Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fórummal kapcsolatos észrevételek

Deenoo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 27

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: Deenoo »

nemtomm írta:
2025.05.17., szomb. 14:42
Snipi írta:
2025.05.17., szomb. 13:26
Nekem van egy felvetésem a törlésekkel kapcsolatban :
ha egy bejegyzést kitörölnek, érdemes lenne (de legalább is így lenne korrekt) az illetőt minimum a törlés tényéről tájékoztatni.
A "szó nélküli" törlés szerintem minimum vitatható. Ha a törlés indokolását nem is (bár úgy lenne elfogadható, ha másért nem is, hogy az illető okuljon belőle, tudja mit csinált rosszul, és legközelebb jól csinálja ... ), de legalább a tényét közölni kéne a felhasználóval.
Lehet, hogy erre az lenne a válasz " hogy nincs rá idő ", de ha kitörölni van idő, akkor kéne lenni 1 percnek arra, hogy "A bejegyzés törölve lett" ... még ha az , hogy miért nincs leírva.
Így a felhasználó legalább azt tudhatná, hogy nem programhiba, nem saját hiba, nem hálózati gond ... stb. (1000 féle hibalehetőség van) miatt tűnt el, a számára esetleg fontos hozzászólás.

Köszönöm.
Sajnos jártam én is így mire rájöttem , hogy törölve lett sad.gif keresgéltem egy darabig de nem lett meg.
Nemi töprengés után rájöttem, hogy nem adtam meg hol található ;peace; ;peace;
Valami sablon szöveg kellene írni mit felejtett el az ember. 36_1_11.gif
Írva is vagyon :rolleyes: a Szabályzatban :smile29:

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Lehet ilyesmire gondolt ha valaki nem olvasna el eloszor a szabalyzatot.

hirdetes.jpg
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Aszpirin írta:
2025.05.19., hétf. 10:14
Snipi írta:
2025.05.19., hétf. 08:51
Engem csak az vezérelt, hogy így elejét lehetne venni a sok "hova tűnt a hirdetésem/hozzászólásom" kérdésnek (látok/láttam belőle párat) és ezzel pont, hogy időt takaríthatnátok meg magatoknak, de ti tudjátok ...
Hogy takarítok meg időt ezzel?, kérlek ne tartsd magadban… A hova tűnt a hirdetésemre sztenderd copypaste-es válasszövegem van, de általában azt a fórumtagok valamelyike is gyorsan megválaszolja, mert az üzenőfalra megy, illetve messze nincs annyi belőle, mint amennyi értesítést kellene küldeni. Azért láthatóan elég sokan vannak, akiknek eszébe jut, hogy rákattintson a “szabályzat”-ra, ha eltűnik az üzenete… és akkor nyilvánvaló lesz, mi volt a bibi.
Hidd el, tenyleg mi tudjuk :)
Hagyjuk ...

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5955

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Snipi írta:
2025.05.19., hétf. 08:51
Engem csak az vezérelt, hogy így elejét lehetne venni a sok "hova tűnt a hirdetésem/hozzászólásom" kérdésnek (látok/láttam belőle párat) és ezzel pont, hogy időt takaríthatnátok meg magatoknak, de ti tudjátok ...
Hogy takarítok meg időt ezzel?, kérlek ne tartsd magadban… A hova tűnt a hirdetésemre sztenderd copypaste-es válasszövegem van, de általában azt a fórumtagok valamelyike is gyorsan megválaszolja, mert az üzenőfalra megy, illetve messze nincs annyi belőle, mint amennyi értesítést kellene küldeni. Azért láthatóan elég sokan vannak, akiknek eszébe jut, hogy rákattintson a “szabályzat”-ra, ha eltűnik az üzenete… és akkor nyilvánvaló lesz, mi volt a bibi.
Hidd el, tenyleg mi tudjuk :)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 85

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

Aszpirin írta:
2025.05.18., vas. 10:05
Snipi írta:
ha egy bejegyzést kitörölnek, érdemes lenne (de legalább is így lenne korrekt) az illetőt minimum a törlés tényéről tájékoztatni.
Kedves Snipi! Én ezt - ha van rá időm - így csinálom, sőt, hirdetések esetében felajánlom, hogy visszaállítom, ha megadja a javításához szükséges információkat. De egy dologról ne feledkezz meg: iszonyat sok a bejegyzés, olykor rengeteg a jelentés is, és a moderálásra szánt idő eléggé korlátos - többször leírtuk már, hogy minket senki nem fizet az általunk végzett munkáért, önkéntes alapon, a munkánk és a családi életünk mellett tesszük azt, ingyen. A moderációra egyébként a törvényi keretek betarttatása, valamint a közösség általunk elképzelt fórumbeli jólétének és értékeinek megtartása miatt van szükség, mindkettő a fórum fennmaradását szolgálja közvetve. Ugyanakkor az erőforrások nagyon szűkösek, s nem feltétlenül - sőt inkább egyáltalán NEM - fér bele az időnkbe minden egyes moderációs lépésről külön értesíteni az érintetteket.

Ez van, teljesen nyíltan és őszintén. Mindenki gondolja végig, hogy ebben a helyzetben Ő mit tehet, és ne azt, hogy mások - pl. a moderátorok - mit kellene tegyenek helyette. Más szerszámával könnyű verni a csalánt.
Ez is jogos, de eszembe jutott
egy ötlet:
Az nem lenne könnyítés számotokra, ha a javításokat/módosításokat a hirdetés feladója is meg tudná tenni és nem nektek
kellene ezzel is foglalkozni?

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5955

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Snipi írta:
Kedves Snipi! Én ezt - ha van rá időm - így csinálom, sőt, hirdetések esetében felajánlom, hogy visszaállítom, ha megadja a javításához szükséges információkat. De egy dologról ne feledkezz meg: iszonyat sok a bejegyzés, olykor rengeteg a jelentés is, és a moderálásra szánt idő eléggé korlátos - többször leírtuk már, hogy minket senki nem fizet az általunk végzett munkáért, önkéntes alapon, a munkánk és a családi életünk mellett tesszük azt, ingyen. A moderációra egyébként a törvényi keretek betarttatása, valamint a közösség általunk elképzelt fórumbeli jólétének és értékeinek megtartása miatt van szükség, mindkettő a fórum fennmaradását szolgálja közvetve. Ugyanakkor az erőforrások nagyon szűkösek, s nem feltétlenül - sőt inkább egyáltalán NEM - fér bele az időnkbe minden egyes moderációs lépésről külön értesíteni az érintetteket.

Ez van, teljesen nyíltan és őszintén. Mindenki gondolja végig, hogy ebben a helyzetben Ő mit tehet, és ne azt, hogy mások - pl. a moderátorok - mit kellene tegyenek helyette. Más szerszámával könnyű verni a csalánt.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 921

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Snipi írta:
A "szó nélküli" törlés szerintem minimum vitatható. Ha a törlés indokolását nem is (bár úgy lenne elfogadható, ha másért nem is, hogy az illető okuljon belőle, tudja mit csinált rosszul, és legközelebb jól csinálja ... ), de legalább a tényét közölni kéne a felhasználóval.
Lehet, hogy erre az lenne a válasz " hogy nincs rá idő ", de ha kitörölni van idő, akkor kéne lenni 1 percnek arra, hogy "A bejegyzés törölve lett" ... még ha az , hogy miért nincs leírva.
Így a felhasználó legalább azt tudhatná, hogy nem programhiba, nem saját hiba, nem hálózati gond ... stb. (1000 féle hibalehetőség van) miatt tűnt el, a számára esetleg fontos hozzászólás.

Köszönöm.
Sajnos jártam én is így mire rájöttem , hogy törölve lett sad.gif keresgéltem egy darabig de nem lett meg.
Nemi töprengés után rájöttem, hogy nem adtam meg hol található ;peace; ;peace;
Valami sablon szöveg kellene írni mit felejtett el az ember. 36_1_11.gif
"Az igazi barát szemből támad."

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Köszönöm.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8806

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

tottyi írta:
2025.04.30., szer. 13:00
Hi, van olyan lehetoseg, hogy a nevemnel egy klikkel lassam a hirdeteseimet? Vagy volna ra lehetoseg, hogy ilyen gyorslinket betegyetek? Eddig mindig vegigklikkletem pl a kabeloknal addig amig meg nem talaltam a sajat hirdetesemet, de most, hogy igy rakerdeztem es utananeztem van olyan, hogy Kedvencek kezeles es ebbe raktam bele amit hirdetek, csak nem-e lehetne ilyet automatikusan olyan alatt megtalalni, hogy "Hirdeteseim".
A felhasználói vezérlőpultban, jobb felül: Saját témák listája.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Hi, van olyan lehetoseg, hogy a nevemnel egy klikkel lassam a hirdeteseimet? Vagy volna ra lehetoseg, hogy ilyen gyorslinket betegyetek? Eddig mindig vegigklikkletem pl a kabeloknal addig amig meg nem talaltam a sajat hirdetesemet, de most, hogy igy rakerdeztem es utananeztem van olyan, hogy Kedvencek kezeles es ebbe raktam bele amit hirdetek, csak nem-e lehetne ilyet automatikusan olyan alatt megtalalni, hogy "Hirdeteseim".
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Sziasztok!

Volna egy kérdésem. Audio Note témában szeretnék kérdezni egy hülyeséget, de nem találok Audio Note-os témakört, pedig mintha lett volna.
1. Rosszul emlékszem?
2. Béna vagyok és csak én nem találom?
3. Valamiért meg lett szüntetve?

Közben találtam egyet a "hangsugárzók" között, de az én hülye kérdésem pont nem hangsugárzókra vonatkozna, így ott nem merem feltenni ... :D

Basszus! Nem az olvasó szemüvegem volt rajtam, és ezért alig láttam a hülye képernyőt ... :D
A kérdés tárgytalan ... elnézést, de törölni nem tudom ...

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 490

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Azt szeretném kérdezni, be lehetne-e állítani, hogy új regisztrációkor az Értesítési beállításoknál alapból be legyenek pipálva az e-mail üzenetek?
Egyre többször találkozom azzal, hogy az új tagok nem értesülnek a privát üzenetekről és csak a hirdetésben tudnak kommunikálni.
Usher - Valhalla - Emotiva

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1165

Hozzászólás Szerző: violin »

zoli73 írta:
2025.03.16., vas. 17:53
Szeretném megkérdezni, hogy van-e arra magyarázat, hogy időközönként miért nem elérhető az oldal?
Más is tapasztal(t) ilyet?
Köszönöm!
Sajnos igen....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 680

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Ez egy ma esti hozzáférés, Szegedről. Van benne néhány időtúllépés, de nem vészes.
sshot-001.jpeg
sshot-001.jpeg (63.59 KiB) Megtekintve 5315 alkalommal
32253
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 780

Hozzászólás Szerző: lacy »

zoli73 írta:

Igen sajnos többször is az elmúlt pár hónapban

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

stx írta:
2025.03.16., vas. 18:52
zoli73 írta:
2025.03.16., vas. 18:49
stx írta:
2025.03.16., vas. 18:43

Borotválkoztál ma? :D

(Egyébként, tényleg volt ma délután kimaradás.)
Nálam hetente tuti van egy ilyen "mosolyszünet", sajnos néha 2-3 is.
Nem, nem borotválkoztam ma, de nem is értem, hogy ez nálad mit jelent. gondolkodik.gif
Most sem túl acélos a tempó, de kivárom.
A nem túl acélos tempóra, akadozásokra már nem is panaszkodom, pedig az is elég rendszeres.
Csak azt ne mondja senki, hogy biztos nálam van a hiba, mert nálam egyetlen más oldalon sem produkál ilyen anomáliákat.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 446
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

zoli73 írta:
2025.03.16., vas. 18:49
stx írta:
zoli73 írta:
Szeretném megkérdezni, hogy van-e arra magyarázat, hogy időközönként miért nem elérhető az oldal?
Nálam hetente legalább egyszer előfordul, hogy akár órákig nem tudok benézni az oldalra, aztán minden átmenet nélkül helyreáll. Például ez ma, most is előfordult. Legutóbb kb. 14 óra körül voltam itt, majd úgy tíz perccel ez előttig, "a kért oldal nem elérhető" üzenetet kaptam, majd megnyílt az oldal, de újra be kellet jelentkezzek. Az újboli bejelentkezésre csak nagyon ritkán van szükség, legtöbbször "emlékezik rám" az oldal, ha újra elérhetővé válik.
Ugyanakkor minden más oldal hibátlanul működik, csak itt tapasztalom ezt a nehézséget.
Köszönöm!

Nem, nem borotválkoztam ma, de nem is értem, hogy ez nálad mit jelent. gondolkodik.gif
Most sem túl acélos a tempó, de kivárom.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

stx írta:
zoli73 írta:
Nálam hetente legalább egyszer előfordul, hogy akár órákig nem tudok benézni az oldalra, aztán minden átmenet nélkül helyreáll. Például ez ma, most is előfordult. Legutóbb kb. 14 óra körül voltam itt, majd úgy tíz perccel ez előttig, "a kért oldal nem elérhető" üzenetet kaptam, majd megnyílt az oldal, de újra be kellet jelentkezzek. Az újboli bejelentkezésre csak nagyon ritkán van szükség, legtöbbször "emlékezik rám" az oldal, ha újra elérhetővé válik.
Ugyanakkor minden más oldal hibátlanul működik, csak itt tapasztalom ezt a nehézséget.
Köszönöm!

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 446
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

zoli73 írta:
Köszönöm!

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Köszönöm!

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

tonee73 írta:
2025.03.16., vas. 06:53
Snipi írta:
2025.03.16., vas. 06:27

Köszi, ez jó ötlet. Mindkettő. Már én is gondoltam, hogy az "ismeretlen szám"-ot kinyomom ...
A "jelentést" is csinálom, bár azt gondoltam, hogy az öt téma full törlése kevesebb munkát az szegény adminoknak, mintha minden beirásomból töröltetném telefonszámot.
Minden esetre megteszem, aztán majd eldöntik melyik megoldás a célravezetőbb, nekem igazából mindegy. Én csak azt szeretném, hogy a google-ban ne legyen találat a számomra.
Kigyomláltam.
Hálás köszönetem! leborulok.gif Még a gugli hozza, de gondolom idővel (biztos van valami cache vagy puffer vagy hívjuk ahogy akarjuk) elkopik ... :D

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6151

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Snipi írta:
2025.03.16., vas. 06:27

Köszi, ez jó ötlet. Mindkettő. Már én is gondoltam, hogy az "ismeretlen szám"-ot kinyomom ...
A "jelentést" is csinálom, bár azt gondoltam, hogy az öt téma full törlése kevesebb munkát az szegény adminoknak, mintha minden beirásomból töröltetném telefonszámot.
Minden esetre megteszem, aztán majd eldöntik melyik megoldás a célravezetőbb, nekem igazából mindegy. Én csak azt szeretném, hogy a google-ban ne legyen találat a számomra.
Kigyomláltam.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

rTom írta:
2025.03.16., vas. 06:14
Snipi írta:
2025.03.16., vas. 05:40
Köszönöm az aggódást. Félre lettem értve.
Én nem a regisztrációmat szeretném töröltetni, csak van kb. 5 darab hirdetésem még 2021-ből, ahol megadtam a telefonszámomat. Azt a kb. 5 hirdetést szeretném kitöröltetni, amiről tudom, hogy az új szabályzat szerint nem lehet. Ennyi lenne. A többi hülyeségemet nem szeretném ha kitörölnék természetesen. Azt is csak azért, mert ha beírom a telefonszámomat a google-ba, ez a pár találat van rá. Nem mondom, hogy emiatt zaklatnak mostanában, de így is eggyel kevesebb lehetőségük lenne a kötsögöknek, hogy be tudjanak azonosítani. (Amúgy az a feltételezésem, hogy téves hívások voltak, csak az a furcsa, hogy mind az elmúlt 1 hónapban volt, előtte sosem, és hogy azóta megszaporodott a számuk.) Szerintem a szám változtatás ezen nem segítene.
Szerintem a telefonszám törlésére lenne mód, a személyiségi jogokra hivatkozva.
Jelentsd egyesével az adminok felé a kérdéses posztokat, ezen indoklással!
Aztán, hogy a google mire emlékszik és meddig az egy másik kérdés.
A letiltott hívószámokat egyébként én eleve rosszhiszeműnek tartom és nem veszem fel már vagy 15 éve.
Javaslom ezt a gyakorlatot.

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: rTom »

Snipi írta:
2025.03.16., vas. 05:40
Köszönöm az aggódást. Félre lettem értve.
Én nem a regisztrációmat szeretném töröltetni, csak van kb. 5 darab hirdetésem még 2021-ből, ahol megadtam a telefonszámomat. Azt a kb. 5 hirdetést szeretném kitöröltetni, amiről tudom, hogy az új szabályzat szerint nem lehet. Ennyi lenne. A többi hülyeségemet nem szeretném ha kitörölnék természetesen. Azt is csak azért, mert ha beírom a telefonszámomat a google-ba, ez a pár találat van rá. Nem mondom, hogy emiatt zaklatnak mostanában, de így is eggyel kevesebb lehetőségük lenne a kötsögöknek, hogy be tudjanak azonosítani. (Amúgy az a feltételezésem, hogy téves hívások voltak, csak az a furcsa, hogy mind az elmúlt 1 hónapban volt, előtte sosem, és hogy azóta megszaporodott a számuk.) Szerintem a szám változtatás ezen nem segítene.
Szerintem a telefonszám törlésére lenne mód, a személyiségi jogokra hivatkozva.
Jelentsd egyesével az adminok felé a kérdéses posztokat, ezen indoklással!
Aztán, hogy a google mire emlékszik és meddig az egy másik kérdés.
A letiltott hívószámokat egyébként én eleve rosszhiszeműnek tartom és nem veszem fel már vagy 15 éve.
Javaslom ezt a gyakorlatot.

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”