Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Off

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3237

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

diagnet írta:
2025.03.31., hétf. 01:27
...(Nem követem már a fórumot, csak időnként az adás-vétel lehúzásokat futom át, de ez a kábeles csörte még a holdról is látszott.)
Akkor most mégis követed?
Mert ez a "csörrlte" nem ment mindenhol, és mindenkor... gondolkodik.gif

Bár mazochista lehetsz, ha egy olyan oldalt látogatsz, ahol lehúzasokat lehet látni az egyik oldalon, a másikon pedig csakis üzleti érdekből folyik látszat eszme csere...
Csak a Marantz! :-D

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 596

Hozzászólás Szerző: diagnet »

tonee73 írta:
2025.03.29., szomb. 09:20
Önkény?- x év sz@rkavarása, lózungolása, bárki más fikázása, kábelbevizsgáltatása és a figyelmeztetések ellenére folytatott bújtatott marketing tolása az semmi, ugye?
Ha ez önkény akkor bármi más is az.Mutass csak egyet az itteni kábelesek közül, aki mindezt összehozta a figyelmeztetések ellenére (és meg is úszta eddig), aztán beszélgessünk önkényről.
Ők azért úszták meg, mert az első figyelmeztetések után stratégiát váltottak és talán egyetlen ex-moderátor kivételével a radarotok(ingerküszöbötök) alatt repülve a magasabb EQ/IQ/szakmai felkészültség birtokában mindenkit lefegyvereztek.
A fórumot pedig személyes piacterükké formálva kvázi kifizetőként üzemeltetik. Észre se veszitek mikor kicsit magasabb szinten de sokkal árnyaltabban ugyanaz a marketinglózung megy.
Nem csak az a hús lehet a rossz amin már érezni, hogy büdös...
Cables már nem volt képes a fejlődésre, milliókban gondolkodni és a kétségbeesett erőlködésével derogált a "szakma" számára. Évek óta vártátok az alkalmat mikor lehet úgy fogást találni rajta, hogy ne tűnjön kettős mércének, vagy személyes ellentétnek. Csak ugye néhányaknak már feltűnt, hogy ezen a látszólag ártalmatlan audio-video portálon pont úgy működik az elv alapú moderáció mint pl. a deákdani fb profilján. Semmi vulgaritás, rágalmazás, trollkodás, mégis hozzászólások és felhasználók tűnnek el csupán nézőpontbéli különbségek miatt...
Ha egy belterjes nyugdíjasklubb kialakítása a cél, akkor nagyon jó úton haladtok.

(Nem követem már a fórumot, csak időnként az adás-vétel lehúzásokat futom át, de ez a kábeles csörte még a holdról is látszott.)

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1313

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

wittao írta:
2025.03.30., vas. 19:42

Rudi bacsi kabelei es az un. capak kabelei kozott semmilyen fedes nincsen. Ahol az o kabelei arban vegzodnek, masoke ott kezdodik.

Az ar/teljesitmeny meg teljesen relativ fogalom, meg csak rendszer beker ertekhez sem mindig celszeru hasonlitani.
Azért idéztem csak ezeket a sorokat a hozzászólásodból, mert kizárólag erre kívánok reagálni.
Vonatkoztassunk el egy kicsit Rudi bácsitól és az un. " cápáktól "... ;)

A végén kezdem...
Az ár/teljesítmény teljesen relatív fogalom ?
Mindennek az Alfája és Omegája, mindannyian mindent aszerint mérünk, hogy megéri - e, próbáljuk mérlegre tenni, hogy az adott termék mennyire éri meg az árát. Ha nem tudjuk, hogy a mérleg egyik serpenyőjében mi van, akkor honnan tudjuk, hogy a másik serpenyőben lévő 1000, 100000, vagy 10 millió Forint sok, vagy éppen kevés - e érte ?
Tehát, ha relatív, ha nem, messze a legfontosabb tényező.

" Semmilyen átfedés nincsen ".
Nem is kell, hogy legyen.
Ha valamelyik csokiparány 600 - ért finomabb, mint a másik 1000 - ért, akkor könnyen kitalálható, hogy melyik éri meg jobban, ahhoz nem szükséges, hogy megegyezzen az áruk.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1209

Hozzászólás Szerző: -CB- »

De zsidós legyen! 😆

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1313

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Érdeklődnék, hogy a feszültségek enyhítésére el szabadna - e sütni egy nem hifi témájú viccet ?

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 447
Kapcsolat:

Re: Dynaudio Audience 122

Hozzászólás Szerző: stx »

rookakoma írta:
2025.03.29., szomb. 16:19
stx írta:
2025.03.29., szomb. 13:17
rookakoma írta:
2025.03.28., pén. 21:38
Anno a dob utcai boltban hallgattuk ezeket. Arra spec nem emlékszem, h "össze" hallgattuk volna őket, de az sincs kizárva, ez 20+ éve volt. Egyik barátomnak volt mindkettő egyszerre. Ő össze is hallgatta őket.
Dob Records?
Sok LP-t, CD-t vettem ott kb. 25-30-35 éve. New Model Army, Mission, Sisters of Mercy... (Ah, dr. Avalanche...)
Akkor a lemezboltos volt kb. 60-65 éves. Nem tudom, most működik-e az üzlet.
Nem, és az nem is ugik be. Lehet a kőrúton kívül volt? Lemezboltra a Concertora emlékszem, ami klasszikust árult.
Ha a Nyugati pu felől mentem a körúton, akkor jobbra kellett fordulni a Dob utcába és (emlékeim szerint) nem messzire, bal oldalt volt a Dob Records.

rookakoma
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 161

Hozzászólás Szerző: rookakoma »

stx írta:
2025.03.29., szomb. 13:17
rookakoma írta:
Anno a dob utcai boltban hallgattuk ezeket. Arra spec nem emlékszem, h "össze" hallgattuk volna őket, de az sincs kizárva, ez 20+ éve volt. Egyik barátomnak volt mindkettő egyszerre. Ő össze is hallgatta őket.
Dob Records?
Sok LP-t, CD-t vettem ott kb. 25-30-35 éve. New Model Army, Mission, Sisters of Mercy... (Ah, dr. Avalanche...)
Nem, és az nem is ugik be. Lehet a kőrúton kívül volt? Lemezboltra a Concertora emlékszem, ami klasszikust árult.

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 447
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

rookakoma írta:
Dob Records?

rookakoma
V.I.P.
V.I.P.

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 115

Hozzászólás Szerző: Block »

rookakoma írta:
2025.03.20., csüt. 18:20
Martin1 írta:
2025.03.20., csüt. 15:54
Csak egy megjegyzés:
Nekem több mint 10 évig volt Dyno Audience 42-esem. És megbántam hogy eladtam.
Kivételes hang.
Az tényleg nem rossz.
Ez viszont nem A42.
rookakoma egy kérdés.. Hallgattál te össze ugyanazon a helyen,ugyan olyan rendszerrel 42-est és 122-est?

Csak mert én igen. Egyszerre hoztam el a kereskedésből mind a két pár hangsugárzót,azzal a feltétellel,hogy három nap múlva visszaviszem,amelyik nem kell. Több erősítővel is próbáltam őket,a 42-est visszavittem,a 122-es maradt. Nem véletlenül,hanem tapasztalás után írtam azt amit írtam a nyitó posztban.

joran
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 50

Re: Nad C658 streamer , DAC , előerősítő

Hozzászólás Szerző: joran »

Ennyiért biztosan van több jelentkező is, indulhat a licit! :D

DiN
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: DiN »

Ennyiért vevő lennék rá!🙂

vargi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: vargi »

:tutiok: ;peace; :ohnoohnoohno: leborulok.gif :smile53: :rolleyes: :D 150 000-ért valakinek???

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 665

Hozzászólás Szerző: GTomi »

rookakoma írta:
2025.03.20., csüt. 18:20
Martin1 írta:
Csak egy megjegyzés:
Kivételes hang.
Az tényleg nem rossz.
Ez viszont nem A42.
Az eladó írta a hírdetésében: "Hangkaraktere az Audience 42-es hasonlítható", valszeg ezért írta.
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

rookakoma
V.I.P.
V.I.P.

Martin1 írta:
Csak egy megjegyzés:
Kivételes hang.
Az tényleg nem rossz.
Ez viszont nem A42.

Martin1
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: Martin1 »

Csak egy megjegyzés:
Kivételes hang.
DIY Streamer (Volumio) -> Hegel H70 -> Dynaudio Contour 1.1

ghost222
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Re: Bricasti M1 DAC eladó

Hozzászólás Szerző: ghost222 »

A lehúzás magasiskolája 400 euro a 4 euros távirányítóért.
iagainsti

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4288
Kapcsolat:

Re: Off

Hozzászólás Szerző: revox »

egyébként az a vicces, most megint ráhallgattam... már reggel is hallottam,de erre nem akartam kitérni, de az OFF-ban mindent lehet :D

xal amíg a második felvétel túl sokat nem mutat, addig az európa kiadón egyértelműen lehet hallani fejhallgatóval, hogy a jobb oldali hangFALon kellene még minimálisat befele fordítani, amit kb miliméterben lehet mérni (sacc-kb 1mm-től nem kel ltöbb). Lehet hallani,hogy a sztereója még nem jó, van némi torzítása, nem tökéletes. Előzménye, hogy Darumákon voltak, de azon nehéz a sűrű szőnyegen forgatni piciket, így kiszedtem alóla. alápattintottam egy-egy szingót (bicajgumi) 5 bar nyomással és csak úgy kb, szemre rátettem. Aztán annyival jobban sikerült elsőre a sztereója, nem is volt kedvem tovább forgatni. de még ezen a felvételen is lehet hallani,hogy hello bébi,azt hiszem baj van, a rossz sztereó szúr belém, egy utolsót, és nem halkan :D

ami még megdöbbentőbb, ha az AVX-en meglinklet (beágyazott) youtube videót nézem, megbocsátóbb. Ha a youtube-ról nézem (izé, hallgatom) direktbe, jobban az arcomba vágja... De tovább mentem, meg van linkelve (bocs, beágyazva) a halfnote-on is.

a youtube hangerőt mindenhol koppra tekertem és a PC-t beállítottam 50-re. elvileg így,mindenhonnan ugyanolyan jelszinten jön a múzik (vagyfene tudja, de amíg ezt nem állítottam be,ezek a difik akkor is tettenérhetők voltak)

avx: megbocsátóbb a torzításokkal, kicsit dúsabb (lehet ezért is megbocsátóbb), de azért jelzi,hogy van gond a sztereóval
youtube: erőtlen, fakó, az egyéb torztíásokkal még a sztereótorzítás is jőn,ami így hatványozottan eredményez torz hangot
halfnote: talán ez van legközelebb az eredeti produkcióhoz. Kraftosabb, mint az AVX-es verzió, de hasonlóan kerekebb és nyoma sincs a youtube fakóságának, de a sztereó hiba itt is lejön, de talán itt a legkevésbé érezhető. (azt hallom,itt párosul a legkevesebb egyéb torzítással, vélhetően ezért jelentkezik itt legkisebb mértékben, hogy baj van)

nakéremszépen, ez a nemSemmi :D ki lehet próbálni, más is hallja e :tutiok: (persze,ez lehet PC és/vagy hálózatfüggő is, xal semmi garancia, hogy mindenki ezt hallja...)

https://youtu.be/NzWGRBdJt0o
viewtopic.php?f=33&t=214210
https://halfnote.hu/blogs/revox/subbas-fal
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

megadethmen írta:
2025.03.10., hétf. 15:02
Jelen esetben inkább ez önmagam felé volt véleményezés, mármint olyan tekintetben, hogy amit saját magam veszek fel telefonnal (főleg hifiről) az sosem sikerül jól (szerintem) , és úgy tünt te is kritikával álltál most önmagad felé, másrészről meg sok esetben ez azért a saját rendszert is lekicsinyít(het)i hangminőségben, többet érdemel egy-egy szett mint egy telefonfelvételt. ;)
nekem is kell az ilyen visszajelzés és meg is köszönöm... bár, már többször én is észrevettem, hogy sajnos, ha a lényeget meg is lehet fogni egy telefonos felvétellel is, itt-ott hiba csúszik a gépezetbe. pl az Avantgarde hangját lehetetlen az én telefonommal felvenni. olyan mélytöbbletet mutat,ami kikergetne a szobából, ha az valós lenne. és igen,ezzel, azért lehet égetni is a cuccot :D

A másik, érdekes része a dolognak, aki tudja, mit kell figyelni, annak egy telefonos headsettel is lejön, ha egy sztereó tér rendben van (vagy valami nincs rendben), de sajnos vannak olyan, árúkapcsolásba jövő dolgok, ami a kevésbé rutinos szemlélődőt teljesen félreviszi és csak az marad meg,hogy böfög az egész,mint a fene. Elég vegyesek is a tapasztalataim. régebben többször felvettem az RLC206 egyutast és kitettem, hogy szól. volt aki visszaírt, hogy mennyire brutál az atmoszféra, a jelenlétérzet, még mobilról is, más meg jelezte,hogy jó lenne már egy értelmes felvétel akkor ezekről.

Az biztos, hogy ezeket felvenni nagyon nehéz, szinte lehetetlen. amíg egy egyszerű fülessel hallgatjuk vissza, még talán elmegy, de ha ki van vezetve hangfalakra, ott érhet meglepetés, nem is kicsi :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

megadethmen
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: megadethmen »

megadethmen írta:
2025.03.10., hétf. 15:02
Jelen esetben inkább ez önmagam felé volt véleményezés, mármint olyan tekintetben, hogy amit saját magam veszek fel telefonnal (főleg hifiről) az sosem sikerül jól (szerintem) , és úgy tünt te is kritikával álltál most önmagad felé, másrészről meg sok esetben ez azért a saját rendszert is lekicsinyít(het)i hangminőségben, többet érdemel egy-egy szett mint egy telefonfelvételt. ;)
ps. : egyébként egy HarmonycDyne Helios fejesen hallgattam, kis csöves fejeserősítőn. Nem volt rossz, de élőben azért biztosan más tészta.

megadethmen
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Re: FAL (Furuyama) Supreme-S

megadethmen írta:
2025.03.08., szomb. 21:01
Jó meglátás. :)
kicsit OFF, de a sajátom, megengedem, bárkinek az okfejtést...
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Te mivel hallgatod vissza az ilyet?
Most az asztali PC-be beletoltam egy... keresem a típust, kaptam egyik kollégától... Philips SBC HP200 fülest. Semmi extra, a PC jack kimenetére van dugva. Itt meg tök jó :D olyasmi az érzés,mint otthon hallgatva, de a basszus kicsit dúsabb. De szerintem ebben a fülesben az SB nekem gyanús,hogy valami SubBass rövidítés, főleg ismerve a kollégát,aki mindig basszusban erős füleseket szeretett. De ez is inkább a második felvételen jelentkezik,ahol elég elnyúlós basszusokkal operálnak, ott egy picit rá is tenyerel az atmoszférára és a "sungra".
Az európa kiadónál szépen pörög az összes gitár,szinte végig szakadatlanul nyúzzák is elég erős tempóban, miközben pereg a dob. A cinek élesek,de nem vágják szét a fülem, csak amennyire éppen kell(egy kicsit kell,hogy odacsípjenek). Menyhárt hangja végig játszik és nem egyenhangon tolja le.

foghatnám az autóra,de az se lenne igaz, mert a direkt felvételek, amit CD-ről tolunk, nem kopognak. Érdekes...
halfnote.hu

megadethmen
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Jó meglátás. :)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lábjegyzet a videókhoz: ma az autóban kíváncsiságból meghallgattuk (BTA) és meglepődve néztük, hogy egyfajta dobozhang hallható. Megnéztünk több videónkat, eltérő hangfalakkal és minden felvétel ilyen, a tölcsér is, ami abszurd. (fülessel nem volt hallható). Arra jutottunk, a szobának van valami hülye hatása a telefonos felvételeken, mert a szobában hallgatva se tapasztalható. Már nem szedem le, de aki még nem hallott FALat,ne könyvelje el, hogy xar :D
én meg azt hiszem, leállok a telefonos videókkal, mert mind katasztrófa :smile53:
halfnote.hu

fmfazekas
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Re: Luxman L-507 uX II integrált erősítő

Hozzászólás Szerző: fmfazekas »

Nos ez a kiváló ritkaság egy nagyon kedves hifistánál muzsikál tovább, olyan embernél aki ismeri és szereti a hangját és tisztában van az értékével. Nem okoskodott, nem fikázta, nem kötött bele. Nem agyalt ki konspirációs teóriákat, hanem elfogadta azt amit mondtam róla. Nem kérdőjelezte meg a szavahihetőségemet. És igen, sajnos MEGINT NEM ITT ADTAM EL! Nem itt, ahol néhány rosszindulatú, irigy balf*sz, valós vásárlási szándék nélkül alázza porig NYILVÁNOSAN (nem privátban, nem telefonon) az amúgy makulátlan terméket kinyírva ezzel a hirdetésedet, minden bocsánatkérés nélkül. :smile51: Ja egyébként adtam ajándékba két flakon WD 40-et az új tulajnak, hogy fújja be vele az összes csatlakozót! :D A hirdetést zárom.

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”