel ami kizárólag egyedi rendszerigények "gyógyítását" szolgálja. A durva hibákat nem ellensúlyozni, hanem megszüntetni kell.
És hogy milyen zene nem tetszik?
Nos minél jobb a rendszer, annál kevesebb ilyen lesz! Aki ezt tagadja,.... hát...., szerintem még van mit fejlesztenie. Kivétel, ha nem akarja! :)
Milyen zene tetszik? Gondolom mindenkinek más és más. És teljesen mindegy milyen csúcs hangrendszerem van, akkor sem hallgatok meg rajta olyan zenét ami nem tetszik (szórakozásképpen, nem teszteléskor). Tudod miért? Mert az ilyen emberek általában azok akik a hihetetlenül tiszta (vagy éppen annak tartott) hangokat akarják hallani és nem a zenét. Ez is egy természetes evolúciós folyamat a hifi-ben, csak valaki leragad itt.
Ezt olvastam valahol, nem tudom pontosan idézni: valaki a rendszerét használja zenehallgatásra, van aki meg a zenéket a rendszere hangjának hallgatására. Mindenki döntse el hova tartozik!
Ha kérdésed van: 20/3383456
Ha valaki olyan szerencsés helyzetben van, hogy nem ragaszkodik minden zenei műfajhoz, akkor Ő sem látja olyan feketén a helyzetet.revox írta: ↑2025.08.01., pén. 23:18Nem látom ennyire feketén a helyzetet. Az biztos,hogy egy jól eltalált kábelrendszer ezen sokat könnyít, de jóformán minden szinten megoldható a müfajfüggetlenség...
...Azt javaslom mindenkinek, ne adja fel,hogy elérje a műfajfüggetlenséget. Ott van mindenben, csak ki kell hámozni
Na, jól van, hétvégén feldobok a Rock-ra pár rock-ot, had lám, mi a helyzet...
Több minden változott, mióta utoljára forgott rajta ilyesmi, bár a Quad és az asszonypajtás terhelhetősége megmaradt szűk keresztmetszetnek...
Nem félreértendő !
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1290
Neked meg nem kellene drótokat fonni.cables írta: ↑2025.08.02., szomb. 10:30Ilyet nem illene leírni!SoundMania írta: ↑2025.08.02., szomb. 09:45
... Ez sokkal többről szól. Amit te még nem értesz. Hogy "még" - e? Majd meglátjuk. Tálán 1x még felgyúl' majd a fény!
- SoundMania
- V.I.P.

Te is kétféle dolgot említesz és kissé próbálod összemosni is. A rendszer hibáit meg tudod szüntetni, de a felvételekét csak elviselhetőbbé teheted.MrCollector írta: ↑2025.08.02., szomb. 10:28Sajnos az anarchia teljesen eluralkodott a topikban.
Olvasva 1-2 ember hozzászólását, nem tudom eldönteni, hogy a nyelvtani ismeretek teljes hiánya vagy a felfokozott érzelmi állapot volt-e a kiváltója ezeknek az írásoknak.
Ha egy amúgy is kiváló szinergikus rendszert sikerül tökéletesítenünk minőségi kábelezéssel, akkor azok a zenék is hallgathatóbban és élvezetesebben fognak szólni amik egy gyengébb rendszeren nem.
De ettől még nem kell olyan zenéket hallgatni amelyek semmiféle pozitív, sőt inkább negatív, hatással vannak a hangulatunkra.
Normális estben azért fejlesztjük a kábelezésünket és a rendszerünket, hogy az általunk kedvelt és hallgatott zenékben leljünk még nagyobb örömömet. Nem azért, hogy mások ízlésének (vagy éppen ízlésficamának) megfeleljek.
Természetesen ezek a fejlesztések az esetemben megfelelnek mindenféle követelménynek, hiszen ez is cél kell, hogy legyen. De nem vagyok hajlandó olyan irányba elmenni a kábeleimmel ami kizárólag egyedi rendszerigények "gyógyítását" szolgálja. A durva hibákat nem ellensúlyozni, hanem megszüntetni kell.
És hogy milyen zene nem tetszik?
Nos minél jobb a rendszer, annál kevesebb ilyen lesz! Aki ezt tagadja,.... hát...., szerintem még van mit fejlesztenie. Kivétel, ha nem akarja! :)
Azt nem értem, hogy: aki nem ért egyet az ő véleményével, az miért hülye?juliush írta: ↑2025.08.02., szomb. 10:25Szomorú, ahogy pár magát tévedhetetlennek tartó megmondó-ember ül a virtuális tábortűz körül, adja körbe a meszkalinos amuletet, és szakmai sületlenségekkel, értelmetlen allegóriákkal megtűzdelt, önigazoló elméleteket mormolgatva bólogatnak össze...mérhetetlen arroganciával osztva ki az értelmes zenehallgatók többségét...akik többnyire már rég elmenekültek innen.SoundMania írta: ↑2025.08.02., szomb. 09:45Mi sem erre! Ez sokkal többről szól. Amit te még nem értesz. Hogy "még" - e? Majd meglátjuk. Tálán 1x még felgyúl' majd a fény!
![]()
Rengeteg kábelt gyártanak a nagyvilágban, és el is adják ezek többségét. A piac jónak ítéli meg azokat a termékeket, amiket megvesznek/ eladnak. Van, akinek tetszik egy kábel, van, akinek meg nem…
Bár lehet, hogy igaz a mondás, miszerint “az a hülye, aki mondja”.
"A progresszív rock hangzásáról Robert Fripp, a King Crimson alapítója és gitárosa több interjúban és írásában is beszélt, különösen a zenekar felvételeinek technikai és művészi aspektusait illetően. Fripp számára a progresszív rock hangzása szorosan összefügg a zenei innovációval, a komplex hangszereléssel és a technikai precizitással, amely lehetővé teszi a zenei elképzelések teljes kifejezését.dixie-chicken írta: ↑2025.08.02., szomb. 07:54kicsit túlspilázott,nagyon sok ahitat,és tömjénezett megközelités a zene felé...Amiből hiányoznak, csak sorolom: a felharmonikusok nagy része, a sávszélek nagy része, a hangszertest-rezgések, az akusztika maga, amely körbeveszi az akusztikus hangszereket, valami miatt ez is a nevük,:), a természetes lecsengések, a pendített húr természetes csillapodása, a legfelső tartományban lévő lélegző aura, ami körbeveszi a megszólaló hangszerhangokat, az összecsengések finom összjátéka, az igazán jó énekesek hangjának a furcsa felső-csillogása, az természetes mechanikus zörejek, feszülések, nyikkanások kavalkádja, maga a 'természetes' hangi megszólalás, a normális visszhangok, a nagyon halk megszólalás élvezhetősége, stb.. stb..
Az "Islands" felvételét ismered a Crimsonak ?..a hard core rajongóbátornál,az kilóg a sorbol...
https://en.wikipedia.org/wiki/Islands_( ... son_album)
Additional musicians
Harry Miller – double bass (1)
Keith Tippett – piano (1, 6)
Paulina Lucas – soprano vocals (1)
Robin Miller – oboe (5)
Mark Charig – cornet (6)
Wilf Gibson – violin, string orchestra leader (1, 5, 6 (hidden track only)) (uncredited)[26]
Uncredited musicians – strings (1, 5, 6 (hidden track only))
ha 1 Crimson lemezt kéne csak megtartanom,valamilyen oknál fogva,az "Islands" lenne![]()
de ha csak pár embernek is sikerült felkeltenem az érdeklődését ezen zenekar irányában,már megérte az offok sokasága,is.
Zseniális zenészek,zseniális albumokat készítve,a lehető legjobb kombináció.
És akkor folyhat a topik a saját medrében tovább,én személy szerint ennek a gátja nem leszek a továbbiakban.
Szóval,kábelezzetek!!
A King Crimsont én vetettem fel,vállalok érte mindent is,juliush írta: ↑2025.08.02., szomb. 10:25Szomorú, ahogy pár magát tévedhetetlennek tartó megmondó-ember ül a virtuális tábortűz körül, adja körbe a meszkalinos amuletet, és szakmai sületlenségekkel, értelmetlen allegóriákkal megtűzdelt, önigazoló elméleteket mormolgatva bólogatnak össze...mérhetetlen arroganciával osztva ki az értelmes zenehallgatók többségét...akik többnyire már rég elmenekültek innen.SoundMania írta: ↑2025.08.02., szomb. 09:45Mi sem erre! Ez sokkal többről szól. Amit te még nem értesz. Hogy "még" - e? Majd meglátjuk. Tálán 1x még felgyúl' majd a fény!
![]()
Zseniális zenészek,zseniális albumokat készítve,a lehető legjobb kombináció.
És akkor folyhat a topik a saját medrében tovább,én személy szerint ennek a gátja nem leszek a továbbiakban.
Szóval,kábelezzetek!!
Ilyet nem illene leírni!SoundMania írta: ↑2025.08.02., szomb. 09:45
-
MrCollector
- Beköltözött

- Értékelés: 524
Sajnos az anarchia teljesen eluralkodott a topikban.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MrCollector 2025.08.02., szomb. 10:30-kor.
Ha kérdésed van: 20/3383456
Szomorú, ahogy pár magát tévedhetetlennek tartó megmondó-ember ül a virtuális tábortűz körül, adja körbe a meszkalinos amuletet, és szakmai sületlenségekkel, értelmetlen allegóriákkal megtűzdelt, önigazoló elméleteket mormolgatva bólogatnak össze...mérhetetlen arroganciával osztva ki az értelmes zenehallgatók többségét...akik többnyire már rég elmenekültek innen.SoundMania írta: ↑2025.08.02., szomb. 09:45Mi sem erre! Ez sokkal többről szól. Amit te még nem értesz. Hogy "még" - e? Majd meglátjuk. Tálán 1x még felgyúl' majd a fény!

Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
youtu.be/aXTCDB70Qgo
youtu.be/-slaxqiFfOE
- jó rendszeren hallatszik az, hogy az egyik manuál az egy bronzhúros regiszter, a másik pedig egy bélhúros sor, ezek szándékolt összeeresztése az adott pontokon egy harmadik / sokadik színezetet ad
- a hangszer-karosszéria sajátrezgései, - amit a hifiben a dobozoknál kiirtanak - szépen interferálnak olykor a húrokkal, ezt Bach és a 'csaj' is tudatosan spillázza, ennél a hangszernél ez igen speciális
- kicsit gyakorlottabb figyelemmel folyamatos ritmus-eltolódások észlelhetők, egyfajta 'direkt-jitter', a gyanútlanok gondolják, hogy 'béna', nem tudja tartani az ütemet; - itt úgy hívjuk, hogy 'izoritmia', ez egy díszítés-verzió, amely az 1300-as években bevett gyakorlat volt, hihetetlenül nehéz, még merészebben is volt akkoriban, Bach idejében ez már tilos volt. Tehát a 'csaj' egy renitens.:)
A kábelekkel az első kettőnél nagyon-nagyon kell vigyázni; az akár 'jóindulatú' picit is színezősebbek ezeket simán átrakják valami olyanná, hogy 'semmi különös'.
Akinek ez mégis kinyílik, az meg fogja jegyezni ezt a hangi gyönyörűséget, még akkor is, ha nem szereti sem Bachot, sem a csembalót, sem a 'szomorúzenét'.
Akinek meg nem, annak egy kb. jó felvétel, főleg egy olcsó Naxos nyomásban, de 'semmi különös'.
OK, tegyük ide mindkettőt, amiről szó volt.revox írta: ↑2025.08.02., szomb. 08:48
Az nem tudom,bárki tudja e, milyen csembalólemzről megy az értekezés. Telón lusta vagyok keresni, de egy csaj játszik Bachot. Engem nem köt le,nem Rubinstein. A felvétel profinak mondható, de ez egy abszolute "egy csaj, egy gitár" történet,csak egy csaj, egy csembaló, de csaj nélkül (vagyis amíg én eljutottam a lemezzel, nem szólalt meg a mucus)
Nem bonyolult, nincs benne sok kihívás.
youtu.be/aXTCDB70Qgo
youtu.be/-slaxqiFfOE
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
- SoundMania
- V.I.P.

Mi sem erre! Ez sokkal többről szól. Amit te még nem értesz. Hogy "még" - e? Majd meglátjuk. Tálán 1x még felgyúl' majd a fény!Alex_Aston írta: ↑2025.08.02., szomb. 08:53Ha egy zene nem tetszik egy normális hifi rendszeren hallgatva, az nekem nem fog tetszeni egy csúcs rendszeren sem.
Csak azért hallgatni nem fogok olyan zenét, ami nem az én világom, mert "jól szól".
Én erre akartam célozni, és nem arra, hog, egy eleve kedvenc zene esetleg még jobb élményt ad.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3695
Ha egy zene nem tetszik egy normális hifi rendszeren hallgatva, az nekem nem fog tetszeni egy csúcs rendszeren sem.
Csak a Marantz! :-D
Az nem tudom,bárki tudja e, milyen csembalólemzről megy az értekezés. Telón lusta vagyok keresni, de egy csaj játszik Bachot. Engem nem köt le,nem Rubinstein. A felvétel profinak mondható, de ez egy abszolute "egy csaj, egy gitár" történet,csak egy csaj, egy csembaló, de csaj nélkül (vagyis amíg én eljutottam a lemezzel, nem szólalt meg a mucus)dixie-chicken írta: ↑2025.08.02., szomb. 07:54kicsit túlspilázott,nagyon sok ahitat,és tömjénezett megközelités a zene felé...Amiből hiányoznak, csak sorolom: a felharmonikusok nagy része, a sávszélek nagy része, a hangszertest-rezgések, az akusztika maga, amely körbeveszi az akusztikus hangszereket, valami miatt ez is a nevük,:), a természetes lecsengések, a pendített húr természetes csillapodása, a legfelső tartományban lévő lélegző aura, ami körbeveszi a megszólaló hangszerhangokat, az összecsengések finom összjátéka, az igazán jó énekesek hangjának a furcsa felső-csillogása, az természetes mechanikus zörejek, feszülések, nyikkanások kavalkádja, maga a 'természetes' hangi megszólalás, a normális visszhangok, a nagyon halk megszólalás élvezhetősége, stb.. stb..
Az "Islands" felvételét ismered a Crimsonak ?..a hard core rajongóbátornál,az kilóg a sorbol...
Additional musicians
Robin Miller – oboe (5)
Mark Charig – cornet (6)
Wilf Gibson – violin, string orchestra leader (1, 5, 6 (hidden track only)) (uncredited)[26]
ha 1 Crimson lemezt kéne csak megtartanom,valamilyen oknál fogva,az "Islands" lenne![]()
Nem bobyolult, nincs benne sok kihívás.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7798
Idén új studio albumon dolgozik a KC. El kéne menjetek segíteni nekik és az amatőr csapatnak - aki a technikai oldalon ténykedik - normális felvételeket készíteni, vihetnétek a szuper drótjaitokat is.

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Hát ezt én a helyedben átgondolnám..Alex_Aston írta: ↑2025.08.02., szomb. 08:01Ez szerintem már nem zene hallgatás.
Erre a szintre sosem szeretnék eljutni.

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
- SoundMania
- V.I.P.

Valóban... Legalábbis olyan értelemben, hogy ez már nem csak a hangokról szól, hanem a közvetített művészi(?) értékekről.Alex_Aston írta: ↑2025.08.02., szomb. 08:01Ez szerintem már nem zene hallgatás.
Amikor pl nem csak a Zsuzsika felolvassa a verset 3. osztályban, hanem amikor egy hozzáértő előadót hallgatsz és megszólalni sem bírsz a hatástól.
Nos te erre a szintre nem szeretnél eljutni....
Kár. De megleszünk nélküled...
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3695
Ez szerintem már nem zene hallgatás.
Csak a Marantz! :-D
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2733
kicsit túlspilázott,nagyon sok ahitat,és tömjénezett megközelités a zene felé...Amiből hiányoznak, csak sorolom: a felharmonikusok nagy része, a sávszélek nagy része, a hangszertest-rezgések, az akusztika maga, amely körbeveszi az akusztikus hangszereket, valami miatt ez is a nevük,:), a természetes lecsengések, a pendített húr természetes csillapodása, a legfelső tartományban lévő lélegző aura, ami körbeveszi a megszólaló hangszerhangokat, az összecsengések finom összjátéka, az igazán jó énekesek hangjának a furcsa felső-csillogása, az természetes mechanikus zörejek, feszülések, nyikkanások kavalkádja, maga a 'természetes' hangi megszólalás, a normális visszhangok, a nagyon halk megszólalás élvezhetősége, stb.. stb..
Additional musicians
Robin Miller – oboe (5)
Mark Charig – cornet (6)
ha 1 Crimson lemezt kéne csak megtartanom,valamilyen oknál fogva,az "Islands" lenne
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)